Thalloderma Shop
03/25/17 09:18
(http://www.klassa.bg/)

Уникални великденски яйца показват на „Цветна пролет“ в Пловдив

 Уникални великденски яйца, за чиято украса са използвани над 20 техники, ще бъдат показани на изложбата „Цветна пролет 2017“, която ще се проведе от 29 март до 2 април в Международния панаир в Пловдив. Инициативата е на Сдружението на чехи, словаци и приятели, което представя различни стилове за декорация и така иска да напомни за обичаите, посветени на християнския празник Възкресение Христово.

Посетителите на „Цветна пролет“ ще видят яйца, нашарени с помощта на карфица или оплетени с тел. Впечатляващи са дантелите от белтък, апликациите с памучни конци и слама, фигури от восък, отпечатъци на цветя и листа. Прецизният рисунък, интересните орнаменти, съчетанията на цветове и форми създават истински шедьоври. „Това невероятно разнообразие ще бъде показано в богатата сбирка от великденски яйца, гостуваща на „Цветна пролет 2017“, заяви д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир и почетен консул на Чехия в Пловдив.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване