Thalloderma Shop
03/08/17 11:56
(http://www.klassa.bg/)

Президентът: Новите заплахи налагат да развием ефективна отбрана

 В съвременната тревожна геополитическа обстановка ролята на въоръжените сили за гарантиране на суверенитета, териториалната цялост и независимостта на страната ще расте все повече. Това каза президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев по време на удостояването на Андрей Боцев с висше офицерско звание генерал-лейтенант, предаде Агенция „Фокус“. „Следва да си дадем ясна сметка, че новите рискови заплахи налагат да развиваме ефективни отбранителни способности, които да гарантират не само ролята ни на надежден участник в Алианса, но и да гарантират нашата собствена сигурност“, заяви президентът. „Времето налага да развиваме реални способности и да предприемаме решителни стъпки за повишаване на нашия собствен отбранителен капацитет, едновременно с повишаване на оперативната ни съвместимост със съюзниците от Алианса“, обясни Румен Радев. „Всички тези задачи в контекста с трупаните с десетилетия проблеми във въоръжените сили поставят редица предизвикателства и най-вече важни изисквания към началника на отбраната“, каза още президентът.
Благодаря за високата чест, която ми е гласувана и ви уверявам, че ще отдам всичките си сили и познания за подобряване безопасността и националната сигурност, каза генерал-майор Андрей Боцев.„Ще работя за утвърждаване и повишаване на високия рейтинг на Българската армия“, заяви той. „Много добре осъзнавам в какво време и при каква сложна обстановка поемам поста началник на отбраната и какви отговорности ми се възлагат в тази обстановка при постоянно сменяща се среда за сигурност и асиметрични,транснационални заплахи“, обясни Андрей Боцев. „Уверявам, че ще направя всичко възможно, за да повиша бойната подготовка на Българската армия и на въоръжените сили при очертаващия се остър дефицит на финансови и технически средства и ограничения брой личен състав“, посочи ген.-лейтенант Боцев. „Ще се повиши ролята и изискванията към българските военнослужещи, ще нараснат изискванията и към висшия команден състав“, каза още той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване