Thalloderma Shop
03/20/17 06:33
(http://www.klassa.bg/)

Ясен Тодоров: Лозан Панов пробва поредна провокация

 

Целта била да стане цирк, който да се ползва предизборно

„Това, което беше организирано миналия четвъртък, беше една провокация от страна на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов“. Така членът на ВСС и председател на етичната комисия към прокурорската колегия на Съвета Ясен Тодоров коментира пред bTV дискусията, организирана от Върховния касационен съд (ВКС) с Лаура Кьовеши, главен прокурор на румънската Национална антикорупционна дирекция.

По думите му срещата е била организирана в ден и час, за които се е знаело, че има заседание на пленума на ВСС. Освен това

Панов е завършил речта си „чисто политически“ с упрек към президента Румен Радев, че не присъства. Държавният глава вече се срещна с Кьовеши при предишното ѝ посещение и каквото са имали да си кажат, вероятно са си го казали, обясни Тодоров. Той добави, че целта е постигната – „станал е цирк“, който ще бъде използван от поне две политически формации в предстоящите избори.

„Нека не забравяме, че тези две политически формации, които осъждат много крайно Народния съд, величаят една правораздавателна система, чието начало беше поставено с публична екзекуция на държавния глава. Нека бъдем повече патриоти, да се радваме на собствените си достижения, а не да величаем спорни достижения на други държави. Балканите са взривоопасна зона ипрез последните 25 години островът на спокойствието е именно България“, каза Тодоров.

Според него може би има добри румънски практики, които да се взаимстват, но също така трябва да се види дали няма изключително голям брой осъдителни присъди в Европейския съд по правата на човека срещу решения на румънските съдилища“. На въпрос защо преди два месеца ВСС отхвърли предложението да се срещне с Кьовеши Тодоров отговори, че ако тя трябва да се среща с някого, то това са нейните колеги в прокуратурата. Тодоров каза още, че Лозан Панов неправомерно е уволнил съдебни служители – хора със семейства и кредити.

Това стана ясно на последното заседание на пленума на ВСС, когато десетина неправомерно уволнени служители на ВКС съобщиха пред съвета, че във върховния съд на страната тече чистка по разпореждане на Панов.

 

Катастрофата с Галя Георгиева съмнителна

Катастрофата, при която тежко пострада друг член на ВСС - Галя Георгиева е доста съмнителна, заяви още колегата й Ясен Тодоров.

"На прав участък от магистралата тя си кара в нейната лента и един автомобил при липса на други участници в движението я блъска отзад и леко странично, почти я изхвърля от пътя. Раните са много тежки и само бързите и адекватни действия на лекарските екипи от Дупница и Пирогов са спасили живота й. Казвам фактите, надявам се разследването да е пълно, всеобхватно и обективно. Аз не се сещам за други такива катастрофи, когато си карате по магистралата и ви удрят със 160 километра в час отзад при празна лява лента", категоричен бе Тодоров.

Междувременно стана ясно, че Георгиева е изведена от медикаментозната кома, в която беше поставена след инцидента. Бившата съдийка е контактна и дори е успяла да се види със свои близки.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване