Thalloderma Shop
03/10/17 16:35
(http://www.klassa.bg/)

Нинова: Борисов гледа в миналото, защото знае, че той е минало

 „Готвите ли ДОСТ за своя патерица в 44-то НС и затова ли мълчите и нямате позиция, че турският министър и турският посланик се намесват пряко в изборите на суверенна държава?“. Този въпрос към Борисов отправи лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща си граждани в Ловеч, съобщиха от БСП.
„Питам за достойнството на един народ. Каква е позицията му по отношение на изказването на турския министър на труда и социалната политика и обръщението да се подкрепи партия ДОСТ“, каза тя. Председателят на БСП заяви, че ДОСТ е партньор на ГЕРБ и Борисов и е подкрепила Цецка Цачева на президентските избори. Според нея чрез тази партия, друга държава се меси във вътрешните работи на България. „БСП казва, че това е недопустимо. Искаме достойнството, че сме един народ, който решава вътре в държавата си своята съдба и никой отвън не му определя пътя. Както каза и президентът Радев: „Външната политика вече ще се прави вътре в страната и ще се отстоява навън, а не обратното“, каза Нинова.
„Борисов е обърнат назад, защото вероятно вече е приел поражението и знае, че той и партията му са минало“, аргументира се тя. Тя отново заяви, че ГЕРБ са загробили България за поколения напред с новия дълг. „Те съсипаха икономиката, защото дадоха предимство на 5-6 големи фирми да вземат обществените поръчки. Ние предлагаме друго“, каза тя и пак поясни, че става въпрос за създаване на фонд „Индустрия“, с който да се финансират предприятия за производство, закон за храните, с който да се задължат веригите да продават 50% български продукти и таван на субсидията за едрия бизнес в земеделието.“Искаме родно производство и родни стоки“, заяви тя.


segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване