Thalloderma Shop
03/24/17 06:50
(http://www.clubz.bg/)

"Патриоти" пак блокираха турската граница, остават на палатки

В последния ден от предизборната кампания и преди деня за размисъл в събота от "Обединените патриоти" организираха втора блокада на границата с Турция. По-рано днес коалицията съобщи за намеренията си.

Няколко десетки се събраха на "Капитан Андреево" малко преди 11 ч днес, за да не позволят турци с българско гражданство да дойда да гласуват. Протестиращите изразиха готовност да останат на граничния пункт до неделя. През нощта ще лагеруват в палатки, които ще разпънат между входящото и изходящото трасе на пункта.

"Искаме българите, живеещи в страната, да решават съдбините на България, а не хора, които живеят другаде, да гласуват веднъж там – в техните секции, да дойдат и още веднъж да гласуват тук. Дошли сме, за да защитаваме нещо, което все още е останало в България", обясняват протестиращите пред БНР.

Има напрежение между протестиращите и блокираните шофьори, съобщават от полицията. Засега то не е прераснало в сблъсъци. Двамата кандидат-депутати, които организират протеста, обещаха да няма такива. Те пускат коли с деца и тези, които искат да излязат от България.

Втора блокада по пътя при ГКПП "Малко Търново" започна след 11 часа, на километър от граничния пункт. Два автобуса, един микробус и шест леки автомобила докараха протестиращите, а група кукери "гони злите духове".

Близо 100 полицаи и жандармеристи охраняват протеста. 

Това беше направено и преди два дни, когато евродепутатът Ангел Джамбазки и активисти на ВМРО, НФБС и "Атака" завардиха браздата с намерение да спират автомобили, които влизат от Турция.

По думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов, вече 6-7 хиляди души с двойно гражданство и намерение да гласуват са влезли в страната.

"До момента е минал половин мандат за народен представител, ще се постараем да не стигнат до един. "Нямаме намерение да усложняваме живота и да създаваме проблеми на гражданите, които преминават с автомобили. Няма да пропускаме автобуси“, каза той.

При първата блокада обаче автобуси от южната ни съседка така и не бяха забелязани и там остана само плакатът "Браним България, браним Европа". 

В същото време се очаква протест и от животновъди, които искат незабавно да им бъдат изплатени субсидиите за миналата година, съобщи Нова тв. В сряда десетки недоволстващи се събраха пред Министерството на земеделието и настояха за среща с ресорния министър. Такава нямаше, затова недоволните заплашиха да блокират днес пътни артерии. Протестите ще бъдат на четири основни пункта - на Дунав мост в Русе, на граничен пункт Капитан Петко войвода, на пътя Ловеч - Варна и на главен път Е-79 в района на тунел "Железница", твърдят организаторите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване