Thalloderma Shop
03/14/17 06:57
(http://www.klassa.bg/)

Швейцария обмисля да принуди чужденците извън ЕС да продават имотите си при напускане

 Правителството на Швейцария предлага чужденците от държави извън Европейския съюз (ЕС) задължително да продават домовете си, когато напускат страната, предава Ройтерс.

Идеята предизвика сериозна съпротива от сектора на имотите, посочва информационната агенция.

Повече от три десетилетия след като Швейцария либерализира покупките на имоти от чужденци, в момента се засилват опасенията, че търсенето от чужбина подпомага завишаването на цените. Затова кабинетът предлага актуализация на закона, за да се затворят вратичките за спекулации. 

Предложението е граждани на страни извън ЕС, включително Лихтенщайн, Исландия и Норвегия, да получават разрешение да купуват основни жилища в Швейцария. Разрешението се планира да е свързано със задължение имотите да бъдат продадени, след като собствениците им се откажат от пребиваване в страната.

Предлага се и затягане на правилата, които уреждат инвестициите на чужденци в имоти.

Според представители на имотната индустрия мерките са неприемливи, тъй като ситуацията на пазара на жилища се „изостря“. От бранша припомнят, че парламентът вече се е противопоставял на подобна идея – през 2014 г.


 

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване