Thalloderma Shop
02/02/17 06:17
(http://www.klassa.bg/)

Протест срещу VIP обслужването на Христо Иванов от СГС

 

Грантаджиите от партията в опит да дирижират изборите

Прокуратурата да се възползва от законовото си право и да протестира регистрацията на партията „Да, България“, по-известна като „Дай, България“, която получи VIP обслужване в Софийския градски съд. За това призова евродепутатът и лидер на „Презареди България“ Николай Бареков в свое писмено становище. То бе разпространено, след като личната партия на олигарха Иво Прокопиев, оглавявана от проваления ексминистър Христо Иванов, получи светкавична регистрация в оглавявания от Калоян Топалов съд. „Призовавам българската прокуратура да протестира решението на СГС поради

тъмното финансиране

на този политически проект и участието в него на много обвиняеми и разследвани от прокуратурата за корупция и пране на пари лица. Визирам задкулисния главатар на тази политическа мафия - обвиняемия Иво Прокопиев

и неговата дясна ръка и участник в много машинации за стотици милиони левове и член на ръководството на "Дай България" - небезизвестната "бяла якичка" Юри Катанов“, гласи позицията на Бареков. Той разкри и

 

фалшива новина на медиите от кръга „Капитал“

обслужващи Иванов, които надуха фанфарите, че процедурата по регистрацията на „Дай, България“ е финализирана. „Все още тече седемдневен срок, в който това решение може да бъде протестирано. Поради тази причина партията на Христо Иванов все още не е вписана в регистъра на политическите партии“, обясни Бареков. Той обръща внимание, че днес в СГС има насрочено дело за смяната на името на неговата партия ББЦ и постави въпроса дали и това решение ще бъде взето толкова светкавично.

Междувременно машината за изпълняване на олигархични и лобистки поръчки - „Дай, България“, започна да работи с пълна скорост. Часове след като ВСС избра шеф на Софийския районен съд, който е неудобен на лобито около Лозан Панов, Калоян Топалов и Методи Лалов, Христо Иванов им върна услугата за бързата регистрация на партията си и избълва декларация по случая, която обслужва тяхната теза.

Днес опитите на „Дай България“ за прокарване на лобизъм продължиха, като от формацията поискаха да се създаде отново изборен борд към Министерския съвет, какъвто беше оглавяван доста време от тяхната креатура Антоанета Цонева, за да опитат грантаджиите на Сорос да влияят върху изборния процес.

За капак партията на Христо Иванов, който произлиза от

тъмночервената комунистическа фамилия

Бойкикеви, излезе с декларация срещу Народния съд по времето на БКП.

От своя страна самият Иванов не пропусна да се похвали вчера в Русе за бързата VIP регистрация, която получи неговата партия от съда.

 

Приписват си заслуга за машинното гласуване

Партията на Христо Иванов „Дай, България“ опита да си припише заслугата за въвеждането на машинното гласуване у нас, след като ВАС отмени решение на ЦИК такова да има само в 500 секции в страната. Вживявайки се в ролята на борци за избирателните права на гражданите, от формацията публикуваха декларация по темата, в която се твърди, че хората на Иванов отдавна прокламират въвеждането на е-вота. На всичкото отгоре „Дай, България“ искала още да се направи и независим външен одит за машините за гласуване, без още да е ясно какви ще са устройствата и кой ще ги достави. И не на последно място от формацията, зад която се крие кръгът на Агнешките главички и услужливо е обслужвана от медиите на олигарха Иво Прокопиев, искат бюлетините от машинното гласуване да се броят със скенер, без да посочват, че за това ще е нужен допълнителен разход в бюджета и откъде ще бъдат взети парите.

Оказва се също, че от „Дай, България“ отново ще разчитат на благодетели, за да събират дарения за партията си. Този пък обаче парите уж ще бъдат използвани за обучението на застъпници, на каквито имат право всички партии в секциите из страната. Наглостта на партията на проваления правосъден министър Христо Иванов стига дотам, че аверите му ще обявят специална дарителска кампания за набирането на парите за застъпниците.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване