Thalloderma Shop
02/27/17 06:25
(http://www.klassa.bg/)

НАП търси нов собственик на луксозен апартамент в столицата

 Автомобили и телефони най-продавани в магазина на данъчните
 
Националната агенция за приходите (НАП) търси нов собственик на луксозен апартамент в кв. „Витоша” в столицата, става ясно от справка в сайта за продажби на приходната агенция. Квадратурата на жилището е 105 кв. м.
Данъчните са обявили начална тръжна цена на имота 154 125 лв., като за да участват в наддаването, желаещите трябва
 
да внесат депозит от почти 31 хил. лв.
 
до 23 март.
Проверка на „Монитор“ в сайтовете за продажба на недвижими имоти установи, че апартаменти със сходни характеристики и в същия квартал в София се предлагат на цени от 80 до 100 хил. евро. Въпреки това цената на данъчните не е крайна, тъй като по време на провеждането на търга тя може да се увеличи в зависимост от предложените оферти.
Само преди дни пък бирниците в морската ни столица продадоха на търг апартамент с площ 94 кв. м и парцел в центъра на Варна. Имотите са придобити незаконно и са отнети от съда в полза на държавата, като от проведения търг в бюджета са постъпили над 300 хил. лева.
 За публична продажба предстои да бъдат обявени и още 3 апартамента във Варна и Търговище и 180 земеделски имота, като
 
очакваните приходи от тях надхвърлят 1 млн. лева
 
В Добрич се продава и бивша столова за 206 хил. лв. В морския курорт Созопол пък се предлага спа център. Хотелът е с площ 462 кв. метра, а данъчните му искат най-малко 646 хил. лв.
Във вторник във Варна предстои да се проведе търг и за два джипа на длъжник, отказал да изпълни доброволно просрочените си данъчни задължения към бюджета. Началната тръжна цена, от която ще започне наддаването за тях, е от 13 500 и 14 000 лева. Автомобилите са произведени през 2008 г. В София пък данъчните са обявили за продан и „Пежо”, произведено през 2006 г., за 3750 лв.
Освен автомобили и апартаменти, които най-често се отнемат от длъжниците, НАП
 
продава и всякакви странни предмети
 
като дестилатор за изваряване на ракия, медицинско оборудване и консумативи.
В сайта на приходната агенция доста често се срещат и мобилни телефони и всякаква по вид техника. Голяма част от мобифоните са отнети от така наречените каналджии на незаконно преминаващи страната ни мигранти, а данъчните ги продават на символични цени.
В електронния магазин на НАП може да се търси по ключова дума, цена, населено място, категория на вещта, номер на търга и други критерии. Освен това желаещите да участват в търговете вече могат да платят депозита си за участие онлайн. Всеки, който проявява интерес да купи имот от НАП, трябва да знае, че за да се включи в наддаването, трябва да преведе депозит за участие в размер на 20% от първоначално обявената тръжна цена. Списъкът с вещите, които НАП продава, се актуализира всеки ден. В момента най-голям е броят на обявите за продажба на недвижими имоти и на автомобили.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване