Thalloderma Shop
03/21/17 05:39
(http://www.klassa.bg/)

Спират трамвай 19 до „Княжево”, пускат четири нови автобуса

 

Обединяват в една линия рейсовете 213 и 214, десетки други с нови маршрути

Десетки автобуси и трамваи в София ще са с променени маршрути, други линии ще бъдат закрити или пък възстановени, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Спира се движението на трамвай № 19, който пътуваше до кв. „Княжево”. По тази линия ще минава трамвай № 11, който ще се движи от бул. „Никола Петков” до „Княжево”. Промени има и в маршрута за мотрисите по линия № 4. Решението за промените в маршрутите на градския транспорт бе гласувано от Столичния градски съвет на 23 февруари.

С променени маршрути вече ще са автобусите с номера 76, 204, 213 и 214 и 111 .
Автобусните линии № 213 и 214 пък се обединяват, както и още линиите № 26 и 87, 1 и 2, 68 и 69, 84 и 284.
Пет автобусни линии пък се закриват. Това са автобусите с номера 41, 53, 114 и 110 .
Разкрити са обаче и нови линии. Това са автобусите с номера 294, 58. Ще работи и една нова сезонна линия - № 505. Тя ще вози пътници от "Орлов мост" до парк-музея "Врана" от април до ноември.
Линията на автобус 204 пък е удължена. Той ще се движи до жк „Гоце Делчев” по маршрута си до спирка “Ул. Родопски извор” на ул. “Тодор Каблешков” и направо по ул. “Тодор Каблешков” до крайната станция двупосочно; 

Променен е маршрутът на рейсовете 309, който ще бъде удължен., както и на автобусите по линия № 82. Рейсовете по линия № 294 с ще бъдат с удължен маршрут до Площада на авиацията.

Възстановен е маршрутът на автобусна линия № 88 в жк „Младост”. Рейсовете по нея ще пътуват от жк „Дружба” до бул. „Александър Малинов”, дясно по бул. „Андрей Ляпчев” и до зоопарка;

Удължен е маршрутът на автобусна линия 70 – с. Плана - Железница – Бистрица до бул. “Св. Климент Охридски”.

Променен е и маршрутът на автобусна линия № 98 – от с. Железница до кръстовището на бул. “Черни връх” и наляво по ул. “Сребърна” до станция “Зоопарка” двупосочно;

Освен това е удължен и маршрутът на автобусна линия № 123 – от лифта в Симеоново до метростация “Г. М. Димитров”, наляво по бул. “Д-р Г. М. Димитров”, ул. “Акад. Стефан Младенов”, ул. “8-ми декември” и по бул. “Св. Климент Охридски”.

Възстановен като еднопосочен в жк „Младост 4” е и маршрутът на автобусна линия № 113 – от ул. „Филип Аврамов” по ул. „Самара”, ул. “Д-р Атанас Москов”, ул. „Проф. Александър Танев” и по ул. „Филип Аврамов” двупосочно, обясниха от Центъра за градска мобилност;

Променена е и организацията на движение на автобусна линия № 63 в почивни и празнични дни. Линията се удължава от крайната станция ул.” Бялата чешма” до местността Златните мостове на Витоша. Освен това се разкриват и нови спирки по тази линия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване