Thalloderma Shop
02/01/17 05:13
(http://www.klassa.bg/)

BI система подпомага вземането на решения в най-големия производител на електрически бойлери у нас Tesy

 Най-големият български производител на електрически бойлери и отоплителни уреди за дома Tesy внедри Business Intelligence (BI) система, която подпомага вземането на управленски решения. Благодарение на BI приложението се намалява времето за изработване на справки и анализи в компанията и се осигурява възможност за графично визуализиране на информацията, с цел по-лесно представяне и възприемане. Системата предоставя надеждна информация, консолидирана от множество източници, като позволява бързо и прецизно да се правят сравнения на данни с отминали периоди и осигурява гъвкав апарат за създаване на ad-hock анализи. Проектът е реализиран върху BI приложението QlikView, а партньор на Tesy е консултантската компания Balkan Services.

„Изборът на партньор падна върху консултантите от Balkan Services заради богатия им опит в анализа на данни от и за търговския процес, както и за самия процес на внедряване“, това сподели Бюлент Юсмен, ИТ мениджър на Tesy.

 

Преди внедряването на BI системата, справките и анализите, необходими на мениджмънта се изготвяха посредством методологията на екстрактване на данни от Data Warehouse системата SAP BW в Excel и след ръчна обработка от страна на ключови хора в компанията, се изпращат до крайните потребители (мениджмънт, финансов отдел, търговски отдел и др.). След реализирането на проекта, нужните справки са налични всяка сутрин преди началото на работния ден. Предоставена е и допълнителна възможност за изготвяне на анализи в реално време.

 

Според г-н Юсмен Комуникацията е ключов фактор в подобни проекти, в които трябва да се работи като екип, в случая от три страни. В рамките на проекта бе изградено тристранно партньорство между нас, екипа на Balkan Services и внедрителя на Data Warehouse системата, благодарение на което успяхме да реализираме успешно внедряването.

 

 

Повече за Balkan Services:

 

Balkan Services оперира на пазара на софтуер за управление, анализ и контрол на бизнеса като проектира, внедрява и поддържа софтуерни системи с акцент върху BI (Business Intelligence), ERP (Enterprise Resource Planning) и CRM (Customer Relationship Management). Компанията има над 400 успешно внедрени проекти във водещи компании от производството, услугите, търговията и дистрибуцията. Повече от 200 от тези проекти са BI, разработени върху платформите QlikView и Qlik Sense. Сред BI клиентите на Balkan Services са брандове като Бони Холдинг, Unilever, Intersnack, КТ Интернешънъл, а портфолиото на компанията включва и проекти за чуждестранни компании в Белгия, Швейцария, Румъния и др.

 

Повече за Tesy:

 

Tesy е част от Фикосота холдинг, и има пет завода – три в Шумен и два в Смядово. Компанията е най-големият български и водещ европейки производител на електрически бойлери, бойлери с индиректно нагряване и отоплителни уреди за дома. С иновативния си подход към пазара и продуктите, с динамично развиващ се екип от високо мотивирани специалисти, понастоящем Tesy реализира своята продукция в повече от 50 страни на 4 континента.

 

През последното десетилетие компанията показа бързо развитие и представи широка гама от продукти и решения, които отговарят на съвременните изисквания по отношение на енергийната ефективност, намаляване на потреблението на ресурси и опазването на околната среда. Фирмата продължава своето развитие в посока към увеличаване на производствения си капацитет и лансиране на нови продуктови линии. През следващите 3 години целта на Tesy е да се утвърди като третия най-голям производител на електрически бойлери в Европа.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване