Thalloderma Shop
03/12/17 08:52
(http://www.klassa.bg/)

Ердоган заклейми холандците

 Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че действията на холандското правителство „напомнят на нацизма“. Повод за изказването му е забраната турският външен министър Мевлют Чавушоглу да посети Ротердам, предаде Дарик.

Ердоган окачестви холандците като "нацистки останки, фашисти", след като холандското правителство оттегли разрешение за кацане на самолета на турския външен министър Мевлют Чавушоглу там.

Чавушоглу се готвеше да отиде на митинг на турската общност в Ротердам в подкрепа на референдума през април за разширяване на правомощията на турския президент.
Кметът на Ротердам забрани на турския външен министър да говори на митинга, но Чавушоглу каза, че въпреки това ще отиде в града.

Ердоган заяви, че Анкара ще отговори реципрочно на решението на Холандия, допълва ТАСС. "Ще видим, Холандия, как след това твои самолети ще летят в Турция. И говоря за дипломати, а не за обикновени граждани", заяви Ердоган на митинг в Истанбул.
Холандският премиер Марк Рюте заяви, че обявеното от турския президент сравнение на холандците с нацистите е "непристойно", съобщава Ройтерс. "Разбира се, това е откачен коментар", каза Рюте пред журналисти по време на предизборно мероприятие преди парламентарните избори на 15 март. "Разбирам, че са ядосани, но това, разбира се, е непристойно", подчерта той.


segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване