Датската либерална партия предлага безработните да бъдат карани да чистят улиците на Копенхаген

http://www.moreto.net/novini.php?n=345068

Управляващата Датска либерална партия предлага безработните да бъдат карани да чистят улиците на столицата Копенхаген от цигарени фасове, стари бутилки и други боклуци, оплаквайки се, че столицата се превръща „в сметище“ през лятото, пише The Local.

Община Стара Загора с отличие за най-мащабно финансиране от ФЛАГ

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/obshtina-stara-zagora-s-otlichie-za-naj-mashtabno-finansirane-ot-flag-2006650

Община Стара Загора получи отличие за най-мащабно финансиране от ФЛАГ.

По повод 10-годишнината от своето създаване „Фонд за органите на местното самоуправление в България - ФЛАГ" ЕАД отличи своите най-активни партньори-общини.

Официалната церемония по връчване на награ

Имамът на Прищина е обвинен в тероризъм

http://www.cross.bg/spetzializiranata-prokyratyra-prishtina-1536052.html

/КРОСС/ Специализираната прокуратура на Косово е повдигнала обвинения срещу имама на Голямата джамия в Прищина Шефкет Красниджи за подстрекаване към терористична дейност, всяване на омраза и укриване на данъци, пише Gazeta Express. Специализираната прокуратура в свое официално заявление, сочи, че обвиняемият е извършил въпросните престъпления в периода между 2013 и 2014 г.. Според обвинението по време на проповедите си имамът е призовавал другите да се присъединят към въоръжените конфликти в Сирия и в Ирак и да извършват терористични нападения.  

Над 950 английски булдога дефилираха със стопаните си за рекорд (СНИМКИ)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6082773

Над 950 английски булдога дефилираха със стопаните си за рекорд (СНИМКИ)Над 950 английски булдога дефилираха с господарите си по улиците на столицата на Мексико, за да бъдат вписани в Книгата на рекордите на Гинес, съобщава Франс перс, цитирана от БТА. Звездите на четири лапи гастролираха със слънчеви очила или пременени с националния флаг, с провиснал език и високо самочувствие.

Денят в снимки – 27 февруари

http://www.dnes.bg/index/2017/02/27/deniat-v-snimki-27-fevruari.333281

Кралица на ски, подготовка за Баба Март и Алесандра Амброзио

БСП предлага лидерски дебат между Корнелия Нинова и Бойко Борисов и отделен между екипите

http://www.cross.bg/ekipa-formata-otgovornost-1536051.html

/КРОСС/ Въпросът за дебати между БСП и ГЕРБ очевидно предизвиква интерес. Между двата екипа се провеждат разговори за формата. Във връзка с разнопосочната информация, която се публикува, заявяваме следната позиция: Готови сме да участваме в дебати. Предлагаме да бъдат в два отделни формата: 1. Лидерски между Корнелия Нинова и Бойко Борисов 2. Експертен между двата екипа, изготвяли програмите. За нас формат лидери, заедно с екипи, не е приемлив. Лидерският дебат очертава визията за развитието на страната и всеки поема политическа отговорност. Така се прави в цял свят. Експертите не носят политическа отговорност. 3. От уважение към всички медии, които считаме за равнопоставени, бихме искали дебатът да е на неутрална територия и да се излъчва от всяка от тях, която пожелае.  

Ралица Негенцова бе избрана за втори мандат начело на адвокатурата

http://www.mediapool.bg/ralitsa-negentsova-be-izbrana-za-vtori-mandat-nachelo-na-advokaturata-news260707.html

Ралица Негенцова спечели убедително изборите за председател на Висшия адвокатски съвет (ВАдС) и ще изкара втори мандат на позицията. Тя получи подкрепата на 240 от общо 333 делегати с право на глас. Нейният основен конкурент Борислав Вълчев взе 45 гласа, трети остана Иван Чолаков с 38 гласа, а последен бе адв. Емил Рангелов от Разград с едва 4 гласа. Преди гласуването Негенцова призова адвокатите да гласуват за хора, които са добри професионалисти, и да загърбят своите лични, корпоративни и политически пристрастия. Тя обеща да продължи да работи за единство на адвокатурата, върховенство на правото, преодоляване на нелоялната конкуренция и по-добра комуникацията между гилдията и обществото. Тя обяви, че адвокатурата трябва да работи за нови промени в устройствения си закон, които да са обсъдени с останалите професии. През миналата година на първо четене в Народното събрание бяха приети промени в Закона за адвокатурата, които предизвикаха недоволството на обществото. Законопроектът въвежда монополни права за адвокатурата при изваждането на справки в съдилища, прокуратури, полиция, арбитражи, съдебни изпълнители, нотариуси, административни органи и получаване на документи от тях, изготвяне на договори, проекти за нотариални актове и завещания, нотариални покани, заявления за приемане и за отказ от наследство и пълномощни. Ако човек сам реши да си свърши работата, ще бъде глобен с от 1000 до 2000 лв, защото се бърка в монополните права на адвокатите. Ралица Негенцова е един от най-известните български адвокати. Широката й популярност се дължи до голяма степен на факта, че бе говорител на ЦИК в периода 1992-2013 г. Преди да стане председател на Висшия адвокатски съвет, тя бе негов член, като и два мандата председател на Висшия дисциплинарен съд. Тя е братовчедка на бившия бразилски президент Дилма Русеф и внучка на писателя Генчо Негенцов - Ран Босилек.

Кабинетът и дипломатическият корпус в Черепиш за националния празник с ретро влак

https://www.24chasa.bg/novini/article/6082819

Кабинетът и дипломатическият корпус  в Черепиш за националния празник  с  ретро влакАтракционно пътуване с ретро влак до Черепишкия манастир организира на 2 март транспортното министерство. В пътешествието с парен локомотив из живописното Искърското дефиле ще се включат служебният премиер Огнян Герджиков, министри от кабинета и представители на дипломатическия корпус у нас. Атракционното пътуване е по повод предстоящия ни

Русия ще съкрати добива на петрол с над 117 хил.барела на ден през февруари

http://econ.bg/Новини/Русия-ще-съкрати-добива-на-петрол-с-над-117-хил-барела-на-ден-през-февруари_l.a_i.738085_at.1.html

В рамките на споразумението за намаляване на добива на петрол, Русия ще намали производството с над 117 хил.барела на ден, съобщи пред журналисти...

Бербатов организира "Мача на годината в България" - благотворително шоу с Фиго

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/02/27/2925845_berbatov_organizira_macha_na_godinata_v_bulgariia_-/?ref=rss


Димитър Бербатов обяви, че неговата фондация съвместно с тази на португалската легенда Луиш Фиго ще организират благотворителен мач, който ще се проведе на 14 юни на Националния стадион "Васил Левски".

Българският нападател обяви събитието за "Мача на годината в България".

В профила си във фейсбук той призова феновете да се приготвят за страхотно шоу, пълно с изненади. До момента единствените двама обявени участници са той и Фиго.

Досега португалецът е участвал...

ЕС засили санкциите срещу Северна Корея

https://www.24chasa.bg/novini/article/6082791

ЕС засили санкциите срещу Северна КореяЕвропейският съюз засили санкциите срещу Северна Корея, предава германският телевизионен канал ZDF, цитиран от "Фокус". Санкциите, приети в понеделник, предвиждат ограничаване на търговията с въглища, желязо и желязна руда. На Пхенян няма да бъдат продавани хеликоптери и кораби. От Брюксел поясняват,

Жените в Саудитска Арабия посягат към властта

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/02/27/2925817_jenite_v_sauditska_arabiia_posiagat_kum_vlastta/?ref=rss


В ултраконсервативната Саудитска Арабия жените все още нямат правото да шофират, но завладяват корпоративния свят. Жените в Залива се борят за правата си и походът им получава подкрепа от неочаквано място.

Радикалното преустройство на Саудитска Арабия напредва и в този процес жените стават все по-важни. Те пристъпват в светлината на прожекторите в корпоративния свят, въпреки че и досега нямат право да шофират извън огромния фирмен комплекс на държавния петролен гигант Saudi Aramco и...

До 2 месеца ще е готов техническия проект за сграда на варненската библиотека

http://www.moreto.net/novini.php?n=345063

Техническият проект за нова сграда на регионалната библиотека във Варна трябва да бъде готов до 2 месеца. Това каза кметът на града Иван Портних, предаде репортер на Moreto.net. „Със завършването на проекта ще можем да стартираме процедура по избор на изпълнител.

Чрез електронната поща се разпространява вирус от името на НАП

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/02/27/2925833_chrez_elektronnata_poshta_se_razprostraniava_virus_ot/?ref=rss


Националната агенция за приходите (НАП) предупреждава, че чрез електронната поща отново се разпространява вирус от нейно име. В края на миналата година на няколко пъти НАП предупреди за подобна атака.

Във фалшивото писмо се съобщава за невярна промяна на сроковете и глобите за плащане на данъчните задължения. Изисква отваряне на прикачен файл, за да се научат подробности.

Подателят на фалшивите електронни писма не е с имейл адрес от официалните домейни на НАП – nra.bg и...

Кредиторите се завръщат в Атина в търсене на споразумение

http://www.investor.bg/evropa/334/a/kreditorite-se-zavryshtat-v-atina-v-tyrsene-na-sporazumenie-234743/

Търси се балансирано решение, което да е в интерес за всички страни, казва комисарят по въпросите на икономиката Пиер Московиси

Предотвратена е измама с ДДС чрез фиктивен износ на 9 тона брашно

http://www.mediapool.bg/predotvratena-e-izmama-s-dds-chrez-fiktiven-iznos-na-9-tona-brashno-news260706.html

Опит за измама с ДДС чрез фиктивен износ на 9 тона брашно за Гърция е предотвратила Националната агенция по приходите (НАП), съобщиха то ведомството в понеделник. При проверка на камион, превозващ брашното, фискалните инспектори са установили, че има несъответствие между количеството на стоката, натоварена в автомобила и посоченото във фактурата и другите придружаващи документи. По документи в камиона трябвало да има 9 тона брашно, но на практика товарът бил едва 50 кг, е посочено в съобщението на НАП. Фиктивният износ е една от най-често срещаните схеми за измами с ДДС. При нея търговец изнася стоката само "по документи", като в същото време ползва данъчен кредит. Междувременно продуктите се реализират на вътрешния пазар, обикновено без платежни документи и в бюджета не се внасят дължимите данъци, обясняват от НАП. Служителите от звеното "Фискален контрол" на НАП продължават работата по случая. От началото на 2017 г. фискалните агенти са извършили 35 000 проверки на транспортни средства. На 9900 от тях са поставени технически средства за контрол. В резултат на извършените контролни действия са наложени 254 обезпечения, за да се избегне отклонение от облагане, допълват от НАП.

Реформаторски блок настоява за закон за историческите столици

https://www.actualno.com/politics/reformatorski-blok-nastojava-za-zakon-za-istoricheskite-stolici-news_596388.html

Реформаторският блок ще настоява в следващия парламент да бъде приет Закон за историческите столици на България, който ще им позволи да бъдат развивани като туристически дестинации и да получават приоритетно финансиране. Това обяви в Шумен водачът на листата на коалиция

Виж как световният номер едно в тениса Мъри подстрига Григор

https://www.24chasa.bg/sport/article/6082759

Григор Димитров публикува любопитен клип на фейсбук страницата си. Българинът е седнал на бръснарския стол, а световният номер едно в тениса Анди Мъри зад гърба му шеговито играе ролята на

Дългият тунел в Кресненското дефиле е опасен за шофьорите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6082749

Дългият тунел в Кресненското дефиле е опасен за шофьоритеДългият тунел в Кресненското дефиле е опасен за шофьорите. Това констатираха днес инспекторите, проверяващи тунелите в Югозападна България, съобщава NOVA. Инспекцията започна рано тази сутрин и предизвика задръствания по пътя Благоевград-Кулата. Проверката започна от Кресненското дефиле. Там бяха обследвани и двата тунела.

Гръцки и румънски региони по-назад от българските по конкурентоспособност

http://www.mediapool.bg/gratski-i-rumanski-regioni-po-nazad-ot-balgarskite-po-konkurentosposobnost-news260705.html

Гръцки и румънски региони се представят по-лошо от българските по конкурентоспособност. Това показва публикуваното трето издание на индекса за регионална конкурентоспособност за 263 региона на ЕС. Сред десетте най-слабо представящи се региони са пет гръцки, три румънски и по един български и френски. Сред тях е най-бедният регион у нас Северозападният, който обаче не е последен в класацията. След него са два в Гърция – Централна и Източна Македония/Тракия, и един румънски, а в дъното на класацията е френска Гвиана, показва проучването. На върха на класацията по конкурентоспособност са два региона в Лондон и холандският Утрехт, следвани от шведската столица Стокхолм. Под регионална конкурентоспособност ЕК разглежда способността на даден регион да предложи привлекателна и устойчива среда за предприятията и местните жители. Показателно е, че сред десетте най-конкурентоспособни региони попадат четири британски. Индексът на конкурентоспособността включва 11 показателя, разделени в три групи, които оценяват силните и слабите страни на даден регион. Разглеждат се институции, макроикономическа стабилност, инфраструктура, здравеопазване и основно образование, които са ключовите двигатели за всяка икономика. В останалите две групи на индекса се измерва ефективността на региона и иновациите в него. България е сред страните, при които се наблюдава голяма разлика между икономическото развитие на столицата и останалите региони. В тази група страни попадат още Гърция, Румъния, Словакия и Франция. Като цяло резултатите за 2016 г. са близки до предишното изследване от преди три години. Отново се наблюдава полицентричен модел със силни столични и метрополни райони, които са основните двигатели на конкурентоспособността. В сравнение с двете предишни издания на индекса от 2010 и 2013 г., Малта и няколко региона във Франция, Германия, Швеция, Португалия и Великобритания са подобрили своите резултати, докато региони в Кипър, Гърция, Ирландия, а напоследък и в Холандия ги влошават. В източните региони на ЕС конкурентоспособността като цяло се е запазила. Новото в изданието за 2016 г. е интерактивният интернет инструмент, който дава възможност за по-подробен анализ и сравнение на всеки регион, или с друг с подобен брутен вътрешен продукт на глава от населението, или с всички региони на ЕС. По този начин се виждат резултатите за всеки регион по отношение на иновациите, управлението, транспорта, цифровата инфраструктура, здравеопазването и човешкия капитал. Инструментът е създаден за да се помогне на регионите да открият своите слабости и инвестиционни приоритети, когато изготвят стратегиите си за развитие. "Този индекс е ценен инструмент за подобряване на процеса на разработване на политики. Той затвърждава усилията на ЕК за подкрепа на структурните реформи и стимулиране на иновационния капацитет на регионите на ЕС чрез инвестициите в рамките на политиката на сближаване", коментира еврокомисарят по регионална политика Корина Крецу.

Северозападна България изпревари по конкурентност четири еврорегиона

http://www.mediapool.bg/severozapadna-bulgaria-izprevari-po-konkurentnost-chetiri-evroregiona-news260705.html

Четири региона в Европейския съюз са по-назад по конкурентоспособност от най-слаборазвития български регион – Северозападния. Това показва публикуваното трето издание на индекса за регионална конкурентоспособност за 263 региона на ЕС. След този български регион са два в Гърция – Централна и Източна Македония/Тракия, и един румънски, а в дъното на класацията е френска Гвиана, показва проучването. На върха на класацията са два региона в Лондон и холандския Утрехт, следвани от шведската столица Стокхолм. Под регионална конкурентоспособност ЕК разглежда способността на даден регион да предложи привлекателна и устойчива среда за предприятията и местните жители. Показателно е, че сред десетте най-конкурентоспособни региони попадат четири британски, а сред десетте най-слабо представящи се са пет гръцки, три румънски и по един български и френски регион. Индексът на конкурентоспособността включва 11 показателя, разделени в три групи, които оценяват силните и слабите страни на даден регион. Разглеждат се институции, макроикономическа стабилност, инфраструктура, здравеопазване и основно образование, които са ключовите двигатели за всяка икономика. В останалите две групи на индекса се измерва ефективността на региона и иновациите в него. България е сред страните, при които се наблюдава голяма разлика между икономическото развитие на столицата и останалите региони. В тази група страни попадат още Гърция, Румъния, Словакия и Франция. Като цяло резултатите за 2016 г. са близки до предишното изследване от преди три години. Отново се наблюдава полицентричен модел със силни столични и метрополни райони, които са основните двигатели на конкурентоспособността. В сравнение с двете предишни издания на индекса от 2010 и 2013 г., Малта и няколко региона във Франция, Германия, Швеция, Португалия и Великобритания са подобрили своите резултати, докато региони в Кипър, Гърция, Ирландия, а напоследък и в Холандия ги влошават. В източните региони на ЕС конкурентоспособността като цяло се е запазила. Новото в изданието за 2016 г. е интерактивният интернет инструмент, който дава възможност за по-подробен анализ и сравнение на всеки регион, или с друг с подобен брутен вътрешен продукт на глава от населението, или с всички региони на ЕС. По този начин се виждат резултатите за всеки регион по отношение на иновациите, управлението, транспорта, цифровата инфраструктура, здравеопазването и човешкия капитал. Инструментът е създаден за да се помогне на регионите да открият своите слабости и инвестиционни приоритети, когато изготвят стратегиите си за развитие. "Този индекс е ценен инструмент за подобряване на процеса на разработване на политики. Той затвърждава усилията на ЕК за подкрепа на структурните реформи и стимулиране на иновационния капацитет на регионите на ЕС чрез инвестициите в рамките на политиката на сближаване", коментира еврокомисарят по регионална политика Корина Крецу.

Северозападна България вече не е най-слабо конкурентният регион в ЕС

http://www.mediapool.bg/severozapadna-bulgaria-veche-ne-e-nai-slabo-konkurentniyat-region-v-es-news260705.html

Четири региона в Европейския съюз са по-назад по конкурентоспособност от най-слаборазвития български регион – Северозападния. Това показва публикуваното трето издание на индекса за регионална конкурентоспособност за 263 региона на ЕС. След този български регион са два в Гърция – Централна и Източна Македония/Тракия, и един румънски, а в дъното на класацията е френска Гвиана, показва проучването. На върха на класацията са два региона в Лондон и холандския Утрехт, следвани от шведската столица Стокхолм. Под регионална конкурентоспособност ЕК разглежда способността на даден регион да предложи привлекателна и устойчива среда за предприятията и местните жители. Показателно е, че сред десетте най-конкурентоспособни региони попадат четири британски, а сред десетте най-слабо представящи се са пет гръцки, три румънски и по един български и френски регион. Индексът на конкурентоспособността включва 11 показателя, разделени в три групи, които оценяват силните и слабите страни на даден регион. Разглеждат се институции, макроикономическа стабилност, инфраструктура, здравеопазване и основно образование, които са ключовите двигатели за всяка икономика. В останалите две групи на индекса се измерва ефективността на региона и иновациите в него. България е сред страните, при които се наблюдава голяма разлика между икономическото развитие на столицата и останалите региони. В тази група страни попадат още Гърция, Румъния, Словакия и Франция. Като цяло резултатите за 2016 г. са близки до предишното изследване от преди три години. Отново се наблюдава полицентричен модел със силни столични и метрополни райони, които са основните двигатели на конкурентоспособността. В сравнение с двете предишни издания на индекса от 2010 и 2013 г., Малта и няколко региона във Франция, Германия, Швеция, Португалия и Великобритания са подобрили своите резултати, докато региони в Кипър, Гърция, Ирландия, а напоследък и в Холандия ги влошават. В източните региони на ЕС конкурентоспособността като цяло се е запазила. Новото в изданието за 2016 г. е интерактивният интернет инструмент, който дава възможност за по-подробен анализ и сравнение на всеки регион, или с друг с подобен брутен вътрешен продукт на глава от населението, или с всички региони на ЕС. По този начин се виждат резултатите за всеки регион по отношение на иновациите, управлението, транспорта, цифровата инфраструктура, здравеопазването и човешкия капитал. Инструментът е създаден за да се помогне на регионите да открият своите слабости и инвестиционни приоритети, когато изготвят стратегиите си за развитие. "Този индекс е ценен инструмент за подобряване на процеса на разработване на политики. Той затвърждава усилията на ЕК за подкрепа на структурните реформи и стимулиране на иновационния капацитет на регионите на ЕС чрез инвестициите в рамките на политиката на сближаване", коментира еврокомисарят по регионална политика Корина Крецу.

Почина руски топжурналист

http://www.cross.bg/pochina-ryski-topzhyrnalist-1536049.html

/КРОСС/ Руският журналист и телевизионен продуцент Сергей Кушнерьов почина днес на 54-годишна възраст, съобщава "Комсомольская правда". Миналата седмица Кушнерьов бе откаран в болница с втори инсулт. Състоянието на журналиста се оценяваше като крайно тежко.  Кушнерьов стана известен с успешните си проекти "Жди меня" ("Чакай ме") и "Последен герой". През 90-те години той основа заедно с колеги от "Комсомолка" "Новая газета". По-късно стана главен редактор в тв компанията "ВИД". Там се сработи със Сергей Бодров-младши и двамата се трудиха над "Последен герой". Бодров загина едва 30-годишен при падането на лавина в Дагестан. За професионалните си успехи Кушнерьов бе награждаван нееднократно с приза ТЕФИ и премията на Съюза на журналистите в Москва.

Дългият тунел в Кресненското дефиле е опасен за шофьорите

http://www.cross.bg/kresnenskoto-defile-tynel-1536050.html

/КРОСС/ Дългият тунел в Кресненското дефиле е опасен за шофьорите. Това констатираха днес инспекторите, проверяващи тунелите в Югозападна България, предаде НОВА. Инспекцията започна рано тази сутрин и предизвика задръствания по пътя Благоевград-Кулата. Проверката започна от Кресненското дефиле. Там бяха обследвани и двата тунела. Инспекторите влязоха и в тунела при село Железница, както и в тръбите по магистрала „Струма". Там обаче проблеми не бяха намерени. Очаквано, експертите намериха най-много нередности в дългия тунел в Кресненското дефиле.  

Индустриалните поръчки в САЩ се увеличават рязко през януари

http://econ.bg/Новини/Индустриалните-поръчки-в-САЩ-се-увеличават-рязко-през-януари_l.a_i.738084_at.1.html

Поръчките за промишлени стоки с дълготрайна употреба в САЩ нараснаха силно в началото на годината, но благодарение главно на поръчките за военни и...

Задържаха трима полицаи от Плевен за кражба на цигари за над 2,3 млн. лв./видео/

//dariknews.bg/regioni/pleven/zadyrzhaha-trima-policai-ot-pleven-za-krazhba-na-cigari-za-nad-23-mln.-lv.video-2006640

Задържаха трима полицаи от Плевен за кражба на цигари на стойност нaд 2,3 млн. лева.
При акция през 2009 г., МВР иззема над 620 хил. кутии цигари без бандерол от склад за акцизни стоки. Цигарите са предимно от три чуждестранни марки, а по сл

Мъж е със счупени ребра след побой в заведение

//dariknews.bg/regioni/dobrich/myzh-e-sys-schupeni-rebra-sled-poboj-v-zavedenie-2006647

41-годишен мъж от Добрич е бил пребит в полунощ срещу събота, съобщиха от полицията. Той е съобщил на органите на реда, че в снек бар в центъра на Добрич непознат човек му е нанесъл побой, като му е причинил средна телесна повреда - фрактура на две ребра. Тя е констатирана след пре

Подписан бе новият общински колективен договор в сферата на образованието

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/podpisan-be-noviiat-obshtinski-kolektiven-dogovor-v-sferata-na-obrazovanieto-2006641

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и представители на синдикалните организации в сферата на образованието подписаха днес новия общински колективен трудов договор. Запазени са всички 14 клаузи, надграждащи отрасловото споразумение на национално ниво, а педагозите определиха Велико Търново като об

Гласуваха 35 000 лв. за Спортен календар на общината за 2017 г.

//dariknews.bg/regioni/pleven/glasuvaha-35000-lv.-za-sporten-kalendar-na-obshtinata-za-2017-g-2006643

Общинският съвет на Плевен гласува разпределението на средствата за спорт, приети с Решение №462/26.01.2017 г. на Общинския съвет в група „Физическа култура и спорт” за тази година.

„Общият размер на тези средства е 310 000 лв. Разпределението е съответно 35 000 лв. за финансиране на

Музеите в Абритус – отворени за празниците

//dariknews.bg/regioni/razgrad/muzeite-v-abritus-otvoreni-za-praznicite-2006642

Археологическият и Интерактивният музей, които са разположени в рамките на археологическия резерват „Абритус“, ще работят през трите почивни дни в края на седмицата. Това съобщиха от Регионалния исторически музей в Разград. Работното време на 3, 4 и 5 март е от 9,00 до 17,00 ч.
Навръх национ

Къде няма вода на 28 февруари в Сливенско?

//dariknews.bg/regioni/sliven/kyde-niama-voda-na-28-fevruari-v-slivensko-2004757

Четири населени места от община Сливен ще бъдат без вода на 28 февруари, вторник, заради ремонт на главен водопровод, съобщи дежурният диспечер във ВиК. 

Водоподаването ще бъде спряно от 9.00 до 16.00 ч. в гр. Кермен и в селата Младово, Николаево и Мечкарово.

При възможн

Заседава Общински съвет Болярово  

//dariknews.bg/regioni/sliven/zasedava-obshtinski-syvet-boliarovo--2006646

Общински съвет Болярово прие програма за развитие на читалищната дейност в общината през 2017 година, отчет за изпълнение на дейностите по Общинската програма за закрила на детето  и отчет за изпълнение актовете на ОбС за второто шестмесечие на 2016 г.

Общинските съветници приеха на

Освободиха председателя на общинския съвет в Смолян

https://www.actualno.com/smolyan/osvobodiha-predsedatelja-na-obshtinskija-syvet-v-smoljan-news_596380.html

Общинският съвет в Смолян освободи своя председател Славка Каменова. Решението за предсрочното прекратяване на правомощията й беше с мотив, че тя допуска сериозни нарушения на Правилника за дейността на Съвета, информира БНР. Решението беше подкрепено с 16 гласа от общо 29-те членове на местния парламент. Снимка: Архив

Всички листи в МИР 21 Сливен

http://offnews.bg/news/n_1/n_648396.html

1.ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА РАВНОПРАВЕН ОБЩЕСТВЕН МОДЕЛ“  1 АНЕЛИЯ КРАСИМИРОВА ДАНОВА 2 МИТКО СТЕФАНОВ МИНКОВ 2.ПП „Движение за радикална промяна Българската пролет“ 1 ТОДОР ГЕОРГИЕВ ТОДОРОВ 2 ЖЕНИ ДИМИТРОВА ИВАНОВА 3 ДОНЧО МИНЧЕВ КОЛЕВ 4 СИЛВИЯ ТОДОРОВА БОЗУКОВА 5 МАРИН КОЛЕВ МАРИНОВ 3.ПП“ ДВИЖЕНИЕ НАПРЕД БЪЛГАРИЯ“ 1 ДИМИТЪР ТОДОРОВ АВРАМОВ 4.Коалиция "НОВА РЕПУБЛИКА" 1 ДИМИТЪР ПЕТРОВ СЯРОВ 2 ГЕОРГИ ПЕТРОВ МАВРОДИЕВ 3 СТЕФАН ОЛЕГОВ РАДЕВ 4 МАЯ ДИМИТРОВА МИЛАНОВА 5 ПЕПА ЦВЕТАНОВА ГЕНЧЕВА 6 НИКОЛАЙ КРЪСТЕВ НИКОЛОВ 7 АЛЕКСАНДЪР НИКОЛАЕВ ПАНАЙОТОВ 8 РУСЛАН БЕЛИЗАРОВ БАЖДЕКОВ 5.Коалиция “КОАЛИЦИЯ НА НЕДОВОЛНИТЕ“ 1 НИКОЛА КОСТАДИНОВ ВУЧЕВ 2 НИКОЛАЙ АНТОНОВ РАДЕВ 3 ЦВЕТАН ДИМИТРОВ СТОЯНОВ 4 ИВАЙЛО ВЕНЦИСЛАВОВ НИНОВ 5 ТОДОР БОЯНОВ СЛАВЧЕВ 6.ПП "ВОЛЯ" 1 ГЕРГАНА ЖЕЛЯЗКОВА СТЕФАНОВА 2 БОРЯНА ЛЮБЕНОВА ГЕОРГИЕВА 3 ИВО МАРИНОВ ТОДОРОВ 4 ДАМЯН НИКОЛАЕВ ПЕНЧЕВ 5 РОСЕН ЙОРДАНОВ БОЖКОВ 6 НЕДКО ПЕТКОВ ЖЕЧЕВ 7.ПП „БЪЛГАРСКИ ДЕМОКРАТИЧЕН ЦЕНТЪР“-БДЦ 1 ЖИВКО ПЕТКОВ КАЛЪЧЕВ 8.Коалиция „АБВ – Движение 21“ 1 ИВАН СЛАВОВ ИВАНОВ 2 ГЕОРГИ СТАНЧЕВ АТАНАСОВ 3 ИВАН МАНЧЕВ ИВАНОВ 4 МАРУСЯ ТОДОРОВА ДИМОВА 5 НИКОЛАЙ ПАВЛОВ БАКЪРДЖИЕВ 6 ДИМИТЪР СТЕФАНОВ ИВАНОВ 7 СТЕФАН ЙОВЕВ ДЖУМАЛИЕВ 8 ЗДРАВКО ДИМИТРОВ НОЖАРОВ 9 ИРЕНА БОЖИДАРОВ МИРЧЕВА 10 ВАСИЛ ГЕОРГИЕВ РЕЩОВ 11 АНА ДОБРОМИРОВА ЧОЛАКОВА 12 ПЕТЪР ГОРАНОВ ПЕТРОВ 9.ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“ 1.ЯНКО АЛЕКСАНДРОВ ЯНКОВ 2.МУСТАФА ЮСЕИНОВ МУСТАФОВ 3.ВАЛЕНТИН КРЪСТЕВ ГЕОРГИЕВ 4.ИСМЕТ КЕМАЛ ИДРИЗ 5.ХАТЧЕ АЛИЕВА ОСМАНОВА 6.БАДЪР ИСМАИЛОВ ХАСАНОВ 7.КЕМАЛ ДЖЕМАЛ КЬОЙБАШИ 8.ИЛМИЕ ИЛМИЕВА ЮМЕРОВА 9.ТАНЯ СТЕФКОВА ПЕТРОВА 10.Коалиция „БСП за БЪЛГАРИЯ“ 1. ТАСКО МИХАЙЛОВ ЕРМЕНКОВ 2. ДЕЯН ЦАНКОВ ДЕЧЕВ 3. ПЕПА ДИМИТРОВА БЕЕВА 4. ПЕТЪР СТЕФАНОВ КОСТОВ 5. МАРИЕТА ДОЙЧЕВА ПЕТКОВА 6. ВАНЯ ДЕЧКОВА КОЛЕВА 7. ВЕРОНИКА АТАНАСОВА ДЕЛИБАЛТОВА 8. МИТКО РАДЕВ МИТЕВ 9. КОЛЬО ЙОРДАНОВ МИЛЕВ 10. НАТАША ПЕТКОВА ПОЩОВА 11. СЪБИНА ВАСИЛЕВА ПЕТКАНСКА- ВЪЛЕВА 12. БИСЕР ЙОРДАНОВ БОЙЧЕВ 11.ПП“ГЕРБ“ 1. ДЕСИСЛАВА ЖЕКОВА ТАНЕВА 2. ВАСИСЛАВ ПЕТРОНИЕВ ПЕТРОВ 3. ВЕСЕЛИНА ГЕОРГИЕВА ТОНЕВА 4. МАРИЯ ЩЕРЕВА БЕЛОВА 5. ГАЛЯ ЕНЕВА ЗАХАРИЕВА 6. ТОДОР ПЕТРОВ БАКАЛОВ 7. МИЛЕН СТОЯНОВ ПЕТКОВ 8. РАДОСТ МИХАЙЛОВА СТЕФАНОВА-ЕНЧЕВА 9. СТЕФАН ТОНЧЕВ КОНДУЗОВ 10. ИВАЙЛО ИВАНОВ ЕНЕВ 11. АНДРЕЙ МИХАЙЛОВ АНДРЕЕВ 12. ТОДОР ГЕОРГИЕВ ГЕОРГИЕВ 12.ПП „Партия на Зелените“ 1 МАРИЕЛА ГОСПОДИНОВА ГОСПОДИНОВА 2 ГЕОРГИ МИТЕВ ДЖЕНКОВ 3 ИВАЙЛО ХРИСТОВ ЙОРДАНОВ 4 АТАНАС ГЪЛЪБОВ КАДИЕВ 13.Коалиция „Обединение ДОСТ“ 1 ЕМИНЕ ХЮСЕИНОВА ОНБАШЪ 2 АШКЪН РАМАДАН ВЕИЗ 3 МИХАИЛ МАРИЯНОВ ПЕТРОВ 4 ПЛАМЕНА СТЕФКОВА ПЕТРОВА 5 ВЛАДИМИР КРАСИМИРОВ АНДОНОВ 6 ЗЛАТИЦА МИТЕВА КУНЕВА 7 САДУЛЛАХ АХМЕД ТАШ 8 АЙХАН СЮЛЕЙМАНОВ БЕКИРОВ 9 ВЕЛИКО ТОШКОВ КОСТАДИНОВ 10 МИЛЕНА ХРИСТОВА ИВАНОВА 11 ИСМАИЛ САЛИМОВ ХАСАНОВ 12 АЛИ ВЕЛИ МОЛЛА 14.ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ“ 1 КОНСТАНТИНА ВЕНЦИСЛАВОВА ПЕТРОВА 2 СТОЙЧО МИТКОВ АЛЕКСАНДРОВ 3 СТОЯН СПАСОВ СТАРИПАВЛОВ 16.Коалиция „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“ 1 РЕНЕТА ПЕТРОВА ТОМОВА 2 НИКОЛАЙ ЯНКОВ СИДЖИМОВ 3 РУСЛАН ЙОРДАНОВ КЪНЕВ 4 БИЛЯНА ЛЮБОМИРОВА РУСЕВА 5 МИХАИЛ ХРИСТОВ БОЕВ 6 ЕНЧО ИВАНОВ ДИНЕВ 7 ЦВЕТИНА ГЕОРГИЕВА ТОДОРОВА 8 ДАРИНА МИНКОВА ПЕТРОВА 17.Коалиция „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ 1 ПЕТЪР ХРИСТОВ ПЕТРОВ 2 ГЕОРГИ ИВАНОВ ГЕОРГИЕВ 3 СТОЯН СТАМАТОВ ПЕНЕВ 4 ДОБРОСЛАВ ИВАНОВ ИВАНОВ 5 АНЧО ВАСИЛЕВ МИНКОВ 18.Коалиция “КОЙ – Българската левица и Зелена партия“ 1.ВАНЯ ВАСКОВА ТОДОРОВА 2.МИЛЕН ЖИВКОВ ЖЕЧЕВ 3.КОНСТАНТИН ЦВЕТАНОВ ПЕТРОВ 4.МИТКО ЕНЧЕВ ДИМИТРОВ 5.ЛИДИЯ ИВАНОВА КАРАИВАНОВА – ДИМИТРОВА 6.РОСИЦА СТОЙЧЕВА МИТЕВА 7.СТОЙЧО МИТЕВ СТОЙЧЕВ 19.ПП “НАЦИОНАЛНА РЕПУБЛИКАНСКА ПАРТИЯ“ 1 ВАЛЕРИ ВЕНЦИСЛАВОВ ДИМИТРОВ 2 СТОЯН ДИМИТРОВ ВЪЛЕВ 20.ПП „БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ“ 1 ВЕСЕЛИНА ЯНКОВА КОТАВОВА 2 НИКОЛАЙ ЗАХАРИЕВ ГОВЕДАРОВ 3 КРАСИМИРА ИЛИЕВА АТАНАСОВА 4 АЛЕКСАНДЪР БОРИСОВ ДИМИТРОВ 21.Коалиция “РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК-ГЛАС НАРОДЕН“ 1. БОРИСЛАВ РАЙЧОВ МИЛАНОВ 2. НИНА СТЕФАНОВА БОРОВА 3. МАРИЕЛА ДИМИТРОВА БАЙКОВА 4. НИКОЛАЙ МЛАДЕНОВ КИРЯКОВ 5. ВЕСЕЛИН ДИМИТРОВ МАРИНОВ 6. ПЕТЪР ИВАНОВ ТАБАКОВ 7. ИВАН ДИМИТРОВ ГЕОРГИЕВ 8. ВЕСЕЛИН ЦВЕТКОВ ХАРАЛАМПИЕВ 9. ЗЛАТКА ТАНЕВА ВЕЛИКОВА 10. МАРГАРИТА НИКОВА ДИМИТРОВА 11. ТОДОРКА ИВАНОВА ИЛИЕВА 12. ДРАГАН ДЯКОВ ДРАГАНОВ

Президентът: Обществото очаква макроикономическите постижения да доведат до достойно заплащане

http://www.dnevnik.bg/politika/2017/02/27/2925816_prezidentut_obshtestvoto_ochakva_makroikonomicheskite/?ref=rss


Българското общество очаква отчетените постижения на макроикономическо ниво през последните години да доведат и до промени, които да гарантират възможностите за личностно развитие, право на труд и достойно заплащане. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща с президента на Конфедерацията на независимите синдикати в България Пламен Димитров и с представители на ръководството на синдикалната организация, съобщиха от "Дондуков" 2.

Радев потвърди готовността на президентската...

Президентът: Постиженията в икономиката трябва да създават и условия за личностно развитие

http://www.cross.bg/bulgariya-razvitie-sindikati-1536048.html

/КРОСС/ Българското общество очаква отчетените постижения на макроикономическо ниво през последните години да доведат и до промени, които да гарантират възможностите за личностно развитие, право на труд и достойно заплащане. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща на „Дондуков" 2 с президента на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров и с представители на ръководството на синдикалната организация. Румен Радев потвърди готовността на президентската институция да сътрудничи с българските синдикати при разрешаването на важните социални и икономически въпроси. Нарастването на заплатите в България изостава от ръста на БВП и е необходимо догонващо увеличаване на доходите, които да стимулират потреблението и икономическия ръст, беше подчертано на срещата. Представителите на КНСБ подчертаха пред държавния глава позициите на синдикалната организация и предложенията си за реформи в областта на енергетиката, транспортната инфраструктура и образованието и призоваха за активно участие на президентската институция при обсъждането и намирането на устойчиви решения на тези въпроси. Обща беше позицията, че енергийната политика на България трябва да зависи единствено от националните цели и приоритети, като се набележат мерки за стабилното развитие на сектора и за подпомагане на енергийно бедните семейства

Арнаудова: Разследваме всички, премълчали за Йоан!

https://vesti.bg/bulgaria/sad/arnaudova-razsledvame-vsichki-premylchali-za-ioan-6066019

По-рано беше съобщено, че съученици и близки на задържания за убийството в Борисовата градина са го разпознали, но не са съобщили на властите

Просветното министерство "осъди" директора на задържания за убийството в Борисовата градина

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/27/2925640_prosvetnoto_ministerstvo_osudi_direktora_na/?ref=rss


Служебният министър на образованието Николай Денков заяви, че директорката на частната гимназия "Езиков свят" Василка Николова "няма място в образователната система". Николова попадна в полезрението на медиите миналата седмица при гледането на мярката за неотклонение на задържания за убийството в Борисовата градина от юни 2015 г. Тогава в съдебната зала се разбра, че тя е разпознала Йоан Матев на разпространените от МВР снимки от охранителните камери в района на убийството.

"Не може...

Икономисти от БАН предлагат увеличаване на данъците

http://www.moreto.net/novini.php?n=345087

Увеличаване на преките данъци предлагат водещи икономисти от Българската академия на науките. То трябва да стане плавно и да засегне домакинствата и бизнеса, но без най-нискодоходните групи, смятат експертите. По-високият данък върху доходите трябва да бъде съчетан с намаляване на ДДС, което ние плащаме през покупките си, смята проф.

Утре до 21 градуса и слънце

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6082725

Утре до 21 градуса и слънцеПрез следващото денонощие облачността ще е разкъсана, през деня в по-голямата част от страната намаляваща до слънчево. Предимно облачно ще се задържи в Източна България. В сутрешните часове на места в низините и в котловините видимостта ще е намалена. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса.

И Щутгарт обмисля забрана на свободното движение на по-старите дизели

http://www.cross.bg/avtomobili-dizelovi-germaniya-1536047.html

/КРОСС/Още един голям европейски град обмисля да ограничи движението на дизеловите автомобили. След като бе подписано споразумение между Париж, Атина и Мадрид, Щутгарт ще се присъедини към тях от следващата година, като забраната ще обхваща по-старите дизелови автомобили. На тях ще им бъде забранявано да влизат в центъра на града, когато се отчитат високи нива на замърсяване. А средно в Германия има по около 35 дни с завишено замърсяване на въздуха в градовете. Европейският съюз съди Германия за превишаване на позволените нива вредни емисии в поне 90 града. Миналата година правителството взе решение да улесни кметовете на големите градове, които искат да забранят по-старите дизелови автомобили по пътищата на градовете си. Сега, Щутгарт, градът, в който се намират централите на Mercedes-Benz и Porsche, смята да се възползва от улеснения режим. Забраната за движение в центъра на гради в дни с високо замърсяване ще обхваща автомобилите, които не отговарят на стандарта Евро 6. Въпросният ограничава отделянето на NOx до 80 милиграма на километър. Изключение ще са по-старите лекотоварни автомобили. Според Reuters, едва около 10% от дизеловите автомобили в страната отговарят на стандарта Евро 6, но тази цифра ще расте значително през следващите години, тъй като почти 50% от всички нови автомобили, продавани в Германия всяка година, се задвижват от дизелови двигатели

Виена: Ердоган не е добре дошъл да провежда кампанията си за референдума

https://www.24chasa.bg/novini/article/6082726

Виена: Ердоган не е добре дошъл да провежда кампанията си за референдума

Турският държавен глава Реджеп Ердоган „не е добре дошъл“ да провежда в Австрия кампанията си за референдум върху конституционните изменения, които да увеличат президентската му власт. Това заяви австрийският министър на външните работи Себастиян Курц, цитира БГНЕС. Според него кампанията на президента около спорните изменения ще „увеличи

Samsung показa смирение вместо спектакъл

http://www.investor.bg/harduer/459/a/samsung-pokaza-smirenie-vmesto-spektakyl-234742/

За първи път от години корейският концерн представи на изложението Mobile World Congress не нов Galaxy S, а три нови таблета, както и извинение

Изборните листи в 19 МИР Русе

http://offnews.bg/news/n_1/n_648398.html

1. ПП Дром 1.Цани Иванов Цанев 2.Марияна Стефанова Капсъзова 3.Петър Русев Петров 2. ПП Движение за радикална промяна „Българска пролет“ 1.Тодор Трифонов Койнов 2.Милена Панова Костова 3.Деско Иванов Десков 4.Валерий Илиев Джуров 5.Георги Колев Георгиев 6.Димитър Симеонов Русанов 7.Вероника Валентин Димитрова 3. Движение „Напред България“ 1.Десислава Запрянова Запрянова 4. Нова Република 1.Борис Борисов Станимиров 2.Иван Николаев Станев 3.Данаил Борисов Ковачев 4.Даниел Георгиев Казаков 5.Александър Петков Петров 6.Георги Божков Начев 7.Божин Димитров Ангелов 8.Румянка Кулева Манева 5. Коалиция на недоволните 1.Мария Андонова Пиргова 2.Татяна Петрова Кънева 3.Веселин Йорданов Банков 4.Михаил Стефанов Манев 5.Евелина Георгиева Тодорова-Сарова 6.Христо Николов Ганев 7.Симона Симеонова Сарова 8.Галина Василева Казанджиева 9.Соня Тодорова Стоянова 6. „Воля“ (Веселин Марешки) 1.Каприел Харутюнов Папазян 2.Гюлер Ахмедова Мерданова 3.Николай Наков Наков 4.Петър Живков Петров 5.Петя Тодоринова Диковска 6.Петър Василев Георгиев 7.Кирил Върбанов Лозанов 8.Павлин Данков Пенков 7 . БДЦ (Български демократичен център) 1.Димчо Цонев Първанов 8. Коалиция „АВБ-Движение 21“ 1.Кирил Петров Цочев 2.Валери Йорданов Иванов 3.Екатерина Илиева Барбова 4.Милко Борисов Костадинов 5.Николай Христов Христов 6.Росица Пенкова Иванова 7.Дияна Донева Илиева 8.Веселин Тодоров Велчев 9.Геновей Пенчев Узунов 10.Карамфилка Павлова Маринова 11.Виктория Атанасова Стоянова 12.Симеон Петков Цветанов 13.Преслав Емилов Енчев 14.Емил Аврамов Йосифов 15.Димчо Василев Киряков 16.Ралица Георгиева Букурова-Станева 9. ДПС 1.Бюрхан Илиязов Абазов 2.Левент Исмаилов Исмаилов 3.Айлян Раифова Карамехмедова 4.Айлин Кадирова Абилова 5.Мехмед Руждиев Мехмедов 6.Баки Басри Солак 7.Гюнайдън Расимов Кязимов 8.Метин Айдънов Ибрямов 9.Айдън Сабриев Карамехмедов 10.Себайдин Бедриев Османов 11.Надибер Ибрахим Сакаллъ 12.Нуршен Хасанова Керимова 13.Айхан Еролов Тефъков 14.Синан Садула Вейсал 15.Шафкет Даудов Раимов 16.Дауд Мехмед Ибрям 10. БСП 1.Крум Костадинов Зарков 2.Добрин Ненов Данев 3.Пенчо Пламенов Милков 4.Таню Христов Киряков 5.Божидар Иванов Йотов 6.Татяна Димитрова Василева 7.Ивалинка Тодорова Цанкова 8.Деница Красимирова Иванова 9.Атанас Димов Маринов 10.Георги Георгиев Стоилов 11.Косю Тодоров Станев 12.Росен Димитров Миланов 13.Иван Костадинов Иванов 14.Елисавета Донева Досева 15.Светлин Добрев Димитров 16.Асен Иванов Ласонин 11. ГЕРБ 1.Пламен Дулчев Нунев 2.Светлана Ангелова Найденова 3.Андриан Иванов Райков 4.Бедрос Левон Пехливанян 5.Свилен Филипов Иванов 6.Богдан Стефанов Донев 7.Камен Емилов Кожухаров 8.Михаил Петков Илиев 9.Красимир Йорданов Костадинов 10.Павел Иванов Цветков 11.Орлин Йорданов Дяков 12.Марин Великов Стойков 13.Екатерина Петрова Иванова 14.Иван Петров Иванов 15.Миглена Светлинова Трифонова 16.Илиян Христофоров Христов 12. Партия на зелените 1.Диан Тодоров Пенчев 2.Любка Георгиева Венкова 3.Петър Драгомиров Драгоев 13. ДОСТ 1.Айдоан Муталиб Али 2.Севгюл Зия Мюймюн 3.Бюлент Бахриев Хасанов 4.Зеки Зекерие Исмаил 5.Зюхтю Руфат Калит 6.Айфер Хикметова Алиева 7.Съткъ Муталибов Ириев 8.Самет Фахрединов Юмеров 9.Тезгюл Илиязова Небиева 10.Мюжген Алиева Ахмедова 11.Бюлент Белгинов Идиризов 12.Ясен Станимиров Милев 14. ПП Възраждане 1.Николай Кръстев Костадинов 2.Мартин Милков Друмев 3.Даниела Стоянова Костадинова 15. Презареди БГ (това поле ще остане празно, тъй като Николай Бареков се отказа от вота) 16. „Да, България“ 1.Николай Василев Влаеско 2.Теменужка Миланова Козарева 3.Младен Петров Минков 4.Венелин Стойков Ангелов 5.Анатоли Петров Казаков 6.Борис Венциславов Минчев 7.Михаил Руменов Михов 8.Юнал Ибрахим Ибрям 9.Емилиян Маринов Енев 17. Обединени патриоти 1.Искрен Василев Веселинов 2.Любомир Владимиров Владимиров 3.Атанас Стоянов Барбуков 4.Галин Тодоров Григоров 5.Мирослав Петров Славчев 6.Иван Георгиев Иванов 7.Иван Георгиев Гьоков 8.Даниел Тодоров Николов 18. КОЙ - Българска левица и Зелена партия 1.Мирослав Николаев Станчев 2.Мариян Йорданов Димитров 3.Стефан Илиев Василев 4.Йосиф Божков Георгиев 5.Анелия Христова Стоянова 6.Петър Георгиев Владев 7.Пламен Ивов Георгиев 8.Деница Ванева Йорданова 9.Иво Савов Узунов 10.Рафаил Антонов Арабаджийски 11.Михаил Розинов Кръстев 12.Иван Йорданов Иванов 13.Стефан Александров Александров 14.Галина Маринова Маринова 15.Миглена Тодорова Велева 16.Мариана Румянова Костадинова 19. Национална републиканска партия 1. Никола Стоянов Стоянов 2. Мирослав Христов Кирилов 3. Неделчо Колев Неделчев 4. Стефан Георгиев Габровски 5. Петър Стоянов Стоянов 6. Ивета Симеонова Рекинова 7. Милко Живков Петков 8. Ясен Робертов Енчев 20. Българско национално обединение 1.Никола Стоянов Стоянов 2.Мирослав Христов Кирилов 3.Неделчо Колев Неделчев 4.Стефан Георгиев Габровски 5.Петър Стоянов Стоянов 6.Ивета Симеонова Рекинова 7.Милко Живков Петков 8.Йоалина Николова Стоянова 21. Реформаторски блок и Глас народен 1.Румен Димитров Христов 2.Даниела Тодорова Везиева 3.Мариета Димитрова Волф 4.Йосиф Трифонов Новаков 5.Мирослав Недков Манев 6.Сашо Стилянов Илиев 7.Илко Йорданов Маринов 8.Аксун Бейханова Ебарезова 9.Дамян Драгомиров Дамянов 10.Димитър Ангелов Тодоров 11.Пламен Петков Лашев 12.Милан Маринов Николов

РБ иска закон за историческите столици

http://offnews.bg/news/n_1/n_648401.html

Реформаторският блок ще настоява в следващия парламент да бъде приет Закон за историческите столици на България, който ще им позволи да бъдат развивани като туристически дестинации и да получават приоритетно финансиране.  Това обяви в Шумен водачът на листата на коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" Даниела Русева на откриването на кампанията в многомандатния избирателен район. По думите й законът е от изключително значение за Шумен и региона, както и за запазването на историческото наследство на България. Втората кауза, за която Русева обеща да се бори е приемането на закон за доброволчеството. Има много хора, които се занимават с доброволчески инициативи. С приемането на този закон ще бъде протегната ръка към тези хора и тяхната кауза ще бъде облечена със закон, поясни тя. Сред другите важни за икономическото развитие на страната каузи, тя посочи, че в програмата на Реформаторски блок е предвидено прагът на ДДС да бъде покачен от 50 000 на 200 000 лева. Тази успешна мярка ще доведе до подобряване на средата за развитие на малкия и среден бизнес, поясни още Русева. В тази връзка Даниела Русева посочи тревожни данни от статистиката на РУО Шумен, според които 245 деца са напуснали училище, поради икономически причини още през първия срок на обучение. Даниела Русева изтъкна, че ако бъде създадена добра икономическа среда за развитие, тези деца ще останат да живеят и да се развиват в родния си град. Трите сфери, в които държавата трябва да бъде най-силна са образованието, здравеопазването и културата, заключи водачът на реформаторите в Шумен. На представянето на листата присъства и лидер на ДБГ Меглена Кунева, която беше категорична, че Даниела Русева притежава всичко, което е необходимо, за да бъде част от българския парламент. За мен винаги е звучал вълнуващо израза „От тук започва България”. Позволете ми да кажа, че от тук запова победата на РБ - Глас народен за българския парламент, каза още тя. 

Защо един "Пироговец завинаги" напуска детската травматология

http://offnews.bg/news/n_1/n_648399.html

Публикуваме без редакторска намеса писмото на завеждащия Клиниката по детска ортопедия и травматология в "Пирогов" д-р Атанас Кацаров, което той прилага към молбата си за напускане до новия директор на болницата Асен Балтов. По-рано днес стана ясно, че д-р Кацаров напуска клиниката заедно със голяма част от екипа си заради несъгласие с действията на новия директор. "Г-н Балтов, Обръщам се към Вас в качеството Ви на номиниран за Директор на „Пирогов“, за да Ви кажа, че ще приложа това писмо към заявлението ми за напускане утре. Реших да сложа край на 25-годишното ми пребиваване в „Пирогов“ по ред причини, повечето свързани с Вас, а именно: Парите за ремонта и апаратурата на „детска клиника“ (2 милиона и 900 хиляди лева) са издействани от Съвета на директорите на „Пирогов“, на който бях зам.-председател, и са отпуснати от Министерство на здравеопазването. Планът за ремонта беше, да се започне едната половина на сградата и когато се завърши, да се преместят детските хирургии в новоремонтираната половина. След това да се завърши останалата част. Ремонтът на Клиника по детска ортопедия и травматология трябваше да е освежителен, тъй като просто няма какво толкова основно да се ремонтира, камо ли да се премества. Когато ми беше представена план-сметка за 70 хиляди лева за освежителен ремонт и смяна на телефонни кабели, аз естествено отказах да приема, защото не участвам в схеми. Вие още не сте официално Директор, но не само нарочно променяте плана, а и силово разхвърляте клиниката ни на 5 различни места, отделечени максимално едно от друго. Смея да твърдя, че подобно безумие е изключително опасно за здравето на малките ни пациенти, нарушава работата ни до пълно безсилие да я вършим и то, когато идва пролетно-летния сезон, който за детската травматология е най-натоварен. По това време на годината през кабинета преминават над 7000 пострадали деца. Защо Вие и Вашите приятели не съобразихте , че имаме планирани операции в т.ч. на животозастрашаващи състояния. Спомнете си малката Мерал, която живее благодарение на операциите, които й правим и трябва да й правим с проф. Дребов, или на Светлозара, която беше разигравана 9 месеца от Фонда за лечение на деца и беше оперирана от мен, малко преди да се случи най-лошото; или на малката Сиана, която е прекрасно малко момиченце и живее като всички деца, след нашите хирургични намеси. Да изброявам ли още? Над 150 са децата, трябва да бъдат оперирани до края на годината. Моля, Вие да обясните на техните родители как точно ще ги лекувате и колко е важно да усвоите едни пари от един ремонт. И какво значи да закриете единствената клиника по детска травматология в България? Или може би защото сте поели едни ангажименти към Вашите благодетели, които трябва да изпълните? Ангажимент да закриете Клиника по детска ортопедия и травматология. Ангажимент като този да изгоните преди 2 години проф. Кастелов. Нали помните как накарахте Мишко Рашков да разбие вратата на кабинета му и да изхвърли вещите му за да е по-пълно унижението му. Така правеха учениците на „учителя“ Емил Таков. Това е традиция при Вас. Г-н Балтов, познавам Ви откакто бяхме заедно специализанти през 1998 година. Помните ли как ме гонехте по коридора да ме питате дали ще участвам в нагласения за Вас конкурс, на който така и не ме допуснаха (защото „учителя“ Ви Емил Таков, беше Директор тогава), за да не би случайно да го спечеля. Цяла България разбра, че назначението Ви е политическо, а не целесъобразно (каквито са доста в последно време) и, че нямате необходимия ценз да управлявате болница. Та Вие дори не умеете да управлявате автомобил. За сметка на това умеете да рушите. Няма нещо, до което се докоснахте Вие и Вашите приятели да не разрушите. Известни сте с това, че цял живот не сте направили нищо за другите, освен за себе си. Сега ли смятате да го направите? Вие сам сте ми казвали, че не искате да правите нищо за да не Ви свързват с това (вече бивше) ръководство. Това ли се нарича колективно мислене или приемственост? Или мислите за болницата, в която за две години станахте професор? С началникът на травматологичния комплекс Малушев (Енчев) една година не можахте да решите какво да направите контролния кабинет в поликлиниката, за който ми „извадихте“ душата да го „вземем“ от алерголозите и накрая се наместиха трети лица вътре. Не можете да вземете решение за един кабинет, а сега смятате да управлявате цялата болница. Държите се с колегите си и специализантите като роби – по същият отвратително - гнусен начин, както вашият „учител“ Таков Ви унижаваше всеки ден на сутрешния рапорт. Или не го помните това? Желанието Ви да сте най-отгоре е огромно. То не отговаря на образованието и квалификацията Ви. За сметка на това имате сериозни връзки. За 2 години от „фуражка“ Ви направиха професор, председател на Научния съвет на „Пирогов“ - професор“ с диплома по медицина от държавни изпит 3.80, председател на БОТА (абсолютно тенденциозен избор), а сега и Директор на „ Пирогов“. Да не споменавам, че сте и в Управителния съвет на Столична колегия на лекарския съюз. Вие сте търсач на трофеи, не сте боец. Ако бяхте, щяхте да останете в най-тежките години за „Пирогов“, а не да бягате с поредния си ментор към друга болница. Той така и не Ви направи доцент, въпреки че го прибирахте всяка вечер, по едни причини. Мисля, че е време да се извините на хората , които подведохте, в т.ч. и на вашият благодетел г-н Герджиков. Преди 10 месеца именно него накарахте да напише някакво мъгляво юридическо становище, въз основа на което, принудихте Научния съвет на болницата да смени правилника, за да не мога да стана доцент. Да, този същият, който е временен премиер в момента. Човекът, който ходатайстваше пред министъра още тогава, от Александровска да Ви „подарят“ един рентгенов апарат, ей- така, защото сте Вие. Така и не Ви го дадоха, но ако помните аз направих реверанс към Вас и Вашите приятели и се отказах от рентгеновия апарат, който трябваше да закупим от събрани в отделна сметка пари, за да го получите вие. А знаете ли на мен какво ми костваше да създам основите на модерна клиника, която Вие и приятелите Ви, а и техните приятели, съсипвахте нарочно и удобно в последните 5 години? Как се намират млади лекари, медицински сестри и дори санитари? Знаете ли как се привличат да работят хора за „без пари“, защото знам , че Вие може да ги гоните перфектно. Клиника по детска ортопедия и травматология от губеща стана печеливша. От стара стана модерна. И през цялото време работим „въпреки“, а не „с подкрепата на“. Как се намира модерна апаратура във време, в което никой не дава пари за нищо? Вие много добре помните на какво бяхме подложени по време на ремонта на детска операционна – 2 години мъка и работа в нечовешки условия с огромен стрес. Някои от хората се отказаха и напуснаха. Тогава Вие и Вашите приятели, по най-бруталния начин ни принудихте да плащаме наем за някаква конюшна, която наричахте „операционна зала“ - опасна за здравето на персонала и пациентите. И това изтъпряхме, г-н Балтов. Защото за мен „Пирогов“ е кауза, а за вас – източник на доходи за околосветските Ви пътешествия. Вие и Вашите приятели не търпите чуждо мнение. Правите си каквото си поискате, за да извлечете максимална изгода. Непрекъснато газите закона. Провеждате конкурси без елементарни правила, налагате се над всички. Вие сте над закона. Вие създавате несигурност. Сега ще Ви направят директор с три курса по „здравен мениджмънт“, на които сте „присъствали“ през 2000 г. без да има оценки, дата или изпити по тях. В случай, че не знаете, сега сме 2017г. и „Здравен мениджмънт“ се учи 3 семестъра във висше учебно заведение, държат се изпити по всеки предмет, след което се оценява защитена дипломна работа. Какво стана с плановете Ви да се местите в голяма частна болница преди 2 месеца? Само „истински“ Пироговец може да постъпи така... Днес е „Прошка“ , г-н Балтов. Аз съм християнин. Мога да Ви простя всичко, но това, че за 2 дни, Вие и Вашите приятели, унищожихте единствената клиника по детска травматология в България, с 50 годишна история, няма да Ви простя никога! Д-р Атанас Кацаров, Пироговец завинаги". Редакцията е готова да публикува и други мнения по случая.

Архитектура с вкус (ВИДЕО)

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6082614

Архитектура с вкус (ВИДЕО)Този интересен експеримент започва в края на 2015 година, когато Динара Каско направила първия си квадратен сладкиш - черен с червени линии. С лаконичен дизайн, каквато става целта й, когато иска да пресъздава архитектурни форми. Сега украинската майсторска на сладкиши е известна по света с архитектурните си кейкове,

Има всички предпоставки за успешен летен сезон, обяви министърът на туризма

http://econ.bg/Новини/Има-всички-предпоставки-за-успешен-летен-сезон-обяви-министърът-на-туризма_l.a_i.738083_at.1.html

Налице са всички предпоставки за много успешен летен сезон, каза министърът на туризма Стела Балтова при откриването на първото за годината заседание...

Бритни Спиърс очаква третото си дете?

https://www.actualno.com/showbusiness/britni-spiyrs-ochakva-tretoto-si-dete-news_596374.html

Американската певица Бритни Спиърс е бременна с трето дете от приятеля си Сам Асгари, твърди MediaTakeOut. Според изданието 35-годишната певица е в началото на бременността си и не смята да прекъсва участията си в Лас Вегас, които са до септември. Бритни има двама сина от брака си

Шефът на детската травматология в „Пирогов” подаде оставка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6082718

Шефът на детската травматология в „Пирогов” подаде оставка
Завеждащият Клиниката по детска травматология в болница "Пирогов" Атанас Кацаров е подал заявление за напускане, каза пред журналисти директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов. Кацаров посочи по-рано днес, че заявлението му е продиктувано от намерението на ръководството на лечебното заведение заради ремонт, който се извършва в момента,

Във Варна откриват изложба с рисунки на деца от България и Иран

http://www.moreto.net/novini.php?n=345088

От 1 до 10 март във варненската галерия „Графит" ще бъде представена международна изложба с рисунки на деца от България и Иран под наслов „Мир на земята", научи Moreto.net. Организатор на проявата е Община Варна. В експозицията са включени 50 творби на ирански и български деца на възраст между 6 и 18 години.

Преобразяват стария павилион към ДГ “Андерсен” в модерна сграда за обучение на 120 деца в Бургас

http://www.cross.bg/byrgas-godini-detski-1536046.html

/КРОСС/Днес стартираха строително-ремонтни дейности за пълното преобразяване на стария павилион в к-с "Лазур" - филиал към ДГ "Ханс Кристиян Андерсен". Предвижда се цялостно обновление на сградата, включващо подмяна на дограма, топлоизолация на стени и тавани, подмяна на отоплителната инсталация. По проекта ще се изпълни остъкляване на вътрешния двор и обособяването му като зала за тържества, културни прояви и групови занимания. Ще се извърши цялостно преустройството на дворното пространство с обособяване на четири игрови площадки с ударопоглъщаща настилка, оборудвани с детски съоръжения и пясъчник, съответно за възрастови групи 3 години, 4 години, 5 години и 6-7 години /предучилищна възраст/. Във филиала вече ще има удобен физкултурен салон, изцяло нов лекарски кабинет. Ще бъде изградена достъпна архитектурна среда за хора в неравностойно положение. След изпълнение на предвидените мерки сградата ще се превърне в една от най-модерните ни детски градини. С реализацията на този проект Община Бургас отговаря на голямото търсене за свободни места в централна градска част. Другият проблемен район е "Меден рудник", където също в момента се изграждат нови детски градини. Малчуганите, които се обучаваха в стария павилион, са преместени на близки места и в прекрасни условия, за удобство на родителите - в основната сграда на ДГ "Ханс Кристиян Андерсен" и във филиала на ДГ "Вълшебство"

В сряда от 19:30 ч. Нинова и Борисов в първи голям дебат

https://www.24chasa.bg/novini/article/6082721

В сряда от 19:30 ч. Нинова и Борисов в първи голям дебатКорнелия Нинова и Бойко Борисов ще се явят в сряда, в 19:30 ч. в първия голям предизборен дебат. Екипите на лидерите на БСП и ГЕРБ са се договорили преди малко за параметрите . 90 минути ще продължи първата голяма среща между най-големите конкуренти за параментарните избори. Най-вероятно неутралният терен ще бъде НДК.

Радев: Нарастването на заплатите в България изостава от ръста на БВП

https://www.24chasa.bg/novini/article/6082713

Радев: Нарастването на заплатите в България изостава от ръста на БВП Българското общество очаква отчетените постижения на макроикономическо ниво през последните години да доведат и до промени, които да гарантират възможностите за личностно развитие, право на труд и достойно заплащане. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с президента на Конфедерацията на независимите синдикати в

БАН иска увеличение на данъците

http://www.cross.bg/ban-iska-yvelichenie-na-danutzite-1536045.html

/КРОСС/Икономисти от Българската академия на науките искат увеличение на данъците. По думите им то трябва да стане плавно и да засегне домакинствата и бизнеса, но без най-бедните. По-високият данък върху доходите трябва да бъде съчетан с намаляване на ДДС, което ние плащаме през покупките си, смята проф. Митко Димитров. Реформата трябва да бъде съчетана със семейно подоходно облагане, при което се възстановяват разходите за отглеждането на децата. Ако единият от родителите печели 2000 лева, а другият не работи, защото гледа двете деца, това семейство ще мине под минимума за издръжка.  

Пълни идиоти! Фенове на "Кристъл Палас" нашариха автобуса на собствения си тим

https://www.24chasa.bg/sport/article/6082714

Пълни идиоти! Фенове на "Кристъл Палас"
нашариха автобуса на собствения си тимФеновете на "Кристъл Палас" спечелиха класацията за идиоти на годината, като нашариха автобуса на собствения си отбор, вместо този на "Мидълзбро". Те се объркали, защото тимът направил лагер в хотел, където отсядат гостуващите отбори. Атаката е станала в нощта на петък срещу събота. Според хола от клуба щетите са за около 40 000 лири.

За 15-и път - кои са достойните българи

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6081145

За 15-и път - кои са  достойните българиСлед дни е юбилейната 15-а церемония “Достойните българи”, която “24 часа” прави всяка година от 2004 г. В нея отличаваме обикновени хора с големи сърца, спасявали човешки животи, помагали безкористно на българи в нужда, проявили храброст или щедрост, дарявали радост, отстоявали благородни каузи, направили добро, без някой да ги е молил.

Грандиозно! Бербатов и Фиго водят куп световни звезди в София! (видео)

https://www.24chasa.bg/sport/article/6082691

Грандиозно! Бербатов и Фиго водят куп световни звезди в София! (видео)Благотворителен футболен мач на 14 юни на Националния стадион "Васил Левски" - United Stars срещу All Stars Голямата звезда на българския футбол Димитър Бербатов обяви грандиозна новина. Той ще доведе някои от най-големите имена в световния футбол за благотворителен футболен мач на 14 юни в София. На националния стадион "Васил Левски" ще

Коалиция „АБВ – Движение 21“ представя в Плевен листата и приоритетите си

//dariknews.bg/regioni/pleven/koaliciia-abv-dvizhenie-21-predstavia-v-pleven-listata-i-prioritetite-si-2006639

На 27 февруари, от 18:00 часа в зала „Гена Димитрова“на Регионалната библиотека в Плевен ще бъдат представени  листата и основните приоритети за предстоящите избори  на коалиция „АБВ – Движение 21“. 
 

Германия започва да плаща на бежанци, за да си тръгнат

http://www.moreto.net/novini.php?n=345085

Германските власти ще започнат всеки момент работа по програма за финансова подкрепа на мигрантите, на които предстои да се върнат в родината си след като не са били одобрени за политическо убежище, съобщи в. „Билд”. Изданието уточнява, че приетата през ноември от Бундестага програма е насочена към граждани на 11 държави без въоръжени конфликти, пристигнали във ФРГ.

Най-високите продажби на бира от осем години отчетоха от Съюза на пивоварите

http://econ.bg/Новини/Най-високите-продажби-на-бира-от-осем-години-отчетоха-от-Съюза-на-пивоварите_l.a_i.738082_at.1.html

Продажбите на бира през миналата година са рекордни за последните осем години, съобщиха от Съюза на пивоварите в България. Членовете на организацията...

Бивш национал на Югославия намерен мъртъв в гараж

https://www.24chasa.bg/sport/article/6082699

Бивш национал на Югославия
намерен мъртъв в гаражБившият национал на Югославия и легенда на "Динамо" (Загреб) Звездан Цветкович е открит мъртъв в гаража си тази сутрин около 8 часа сутринта. Все още огледът продължава, но е много вероятно да става въпрос за самоубийство на 57-годишният мъж.  Звездан и брат му Бора бяха част от златния отбор на "Динамо",

Тв дебатът Борисов-Нинова очи в очи е насрочен за сряда

http://www.mediapool.bg/tv-debatat-borisov-ninova-ochi-v-ochi-e-nasrochen-za-sryada-news260704.html

Лидерите на двете най-големи политически сили ГЕРБ и БСП Бойко Борисов и Корнелия Нинова ще се изправят в сряда един срещу друг на дебат очи в очи, който ще бъде излъчван от трите национални телевизии БНТ, бТВ и Нова, става ясно от съобщение на ГЕРБ, разпространено до медиите в сряда. От него обаче се разбира също, че двете партии още не са уточнили формата на проявата и е възможно в последния момент да се стигне и до провал на дискусията. Информацията за насрочения дебат идва часове, след като Нинова за пореден път прикани Борисов на такъв. "Продължавам да държа на личен дебат – очи в очи, с г-н (Бойко) Борисов и не смятам, че това е повод да правим махленски свади. Това единствено е повод да се отнесем сериозно към правенето на политика и към един лидерски дебат“, заяви председателят на левицата пред журналисти след среща с президента на КНСБ Пламен Димитров, с когото обсъдиха вижданията за управлението на държавата. Нинова допълни, че напоследък кандидати и за президенти, и за премиери в света се изправят един срещу друг и представят не махленското си виждане за себе си, а визията си как ще развиват държавата, ако спечелят изборите. "Предлагам това да се случи пред всички медии. Всички сте ни еднакво скъпи и не приемаме да бъде в една медия, избрана от един от нас. Трябва да има равни правила и условия за всички, включително и за медиите в България“, допълни лидерът на социалистите. Според нея след лидерския дебат с Бойко Борисов трябва да има и отделен, на който екипите да защитят програмите на двете партии. Именно това може да се окаже и препъникамък пред дебата. От ГЕРБ съобщиха, че с БСП и трите телевизии е постигнато съгласие дебатът да се състои на 1 март от 19:30 часа до 20:50 часа в зала 6 на НДК и да бъде излъчен в реално време. Първоначално е било уточнено в първата част от дебата да участват лидери и екипи, а вторият модул да е лидер срещу лидер. Нинова обаче се оказала недоволна от тази договорка и предложила първо да е лидерският дебат, а после да е експертният между екипите, изготвили предизборните програми на двете партии. За БСП се оказало неприемлив смесен дебат на лидери с екипи. "Оставаме с впечатлението, че г-жа Нинова се опитва да провали дебата. Категорично заявяваме още веднъж, че ще приемем всички претенции и изисквания, които имат БСП с едно-единствено желание от наша страна – да проведем смислен, конструктивен и интелигентен дебат. Още веднъж заявяваме, че нямаме претенции за това в коя част на дебата да спорят лидерите, в коя част на дебата да спорят екипите", посочиха от ГЕРБ.

Нинова иска от Борисов личен дебат без махленски свади

http://www.mediapool.bg/ninova-iska-ot-borisov-lichen-debat-bez-mahlenski-svadi-news260704.html

"Продължавам да държа на личен дебат – очи в очи, с г-н (Бойко) Борисов и не смятам, че това е повод да правим махленски свади. Това единствено е повод да се отнесем сериозно към правенето на политика и към един лидерски дебат“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти след среща с президента на КНСБ Пламен Димитров, с когото обсъдиха вижданията за управлението на държавата. Нинова допълни, че напоследък кандидати и за президенти, и за премиери в света се изправят един срещу друг и представят не махленското си виждане за себе си, а визията си как ще развиват държавата, ако спечелят изборите. "Предлагам това да се случи пред всички медии. Всички сте ни еднакво скъпи и не приемаме да бъде в една медия, избрана от един от нас. Трябва да има равни правила и условия за всички, включително и за медиите в България“, допълни лидерът на социалистите. Според нея след лидерския дебат с Бойко Борисов трябва да има и отделен, на който екипите да защитят програмите на двете партии. В разговора й с Пламен Димитров преди това двамата са се обединили около позицията, че не трябва да се допуска концесиониране, приватизация на публичните услуги, на важни сектори в обществения живот, че трябва да се запази държавната и общинската собственост, където я има. Общо е мнението за ролята на държавата, държавността и въвеждане на ясни правила във всички сектори, каза Нинова след срещата. Димитров заяви, че за синдикатите е много важно приемането на законопроект за управление на публичните предприятия, за да няма "партизанщина" в назначаването на кадрите в тях. Профсъюзният лидер обяви за добри идеите на БСП за фондовете "Индустрия" и "Иновации“, както и за увеличението на капитала на Българската агенция за експортно застраховане. Димитров допълни, че в най-важната за синдиката област – доходите, са поискали от БСП ангажимент да прокарат гаранции за правото на сдружаване и колективно трудово договаряне. Президентът на КНСБ поясни, че това са поискали и от ГЕРБ и са те са им го обещали, но не са го изпълнили към момента. "Изцяло сме за въвеждането на данъчния кредит за всяко дете в размер на 50 лв. Това ще бъде добър стимул. Не на последно място ние споделихме нашите виждания за енергетиката, транспорта и образованието. И в земеделието имаме и общи виждания и някои различия. Едно е важно, тук имаме съгласие – енергетиката трябва да стане национален приоритет. Това ще поискахме след малко и на срещата си президента Радев“, каза още синдикалният лидер. Нинова допълни, че двамата с Димитров са на обща позиция за преразглеждане на политиката в областта на земеделието. "Не само десетина големи фирми в България да получават голямата част от субсидиите, а да сложим таван на субсидиите. Парите да бъдат преразпределени към малки и средни производители - най-вече в областта на производство на плодове, зеленчуци, месо и мляко и да се плаща на килограм произведена продукция, а не на площ“, обясни Корнелия Нинова. Всъщност таван за земеделските субсидии има и в момента, който обиграни фирми заобикалят като разделят обработваемите площи в различни дружества и накрая отново помощите се концентрират. БСП и КНСБ са на едно мнение, че в икономиката трябва да се планира развитието на 5-6 важни сектора за години напред и тяхното кадрово обезпечаване да бъде обвързано първо с професионално обучение в средните училища, второ във висшите да се заложат специалности, отговарящи на икономиката. Държавата дори може да поеме финансирането на обучението на приоритетните бизнес специалности, посочи Нинова. Тя допълни, че с КНСБ са на общи позиции за повишаване на доходите в страната и за това, че средната заплата не е показателна за случващото се в икономиката, защото мениджърските екипи получават много високи заплати, а работниците - ниски. Не смятаме, че увеличението на минималната заплата ще фалира икономиката, заяви Нинова. Димитров определи като постижимо увеличението на средната работна заплата със 120 - 150 лв. на година. По думите му преразпределението е ключов въпрос. Синдикатът подкрепят идеята за семейно подоходно облагане. От КНСБ са одобрили идеята на социалистите за семейното подоходно облагане чрез намаляване на данъка за деца, както и частично 20 % данък върху хората с по-високи доходи от 10 хил. лв. нагоре. "Представихме нашата идея за преизчисляване на старите пенсии през среден осигурителен доход за 2013 г.“, допълни Нинова. Енергетиката трябва да стане национален приоритет и да обедини нацията, смята Пламен Димитров и допълни, че по тази тема имат съгласие с БСП.

Скандали и гафове на церемониите за наградите "Оскар" през годините

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6082693

Скандали и гафове на церемониите за наградите "Оскар" през годинитеНа 89-ата церемония по връчването на наградите "Оскар" имаше скандал - организаторите объркаха плика с названието на филма победител и в резултат водещият на церемонията обяви мюзикъла "La La Land" за носител на приза за най-добър филм, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Снимачният екип на филма се качи на сцената и дори произнесе благодарствено слово,

Унгария започна строежа на втора ограда по границата със Сърбия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/02/27/2925798_ungariia_zapochna_stroeja_na_vtora_ograda_po_granicata/?ref=rss


Унгария започна строежа на втора ограда по границата си със Сърбия, заяви говорител на правителството, цитиран от агенция "Ройтерс". Предишното съоръжение бе издигнато през 2015 г., когато през страната минаваше основният маршрут за стотици хиляди мигранти, опитващи се да стигнат до Западна Европа.

Макар мигрантският натиск да е далеч по-лек сега, Будапеща твърди, че граничните патрули спират стотици души всеки ден и връщат десетки мигранти, успели да проникнат в страната.
...

Оперен туризъм в България? Има го и е много успешен

http://offnews.bg/news/n_1/n_648379.html

Миналата година бе доста силна за българския туризъм. След слабата 2015 г. когато бяха регистрирани отливи както на чуждестранни летовници по черноморието ни, така и на скиорите в зимните курорти , тенденцията се обърна. Ръстове има и на двата важни сегмента за отрасъла, но голямата промяна дойде от съвсем нов вид туристи, които буквално "долетяха" у нас благодарение на окупирането на авиационния пазар у нас от нискотарифни превозвачи. Достатъчно е да се види статистиката на летище София. Най-голямата ни аерогара всеки месец громи рекорди по обслужени пътници след агресивното навлизане там на нискотарифната Ryanair трафикът се увеличи с над 40 на сто. Принос за това имат и други авиокомпании, които попадат в категорията "лоу кост" като "Уиз еър", "Мистрал Еър", "Изиджет" и туристическите чартъри, чийто брой също расте. На практика ниските цени на самолетните билети направиха възможно развитието на съвсем нови туристически възможности, които досега оставаха неизползвани. Това са различните видове краткосрочни туристически пътувания - уикенд шопинг в София, уикенд ски - предимно на Боровец, но също така и културен туризъм - посещения на забележителности, музеи, изложби. През декември градските хотели в столицата, и то от всички възможни категории, на практика се пукаха по шевовете. Бе трудно дори да наемеш нощувки в приличен апартамент и то на цени, близки до тези за хотелско настаняване.   От ведомството на туристическия министър Стела Балтова  все по-отчетливо дефинират като самостоятелен сегмент и нещо съвсем ново - т. нар. "оперен туризъм".  По правило в него няма нищо лоу кост, а е свидетелство за това, че изкуството не познава граници и не робува на стереотипи. "Чудесно е, че от Министерството на туризма вече отчитат това, което ние правим от години. Националната опера е на картата. Наистина посрещаме все повече туристи, които идват в България специално, за да посетят опера", заяви пред OFFNews Христина Станева, зам.-директор по административните въпроси на Софийската опера и балет. Тя посочва, че привличането на чуждестранни почитатели на оперното изкуство е стратегия на академик Пламен Карталов, в която са хвърлени много усилия през последните години и която вече дава забележителни резултати. "По негова инициатива ние отдавна работим в тясно сътрудничество с туроператори, част от които специализирани в културния туризъм", посочва Станева. Според нея привличането е на значителен брой зрители от чужбина е започнало с поставянето на отделните части на тетралогията "Пръстенът на нибелунга" от Рихард Вагнер. Началото е поставено през 2010 г., а три години по-късно - от 2013 г. творбата се изпълнява в пълния цикъл. "При нас идват специално организирани "Вагнерови общества" от цял свят. Имаме организирани посещения от 15 държави. Идват хора от Австралия, ЮАР, САЩ, Китай, Япония, Германия, Италия. От Холандия също специално дойдоха много посетители специално за постановката на "Пръстенът на нибелунга", обяснява зам.-директорът на операта. Станева обяснява и много интересно наблюдение, а именно, че през 2014 г. и 2015 г. същите хора отново са се върнали в България, за да гледат същата опера. "Мисля, че това е много радващ прецедент - да гледаш една и съща постановка три години последователно", казва тя. Според Станева така Софийската опера помага много съществено на икономиката на България, защото тези хора използват транспортни, висококачествени хотелски и ресторантски услуги при престоя си у нас. "Вагнеровите общества" по правило са от по-висок клас. Те държат на най-хубавите петзвездни хотели, най-луксозните ресторанти и много често търсят препоръка къде да отседнат", обяснява тя. Станева разказва и че не само състоятелни хора от чужбина идват на опера у нас. Тя обяснява, че съвсем наскоро на "Петрушка" и "Жар птица" е дошла организирана група от любители на операта от Испания, за която това изкуство е трудно достъпно в родината им заради високата цена на билетите. Освен това се увеличават и самостоятелните посетители от чужбина. "Все повече нараства делът на билетите закупени онлайн от чужденци. За "Пръстена на нибелунга" около 65-70% от посетителите не са българи", обяснява зам.-директорът на операта. 

През март стартира търговията с фючърси на руския еталон петрол Urals

http://econ.bg/Новини/През-март-стартира-търговията-с-фючърси-на-руския-еталон-петрол-Urals-_l.a_i.738081_at.1.html

Международните търговци на петрол ще може да започнат да търгуват с фючърси на руския експортен петрол от сорта Urals още през месец март тази...

Даниел Панов настоя за бързо залесяване на районите със санитарна сеч в Хаинбоаз

https://www.24chasa.bg/region/article/6082656

Даниел Панов настоя за бързо залесяване 
на районите със санитарна сеч в ХаинбоазКметът на Велико Търново Даниел Панов апелира по-бързо да бъдат залесени държаните горски територии, засегнати от санитарна сеч. Най-голям е техният дял в района на Прохода на Републиката „Хаинбоаз”, а причината е съхнене и гниене на боровете. Въпросът бе поставен пред директора на Държавно горско стопанство „Болярка” инж.

Дърво, окичено с 200 мартеници радва пловдивчани (снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6082679

Дърво, окичено с 200 мартеници радва пловдивчани (снимки)И тази година накичиха с мартеници дърво пред сградата на община Пловдив за радост на жителите и гостите на града. 200 броя от червено-белите символи вече красят площада пред градската управа. Хората се спират и се снимат. В предишни години окичваха с мартеници магнолията, която е от отсрещната страна.

Облачно ще е времето по Черноморието утре

http://www.moreto.net/novini.php?n=345078

През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, през деня в по-голямата част от страната намаляваща до слънчево. Над Черноморието ще бъде предимно облачно. В сутрешните часове на места и мъгливо. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър.

Три каракачанки нахапаха 13-годишно дете

https://www.actualno.com/crime/tri-karakachanki-nahapaha-13-godishno-dete-news_596366.html

Дете на 13 години е нападнато и многократно нахапано от три каракачанки. Тежкият инцидент е станал на 25 февруари в село Хаджи Димитър. Майката на детето – 35-годишната Г.П. от Каварна, е подала сигнал в полицейското управление. Обяснила, че синът й 13-годишният Д. П. е бил нападнат и многократно ухапан от три кучета от каракачанска порода, собственост на фирма от селото, пише Topnovini.bg. Детето е откарано по спешност в болницата в Добрич. По случая е започнато досъдебно производство.

Евродепутатите дръпнаха шалтера на езика на омразата и расизма

http://www.mediapool.bg/evrodeputatite-drapnaha-shaltera-na-ezika-na-omrazata-i-rasizma-news260703.html

Призракът на популизма витае над Европа в критично важна за нея изборна година и Европейският парламент предприе необичайната мярка - да предприеме кампания срещу езика на омразата и расизма в собствения си двор. С безпрецедентно решение депутатите дадоха специални правомощия на председателя да дърпа шалтера на излъчването на живо на парламентарни дебати в случаи на расистки изказвания или действия и възможността да заличава всякакви оскърбителни аудио- или видеоматериали от системата. Проблемът е, че няма съвсем ясни правила кое е оскърбително. Някои хора се безпокоят от манипулации. Други протестират, че това е цензура. "Това накърнява надеждността на архивите на парламента в момент, когато подозрението за "фалшиви новини" и манипулации заплашва авторитета на медиите и политиците", каза Том Вайнгертнер, председател на Международната асоциация на печата със седалище в Брюксел. След решението на Великобритания да напусне Европейския съюз нарастващата популярност на антиимигрантски настроени кандидати като Герт Вилдерс в Холандия или крайнодясната Марин льо Пен във Франция тревожи традиционните политически сили в Европа. Льо Пен, която е кандидат за президент на Франция на изборите напролет, обещава да последва примера на Великобритания. В Европейския парламент, където изборите ще са през 2019 г., мнозина казват, че отдавна е трябвало да се предприемат действия срещу езика на омразата и да се налагат сурови наказания на нарушителите. Парламентът, който има две седалища, едното в белгийската столица Брюксел, а другото в североизточния френски град Страсбург, често пъти става сцена на политически, а понякога и националистически театър. Освен обичайните надвиквания, депутатите понякога носят тениски с лозунги или разпъват транспаранти. Бюрата на някои от тях са украсени със знамена. През последните години обаче депутатите прекаляват. "Има все повече случаи на политици, които казват неща, които категорично излизат извън рамките на нормалната парламентарна дискусия и дебат", каза британският евродепутат Ричард Корбет, който прокара новото правило в парламента. "Какво би се случило, ако това вече не са изолирани, а типични случаи, когато хората си кажат: "Ей, това е чудесна платформа. Широка, предавана на живо. Може да се запише и повтори. Я да я използваме за нещо по-шумно, по-зрелищно", каза той. Накратко, правило 165 от парламентарния правилник позволява на председателстващия дебатите да спре излъчването им на живо "в случай на клеветнически, расистки или ксенофобски изказвания или поведение на някой депутат". Максималната глоба за нарушителите ще е около 9000 евро. Съгласно това правило, което не бе публично оповестено от парламента, а бе съобщено за пръв път от испанския вестник "Вангуардия", оскърбителните материали може "да се изтриват от аудиовизуалния запис на разискванията", което означава, че гражданите никога няма да научат, че се е случило, освен ако в залата присъстват репортери. Вайнгертнер заяви, че никой не се е консултирал по този въпрос с Международната асоциация на печата. Видяна от АП техническо указание описва процедура за ръчно прекъсване на видеовръзката, спиране на излъчването по вътрешните телевизионни монитори и прекъсване на сателитната връзка за спиране на излъчването към останалия свят. По време на спирането ще продължи да се прави видеозапис на четири езика като законен документ за архив. Търси се по-ефикасна и постоянна система. Технически е възможно и да се въведе забавяне от няколко секунди в излъчването. Това означава, че предаванията може да се спрат преди оскърбителният материал да е излъчен. Системата обаче е тромава. Депутатите имат право да се изказват на всеки от 24-те официални езика на Европейския съюз. Дадена оскърбителна проява може вече да е свършен факт, преди председателят на ЕП Антонио Таяни да успее да дръпне шалтера. Може да възникнат недоразумения, дори злоупотреби. На дебат през декември Геролф Анеманс от белгийската Фламандска партия за независимост изрази опасение, че с правилото "може да злоупотребят тези, които реагират истерично на неща, които окачествяват като расистки или ксенофобски, когато хората просто изразяват политически некоректни възгледи". Дори поддръжниците на правилото признават, че това е деликатен въпрос. Хелмут Шолц от германската партия "Левите" каза, че европейските депутати се избират - всъщност ЕП е единствената избираема с общи избори институция на ЕС - и е редно да могат да изразяват възгледите си за това как трябва да работи Европа. "Не може да ограничавате или отричате това право", каза той. Той се безпокои и от фалшивите новини, по-точно от тези, които се получават чрез използване на подбрани откъси от разискванията. "Ако следите целия дебат, е едно, обаче ако някои медии взимат избирателно само отделни изречения, може да се изопачи целият въпрос", каза той. Все пак нацистките възгласи и расистките обиди са относително редки. "Трябва ни инструмент срещу това да се извади от протокола, да се спре разпространяването на такива лозунги, такива идеи", каза Шолц. По БТА

Посетители превзеха щанда на водка "Столичная" на "Винария 2017"

http://www.cross.bg/vodka-stolichnaya-vkys-1536044.html

/КРОСС/Хиляди посетители превзеха щанда на известната руска водка "Столичная"  на „Винария 2017" в 11-а палата на Международен панаир Пловдив. Една водка с впечатляваща мекота и чистота, която превъзхожда всички други, когато се сервира направо от руската традиция. Усмихнати момичета в руски носии каниха посетителите да дегустират висококачествената руска водка, предложена с черен хайвер, сельодка, кисели краставички. Въпреки, че много са се опитвали да имитират руската водка посредством производствени технологии, те никога не са успявали напълно. Хармонията на аромат и вкус на "Столичная" й помага да спечели множество международни медали. За успешен дебют на Винария 2017 в Пловдив бе присъдена поредната й награда, информират от ПРофайл. Тази водка се отличава с деликатен аромат и пълна липса на чужд вкус, което я прави подходяща и за коктейли, отбеляза Филип Стоичков, представител на руската водка в България. Рецептата на "Столичная водка" е разработена през 1938 г. от Виктор Свиридов, а първата бутилка излиза на пазара през 1941 г. в обсадения Ленинград, припомнят от rusofili.bg. Има три ключови елемента, които отличават "Столичная" от имитаторите. Първо, тя се дестилира от зимна пшеница, която е най-вкусната пшеница, а не от царевица или друг вид зърно

Специализираното звено за инспекция ще обследва тунела „Траянови врата“

https://www.actualno.com/society/specializiranoto-zveno-za-inspekcija-shte-obsledva-tunela-trajanovi-vrata-news_596365.html

Утре (28 фервуари) специализираното звено за инспекция ще обследва тунела „Траянови врата“ на автомагистрала „Тракия“. Започналите през миналата седмица проверки на съоръженията по трансевропейската пътна мрежа се правят от експерти от министерствата на транс

Статус на деня: Ла ла ла ще спечели изборите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/27/2925507_status_na_denia_la_la_la_shte_specheli_izborite/?ref=rss


"Нищо. Ла ла ла ще спечели на нашите избори, когато отворят пликовете."

Политологът Даниел Смилов реагира, след като мюзикълът "Страната Ла-ла-ла" (La La Land) на Деймиън Шазел спечели шест статуетки "Оскар" на Американската филмова академия, но наградата за най-добър филм получи драмата "Лунна светлина". На церемонията беше допусната грешка и първоначало големият приз беше връчен на екипа на мюзикъла.

"Утешението" към създателите на "Страната Ла-ла-ла" съвпадна и с...

Сметната палата започва да събира данни от партиите за предизборните им кампании

https://www.24chasa.bg/novini/article/6082661

Сметната палата започва да събира данни от партиите за предизборните им кампанииДо 1 март участниците в изборите трябва да подадат в Единния регистър по Изборния кодекс /ЕРИК/ на Сметната палата първите данни за предизборната си кампания, съобщиха от Сметната палата, цитирани от БТА. Съгласно Изборния кодекс участниците в изборите - партии, коалиции от партии и инициативни комитети,

Изборните листи в 17 МИР Пловдив област

http://offnews.bg/news/n_1/n_648392.html

1. ПП Дром 1.Ангел Кирилов Рашков 2.Димитър Йорданов Касъмов 2. ПП Движение за радикална промяна „Българска пролет“ 1.Георги Николов Даскалски 2.Николай Рангелов Тренев 3. Движение „Напред България“ 1.Диана Йорданова Тасева 2.Любен Пламенов Томов 4. Нова Република 1.Дани Стефанова Каназирева 2.Владимир Иванов Кисьов 3.Борислава Христова Тонева 4.Димитър Ангелов Чолаков 5.Минко Иванов Иванов 6.Марин Петков Чушков 7.Гиньо Матев Матев 8.Атанас Димитров Рикелов 9.Анатоли Цеков Кузов 10.Венета Александрова Паева 11.Евелин Георгиев Парасков 5. Коалиция на недоволните 1.Румен Христов Петров 2.Красимира Симеонова Таскова 3.Маргарита Димитрова Тодорова 4.Зорка Димитрова Карова 5.Валентин Иванов Чанков 6.Христо Николов Стоянов 7.Васил Георгиев Бутев 8.Светозар Ангелов Нейков 9.Анелия Кирилова Кирова 6. „Воля“ (Веселин Марешки) 1.Елена Стефанова Аксиева 2.Дора Стоянова Христова 3.Геновева Славова Нецова 4.Нина Пейчева Миткова 5.Антон Василев Стоев 6.Владимир Иванов Александров 7.Павлина Атанасова Попова 8.Димитър Радев Димитров 9.Цветослав Петров Цанков 10.Елизабет Валентинова Зайончковска 11.Радиана Красимирова Цонева 7. БДЦ (Български демократичен център) 1.Тодор Любомиров Михайлов 8. Коалиция „АВБ-Движение 21“ 1.Владимир Маринов Маринов 2.Иванка Николаева Авкова 3.Вяра Гришина Зафирова 4.Найден Павлов Павлов 5.Георги Любенов Руменов 6.Росица Иванова Пеева 7.Дарена Благоева Василева 8.Светлозар Стоянов Лазаров 9.Стоян Стоев Четинов 10.Катерина Николова Бурова 11.Добрин Кръстев Кръстев 12.Гергана Пламенова Рангелова 13.Сава Стоянов Савов 14.Калина Георгиева Петрова 15.Георги Христов Алексиев 16.Иван Кирилов Мартинков 17.Венелина Илиева Апостолова 18.Даниела Благоева Залъмова 19.Йордан Стефанов Стефанов 20.Димитър Методиев Петров 21.Катя Василева Гунова 22.Илияна Ангелова Димитрова 9. ДПС 1.ДЖЕВДЕТ ИБРЯМ ЧАКЪРОВ 2.ДЖЕМИЛ АХМЕД КАРААЛИ 3.ФЕРДИ ЕМЕЛ КАДИР 4.ДИМЧО ИВАНОВ ДАНКОВ 5.ХЮСЕИН АЙДЪНОВ КАРАДЖОВ 6.ИСМЕТ ОСМАНОВ ЮСЕИНОВ 7.РУЖДИ ФАХРИ САЛИМ 8.ТУНДЖАЙ ОСМАНОВ НАИМОВ 9.ТАМЕР ДЖЕМАЛОВ БЕЙСИМОВ 10.АЛБЕНА ВЕЛИЧКОВА МИЛАНОВА 11.НУРЕТИН АЙНУР ТАСИМ 12.ГЮЛЕН РАМАДАНОВ ГОГАНОВ 13.БЮЛЕНТ МЕСТАН ШАКИР 14.РАНГЕЛ ХРИСТОВ БОЖКОВ 15.АНГЕЛ МЕТОДИЕВ КОСТОВ 10. БСП 1.Георги Ченков Търновалийски 2.Манол Трифонов Генов 3.Галин Неделчев Дурев 4.Атанас Димитров Телчаров 5.Веска Маринова Ненчева 6.Виолета Стефанова Христодулова 7.Николай Георгиев Митков 8.Явор Илиев Гечев 9.Атанас Красимиров Тумбалев 10.Димитър Величков Георгиев 11.Милко Генов Сарафов 12.Елена Събова Попова 13.Йордан Василев Попов 14.Пенка Атанасова Запрянова 15.Стойчо Малинов Томов 16.Станислав Илиев Стоенчев 17.Йордан Нейчев Попов 18.Димитър Атанасов Ташев 11. ГЕРБ 1.Константин Веселинов Попов 2.Христо Грудев Грудев 3.Данка Евстатиева Зидарова – Люртова 4.Младен Николов Шишков 5.Евелина Апостолова Русинова 6.Катя Николаева Попова 7.Гергана Трендафилова Трендафилова 8.Силвия Анастасова Хубенова 9.Минко Петков Кафтански 10.Валентина Радкова Хаджиева 11.Запрян Василев Янков 12.Тодор Атанасов Лозанов 13.Пламен Иванов Райчев 14.Илия Стефанов Димов 15.Владимир Малинов Пильов 16.Мария Асенова Витанова – Вълканова 17.Илия Иванов Цветков 18.Илица Георгиева Даскалова 19.Валентин Давидов Заимов 20.Нели Маринова Минчева 21.Стоянка Райкова Крислова 22.Милен Атанасов Чолев 12. Партия на зелените 1.Александър Сотиров Стойков 2.Петър Здравков Глушков 3.Лора Атанасова Сандова 13. ДОСТ 1.Шабанали Ахмед Дурмуш 2.Бедрие Юсеинова Търмазова-Исмаил 3.Ердуан Сали Мехмед 4.Танер Фикри Алимолла 5.Наил Наим Рустем 6.Ерай Илми Екимов 7.Халим Нурсетов Ахмедов 8.Нермин Хасан Местан 9.Алаатин Вайдинов Ахмедов 10.Йозел Ахмедов Мюмюнов 11.Юзджан Нешедов Фейзов 12.Метин Мюмюн Исмаил 13.Сюлейман Ресми Сюлейман 14.Хавизе Юксел Фейзиева 15.Вели Шукри Ходжа 16.Шенол Шаиб Ахмед 14. ПП Възраждане 1.Христо Георгиев Куфов 2.Боян Христов Вълканов 15. Презареди БГ (това поле ще остане празно, тъй като Николай Бареков се отказа от вота) 16. „Да, България“ 1.Велизар Матеев Шаламанов 2.Петър Атанасов Пейчинов 3.Николай Иванов Кирков 4.Константин Атанасов Костадинов 5.Андрей Христов Ралев 6.Никола Василев Йорданов 17. Обединени патриоти 1.Борис Янков Ячев 2.Магдалена Ламбова Ташева 3.Георги Андонов Какалов 4.Андон Боянов Андонов 5.Иван Чонов Чонов 6.Светлозар Аргиров Янков 7.Делчо Костадинов Динков 8.Славка Георгиева Диманова 9.Илия Запрянов Дребчев 10.Георги Димитров Димитров 11.Димитър Генчев Димитров 18. КОЙ - Българска левица и Зелена партия 1.Александър Борисов Благоев 2.Тенчо Николаев Узунов 3.Мария Христова Герина 4.Иво Цветанов Лазаров 5.Катя Янчева Георгиева 19. Национална републиканска партия 1.СТЕФАН ГЕОРГИЕВ СТОЯНОВ 2.СТАНОЙ АЛЕКСАНДРОВ СТАНЧЕВ 3.СТЕФАН ДИМИТРОВ РУСЧУКОВ 4.ВИЛИ ЦОНЕВА ГЕОРГИЕВА 5.ПЛАМЕН ДИМИТРОВ ЯМБОЛОВ 6.НИКОЛАЙ СТОЯНОВ КОЕВ 7.АЛБЕНА БЛАГОЕВА ПОПОВА 20. Българско национално обединение 1.Димитър Костадинов Славин 2.Рада Христова Дишкелева 3.Сара Али-Реза Ароу 4.Георги Стоянов Тодоров 21. Реформаторски блок и Глас народен 1.Божидар Цецов Лукарски 2.Пламен Величков Кръстев 3.Райна Лалова Дончева 4.Павел Ангелов Гимишев 5.Георги Димитров Пилев 6.Янко Димитров Димитров 7.Георги Веселинов Иванов 8.Христо Ангелов Андреев 9.Паско Димитров Славов 10.Павел Иванов Павлов 11.Румен Петков Налбантов 21. Реформаторски блок и Глас народен 1.Божидар Цецов Лукарски 2.Пламен Величков Кръстев 3.Райна Лалова Дончева 4.Павел Ангелов Гимишев 5.Георги Димитров Пилев 6.Янко Димитров Димитров 7.Георги Веселинов Иванов 8.Христо Ангелов Андреев 9.Паско Димитров Славов 10.Павел Иванов Павлов 11.Румен Петков Налбантов

Министерството на културата прави нов опит да намери директор на Националния филмов център

http://www.dnevnik.bg/kultura/2017/02/27/2925783_ministerstvoto_na_kulturata_pravi_nov_opit_da_nameri/?ref=rss


Нов опит да се попълни за постоянно диеркторския пост на Националния филмов център прави Министерството на културата. Ведомството е обявило конкурс за позицията на изпълнителен директор, след като през 2016 г. позицията остана незаета, защото никой от кандидатите не достигна изисквания брой точки за класиране.

Проблемите с директорската позиция на НФЦ продължават вече трета година. Последният назначен с конкурс директор, Марин Марчевски, подаде оставка в началото на 2014 г., и от...

Министър Стела Балтова прогнозира успешен летен сезон с повече туристи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6082659

Министър Стела Балтова прогнозира успешен летен сезон с повече туристи
Министърът на туризма доцент д-р Стела Балтова смята, че са налице всички предпоставки за успешен летен сезон. Тя откри днес първото за годината заседание на Националния съвет за туризъм, което се провежда в Бургас. По думите й успешната рекламна кампания все по-категорично налага положителния имидж на страната ни.

Обследване на тунела "Траянови врата" ще затруднява движението по магистрала "Тракия" утре

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/27/2925794_obsledvane_na_tunela_traianovi_vrata_shte_zatrudniava/?ref=rss


Специализираното звено за инспекция ще обследва утре (28 февруари) тунела "Траянови врата" на магистрала "Тракия", съобщи пресцентърът на Агенция "Пътна инфраструктура".

От 8 часа сутринта до 17 ч. последователно ще се ограничава преминаването през дясната и през лявата тръба на тунела при 53-и километър на магистралата. Трафикът ще се пренасочва в свободната тунелна тръба.

От пътната агенция призовават шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват...

Иракските сили превзеха мост на река Тигър в Мосул

http://www.mediapool.bg/irakskite-sili-prevzeha-most-na-reka-tigar-v-mosul-news260702.html

Иракските сили превзеха мост на река Тигър в Мосул в деветия ден от настъплението им за пълното освобождаване на втория по големина иракски град от групировката "Ислямска държава", предаде Франс прес. Войските "вече контролират достъпа до западната част на моста", който е разположен в Южен Мосул и е отчасти разрушен от бомбардировки. "Това означава, че мостът вече е под наш контрол и от двете страни", съобщи говорителят на командването на операцията генерал Яхия Расул. В края на януари иракските войски превзеха източната част на Мосул, три месеца след започването на широкомащабно настъпление за освобождаване на последната голяма крепост на ИД в Ирак. Това е най-южно разположеният мост в Мосул. Останалите четири моста на река Тигър в града са твърде пострадали, за да са използваеми. "Сапьорите ще могат да направят мост за прехвърляне на оборудване и муниции", обясни полковник Фалах ал Уабдан от Силите за бързо реагиране на вътрешното министерство. Командващият Силите за бързо реагиране на иракската федерална полиция генерал Тамир Ахмед съобщи, че бойците на ИД са оказвали съпротива, използвайки снайперисти, противотанкови ракети и самоубийци с коли бомби и описа сраженията като ожесточени, предаде Асошиейтед прес. Той добави, че иракските войски са понесли загуби, но не съобщи точен брой.

291 130 лева за 15 спортни клуба в Димитровград

//dariknews.bg/regioni/haskovo/291130-leva-za-15-sportni-kluba-v-dimitrovgrad-2006634

291 130 лева субсидии за 2017 г. получават 15 лицензирани спортни клуба в Димитровград. Днес кметът Иво Димов подписа договорите за финансово подпомагане. Средствата са разпределени, съгласно местната Наредба № 33, като най-много средства- 36 293 лв., получава клубът по борба. Следват СК „Бугари” д

Доналд Тръмп планира рязко увеличение на военния бюджет

//dariknews.bg/novini/sviat/donald-trymp-planira-riazko-uvelichenie-na-voenniia-biudzhet-2006633

Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп ще инструктира федералните агенции да планират бюджета за следващата фискална година, който да включва рязко увеличаване на разходите на Министерството на отбраната и достатъчно драстични съкращения на вътрешните органи, пише вестник The New Yor

Престижни награди за тунджанските кукери от Маскараден фестивал „Кукерландия 2017“  

//dariknews.bg/regioni/sliven/prestizhni-nagradi-za-tundzhanskite-kukeri-ot-maskaraden-festival-kukerlandiia-2017--2006635

10 групи от селата на община „Тунджа“ - Калчево, Хаджидимитрово, Чарган, Челник, Могила, Веселиново, Маломир, Победа, Завой и Кабиле участваха в  маскарадния фестивал „Кукерландия’ 2017“. В тазгодишното му издание участваха над 60 състава.

Всяка година по това време в община „Тунджа”

Увеличават с 10% заплатите на медицинските сестри в детските ясли в Плевен

//dariknews.bg/regioni/pleven/uvelichavat-s-10-zaplatite-na-medicinskite-sestri-v-detskite-iasli-v-pleven-2006636

От 1 март заплатите на медицинските сестри в детските ясли в Плевен се повишават с 10 на сто. За решението, прието от Общинския съвет на февруарската сесия, информира на редовната си пресконференция днес в пресклуба на БТА Председателят на местния парламент Мартин Митев.
„От доста време меди

Плащаме данъците в Сливен вече по интернет

//dariknews.bg/regioni/sliven/plashtame-danycite-v-sliven-veche-po-internet-2006622

Данъците в Сливен вече са в онлайн режим на плащане през касите на ИЗИПЕЙ в страната, и през интернет системата ИПЕЙ от целия свят. Услугата е абсолютно безвъзмездна за Общината. Тя се случи по решение на кмета Стефан Радев. Така Сливен разшири електронните си услуги, предлагайки много точки и кана

Затварят за движение две ленти в тунела на Ловеч заради ремонти

//dariknews.bg/regioni/pleven/zatvariat-za-dvizhenie-dve-lenti-v-tunela-na-lovech-zaradi-remonti-2006637

Движението в тунела на Ловеч на пътя ІІ-35 Плевен-Ловеч се ограничава само в двете ленти, информират от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”. Мярката е заради ремонтни дейности и е в часовете от 9:00 до 17:00 ч. от 27 февруари до 2 март.

Трафикът в двете посоки ще се осъщест

Паметникът на Шести артилерийски полк в Сливен  може да бъде преместен

//dariknews.bg/regioni/sliven/pametnikyt-na-shesti-artilerijski-polk-v-sliven-mozhe-da-byde-premesten-2006638

Възможността паметникът на Шести артилерийски полк, който се намира в бившия зенитен полк в Сливен, да бъде преместен обсъдиха заместник-кметът Пепа Чиликова и членове на Инициативния комитет.

В момента паметникът се намира в затворена среда, а достъпът до него не е свободен. По този

САЩ-Китай: Как Пекин успя да спечели първия рунд

http://www.mediapool.bg/sasht-kitai-kak-pekin-uspya-da-specheli-parviya-rund-news260701.html

Доналд Тръмп е президент на САЩ вече от месец; да се свикне с това не е лесна задача за света като цяло и по-конкретно за Китай. Позицията на днешния американски лидер спрямо Китай бе провокационна и непредсказуема, но за да укрепи собствената си мощ, Пекин има нужда от благоволението на Америка - както и от нейните пазари и технологии. Трайните отношения със САЩ са в основата на китайските стратегически интереси - това положение изглежда очевидно, но явно трябва постоянно да се припомня. Поне за известно време Тръмп май е спрял да обижда и да заплашва Китай - ако оставим настрана, че в петък отново нарече Пекин "шампион по валутни манипулации". Ключови служители от администрацията му се мъчат сега да оправят нещата по телефона. Каква бе всъщност тактиката на Китай и как проработи тя? Печелете приятели, използвайки семейството Пекин схвана много бързо, че президентът Тръмп няма да работи по същия начин като предшествениците си. Държавното ръководство забеляза колко е важно за американския лидер неговото семейство. Още преди самият Тръмп или най-близките му подчинени да поговорят директно с китайските си колеги, докато в китайския интернет се шушукаше защо Тръмп не е изпратил никакво приятелско послание за китайската Нова година, човек на Пекин - посланикът във Вашингтон Цуй Тянкай, умело влезе под кожата на президентската дъщеря Иванка. Тя прехвърли мостове между двете страни, като посети приема в посолството във Вашингтон, даден по случай придруженото с добра реклама честване на китайската Нова година. Съпругът на Иванка Джаред Кушнър също има контакти в Пекин - в лицето на своите китайски бизнес партньори. Другата дъщеря на Тръмп - Тифани, седеше на първия ред, докато дизайнерката Таорей Уонг представяше колекцията си на Нюйоркската седмица на модата. С цел да заздрави тази мрежа от неофициални контакти известният китайски предприемач Джак Ма разговаря с Тръмп и обеща да създаде един милион работни места за американци с продажби на американски стоки чрез сайта Алибаба. Дори частните компании в Китай са свързани с комунистическата партия и дори те са длъжни да съдействат на официален Пекин, щом работата опре до стратегически национални интереси. Джак Ма изпълни своята мисия - предаде посланието. Също като 100-те китайски компании, спонсорирали поздравленията до Тръмп по случай китайската Нова година, поместени на билборд на Таймс скуеър в Ню Йорк. Бъдете щедри на дарове В китайски съдилища отлежават множество дела във връзка с бизнес империята на Тръмп. Пекин не крие, че китайските съдилища са подотчетни на компартията. Затова Китай лесно успя да ускори регистрацията на търговската марка на Тръмп, чакана от него вече години. Необходимите стъпки бяха предприети бързо, без излишен шум още миналата есен, а в средата на февруари делото приключи с пълна победа за Тръмп. Говорете тихо, докато дойде време да говорите на висок глас Китай обича, стане ли нещо, да отправя враждебни чуждестранни сили и държави с обвинения, че нараняват чувствата на китайския народ. По време на президентската си кампания Тръмп сипеше обиди и заплахи срещу Китай, наричаше го крадец и насилник в търговската сфера, подронваше установения ред в отношенията с Тайван. Американски служители предупредиха също, че втвърдяват подхода към действията на Пекин в Южнокитайско море. При все това Пекин демонстрира желязна дисциплина и сдържаност. Официалната осведомителна агенция Синхуа писа за Тръмп: "Той скоро ще разбере, че двама държавни лидери трябва да използват по-зрели и ефективни начини за общуване от размяна на хапливи думи в Туитър". Още от изборите през ноември Китай държи изкъсо своите медии - в отразяването на американската политика им се налага да използват премерените формулировки на Синхуа. Изчаквайте сгоден случай За разлика от други световни лидери председателят на КНР Си Цзинпин забележително дълго време не вдигаше слушалката. Оценил последиците от телефонните разговори на Тръмп с лидерите на Мексико и на Австралия, Пекин реши на всяка цена да избегне какъвто и да било недипломатичен инцидент. Като изчака "зрелите хора" в президентската администрация - министъра на отбраната Джеймс Матис и държавния секретар Рекс Тилърсън, да се съберат в една стая (образно казано, а понякога и буквално), Китай получи тъкмо това, което желаеше. И щом въпросният телефонен разговор накрая се състоя, председателят на КНР си издейства достоен диалог и уверения, че САЩ ще се придържат към политиката за "един Китай". Си Цзинпин потвърди репутацията си на търпелив и уверен в силите си играч. А президентът Тръмп, направил първо крачка към Тайван, се отдръпна назад. Не пестете омайни думи След това обаждане отношенията между Пекин и Вашингтон се съживиха. Одобреният наскоро за финансов министър Стивън Мнучин разговаря вече с неколцина ключови китайски служители. Тилърсън също има срещи с колеги дипломати. Пекин заговори за "консенсус между председателя Си и президента Тръмп", насочен към отношения, които да почиват "не на конфликт и конфронтация, а на взаимно уважение и взаимноизгодно сътрудничество". Правете отстъпки, където можете Практически погледнато, Китай разбира, че взаимната полза предполага желание за отстъпки и сътрудничество навсякъде, където е възможно. И Китай вече направи първата крачка, като замрази вноса на въглища от Северна Корея. Пекин естествено обясни решението си с действащите квоти. Но с оглед последното ракетно изпитание, извършено от Северна Корея, и растящата загриженост на САЩ във връзка със севернокорейската ядрена програма тази стъпка най-вероятно е точно пресметната от Китай - той знае с кого е по-изгодно да използва моркова, с кого тоягата. Превърнете слабостта на опонента в своя сила На световната арена Си Цзинпин се представя съвсем различно от Доналд Тръмп. В речта си пред икономическия форум в Давос той решително се обяви за глобализация и свободна търговия. Китай безспорно не е образцов пример за страна с процъфтяваща свободна търговия - знаем за силния протекционизъм на домашния му пазар. В света на "алтернативните факти" обаче тази риторика действа. На регионалната арена Китай се представя като лидер на многостранната търговия, използвайки предимствата, получени с излизането на САЩ от Транстихоокеанското партньорство. А на китайската политическа сцена Тръмп върши цялата работа вместо Си Цзинпин. За Китайската комунистическа партия обикновено е трудно да брани авторитарната еднопартийна система пред отворената демокрация в Америка. Обаче протестите из градовете на САЩ и визовият хаос, предизвикан от президента Тръмп през първия месец на поста, бяха истински подарък за китайската пропаганда. Втори подарък стана войната, обявена от Тръмп на американските медии - дотогава китайският държавен печат се бореше с тях самичък. Пекин с радост използва и двата подаръка за постигане на вътрешнополитически цели. Тактика, която дава резултат Засега Китай е доволен от постигнатото. Но тази сложна игра на много нива крие опасности, след време може да попаднеш в някой капан. Китай успя да преодолее рисковете и да се възползва от възможностите през първия месец от президентството на Тръмп. Победител в първия рунд е Китай. Но предстоят още безброй такива рундове. По БТА

На 6 март казват за смъртта на момичето от 52-ро училище

http://www.cross.bg/rymyana-ychilishte-arnaydova-1536042.html

/КРОСС/Най-рано на 6 март ще има заключение за смъртта на 11-годишното момиченце от 52-ро училище в столицата. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка със случая на починалото 11-годишно момиче в 52-ро училище в столицата, съобщава „Фокус". Тя уточни, че разследването е стартирало в петък следобед. „Извършен е оглед на местопроизшествието. Разпитани са още през нощта много учители, родителите на починалото детенце и на детето, което ударило с крак момиченцето. Нямаме заключение на съдебно-медицинската експертиза", каза Румяна Арнаудова. Тя обясни, че не й е известно дали са разпитвани деца. „Ако се наложи такива разпити е допустимо да се извършват, разбира се, с особен режим, но към този момент не зная дали се провеждат такива разпити", допълни говорителят на гл. прокурор. Тя уточни, че за да направи правен извод за това дали има извършено престъпление и кой е извършителят на това престъпление, прокуратурата трябва да разполага със съответните доказателства. „Изключително важно е да знаем каква е причината за смъртта", допълни Румяна Арнаудова.  

Смъртта на 6-ма посланици от Русия не може да стане по естествени причини

http://www.cross.bg/veroyatnostta-poslanitzi-mesetza-1536043.html

/КРОСС/ Вероятността един посланик на Русия на възраст около 65 г. да умре в някоя страна през текущата година е 1/10. Това е абсолютно условна цифра. Можете да вземете 1/100 или 1/5. Вероятността от естествена смърт не за една година, а за два месеца е 6 пъти по-малка- 1/60. Вероятността 6-ма посланици на Русия да умрат в течение на 2 месеца се изчислява по теоремата за умножение на вероятности. Двама: 1/60 х 1/60 =1/3 600 Трима: 1/3 600 х 1/60 = 216 000................................................Шест: 1/46 656 000 000 Вероятността за естествена смърт на 6-ма руски посланици в течение на 2 месеца е равна на една 47-милиардна без малко. Вероятността да закипи чайник, поставен на студена печка, е по-голяма. С по-горните сметки показвам само формулата за изчисление на вероятността. Дали тя ще е 1/46 656 000 000 или 1/1 000 000 000, е все едно. По-ясно казано, смъртта на 6-ма посланици от Русия не може да стане по естествени причини в рамките на 2 месеца. Автор: Боян Чуков, Поглед.инфо    

Изборните листи в 20 МИР Силистра

http://offnews.bg/news/n_1/n_648393.html

1.ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА РАВНОПОСТАВЕН ОБЩЕСТВЕН МОДЕЛ“ 1. Петър Колев Петров 2. Петър Кирчев Танев 2.ПП „Движение за радикална промяна Българската пролет“ 1 Тодор Трифонов Койнов 2 Валерий Илиев Джуров 3.ПП „Движение Напред България“ 1 Елена Светославова Соколова 4. Коалиция „Нова република-ДСБ, Съюз за Пловдив, Българска Демократична Общност“ 1 Събчо Стоянов Събчев 5.Коалиция „КОАЛИЦИЯ НА НЕДОВОЛНИТЕ“ 1 Деян Великов Русев 2 Александър Пламенов Лазаров 3 Веселин Йорданов Банков 4 Евелина Георгиева Тодорова-Сарова 5 Татяна Петрова Кънева 6 Христо Николов Ганев 7 Галина Василева Казанджиева 6.ПП "ВОЛЯ" 1 Росица Веселинова Божкова 2 Галина Маринова Николова 3 Ваня Иванова Илчева 4 Кристиян Руменов Господинов 7.ПП "БЪЛГАРСКИ ДЕМОКРАТИЧЕН ЦЕНТЪР-БДЦ" 1 Николай Димитров Иванов 8.Коалиция „АБВ-Движение 21“ 1. Георги Недков Кючуков 2. Мехмед Мохарем Мехмед 3. Венета Иванова Бабанова 4. Веселин Аврамов Аврамов 5. Йордан Петров Йорданов 6. Кристиян Сашев Калчев 7. Мирослав Янев Георгиев 8. Димитър Николаев Караджов 9.ПП „Движение за права и свободи – ДПС“ 1 Рамадан Байрам Аталай 2 Невин Халил Хасан 3 Левент Орхан Мемиш 4 Ашкън Ружди Салим 5 Алириза Хасан Алириза 6 Пепа Денева Георгиева 7 Ерай Кязим Кадир 8 Сердар Гюлтекин Неври 10.Коалиция „БСП за БЪЛГАРИЯ“ 1 Стоян Михайлов Мирчев 2 Вяра Емилова Йорданова 3 Стилиян Стойчев Стойчев 4 Вероника Димитрова Иванова 5 Йорданка Димитрова Иванова 6 Станислав Атанасов Стойков 7 Нина Йорданова Питакова 8 Лазар Иванов Лазаров 11.ПП "ГЕРБ" 1. Владислав Иванов Горанов 2. Мария Димитрова Димитрова 3. Ивелин Статев Иванов 4. Ивелин Маринов Русев 5. Станчо Борисов Арсов 6. Йордан Милков Йорданов 7. Елена Тодорова Томова 8. Алтимир Емилов Адамов 12.ПП „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“ 1 Георги Недялков Славчев 2 Янислав Руменов Андреев 13.Коалиция „Обединение ДОСТ“ 1 Корман Якубов Исмаилов 2 Рашид Апти Куру 3 Тезджан Феим Мюзелиф 4 Кенан Дуран Рахим 5 Танжур Танер Мехмед 6 Ахмед Садък Ахмед 7 Бахри Басри Хайрула 14.ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ“ 1 Марин Руменов Николов 2 Велислав Руменов Христов 3 Денислав Колев Денев 16. Коалиция „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“ 1 Златко Стефанов Куртев 2 Мирослав Иванов Минчев 3 Надежда Друмева Бобчева 4 Христо Жоров Иванов 5 Георги Мирославов Момчев 6 Йордан Стоянов Куцаров 17.Коалиция  „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ 1. Александър Николаев Сабанов 2. Йордан Атанасов Ковачев 3. Димчо Нейков Кьосев 4. Веселин Георгиев Георгиев 18. Коалиция  „КОЙ – Българската левица и Зелена партия“ 1. Васил Николов Попов 2. Цветана Петкова Дакова 3. Огнян Славчев Цветков 19.ПП „НАЦИОНАЛНА РЕПУБЛИКАНСКА ПАРТИЯ “ 1 Вася Константинова Колева 2 Неделчо Колев Неделчев 3 Вася Константинова Колева 4 Ивета Симеонова Рекинова 5 Петър Стоянов Стоянов 6 Милко Живков Петков 7 Цветелина Сашкова Стоянова 8 Мирослав Христов Кирилов 9 Никола Стоянов Стоянов 20.ПП „БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ“ 1 Камен Павлов Каменов 2 Йордан Красимиров Гаврилов 3 Лазаринка Карамфилова Николова 4 Христина Емилова Борисова 21.Коалиция „РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК – ГЛАС НАРОДЕН“ 1 Никола Пейчев Хаджийски 2 Стефан Костадинов Русев 3 Бонка Стоянова Йорданова

Предотвратиха опит за фиктивен износ на 9 тона брашно

http://www.moreto.net/novini.php?n=345083

Звеното „Фискален контрол“ в НАП пресече опит за фиктивен износ на 9 тона брашно за Гърция, съобщиха от приходната агенция за Moreto.net. При проверка на камион, превозващ брашното, фискалните инспектори са установили, че има несъответствие между количеството на стоката, натоварена в автомобила и посоченото във фактурата и другите придружаващи документи.

Колеблива търговия на европейски борси след спада на книжата на London Stock Exchange и Deutsche Börse

http://econ.bg/Новини/Колеблива-търговия-на-европейски-борси-след-спада-на-книжата-на-London-Stock-Exchange-и-Deutsche-_l.a_i.738080_at.1.html

Европейските фондови пазари се колебаят около техните петъчни нива на затваряне на фона на опасения, че планираното сливане между двете водещи борси...

Защо в Холивуд носиха синя лентичка в нощта на оскарите

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2017/02/27/2925682_zashto_v_holivud_nosiha_sinia_lentichka_v_noshtta_na/?ref=rss


Най-важната вечер за киноиндустрията в САЩ бе повод и известни имена да подкрепят публично обществени каузи.

Наградената с оскар за най-добра женска роля Ема Стоун например носеше дискретна значка с емблемата на Planned Parenthood. Това е организация за подпомагане на репродуктивното здраве, включително чрез законни и професионално извършени аборти, която президентът Доналд Тръмп остави без федерално финансиране.

Внимание привлече и синята лентичка, която си бяха закачили...

Велико Търново с двудневна програма за 3 март

https://www.actualno.com/velikotarnovo/veliko-tyrnovo-s-dvudnevna-programa-za-3-mart-news_596361.html

Два дни ще продължи програмата на Община Велико Търново за Националния празник на България – 3 март. Тя ще започне с откриване на изложбата „Светът за Българския войн“, каза пред журналисти във Велико Търново Нелина Църова, директор Дирекция „Култура и туризъм&ld

Зам.- министър Хаджийски: Подписани са всички договори за изграждане на първия етап от третата метролиния

http://www.cross.bg/hadzhiiiski-vsichki-metro-1536041.html

/КРОСС/Подписани са всички договори с изпълнители за изграждане на първия етап от третия метродиаметър. Това заяви заместник - министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Любомир Хаджийски на церемония за стартиране на тунелопробивната машина, която ще изгражда третия лъч на софийското метро. Заместник - министър Хаджийски посочи още, че това е най-сложният участък от метрото, който преминава през централната градска част и достига до кв. Овча купел. „Още от първия програмен период, ОП "Транспорт" участва финансово в изграждането на Столичното метро с над 1 млрд. лева и това са едни от най-добре инвестираните средства, с бързи и качествени резултати, видими за всички софиянци и гости на града", каза той. Заместник - министърът допълни още, че за този програмен период от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура" са осигурени още 685 млн. лв., и през 2019 г. разстоянието от Овча купел до центъра ще се изминава за 10 минути с метро. Любомир Хаджийски посочи, че с подобни проекти доказваме, че сме част от модерна Европа, а София е европейска столица с интегриран градски транспорт - бърз, екологичен и удобен във всички части на града.

В "Астън Вила" се сетиха за Димитър Бербатов

https://www.24chasa.bg/sport/article/6082594

В "Астън Вила" се сетиха за Димитър БербатовДимитър Бербатов, Роби Кийн, Карлтън Коул, Дидие Дрогба и Крис Самба са единствените варианти, които могат да решат кризата с нападатели в "Астън Вила", пише "Бирмингам Мейл". Мениджърът Стив Брус остана съвсем без атака, след като бе потвърдено, че Скот Хоган ще отсъства минимум до 1 април.  Габриел Агбонахор и Ръшдън Хепбърн-Мърфи са аут дори за

Блокадите на булевардите "Патриарх Евтимий" и "Гоце Делчев" заради метрото падат в края на май

http://www.dnevnik.bg/skorost/2017/02/27/2925787_blokadite_na_bulevardite_patriarh_evtimii_i_goce/?ref=rss


Движението по бул. "Патриарх Евтимий" между Патриарха и бул. "Витоша" ще бъде пуснато в края на май, съобщи днес шефът на столичния метрополитен Стоян Братоев. По същото време ще се премахне и стеснението на бул. "България", в района на бул. "Петко Тодоров". Още през април ще се възстанови връзката на бул. "Гоце Делчев" с бул. "Цар Борис Трети" и ул. "Житница".

Това ще стане факт, след като бъдат изградени отвън станциите на метрото по третата линия. Днес официално започна работа...

Начело на Демократическата партия застана човек, близък до Обама

http://www.mediapool.bg/nachelo-na-demokraticheskata-partiya-zastana-chovek-blizak-do-obama-news260700.html

Американските демократи избраха в Атланта за свой нов лидер Том Перес - човек с латиноамерикански корени, близък до Барак Обама и с ясен план - да се противопостави на президента Доналд Тръмп и да преустрои партията така, че да си върне мнозинството през 2018 г. и 2020 г., съобщи Франс прес. С присъщия си сарказъм Доналд Тръмп веднага поздрави демократите с ироничен туит за избора на "Томас Перес": "Няма как да бъда по-щастлив за него или за Републиканската партия!". "Наричайте ме Том. И не бързайте да се радвате много", отговори Перес и му обеща, че новото партийно ръководство и "обединените демократи в цялата страна ще бъдат вашият най-страшен кошмар". Роден в САЩ, с родители от Доминиканската република, 55-годишният бивш министър на труда Том Перес стана първият латинос начело на партията. Барак Обама, който от 20 януари вече не е на власт, веднага приветства избирането на своя "приятел" и изрази увереност, че той ще съумее да сплоти политическото семейство и "да допринесе за появата на ново поколение лидери". Избран с 235 гласа (от 435 гласували), този представител на върхушката в Демократическата партия незабавно протегна ръка на партийното крило "Бърни Сандърс", като назначи основния си конкурент Кийт Елисън, събрал 200 гласа, за заместник-председател. Отправяйки призив за единство, Том Перес, който бе сред най-спряганите имена за евентуален вицепрезидент на Хилари Клинтън, подчерта, че това е важен момент в историята на неговата партия, който американците ще изучават след години. "Ще ни попитат: къде бяхте през 2017 г., когато имахме най-лошия президент в историята на САЩ? И ние ще можем да отговорим, че сме обединили Демократическата партия и че този президент е изкарал само един мандат". В САЩ председателят на една партия няма същите функции като колегите си в други демокрации. Той не е традиционно лицето на опозицията (тази роля играят по-скоро водачите на партийните групи в Конгреса) и не определя самостоятелно основните посоки, които следва партията. Задачата му е да набира средства и да активизира движението на национално ниво, по-конкретно като организира регионалните структури и управлява бази данни с избиратели. Неговата роля е ключова в първичните президентски избори, в които трябва да гарантира прозрачност и безпристрастност. Но след поражението на Хилари Клинтън, този избор привлече особено внимание. Много активисти искат новият шеф по-твърдо и по медийно ориентирано да противостои на Тръмп. Вълната от протести срещу Тръмп не отслабва след встъпването му в длъжност и демократите искат да преобразуват тази енергия в електорална мощ за парламентарните избори през ноември 2018 г. и президентските през 2020 г. Хилари Клинтън насърчи в петък във видеопослание демонстрантите да продължат борбата. "Нека съпротивата и постоянството станат синоними на напредък за нашата партия и нашата страна", заяви тя. След като бе победен, Кийт Елисън незабавно призова за единство. "Искам да направите всичко възможно да подкрепите Перес. Не можем да си позволим да напуснем тази зала разделени", каза той. Елисън е 53-годишен чернокож, представлява градски избирателен район в Минесота, близо до град Минеаполис. През 2006 г. стана първият мюсюлманин, избран в американския Конгрес. Той бе един от първите, подкрепили Бърни Сандърс на последните първични президентски избори. Сенаторът от Върмонт му върна жеста още в началото на надпреварата за председателското място в Националния комитет на Демократическата партия, ръководния й орган. Доналд Тръмп "открадна посланието на демократите" към работниците, се оплаква често този адвокат. Обещава да не спира борбата и се обявява за започване на процедура по отстраняване от власт ("импийчмънт") на американския президент. В дебатите и Перес, и Елисън подчертаха, че партията им трябва да възстанови изгубената си връзка с по-ниско социално положение и работниците, особено белите, които бяха запленени през ноември от популисткото говорене на Доналд Тръмп. По БТА

50 филма срещу 20 лв. за учащи на София Филм Фест (програма)

http://offnews.bg/news/n_1/n_648384.html

За поредна година в рамките на 21-вия София Филм Фест учащите имат възможност да закупят специален пакет на цена 20 лв., с който да гледат 41 фестивални заглавия и още по един филм месечно до края на 2017 в програмата на Дома на киното. Сред селектираните заглавия са одисеята из Балканите „Белгийският крал”, обещаващата комедия за съвременния човек „Тони Ердман”, любовното откровение на Франсоа Озон „Франц” и завладяващият повик на природата „Императорът”. Учащите ще могат да се срещнат и да вземат автографи от големите звезди, специални гости на фестивала – Джон Савидж, Рупърт Еверет, Горан Паскалевич, Тони Палмър. За почитателите на киното особено важно е, че в специалната селекция, достъпна за учащи, е целият Международен конкурс с първи и втори филми на млади режисьори. Сред заглавията в него са „Безбог” на Ралица Петрова, „И после светлина” на Константин Божанов и „Христо” на Григор Лефтеров и Тодор Мацанов. Учащите ще могат да видят и филма „Сняг” на Емре Ердоджу, чиято световна премиера предстои в рамките на фестивала. Повече информация за програмата и за всички събития ще намерите тук и тук . Пакетът е достъпен само за притежатели на ISIC карта и допълнително закупуване на стикер на стойност 20 лв. Стикерът е достъпен в два варианта: 1. Онлайн - след инсталиране на мобилното приложение "MY ISIC" от App Store или Google Play и закупуване от www.isic.bg/tickets, MY ISIC или офисите на "Usit Colors". 2. Холограмен стикер - в пресофиса на СФФ - Фестивален център „In the Park” (Зала "Мати'Д" / над кино "Люмиер"), Дома на киното, "ISIC Bulgaria" и "Usit Colors" на бул. „Васил Левски” 35. Ето и пълната програма: - 1 март, 18.30: Призвание Актриса / Vocation Actress, 54’ – Премиера, връчване специални награди на СФФ на Гинка Станчева и Олга Маркова; - 4 Март, 18.00: Мъжът без минало / The Man Without a Past, 97’; - 5 Март, 18.30: Държава на кучетата / State of Dogs, 93’; - 6 Март, 20.30: Съвсем Нов завет / The Brand New Testament, 112’; - 7 Март, 18.00: Хадак / Khadak, 104’ - представен от Джесика Удуърт; - 7 Март, 20.30: Алтиплано / Altiplano, 109’ - представен от Джесика Удуърт; - 8 Март, 18.30: Петият сезон / The Fifth Season, 93’ - представен от Джесика Удуърт; - 9 март, 18.30: Хавър / Le Havre, 93’; - 11 март, 12.00: „София град на киното: Интервю с автограф” - Джон Савидж ; - 12 март, 12.00: „София град на киното: интервю с автограф” - Горан Паскалевич, модератор Клаус Едер; - 12 март, 14.00: „София град на киното: интервю с автограф” - Тони Палмър – за Ленард Коен, Джон Ленън и другите велики; - 13 март, 13.30: Последното семейство/ The Last Family, 123’; к/м 20 Ритника / 20 Kicks, 6’; - 13 март, 16.00: Безбог / Godless, 99’; к/м Баща / The One You Follow, 20’; - 14 март, 13.30: Къща без покрив / House without a Roof, 117’; к/м Леа / Lea, 10’; - 14 март, 16.00: Христо / Hristo, 99’; к/м Капия / Block, 20’; - 15 март, 13.00: Отвъд тишината / Beneath the Silence, 113’; к/м Пътуваща страна / Travelling Country, 13’; - 15 март, 16.30: Реквием за г-жа Й. / Requiem for Mrs. J, 94’; к/м Крило на дракон / Dragon’s Wing, 25’; - 16 март, 13.45: Стига си ми гледал в чинията / Quit Staring at My Plate, 100’; к/м Добри / Dobry, 27’; - 16 март, 16.00: Лошо влияние / Bad Influence, 90’; к/м I Don’t Want To Grow Up, 28’; - 17 март, 13.30: Сняг / Snow, 120’; к/м Благодаря ти / Thank You, 8’; - 17 март, 16.00: И после светлина / Light Thereafter, 107’; к/м Дрехи / Clothes, 23; - 19 март, 12.00: „София град на киното: Интервю с автограф” - Рупърт Еверет; - 20 март, 14.00: Земята на просветените / The Land of the Enlightened, 87’; - 20 март, 16.00: Моето щастливо семейство / My Happy Family, 120’; к/м Песен / Song, 4’; - 21 март, 14.00: Жената с кинокамера / Cameraperson, 102’; - 22 март, 14.00: Един нормален аутистичен филм / Normal Autistic Film, 90’; - 22 март, 16.00: Лъжливи луни / Moon Dogs, 90’; к/м Преди да заспя / Before I Sleep, 29’; - 23 март, 13.15: Под слънцето / Under the Sun, 106’; - 23 март, 15.30: Тони Ердман / Toni Erdmann, 162’; - 24 март, 15.00: Новият живот на Гогита / Gogita’s New Life, 71’; - 24 март, 16.30: Машини / Machines, 75’; - 25 март, 14.00: Белгийският крал / King of the Belgians, 93’; - 26 март, 14.30: Императорът / March of the Penguins 2 - The Call, 83’; - 26 март, 16.30: Мария Кюри / Marie Curie – Тhe Courage of Knowledge, 95’; - 27 март, 16.00: Белгийският крал / King of the Belgians, 93’; - 28 март, 15.30: При отсъствие на родителя / In Loco Parentis, 100’; - 29 Март, 16.00: Белгийският крал / King of the Belgians, 94’; - 30 Март, 16.00: Буря / Tempest, 105’; - 31 Март, 16.00: Франц / Frantz, 113’. София Филм Фест за учащи целогодишно представя филми с вход свободен в Дома на киното и вече девета година е успешна платформа за неформално кинообразование.

Бедствено положение в завод "Полимери" в Девня

https://www.24chasa.bg/novini/article/6082618

Бедствено положение в завод "Полимери" в Девня
От утре на територията на бившия завод "Полимери" в Девня ще бъде обявено бедствено положение. Това обявиха областният управител Тодор Йотов и кметът на индустриалното градче Свилен Шитов. Причината е изтичане на трихлоретан, съобщава БГНЕС. Това е поредна авария в резервоарите на неработещото предприятие, които са пълни с отпадъчния продукт.

Тая игра най я могат

http://www.cross.bg/drygi-igra-poveche-1536040.html

/КРОСС/ Понякога изтърваната реплика разкрива нечия същност много повече, отколкото грижливо подготвяните и тиражирани години наред изявления. Повод за нервна реакция на бившия премиер даде наистина непремереният възторг на сегашния относно ремонта на тунела-убиец "Ечемишка". "За пет години свършихте повече работа, отколкото за пет години!" - щедро похвали той строителите. А бившият отвърна ехидно, че нищо особено не са сторили, само са преместили лампите от едната тръба в другата. И едва ли не счете за свой дълг да ги предпази, докато е време: "Заигравате се с игра, която най я мога!" С което припомни на онези, които са служили, старшинския маниер, концентриран в надменното: "Вие накъдето сте тръгнали, аз оттам се връщам!" Последвано от: "Не ви заплашвам, само ви предупреждавам!" Не стана ясно дали тази игра бившият най я може в сравнение с всички други игри, или най я може в сравнение с всички други играчи. И в двата случая обаче внезапното откровение прозвуча изцяло автопортретно. Впрочем други игри вече почти няма. Не въобще, а в политиката. Тя деградира до отворена сцена, на която театрали от различни цветове се превъплъщават в образи. Преди четвърт век г-н АЙ, тогава председател на парламента, тържествено съобщаваше от високата си трибуна забиването на поредния пирон в ковчега на комунизма. Пред микрофона беше остър и дори зъл. А в кулоарите се случваше да бъде хрисим и почти благ

Кои са най-популярните дестинации при пътуване със самолет

http://www.cross.bg/london-milano-destinatziya-1536039.html

/КРОСС/Докъде летяха най-много българите през 2016 година, какви са тенденциите и очакванията за 2017 г., обобщава детайлен анализ на онлайн туристическа агенция eSky. Най-много пътувания през изминалата година са осъществени до Лондон - общо 20% от всички резервации. С ежедневни полети от София, Пловдив, Варна и Бургас до общо 4 летища в града, Лондон за поредна година е най-посещаваната чуждестранна дестинация. Наблюдава се спад на полетите до летище Лутън (-13.4% спрямо 2015 г.) за сметка на почти петорното увеличение на тези до Станстенд. През 2016 г. Милано измести Франкфурт като втората най-посещавана дестинация - 4.4% от пътувалите със самолет са избрали едно от двете летища в дестинацията с най-много българи в Италия. На трето място се нарежда Берлин с 4,3% от пътувалите. Немската столица се превърна в една от най-желаните дестинации на 2016 г. след пускането на ежедневни евтини полети до летище Шьонефелд през февруари. На четвърто място с 4.1% се нарежда Франкфурт (спад от 2.5% спрямо 2015 г.), следван от Рим и Мюнхен с по 3.5%, Мадрид и Барселона с по 3.1%. През първите 2 месеца на 2017 г., най-популярната дестинация отново е Лондон, следвана от италианските Рим и Милано. Най-голям дял сред авиокомпаниите в България през 2016 г. има унгарската Wizzair, следвана от ирландската Ryanair и националния превозвач Bulgaria Air. Първоначалните данни за 2017 г

Кои са най-популярните дестинации при пътуване със самолет

http://www.cross.bg/milano-london-destinatziya-1536039.html

/КРОСС/Докъде летяха най-много българите през 2016 година, какви са тенденциите и очакванията за 2017 г., обобщава детайлен анализ на онлайн туристическа агенция eSky. Най-много пътувания през изминалата година са осъществени до Лондон - общо 20% от всички резервации. С ежедневни полети от София, Пловдив, Варна и Бургас до общо 4 летища в града, Лондон за поредна година е най-посещаваната чуждестранна дестинация. Наблюдава се спад на полетите до летище Лутън (-13.4% спрямо 2015 г.) за сметка на почти петорното увеличение на тези до Станстенд. През 2016 г. Милано измести Франкфурт като втората най-посещавана дестинация - 4.4% от пътувалите със самолет са избрали едно от двете летища в дестинацията с най-много българи в Италия. На трето място се нарежда Берлин с 4,3% от пътувалите. Немската столица се превърна в една от най-желаните дестинации на 2016 г. след пускането на ежедневни евтини полети до летище Шьонефелд през февруари. На четвърто място с 4.1% се нарежда Франкфурт (спад от 2.5% спрямо 2015 г.), следван от Рим и Мюнхен с по 3.5%, Мадрид и Барселона с по 3.1%. През първите 2 месеца на 2017 г., най-популярната дестинация отново е Лондон, следвана от италианските Рим и Милано. Най-голям дял сред авиокомпаниите в България през 2016 г. има ирландската Ryanair, следвана от унгарската Wizzair и националния превозвач Bulgaria Air. Първоначалните данни за 2017 г

Страничният съдия на "Лудогорец" - "Верея" е наказан до края на сезона

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/02/27/2925720_stranichniiat_sudiia_na_ludogorec_-_vereia_e_nakazan/?ref=rss


Реферът Ивайло Атанасов, който беше страничен съдия на вчерашния двубой между "Лудогорец" и "Верея", беше наказан да не ръководи мачове до края на сезона.

Правата му са спрени заради скандално отменения гол на Салим Керкар във вратата на разградчани.

Това се случи при резултат 0:0 в ситуация, в която авторът на попадението беше покрит с близо десет метра от предпоследния играч на домакините - Козмин Моци.

Това е непрофесионална груба грешка - недопустима и...

Обявяват бедствено положение в бившия завод "Полимери" в Девня

https://www.actualno.com/varna/objavjavat-bedstveno-polojenie-v-bivshija-zavod-polimeri-v-devnja-news_596332.html

От утре на територията на бившия завод "Полимери" в Девня ще бъде обявено бедствено положение. Това обявиха областният управител Тодор Йотов и кметът на индустриалното градче Свилен Шитов. Причината е в пробойна в един от резервоарите, където се съхранява отпадъчният прод

Медведев: Трябва да воюваме за всеки процент икономически ръст

http://www.cross.bg/medvedev-rysiya-nashata-1536038.html

/КРОСС/Ние трябва да воюваме за всеки процент икономически растеж, каза Дмитрий Медведев, предаде ТАСС. Руският премиер говори на бизнесфорум в южния черноморски град Сочи. Често ме питат, в името на какво ние трябва да се борим? Аз отговарям - ние трябва да воюваме за всеки един процент ръст на нашата икономика", категоричен бе той, цитирайки премиера на Великобритания от средата на ХХ век Уинстън Чърчил. "Ние днес изнасяме нефт и газ, за съжаление, обаче в нашата страна се наблюдава изтичане на мозъци. Ако от първите пера руският бюджет получава постъпления, то заради емиграцията, нашата страна е изправена пред криза. Ние трудно ще възстановим загубите, предизвикани от изтичането на мозъци. Този процес вреди на Русия, и ние трябва да го спрем", посочи още Медведев. Министър-председателят на Русия заяви, че следващите години ще са трудни за икономиката. "Ние ще изпитваме проблеми с намиране на квалифицирана работна ръка", посочи Медведев. Той също обяви, че в Русия вече няма безработица.    

Доналд Тръмп на "Оскарите"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6082605

Доналд Тръмп на "Оскарите"Той не присъства физически, но беше герой на критики и закачки Американският президент Доналд Тръмп не присъства физически на 89-ата церемония по връчване на наградите „Оскар“ на американската Академия за филмово изкуство, но беше чест герой в закачките на водещия – комика Джими Кимъл, а политиките му бяха критикувани от награждаващи и наградени,

Засмуканото от джакузи дете във Варна в медикаментозна кома

http://www.moreto.net/novini.php?n=345081

Изключително тежко остава състоянието на момиченцето, което пострада при нелеп инцидент с джакузи в хотел край Варна. Два дни след животоспасяваща операция 4-годишната Изабела е на командно дишане и в медикаментозна кома. За живота й обаче все още има опасност.

Земетресение разлюля Кресна

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6082590

Земетресение разлюля КреснаЗеметресение с магнитуд 2,7 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България в района на Кресна. Земният трус е усетен в 12:16 ч. с епицентър на 7 км западно от Кресна и на 107 км южно от София, с дълбочина 32 км, съобщиха от Европейския сеизмологичен център, цитирани от bTV. Няма данни за материални щети.

Метро и до Слатина и Арена Армеец

http://offnews.bg/news/n_1/n_648394.html

Третият лъч на метрото ще се разклони към квартал „Слатина“, зала „Арена Армеец“ и ще стига до мола на бул. „Цариградско шосе“. Предложението, което огласи шефът на Метрополитън Стоян Братоев в края на миналата година, е одобрено от експертния съвет към направление „Архитектура и градоустройство“.  Трасето на влакчетата минава от Орлов мост през Румънското посолство, зала „Фестивална“, „Арена Армеец“, бул. Цариградско шосе и The Mall. То е с дължина 6 км и 7 станции.  За това разклонение обаче все още няма осигурени средства.  „Метрото е най-големият транспортен и екологичен проект за нашия град, който променя градската среда и създава по-големи удобства за гражданите“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при започването на работата на тунелопробивната машина за строителството на тунелите в централния участък от третия лъч на метрото.  „Машината трябва да стигне от метростанция Красно село до метростанция Малък градски театър зад канала в края на 2018 година“, заяви кметът. „И втората половина на 2019 година, след 2 години и половина, да се поздравим с изграден трети метродиаметър, който да бъде поне 12 км дължина с 12 метростанции“, коментира Йорданка Фандъкова. „До този момент с построените линии на метрото спестяваме 75 хил. тона годишно вредни емисии във въздуха, дотогава те са били във въздуха, да подчертаем това. Очакваме с построяването на третата линия общо 90 хил. тона годишно вредни емисии да бъдат спестени“, каза още кметът на София.  На официалното започване на работата на машината присъстваха служебният заместник-министър на транспорта Любомир Хаджийски, посланикът на Германия Детлеф Лингеман, зам.-кметът на СО с ресор „Транспорт“ Евгени Крусев, изпълнителният директор на „Метрополитен“ Стоян Братоев, представителят на ЕК в България Огнян Златев и представители на фирмата изпълнител на проекта.  Движението по бул. "Патриарх Евтимий" между Патриарха и бул. "Витоша" ще бъде пуснато в края на май, съобщи шефът на столичния метрополитен Стоян Братоев. По същото време ще се премахне и стеснението на бул. "България", в района на бул. "Петко Тодоров". Още през април ще се възстанови връзката на бул. "Гоце Делчев" с бул. "Цар Борис Трети" и ул. "Житница".

Има обвиняем за инцидента в тунел „Ечемишка”

http://www.moreto.net/novini.php?n=345077

Директорът на Дирекция „Пътна инфраструктура” към АПИ Георги Златев е обвиняем за инцидента в тунел „Ечемишка”, при който част от осветителната инсталация падна и уби една жена. Административният ръководител на Окръжна прокуратура - София Наталия Николова съобщи, че Златев е бил информиран за корозирала носеща конструкция в тунела, но той не е взел мерки.

Икономическото доверие в ЕС нараства рекордно през февруари

http://econ.bg/Новини/Икономическото-доверие-в-ЕС-нараства-рекордно-през-февруари_l.a_i.738079_at.1.html

През февруари икономическото доверие в Европейския съюз нарасна обратно към близо 9-годишния връх, достигнат в края на миналата година, като в същото...

Заради избягалия Ендрев проверяват затвора в Пловдив

http://www.cross.bg/zatvora-endrev-fevryari-1536037.html

/КРОСС/Затворът в Пловдив ще бъде проверен от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" за неизползването на помощни средства при конвоирането на затворника Тома Ендрев, който избяга на 21 февруари, а вчера беше зложен. Той получи ново обвинение - за бягство от затвора, което предвижда до 3 години лишаване от свобода, както и за притежаване на амфитамини, каза районният прокурор Гергана Мутафова. Тя припомни, че Ендрев е избягал от затвора по време на конвоирането му от затворническото общежитие до централния корпус на затвора. Той е трябвало да бъде преместен заради нарушение на правилата - бил е видян от служител на затвора на главната улица в града без да има разрешение за това. Ендрев излежава присъда от 18 години, която е сборна за няколко престъпления, в това число и за убийство. Около 22:30 часа на 21 февруари той е бил вече обявен за издирване, а на 24 февруари криминална полиция получава оперативна информация за местонахождението му. На 26 февруари той бе заловен и арестуван на ул. "Телериг" в квартирата на Мариан Пенев, бивш затворник. По думите на районния прокурор има данни, че Ендрев е бил два пъти в апартамента на Пенев - в петък и събота, като последния ден е останал да преспи там. Заместник-директорът на полицията в Пловдив комисар Георги Георгиев добави, че най-напред е бил задържан Мариан Пенев извън дома си, след което лично той завежда полицията до квартирата си

Мерил Стрийп на рекордната си 20-та номинация за "Оскар" (Снимки+Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6082521

Мерил Стрийп на рекордната си 20-та номинация за "Оскар" (Снимки+Видео)Мерил Стрийп е най-уважаваната и награждавана актриса на своето поколение. Тя е номинирана за 89-ите награди "Оскар" за играта си в комедията "Флорънс". Мерил Стрийп вече е печелила три награди "Оскар". Вижте я на снощната церемония на Академията. 

Разпространяват вирус от името на НАП, не отваряйте прикачения файл

//dariknews.bg/novini/bylgariia/razprostraniavat-virus-ot-imeto-na-nap-ne-otvariajte-prikacheniia-fajl-2006629

Отново се разпространява вирус от името на данъчните чрез електронната поща, предупредиха от НАП. Във фалшивото писмо пише, че приходната агенция променя регламента и периодите за подаване на декларации, като се цитират и санкциите

Как младеж в неравностойно положение сбъдна мечтата си да изкачи Мусала?

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/kak-mladezh-v-neravnostojno-polozhenie-sbydna-mechtata-si-da-izkachi-musala-2006626

Втори младеж в неравностойно положение се качи на Мусала. Мечтата се сбъдна благодарение на инициативата „Към върха”. Зад идеята, родила се преди година, стоят доброволци, които искат да помагат на деца и младежи в неравностойно положение да се качват в планината.<

Уволнен пътен шеф е обвинен за смъртния инцидент в "Ечемишка"

http://www.mediapool.bg/uvolnen-paten-shef-e-obvinen-za-smartniya-intsident-v-echemishka-news260699.html

Прокуратурата обвини бившия шеф на Дирекция "Пътна инфраструктура" към Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Георги Златев за причиняване на смърт по непредпазливост, обяви в понеделник ръководителката на Софийската окръжна прокуратура Наталия Николова на специален брифинг. Така Златев, който бе уволнен от АПИ заедно с още няколко шефове ден след бруталния смъртен инцидент, стана първият обвинен за трагедията в тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус" от 5 февруари, когато откъртена осветителна конструкция падна и уби на място жена в преминаващ автомобил. Според държавното обвинение Златев е бил информиран, че носещата конструкция на осветлението там е корозирала и съществува риск от инцидент. "Същият е бил длъжен по трудова характеристика да предвиди ремонтни работи, да представи заявки за извършването им към АМ "Хемус", подчерта прокурор Николова. По думите й на Златев е определена най-леката мярка за неотклонение – "подписка". Продължава прокурорската проверка на действията на всички служители на АПИ, ангажирани с ремонтите и поддръжката на пътни съоръжения. Както е известно, след трагичния инцидент пътната агенция извърши спешна проверка на всички тунели в страната, която установи, че половината от тях са рискови. Служебният кабинет пък извърши ремонт на осветлението в "Ечемишка", който излезе 390 000 лева. Последва нова прокурорска проверка, след като главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира по репортаж на предаването на "Господари на ефира", според който цената на ремонтните дейности е била завишена. Журналистите се бяха обърнали за консултация към инж. Славчо Славов, който е собственик на фирма за електроизграждане. По негови сметки ремонтът на тунела с най-скъпи материали би струвал по-малко от 150 000 лева.

Уволнен пътен шеф обвинен за смъртния инцидент в "Ечемишка"

http://www.mediapool.bg/uvolnen-paten-shef-obvinen-za-smartniya-intsident-v-echemishka-news260699.html

Прокуратурата обвини бившия шеф на Дирекция "Пътна инфраструктура" към Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Георги Златев за причиняване на смърт по непредпазливост, обяви в понеделник ръководителката на Софийската окръжна прокуратура Наталия Николова на специален брифинг. Така Златев, който бе уволнен от АПИ заедно с още няколко шефове ден след бруталния смъртен инцидент, стана първият обвинен за трагедията в тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус" от 5 февруари, когато откъртена осветителна конструкция падна и уби на място жена в преминаващ автомобил. Според държавното обвинение Златев е бил информиран, че носещата конструкция на осветлението там е корозирала и съществува риск от инцидент. "Същият е бил длъжен по трудова характеристика да предвиди ремонтни работи, да представи заявки за извършването им към АМ "Хемус", подчерта прокурор Николова. По думите й на Златев е определена най-леката мярка за неотклонение – "подписка". Продължава прокурорската проверка на действията на всички служители на АПИ, ангажирани с ремонтите и поддръжката на пътни съоръжения. Както е известно, след трагичния инцидент пътната агенция извърши спешна проверка на всички тунели в страната, която установи, че половината от тях са рискови. Служебният кабинет пък извърши ремонт на осветлението в "Ечемишка", който излезе 390 000 лева. Последва нова прокурорска проверка, след като главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира по репортаж на предаването на "Господари на ефира", според който цената на ремонтните дейности е била завишена. Журналистите се бяха обърнали за консултация към инж. Славчо Славов, който е собственик на фирма за електроизграждане. По негови сметки ремонтът на тунела с най-скъпи материали би струвал по-малко от 150 000 лева.

Прокуратурата ще повдигне обвинение на заловения след бягство затворник в Пловдив

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/02/27/2925722_prokuraturata_shte_povdigne_obvinenie_na_zaloveniia/?ref=rss


Избягалият в сряда миналата седмица от затвора в Пловдив Тома Ендрев е бил заловен в неделя, съобщи БНР, като цитира прокуратурата.

32-годишният Ендрев е върнат в затвора, където от 2005 година година излежава 18-годишна присъда за грабежи и жестоко убийство.

Пловдивската районна прокуратура ще повдигне обвинение за бягството на затворника, който вчера е бил задържан от полицията в апартамент в район "Северен". За бягството той може да получи до 3 години затвор.
...

Прокуратурата ще преследва всеки, който е знаел, че тичащото момче е убиецът на Георги

https://www.24chasa.bg/novini/article/6082484

Прокуратурата ще преследва всеки, който е знаел, че тичащото момче е убиецът на ГеоргиЩе приложим цялата строгост на закона за всеки, който е знаел, че тичащото момче в Борисовата градина е убиецът на 15-годишният Георги Игнатов. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в отговор на това, че педагози и съученици на обвиняемия Йоан Матев знаели, че той е наръгал смъртоносно Игнатов.

Фискален контрол предотврати опит за фиктивен износ на 9 тона брашно

https://www.24chasa.bg/novini/article/6082580

Фискален контрол предотврати опит за фиктивен износ на 9 тона брашно
Звеното „Фискален контрол“ в Националната агенция за приходите пресече опит за фиктивен износ на 9 тона брашно за Гърция. Това съобщиха от НАП. При проверка на камион, превозващ брашното, фискалните инспектори са установили, че има несъответствие между количеството на стоката, натоварена в автомобила и посоченото във фактурата и другите

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване