Thalloderma Shop
03/24/17 14:29
(http://www.klassa.bg/)

Ето защо Патриотите скочиха да бранят границата от турските изборни автобуси! Истината ще ви порази!

 Вой до небето вдигнаха патриотите заради турските автобуси с изселници, които се готвят да дойдат в страната ни и да гласуват за ДОСТ или ДПС.

Не ви ли е позната картинката от всички предходни избори напоследък? Мъртва тишина цари в залата на парламента, всеки депутат си върти далаверите и си яде кюфтетата, а като дойде време за избори, се юрват да пазят независимостта на България, за да съберат малко точки в очите на избирателите.

Така и вчера, под ръководството на Каракачанов, Джамбазки, Симеонов  и други радетели на национализма, на границата с Турция бе проведен патриотичен шоу пърформънс. Около 200 активисти опънаха голям плакат с надпис: „Обединени патриоти браним България, браним Европа!“ и спряха движението. А танцьори в народни носии с доста съмнителен цвят на кожата и твърде бели зъби, тропнаха едно протестно хоро пред плаката. Повод бяха автобусите с изселници, които се готвят да атакуват България и да гласуват за ДОСТ. Но за зла врага, по време на половинчасовия протест не се мерна нито един автобус, а само тирове, чиито шофьори с досада чакаха предизборното мероприятие да свърши.

В специално интервю Ангел Джамбазки заяви, че автобуси наистина нямало, но това било защото турците разбрали за акцията и ги спрели преди границата. „Смятаме още няколко пъти да затворим граничните пунктове“, каза евродепутатът.

„Искаме да изпратим ясно послание до Турция и изселниците, че не са добре дошли у нас, че трябва да се откажат от намеренията си да гласуват тази неделя! Имаме информация, че е планирано да минат 1000 автобуса и у нас да гласуват 40 хиляди души. И то за ДОСТ. Няма да позволим това! 

Реджеп Ердоган и неговата партия работят усърдно и упорито за своя политически проект у нас – партията на Местан.

А тези родни политици, които ги домързя да се тътрят чак до границата, се задоволиха да критикуват разпалено изборния туризъм по телевизията и да хвърлят заявления, че е крайно време той да бъде спрян!

Как бе, джанъм? С хора и ръченици ли?

Срещу кого протестираха вчера патриотите? Дали не и срещу себе си?

Години наред едни оядени чичковци и лелки, барнати по последния стон на модата, седят в топлите си кресла, без да си мръднат и пръста за България. А като наближат изборите, се активизират и започват да претоплят манджата с автобусите.

Защо толкова време въпросът не беше решен законово? В колко страни в ЕС и света се толерира двойното гражданство?

Пред колко посолства в България сте виждал опашки от мераклии да гласуват, понеже в страната им имало избори?

Там законите са ясни и или си германец, британец, или австриец, или си друг. Но нямаш право да гласуваш хем за Меркел, хем в „другата си родина“. Само ние си играем на автобуси и на спорадични протести и не предприемаме нищо.

Защото е много удобно тези изселници да се използват за политически цели. Досега те гласуваха за Доган, а той пък подпираше всички управляващи у нас- като момче за поръчки! За мокри поръчки! Сега самият Доган лицемерно скочи срещу „автобусното изборно безобразие“. Защото Анкара прегърна Местан, а него натири.

Удобно е и българите в чужбина да гласуват в посолствата. Нищо против, но ако са само с българско гражданство! А не с още едно.

Борисов пък, който се пише за голям приятел на Ердоган и призовава за добри между-комшийски отношения с Турция, също не направи нищо да реши въпроса с изселниците. Освен че олигави ръката на бъдещия турски султан от целувки.

Е, как да ви вярваме на патриотизма, господа „патриоти“?

Или приемете закон, според който изселниците веднъж завинаги да изберат чии граждани са – български или турски, или не правете безсмислени демонстрации по границата. Защото дори един автобус да спрете, ще нарушите правата на хората в него, права, които сами сте им дали и не ги отменяте! И тогава същият този автобус  ще ни  въвлече в огромен международен скандал!

Блокадата на границата от „патриотите“ не е нищо друго, освен предизборна популистка агитация за заблудените българи и събиране на точки.

Хайде на бас, че на 25 и 26 март блокада няма да има!

А точно тогава ще минат автобусите!

Пък политическите циркови номера този път няма да минат.

Прекалено са прозрачни, много се изтъркаха! Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване