Радев: Неизбежно ще трябва компромис за правителство

http://www.clubz.bg/52040-radev_neizbejno_shte_trqbva_kompromis_za_pravitelstvo

Да благодарим на членовете на комисии и полицаите, които осигуряват сигурността на нашия град. Благодарение на тях можем днес свободно да изразим волята си.

Гласувах, разбира се, с надеждата на всички българи за една  по-добра модерна просперираща България. Това зависи от всички нас.

Това каза президентът Румен Радев, след като даде гласа си днес след 10 ч. Той подчерта, че "правителството е взело всички мерки" и е убеден, че изборите ще протекат спокойно.

След всички престрелки между партиите и тежки обвинения, аз се надявам, че те ще порявят разум и национална отговорност - каза той по повод съставянето на бъдещото правителство. - И дори с цената на компромиси, които са неизбежни в тази обстановка, ще имаме възможно най-бързо съставяне на правителство.

Готов съм да извърша възможно най-бързо всички действия по чл. 99 от Конституцията.

Той каза, че след изборите ще коментра "не само Турция", а и други въпроси, касаещи и други държави.

Борисов дойде да гласува с шикозен ретро мерцедес. Снимка Веселин Боришев

 

Гласувах за стабилна, предвидима, единна България.

Това каза лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов, след като гласува малко преди 10 ч.

Той отклони темата към снощния мач срещу Холандия:

Да мине днес и така нацията да бъде единна като един човек. Така, както никой не очакваше снощи - просто ги размазахме, и то с игра холандците. Аз мисля, че бълргарите сме такива – когато ни подценят, вкарваме най-много.

Той каза, че е така предпазлив, защото преди са сезирали ЦИК за негови думи и затова просто пожелава успех.

Да упражнят правото си на глас и най-вече от утре народът да бъде единен - това си пожелавам сам!

Ако днеска българите отредят ние да управляваме, следващите дни ще си говорим за турция доста – много неща трябва да се направят. Това от утре – и от Европа, и от Турция. И компромиси и много неща, които да запазят мира и спокойствието.

Този тон, тези действия са пагубни първо за България. Те са големи държави, ние сме на границата... Но българите днеска трябва да изберат кой да води политиката в тази посока - нека им дадем това право.

Футболната тема развълнува и служебния премиер Огнян Герджиков.

Вчера победихме Холандия - все пак една футболна сила - с 2:0, което е чудесен старт за изборите - каза Герджикщов. - Освен това за какво гласувах – за нещо по-добро. Дано наистина нещата вървят по-добре.

Има много хора, които са черногледи, които непрекъснато решават, че нищо не става – че ние сме от зле по-зле. Нека погледнат 20 години назад какви бяха заплатите, как се живееше и в крайна сметка ще видят, че разликата е огромна. Надявам се, че ще изберем нещо по-добро от предишното, каза Герджиков.

На въпрос - ако не се състави стабилно правителство, ще има ли отговорността да остане на поста, той каза: "Ще трябва да имам".

Герджиков обясни, че не може да оставя "нещата по средата", но силно се надява да имаме редовен кабинет.

Гласувах за промяна, сигурност на границите и в домовете ни и за справедливост.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова веднага след като гласува.

Всяко дете да може да се образова, всеки човек, който има нужда да може да се лекува, малкия и среден бизнес да може да работи спокойно без натиск. Повече българи да имат работа и с по-високи доходи.

Хората да са спокойни по домовете им и да са спокойни, че няма да ги нападат и обират. Младите да раждат и да отглеждат децата си в България. Тоест промяна в живота ни, сигурност на границите и вътре в страната, справедливост и да не се дава възможност на никоя държава, независимо дали от изток, запад или юг да влияе на нашите вътрешни работи.

Очаквам висока избирателна активност и е хубаво, че хората упражняват гласа си, допълни председателката на БСП.

26 март в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=347200

Събития 1812 г. – Земетресение разрушава Каракас, Венецуела. 1828 г. – Австрийският композитор Франц Шуберт изнася единствения си публичен концерт. 1841 г. – Българският духовник Неофит Бозвели е заточен в Света гора. 1899 г. – В Москва е пуснат в действие първият трамвай.

Звената за документи за самоличност работят извънредно днес заради вота

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/03/26/2930314_zvenata_za_dokumenti_za_samolichnost_rabotiat/?ref=rss


Звената за издаване на български документи за самоличност днес ще работят извънредно, така че да се окаже съдействие на българските граждани с откраднати, изгубени или изтекли документи да упражнят правото си на глас. Гражданите, които не разполагат с валидни лична карта или паспорт ще могат да получат удостоверения, за да упражнят правото си на глас.

Звената към областните дирекции и районните управления на МВР ще работят от 8:30 до 19 часа, съобщиха от пресцентъра на...

Продажбата на алкохол днес в София е забранена

https://www.24chasa.bg/novini/article/6136352

Продажбата на алкохол днес в София е забраненаСъс заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова се забраняват продажбата, сервирането и употребата на алкохол в изборните помещения и в непосредствено прилежащите им територии в изборния ден. Това се посочва в заповед на кмета, публикувана в сайта на Столичната община. В останалите места на територията на Столичната община,

1593 секции за вота в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/6134398

1593 секции за вота в София1593 са избирателните секции в трите столични многомандатни избирателни района. В 23-ти избирателен район секциите са 602. В него влизат районите "Витоша", "Изгрев", "Красно село", "Лозенец", "Младост", "Панчарево", "Студентски" и "Триадица". В 24-ти МИР секциите са 495. Той включва районите "Възраждане", "Искър", "Кремиковци", "Оборище",

Днес гласуваме за парламент

http://www.moreto.net/novini.php?n=347221

Изборният ден в Република България започва в 07.00 часа и приключва в 20.00 часа, това съобщиха от Централната избирателна комисия. Извън страната изборният ден започва в 07.00 часа местно време и приключва в 20.00 часа местно време.

Изборния ден започна нормално. Рекордна активност в Операта

//dariknews.bg/regioni/ruse/izborniia-den-zapochna-normalno.-rekordna-aktivnost-v-operata-2012902

Рекордна избирателна активност в 15 секция в Русе отчитат от Районната избирателна комисия. Към 9:30 часа бяха гласували 62 души, което е около 10 % от избирателите. Секцията се намира в сградата на Русенската опера, в центъра на града. Иначе изборния ден в Русенска област започна нормално. В 07:00

Комедията "Свекърва" с 60-о представление на сцената на МДТ "Константин Кисимов"

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/komediiata-svekyrva-s-60-o-predstavlenie-na-scenata-na-mdt-konstantin-kisimov-2012904

60-о представление на класическата комедия "Свекърва" по Антон Страшимиров ще изиграят на 27 март артистите от Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" във Велико Търново. Спектакълът е от 19 часа в камерна зала и е част от проявите, посветени на Международния ден на театъра. Билетите могат

САЩ са ликвидирали лидер на Ал Кайда

//dariknews.bg/novini/sviat/sasht-sa-likvidirali-lider-na-al-kajda-2012907

Пентагонът съобщи, че при въздушен удар тази седмица е бил ликвидиран лидер на Ал Кайда, отговорен за смъртта на двама американски войници и обвинен в участие в смъртоносната атака от 2009 г. срещу автобус, превозващ отбора по крикет на Шри Ланка.

В

Пиян се натресе в църковна ограда

//dariknews.bg/regioni/vraca/piian-se-natrese-v-cyrkovna-ograda-2012909

Катастрофа е станала в 18:10 ч. вчера във врачанското село Челопек. Лек автомобил ”Ситроен Ц2”, управляван от В. В. /36 г./ от Враца, се ударил първо в метално кошче за боклук, а после в метална предпазна ограда на храма „Свети Димитър” в селото. Убити и ранени - няма. Пробата за алкохол на водача

Разбиха кола, паркирана пред супермаркет

//dariknews.bg/regioni/razgrad/razbiha-kola-parkirana-pred-supermarket-2012908

Лек автомобил „Мицубиши“ е разбит на паркинга на магазин „Лидл“ в Разград – съобщават от ОДМВР-Разград.
Между 14.30 до 15 часа на 25 март чрез подправен ключ от колата е взет портфейл с намиращите се в него 200 лв, шофьорска книжка, дебитна карта и документи за МПС.
По случая е образу

Ахмед Доган упражни правото си на глас (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/izbori2017/ahmed-dogan-uprazhni-pravoto-si-na-glas-video-2012906

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган гласува в 07:30 ч. в неделя сутрин в столичното 36-то училище.
 
Дали и кога ще гласува Доган бе тайна за медиите и на мястото нямаше журналистически екипи.
 
Доган пропусна последните два вота, но след като през

Кандидат-студентите в СУ пишат за Първата Балканска война и управлението на хан Крум

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kandidat-studentite-v-su-pishat-za-pyrvata-balkanska-vojna-i-upravlenieto-na-han-krum-2012905

В Софийския университет "Св. Климент Охридски" тази сутрин бяха изтеглени две теми на изпита по история на България, предаде БГНЕС.
 
Едната от темите е за управлението на хан Крум и хан Омуртаг, а другата е за Първат

14 000 полицаи охраняват изборите

http://offnews.bg/news/n_1/n_651033.html

Общо 14 000 служители на МВР ще бъдат пряко ангажирани в деня на изборите, съобщиха от МВР. 7 319 са изборните места у нас, а секциите са 12 294. Допълнително има 184 подвижни секции и 254 временни секции - 23 в местата за лишаване от свобода и 231 в лечебни заведения и социални институции. Столичната община е издала заповед за организацията на движението на нейната територия. В 23, 24 и 25 РИК, които се намират в залите „Универсиада“ и „Арена Армеец“, промените ще важат от началото на изборния ден до приключване на транспортирането на изборните материали в ЦИК. Ограничения има и в районите на ЦИК и БТА, където ще се помещава Международният пресцентър. Часовете и участъците, за които ограниченията се отнасят, могат да бъдат видени на сайта на Столичната община. Общо 2 360 полицаи на СДВР и жандармеристи са ангажирани в осигуряването на обществения ред в столицата. МВР и ГРАО са създали организация за издаване на лични карти за онези български граждани, които искат да гласуват, но са загубили, повредили или личните им документи са с изтекъл срок или откраднати. Те ще имат възможността да подават нови заявления и съответно да получат удостоверение, което ще важи само за упражняване правото им на глас. До момента са издадени 48 000 лични карти. За последните четири дни са издадени 400 удостоверения. В деня преди изборите бюрата на БДС ще работят от 8:30 до 17 часа, а в самия ден на вота - от 8:30 до 19 часа. Служителите на звената ще обслужат всички желаещи, които нямат документи, за да могат да упражнят правото си на глас. Удостоверения за гласуване ще се издават независимо от адреса на лицето, това може да се случи на територията на цялата страна в звената на БДС. На тел. 982 2232, факс 982 56 46 и e-mail: izbor@mvr.bg ще се приемат сигнали.

Доган пръв сред политиците- вече гласува

https://www.24chasa.bg/novini/article/6136489

Доган пръв сред политиците- вече гласуваПочетният председател на ДПС Ахмед Доган гласува в 7.30 ч. в столичното 36-то училище, съобщи Нова тв. Кога и къде ще гласува Доган бе тайна за медиите и на мястото нямаше журналистически екипи. Доган пропусна последните два вота, но след като през последните седмици прояви активност с публични изявления,

Военнослужещите, които охраняват границата, ще могат да гласуват

https://www.24chasa.bg/novini/article/6134302

Военнослужещите, които охраняват границата, ще могат да гласуватВоеннослужещите, които изпълняват задачи по охрана на държавната граница, ще могат да упражнят правото си на глас в изборите за 44-то Народно събрание, съобщи пресцентърът на МО. В изборния ден командирите ще организират ротация на подразделенията и ще осигурят транспорт, за да могат военнослужещите да гласуват  в изборните секции по местоживеене.

Нито една сватба в София в изборния ден

http://offnews.bg/news/n_1/n_650850.html

Нито една сватба не е насрочена за днешния ден в София. Това заявиха за OFFNews от Столичния дом за радостни обреди. "Като цяло сватбите намаляват от година на година, но е доста необичайно да няма нито един ритуал", коментираха от службата. Според служителите на дома обяснението вероятно е свързано както с продължаващите Великденски пости, така и с изборите. Като цяло сватбите през първото тримесечие на тази година са малко повече в сравнение със същия период на миналата, но обяснението за това било, че през последните години е плъзнало поверие, че слушането на марша на Менделсон на високосна година носи нещастие. А 2016 година бе именно с 366 дни.

На 26 март рожден ден имат

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6135957

На 26 март рожден ден иматИван Искров, бивш управител на БНБ Василий Такев, бивш зам.-външен министър Димитър Станчев, бизнесмен и тв продуцент Добромир Карамаринов, първи вицепрезидент на Европейската федерация по лека атлетика Жеко Алексиев, художник Нено Влайков, бивш депутат Пелин Пелинов, писател и драматург Румен Такоров,

Вижте кои улици в София ще са затворени заради изборите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6134393

Вижте кои улици в София ще са затворени заради изборитеЗаради изборите от 20 часа днес до отпадане на необходимостта ще се спре движението на автомобили, с изключение на градския транспорт, по ул. „Георги Марков”, по локалното платно на бул. „Цариградско шосе” между ул. „Георги Марков” и ул. „Николай Ракитин”, по ул. „Младен Павлов” и по булевардите „Шипченски проход” и „Асен Йорданов” в София.

Днес избираме новите четирима депутати

//dariknews.bg/regioni/gabrovo/dnes-izbirame-novite-chetirima-deputati-2012893

Днес избираме новите четирима депутати, които да представят област Габрово в 44 Парламент. Аргументите „за” и „против” отиването пред урните през тази кампания не бяха сериозно дискутирани през тази кампания.

„Който е недоволен, не трябва да ходи да гласува. Това би била една протест

В Русенска област изборният ден започна в спокойна обстановка

//dariknews.bg/regioni/ruse/v-rusenska-oblast-izborniiat-den-zapochna-v-spokojna-obstanovka-2012891

Областната дирекция на МВР в Русе реализира редица мерки за обезпечаване на сигурността, обществения ред и спокойствието на гражданите на територията на региона днес, 26 март 2017 година, при провеждане на изборите за Народно събрание. В Русенска област изборният ден започна в спокойна обстановка,

До 19 ч. се издават удостоверения за гласуване при загубени, повредени или откраднати документи за самоличност

//dariknews.bg/regioni/ruse/do-19-ch.-se-izdavat-udostovereniia-za-glasuvane-pri-zagubeni-povredeni-ili-otkradnati-dokumenti-za-samolichnost-2012896

Създадена е организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи да имат възможност да упражнят правото си на глас.

Гражданите могат да подават искания за издаване на удостоверения в звената на сектор „Български документи за самолично

512 полицаи се грижат за реда в изборния ден в област Плевен

//dariknews.bg/regioni/pleven/512-policai-se-grizhat-za-reda-v-izborniia-den-v-oblast-pleven-2012895

В област Плевен охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Към 7:00 часа на 26 март секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК.
До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За ос

Над 200 полицаи бдят за реда в изборния ден

//dariknews.bg/regioni/razgrad/nad-200-policai-bdiat-za-reda-v-izborniia-den-2012897

Изборният ден в Разградско започна в спокойна обстановка – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.
Охраната на изборните помещения през изминалата нощ е протекла нормално. Към 7.20 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК.  До този момент

Куп медали за варненските плувци в турнира „Бялата лястовица“

//dariknews.bg/regioni/varna/morski-gong/kup-medali-za-varnenskite-pluvci-v-turnira-bialata-liastovica-2012898

Куп медали спечелиха варненските плувци във втория ден на  турнира „Бялата лястовица“, който се провежда в рамките на 3 дни в Добрич, съобщава narodensport.eu. Участие в надпреварата вземат 550 деца. Турнирът е за момичета и момчета родени 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 и по-малки. Във втория ден над

Любим виц на Башар Рахал

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6135962

Любим виц на Башар РахалСпират Генко с колата късно вечерта. - Моля, слезте за алкохолен тест! Генко слиза, олюлявайки се, и казва: - Такаа... Какъв алкохол ще тестваме?                                                                                                                                                                                    

Днес е изборният ден, как се гласува

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/03/26/2941484_dnes_e_izborniiat_den_kak_se_glasuva/?ref=rss


Изборите днес са за избор на 44-то Народно събрание, което се състои от 240 депутати. То трябва да избере и правителство. Гласуването е задължително въпреки, че няма санкции.

Право да гласуват имат всички български граждани навършили 18 години, които не са поставени под запрещение. Ако не знаете в коя изборна секция трябва да пуснете бюлетина, можете да проверите на сайта на ГД "ГРАО" или на общината. Ученици и студенти могат да гласуват в града в който учат,...

Избираме 44-то Народно събрание. Вижте как се гласува с бюлетината

http://offnews.bg/news/n_1/n_650779.html

България днес избира 44-ия си парламент.  Право да участват във вота имат всички пълнолетни граждани у нас и в чужбина. Гласува се с интегрална бюлетина и с преференция, като второто е по желание на избирателя. Секциите ще отворят в 7:00 ч и ще работят до 20:00 ч . Ако има още желаещи да гласуват след този час, те ще бъдат допуснати, но не по-късно от 21:00 ч. За гласуването в чужбина часовете са същите, но в местно време. За вота се регистрираха 20 партии и коалиции.  В някои райони се явяват и независими кандидати , които са вписани обикновено под номер 22, а в два от случаите са с номер 21 и 23 в интегралната бюлетина. Бюлетината е разделена на две части :   вляво са номерата на партиите, а вдясно - номерата за отбелязване на преференция (конкретен кандидат от листата на дадена партия). Бюлетината за вота в чужбина не е разделена на две. Там сънародниците ни ще могат да гласуват само за партия, без преференция, тъй като няма обособен избирателен район "чужбина". Можете да отбележите своя избор, като поставите знак V или X със син химикал.  Освен партия, коалиция или независим кандидат в лявата част на бюлетината, можете да изберете и квадратчето “Не подкрепям никого“. По желание, в дясната част на бюлетината можете да гласувате с преференция за кандидата, който искате да Ви представлява в Народното събрание. Важно е да знаете, че ако не упражните правото на преференция, Вашият глас Е действителен и ще бъде преброен. След като отбележите избора си, сгънете хартията така, че отзад да бъдат видими местата за поставяне на печат. Ако не знаете къде е вашата секция , може да проверите в интернет на адрес  http://www.grao.bg/elections/  или като изпратите SMS с ЕГН-то си на номер 18429 за всички мобилни оператори (срещу 25 ст. без ДДС) или на безплатния телефон 0800 1 4726. Студентите   и учениците   ще   могат да гласуват в населеното място, където учат . За целта трябва да си носят документ за самоличност, валидна студентска книжка или бележник, заверени за съответния семестър или учебна година, както и декларация по образец ( Приложение 17 ), която е качена на страницата на ЦИК. Ако се намирате извън страната, можете да видите най-близката до вас секция в пълния списък на секциите в чужбина. Всички кандидати във Вашия избирателен район може да откриете ТУК . Листите на всички партии и коалиции са ТУК . Списък с независимите кандидати по райони През целия ден OFFNews ще следи изборния процес и ще публикува резултатите от т.нар. екзит пол (временни резултати от социологически проучвания) на фейбук страницата си и в туитър .

Аджарски хачапури

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6135920

Аджарски хачапури Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Галин Стоев директор на Националния театър на Тулуза

http://www.clubz.bg/52039-galin_stoev_direktor_na_nacionalniq_teatyr_na_tuluza

Галин Стоев е новият директор на Националния театър на Тулуза, съобщава „Паризиен“, като се позовава на Министерството на културата на Франция. Един от най-успешните български театрални режисьори зад граница ще поеме поста на 1 януари 2018-а от Лоран Пели и Агат Мелинан, които управляват института от десет години.

Очакванията са Стоев, който редовно поставя в „Комеди Франсез“, да даде силен тласък на театъра, като създаде творчески инкубатор за млади артисти. Новината все още не е коментирана от самия режисьор.

Галин Стоев е роден през 1969-а. Завършва театрална режисура в НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“. Поставял е спектакли в Германия, Чехия, Великобритания, Русия и Белгия, а у нас името му се свързва с постановките „Приятнострашно“ и „Малка пиеса за детска стая“ в Театър 199 по текстовете на Яна Борисова. Има и собствена театрална компания Fingerprint, основана през 2005 г. в Брюксел.

"Площад Славейков"

Изборният ден в Пловдив започна спокойно

http://pogled.info/bulgarski/izborniyat-den-v-plovdiv-zapochna-spokoino.84041

/Поглед.инфо/ Макар и стрелките на часовника днес да ни будят час по-рано, членовете на секционните комисии в Пловдив в голямата си част се явиха навреме и заеха местата си.

Скандали в Бурса - пред секциите се извиха огромни опашки

http://pogled.info/svetoven/skandali-v-bursa-pred-sektsiite-se-izviha-ogromni-opashki.84042

/Поглед.инфо/ С жестоки скандали започна изборният ден в Бурса. Повод за покачването на напрежението стана бавното гласуване и огромните опашки, които се извиха пред секциите още в първите минути от началото на деня – в 6 ч сутринта.

Булдогът Меркел, клоунът Юнкер и лудият Ердоган

http://pogled.info/svetoven/buldogat-merkel-klounat-yunker-i-ludiyat-erdogan.84043

/Поглед.инфо/ Тъпи антикомунисти и доносници на ДС пискат, че ще загинем без раздрънканата общност

Ахмед Доган гласува в жк "Красно село" (ВИДЕО)

http://www.clubz.bg/52038-ahmed_dogan_glasuva_v_jk_krasno_selo_video

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган гласува след 7.30 ч. в неделя сутрин в столичното 36-о училище, предаде Нова тв. Дали и кога ще гласува Доган бе тайна за медиите и на мястото нямаше журналистически екипи.

Доган пропусна последните два вота, но след като през последните седмици прояви активност с публични изявления, очаквано пусна своя глас за 44-ото Народно събрание.

Ахмед Доган отказал да отговори на въпросите на Нова тв и не е дал изявления, след като пуснал бюлетина в урната.

 

 

 

Ахмед Доган гласува в жк "Красно село"

http://www.clubz.bg/52038-ahmed_dogan_glasuva_v_jk_krasno_selo

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган гласува в 7.30 ч. в неделя сутрин в столичното 36-о училище, предаде Нова тв. Дали и кога ще гласува Доган бе тайна за медиите и на мястото нямаше журналистически екипи.

Доган пропусна последните два вота, но след като през последните седмици прояви активност с публични изявления, очаквано пусна своя глас за 44-ото Народно събрание.

Ахмед Доган отказал да отговори на въпросите на Нова тв и не е дал изявления, след като буснал бюлетина в урната.

 

Близо 300 хиляди с право на глас в областта

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/blizo-300-hiliadi-s-pravo-na-glas-v-oblastta-2012767

В Старозагорска област броят на избирателите е 299 094. Те ще гласуват в общо 489 секции.

Ето как са разпределени избирателите по общини:
Община Братя Даскалови – 6451 избиратели. Секциите в общината са 25. 
Община Гълъбово - 10 916. Секции - 23.
Община Казанлък

Ахмед Ахмедов: „Гласувам за ценностно хомогенно мнозинство“

//dariknews.bg/regioni/razgrad/ahmed-ahmedov-glasuvam-za-cennostno-homogenno-mnozinstvo-2012885

Ахмед Ахмедов от ДПС пръв сред водачите на кандидат-депутатски листи в Разградско пусна своя вот за 44-ия парламент.
Още в 8 часа без 9 минути Ахмедов гласува в секция №9 в родния си Цар Калоян, секцията, в която пусна бюлетината си, се намира в местната библиотека.
„Гласувам за ценно

Изборният ден в област Видин започна в спокойна обстановка

//dariknews.bg/regioni/vraca/izborniiat-den-v-oblast-vidin-zapochna-v-spokojna-obstanovka-2012886

Изборният ден в област Видин започна в спокойна обстановка. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално, уточняват от Областната дирекция на МВР. Тази сутрин, секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК и РИК.

Пряко в охраната н

Изборният ден в област Велико Търново започна нормално

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/izborniiat-den-v-oblast-veliko-tyrnovo-zapochna-normalno-2012887

Изборният ден във Великотърновска област започна нормално и в спокойна обстановка. Охраната на изборните помещения  през изминалата нощ също протече нормално.  До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното протичане на изборите, съобщиха от Областна дирекция на МВР - Велико

Спокойно начало на изборния ден в Силистренско

//dariknews.bg/regioni/dobrich/spokojno-nachalo-na-izborniia-den-v-silistrensko-2012889

Изборният ден на територията на Силистренска област започна в спокойна обстановка. През изминалото денонощие в ОД МВР-Силистра няма регистрирани престъпления и нарушения на обществения ред, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите, съобщават оттам. Без произшествия е

Спецакция в Плевенско разкри 20 купувачи на гласове

//dariknews.bg/regioni/pleven/specakciia-v-plevensko-razkri-20-kupuvachi-na-glasove-2012890

20 души са задържани при спецакция в Плевенско срещу дилърите на гласове, съобщи Нова телевизия. Дилърите раздавали от 20 до 40 лева. По времена акцията са проверявани адреси в Долни Дъбник и Долна Митрополия.

Според Нова ТВ, дилърите получавали по 80 лева на глас, като според грамот

Мистериозна смърт на бивш словашки политик

//dariknews.bg/novini/sviat/misteriozna-smyrt-na-bivsh-slovashki-politik-2012888

Словашкият политик Франтишек Гаулидер е починал вчера при мистериозни обстоятелства, съобщиха местни медии, цитирани от ДПА.
 
66-годишният политик е бил бутнат от влак, което кара медиите да спекулират, че може да става дума за

Изборите започнаха нормално, в ЦИК няма данни за неотворили секции

//dariknews.bg/novini/bylgariia/izborite-zapochnaha-normalno-v-cik-niama-danni-za-neotvorili-sekcii-2012876

Изборите за 44-ия парламент започнаха нормално, в ЦИК нямат данни за неотворили изборни секции, съобщи пред журналисти Александър Андреев, член и говорител на Централната избирателна комисия.
Първите междинни данни за изборната активност ще постъпят от секци

22 900 са избирателите в община Поморие, ще гласуват в 51 СИК

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/6sd8p534y_Y/

223 са кандидатите за народни представители от 2-ри  Многомандатен избирателен район – Бургас. Избирателите са 369 724 души, които имат възможност да гласуват в 736  секционни избирателни комисии. Бюлетините са 406 700  и са с 10% повече от броя на гласоподавателите. Бюлетината във 2 МИР-Бургас е с дължина 54,5 см. и 20 см. широчина. Членовете на Секционните избирателни комисии (СИК) в Бургаска област  са 6 110 души, разпределени в 736-те секционни комисии.

В  община Поморие има  51  избирателни комисии с общо 401 души членове в комисиите. Броят на  при избирателите в община Поморие е около 22 900 души.

На територията на Бургаска област има разкрити 3 подвижни секционни комисии – Карнобат, Поморие и Бургас.

Изборният ден в Бургаска област започна нормално

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/qyaECVQFUzc/

369 724 са избирателите, които имат възможност да гласуват в Бургаска област в  736  секционни избирателни комисии на предсрочните парламентарни избори на 26 март,  от 7.00 часа до 20.00 часа. Ако след този час пред избирателните секции има все още хора, чакащи да гласуват, се събират документите им за самоличност от председателя на секционната комисия и се предоставя възможност на чакащите да гласуват по ред на пристигането си. Който успее да гласува до 21.00 часа ще гласува, но на останалите ще им бъдат върнати документите за самоличност и няма да могат да гласуват.  Бюлетината е лесна -от лявата й страна са квадратите за вота заедно с наименованията на партиите, които са регистрирали листи, а от дясно е разположена секция с кръгчета, в които има номера – това са преференциалните гласове. Първо се избира квадратче отляво със съответната партия, а след това ако гражданинът желае, може да гласува с преференция с номера на кандидата, който е избрал

Откриха тялото на бивш шампион по борба в затвора

http://www.clubz.bg/52037-otkriha_tqloto_na_bivsh_shampion_po_borba_v_zatvora

СВЯТ затвор решеткиcr

32-годишният рецидивист Горан Горанов, който е бивш спортист и младежки шампион по борба, е открит мъртъв в изолирана килия в бургаския затвор, съобщава "Дарик". Безжизненото тяло на мъжа е било намерено рано сутринта от надзирател, заяви директорът на затвора Бранимир Мангъров.

В момента експертна група извършва оглед, подробностите се установяват.

Най-вероятно става въпрос за инфаркт, няма данни за насилствена смърт.

Горан е бил зависим от наркотици и изпратен близо година за изследване в затворническата болница в Ловеч, а след това върнат обратно зад решетките край морето.

Той е изтърпявал присъда от 2,6 години за нападение над надзирател. Бил разследван и за побой, хулиганство и за нападение на свещеник от Католическата църква в Бургас.

Изборите в София започнаха нормално

http://pogled.info/bulgarski/izborite-v-sofiya-zapochnaha-normalno.84039

/Поглед.инфо/ Изборният ден в София започна спокойно. В столичното 127 СОУ „Иван Денкоглу” в началото на изборния ден в 7 ч. все още нямаше много хора.

Във Варна и региона ще гласуват 409 000 избиратели в 641 секции

http://pogled.info/bulgarski/vav-varna-i-regiona-shte-glasuvat-409-000-izbirateli-v-641-sektsii.84040

/Поглед.инфо/ Изборният ден във Варна започна спокойно, предаде кореспондентът на БГНЕС в морската столица.

Нормално започна изборният ден в Шуменско

//dariknews.bg/regioni/shumen/normalno-zapochna-izborniiat-den-v-shumensko-2012874

Изборният ден на територията на Шуменска област започна нормално, без нарушения и произшествия, съобщиха от полицията.

Без инциденти е протекла охраната на изборните помещения. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на избори

"Етър" и "Дунав" завършиха наравно

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/etyr-i-dunav-zavyrshiha-naravno-2012875

„Етър” и „Дунав” завършиха наравно в интересна контрола с доста положения, но без голове - 0:0. Домакините създадоха доста повече възможности, но така и не пратиха топката в мрежата на русенци.

„Виолетовите” започнаха в състав: Акалски, Мицаков, С. Иванов, Скерлев, Ташев, Кямил, Ст.

Еленският кмет ще участва в сесията на Конгреса на местните и регионални власти в Страсбург

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/elenskiiat-kmet-shte-uchastva-v-sesiiata-na-kongresa-na-mestnite-i-regionalni-vlasti-v-strasburg-2012877

Кметът на Елена инж. Дилян Млъзев заминава за Страсбург за участие в 32-та пленарна сесия на Конгреса на местните и регионални власти на Съвета на Европа, която ще се проведе от 28 до 30 март. Еленският градоначалник бе избран миналата година за ръководител на българската национална делегация в Кон

Изборният ден започна след 4 заменки

//dariknews.bg/regioni/razgrad/izborniiat-den-zapochna-sled-4-zamenki-2012878

Четирима успали се членове на секционни избирателни комисии са заменени с решение на РИК-Разград тази сутрин – съобщи председателят на комисията Нергин Хамдиев.
Според информация, публикувана на сайта на РИК изборният ден е открит в 7,55 ч. На територията на 18-ти МИР избирателните секции са

Четирима рожденици могат да гласуват за първи път днес в Търговище

//dariknews.bg/regioni/shumen/chetirima-rozhdenici-mogat-da-glasuvat-za-pyrvi-pyt-dnes-v-tyrgovishte-2012879

259-те избирателни секции на територията на Търговищка област са отворили навреме и към момента изборния ден протича нормално. В това ни увери председателят на Районната избирателна комисия Гергана Цонева.

Две са разкритите подвижните избирателни сек

549 полицаи охраняват изборния ден

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/549-policai-ohraniavat-izborniia-den-2012880

Охраната на изборните помещения на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, през изминалата нощ протече без инциденти, информират от полицията.

В 7.00 часа секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК.

За осигуряване на нормалното

104-годишен е най-възрастният избирател, петима навършват пълнолетие

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/104-godishen-e-naj-vyzrastniiat-izbiratel-petima-navyrshvat-pylnoletie-2012681

44 181 са избирателите в община Стара Загора, които днес могат да дадат своя вот в парламентарните избори.  За пръв път ще гласуват 485 избиратели /275 мъже и  210 жени/, които са навършили пълнолетие в периода от 13 ноември 2016 г., до 26 март 2017 г. Днес пълнолетие навършват 5 избиратели /4 мъже

Нормално започна изборният ден в страната

//dariknews.bg/novini/bylgariia/normalno-zapochna-izborniiat-den-v-stranata-2012876

Гласуването днес в цялата страна започна нормално в 07:00 ч. и ще приключи в 20:00 ч., съобщиха от пресцентъра на ЦИК.
 
Извън страната изборният ден отново започва в 07:00 ч. местно време и завършва в 20:00 ч. местно време.

Задържаха шеф на комисия - лично плащал по 30 лв. за глас

http://www.clubz.bg/52036-zadyrjaha_shef_na_komisiq_lichno_plashtal_po_30_lv_za_glas

В плевенското с. Крушовица е задържан председател на секционна избирателна комисия заради търговия с гласове, предаде бТВ. По непотвърдена информация той е купувал гласове за определена политическа партия на цена от 30 лв. на глас.

Прокуратурата ще прецени каква мярка за неотклонение ще иска.

В 6 ч започнаха да се вият опашки пред избирателните секции в Турция, предаде Генка Шикерова от Нова тв. Във втора секция в българското консулство в Бурса тя показа грандиозна опашка още преди 8 ч.

Започнали са и първите скандали и да се създава напрежение във връзка с попълване на декларации. Тъй като по променените правила, трябва те да се попълват вътре, а не пред секцията, вътре обаче не са създадени условия за това. 

Пред Нова тв чакащ ядосан мъж обяви, че е на опашката от 6:00 ч, а са минали едва двама души. Денят вероятно ще бъде тежък.

Посланик Надежда Нейнски не е в Турция в изборния ден, което е прецедент, предаде още телевизията.

Иначе Александър Андреев от ЦИК каза, че от сутринта няма нито една жалба - избирателният ден започна навреме във всички секции точно в 7 ч.

До вчерашния ден са разгледани постъпили жалби, като основната част от тях се отнасят до предизборната кампания, както и срещу решения на ЦИК, за които има подадени жалби. 

"Няма нищо по-фрапиращо като предизборна агитация - това са нормалните сигнали, които постъпват", каза още Андреев.

Първата избирателна активност ще бъде представена на СИК и РИК към 10 ч, което означава, че към 10:30 - 11 ч ще има първи данни.

От МВР също съобщиха, че няма информация за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 2360 полицаи от СДВР и жандармеристи, които отговарят за реда и спокойствието в столицата.

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР ще работят от  8:30 до 19 часа и ще издават и в днешния ден удостоверения  на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

Опашки пред секциите в Турция още от 6:00 ч

http://www.clubz.bg/52036-opashki_pred_sekciite_v_turciq_oshte_ot_600_ch

В 6 ч започнаха да се вият опашки пред избирателните секции в Турция, предаде Генка Шикерова от Нова тв. Във втора секция в българското консулство тя показа грандиозна опашка още преди 8 ч.

Започнали са и първите скандали и да се създава напрежение във връзка с попълване на декларации. Тъй като по променените правила, трябва те да се попълват вътре, а не пред секцията, вътре обаче не са създадени условия за това. 

Пред Нова тв чакащ ядосан мъж обяви, че е на опашката от 6:00 ч, а са минали едва двама души. Денят вероятно ще бъде тежък.

Иначе Александър Андреев от ЦИК каза, че от сутринта няма нито една жалба - избирателният ден започна навреме във всички секции точно в 7 ч.

До вчерашния ден са разгледани постъпили жалби, като основната част от тях се отнасят до предизборната кампания, както и срещу решения на ЦИК, за които има подадени жалби. 

"Няма нищо по-фрапиращо като предизборна агитация - това са нормалните сигнали, които постъпват", каза още Андреев.

Първата избирателна активност ще бъде представена на СИК и РИК към 10 ч, което означава, че към 10:30 - 11 ч ще има първи данни.

От МВР също съобщиха, че няма информация за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 2360 полицаи от СДВР и жандармеристи, които отговарят за реда и спокойствието в столицата.

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР ще работят от  8:30 до 19 часа и ще издават и в днешния ден удостоверения  на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

Колко евреи живеят в Европа (карти)

http://offnews.bg/news/n_1/n_650959.html

Данните от тези две карти са доста шокиращи. Те показват колко са били евреите в различните европейски държави през 1933 г., когато Хитлер идва на власт в Германия, и през 2015 г. В почти всички държави на Стария континент представителите на този етнос са намалели драстично, вследствие на нациските преследвания и на масовите миграции след създаването на държавата Израел. В България за разглеждания период евреите са намалели цели 25 пъти - от 50 000 на 2000. В други държави като Полша, данните са още по-шокиращи. В Полша от 3 милиона са останали едва 3200.  Днес най-много евреи на Стария континент има във Франция. Там те са 467 500. Франция е една от малкото европейски държави, в които представителите на етноса са се удвоили.

132-ма кандидат-депутати се борят за шест мандата в Добричка област

//dariknews.bg/regioni/dobrich/132-ma-kandidat-deputati-se-boriat-za-shest-mandata-v-dobrichka-oblast-2012868

381 са секциите в Добричка област в изборите за народни представители в 44-ия Парламент, които се провеждат днес. В град Добрич секциите са 129; в община Добричка – 67; Генерал Тошево – 47; Балчик – 37; Каварна – 34; Тервел – 33, Крушари – 18 и Шабла – 16. Председателят на Районна

Нов инцидент в Лондон: Кола блъсна пешеходци, няма жертви

//dariknews.bg/novini/sviat/nov-incident-v-london-kola-blysna-peshehodci-niama-zhertvi-2012872

Автомобил блъсна снощи пешеходци в района Айлингтън в Северен Лондон. На сайта си Скотланд ярд съобщава, че при обиска са намерени два ножа, но не смята, че става дума за терористичен акт, предаде ТАСС.

Избираме народните представители в 44-ия Парламент

//dariknews.bg/regioni/dobrich/izbirame-narodnite-predstaviteli-v-44-iia-parlament-2012869

Днес гласуваме на предсрочните парламентарни избори. Българските граждани ще избират новите 240 народни представители, които ще представляват 44-тото Народно събрание.

Къде и как да подадем сигнал за изборни нарушения

//dariknews.bg/regioni/varna/kyde-i-kak-da-podadem-signal-za-izborni-narusheniia-2012746

Областната дирекция на МВР във Варна приема сигнали за нарушения на изборния процес. Такива могат да бъдат подавани на откритите телефонни линии: 052/615 166, 052/652 324 и 052/652 323.

Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите, като подад

Дъждовно и ветровито в неделя

//dariknews.bg/regioni/varna/dyzhdovno-i-vetrovito-v-nedelia-2012870

В неделя над Източна България времето ще е предимно облачно, като в обедните и следобедните часове ще започнат превалявания от дъжд.

Вятърът преди обед ще е до умерен от югозапад, но следобед от север-североизток ще се усили.

Максималните температури ще са между 10 и 1

Затварят главната улица във В.Търново заради изборите

//dariknews.bg/regioni/veliko-tyrnovo/zatvariat-glavnata-ulica-vyv-v.tyrnovo-zaradi-izborite-2012871

Във връзка с подготовката и организацията за провеждане на избори за Народни представители в Народното събрание ще настъпят  временни промени в организация движението на МПС, съобщиха от кметската администрация във Велико Търново.

Днес, за периода от 19,00 до приключване на процедурн

До 18 часа приемат заявки за специализиран транспорт за хора с увреждания

//dariknews.bg/regioni/stara-zagora/do-18-chasa-priemat-zaiavki-za-specializiran-transport-za-hora-s-uvrezhdaniia-2012680

Във връзка с изборите за Народно събрание, заявки за осигуряване на специализиран транспорт за лица с увреждания на опорно-двигателния апарат, или с увреждания на зрението до избирателните секции, се приемат в Община Стара Загора в самия изборен ден на телефон
042 614 614, о

Малко повече от 6,8 милиона българи избират новите 240 в парламента

//dariknews.bg/novini/bylgariia/malko-poveche-ot-68-miliona-bylgari-izbirat-novite-240-v-parlamenta-2012848

Днес малко над 6,8 млн. български граждани ще могат да дадат своя глас на предсрочните парламентарни избори. Всеки един български гражданин, навършил 18 години, не е лишен от свобода и не е поставен под запрещение, ще може да даде своя вот.

Кола се вряза в пешеходци в Лондон, четирима ранени

http://pogled.info/svetoven/evropa/kola-se-vryaza-v-peshehodtsi-v-london-chetirima-raneni.84036

/Поглед.инфо/ Автомобил се вряза късно вечерта в събота в четирима пешеходци в района Айлингтън, Северен Лондон. Както съобщава полицията, инцидентът не се разглежда като тероризъм.

Назоваха източника на омразата на Европа към Русия

http://pogled.info/svetoven/nazovaha-iztochnika-na-omrazata-na-evropa-kam-rusiya.84037

/Поглед.инфо/ Генади Зюганов вижда корените на омраза от страна на Европа към Русия още в християнството от XI век, предаде РИА "Новости" в събота (25 март).

Русия и САЩ обсъдиха военновъздушните действия в Сирия

http://pogled.info/svetoven/rusiya-i-sasht-obsadiha-voennovazdushnite-deistviya-v-siriya.84038

/Поглед.инфо/ МО отбеляза приноса на руската авиация и коалицията на ВВС за липсата на значими инциденти в Сирия, предаде РИА "Новости" в петък (24 март).

Партиите дават пресконференции след края на изборния ден

http://pogled.info/bulgarski/partiite-davat-preskonferentsii-sled-kraya-na-izborniya-den.84035

/Поглед.инфо/ Пресконференциите на политическите играчи на предсрочните парламентарни избори ще започнат след официалното обявяване на края на изборния ден от ЦИК и първите официални междинни резултати от паралелното преброяване на социологическите агенции.

САЩ убиха високопоставен ислямист с дрон

http://www.clubz.bg/52035-sasht_ubiha_visokopostaven_islqmist_s_dron

СВЯТ нато афганистан войнициcr

При удар с американски дрон в източната част на Афганистан е убит високопоставеният военен командир на „Ал Кайда“ Кари Ясин, който е свързван с множество атаки в родния му Пакистан, предава AFP

Ликвидирането на лидера беше потвърдено в събота от американския министър на отбраната Джеймс Матис.

„Смъртта на Кари Ясин е свидетелство, че терористите, които опетняват исляма и преднамерено нападат невинни хора, няма да избегнат правосъдие“, се казва в изявлението на Матис.

Убитият Ясин е подозиран в организирането на нападението срещу хотел „Мариот“ в пакистанската столица Исламабад от 20 септември 2008 г., когато камион, натъпкан с експлозиви, се взриви и причини смъртта на десетки хора, включително двама американски военнослужещи.

EVN подсигури електрозахранването за изборите

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/evn-podsiguri-elektrozahranvaneto-za-izborite-2012657

EVN Електроразпределение е подсигурило електрозахранването на избирaтелните секции с цел нормалното протичане на изборния процес в Южна и Югоизточна България, съобщиха от дружеството. Мерките включват готовност за мобилизиране на допълнителни дежурни екипи по време на изборния ден в случай на необх

7 508 700 бюлетини са отпечатани за изборите в неделя

//dariknews.bg/novini/izbori2017/7-508-700-biuletini-sa-otpechatani-za-izborite-v-nedelia-2012853

7 508 700 бюлетини са отпечатани за секционните избирателни комисии в страната, а 363 600 - за тези в чужбина.
 
Около 12 294 секции ще отворят за парламентарните избори в неделя, а гласуването ще продължи до 20.00 ч. Когато в 20.00 часа пред изборното помещение има негласували избира

Кандидат-студенти в Софийския университет се явяват на история и на география

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kandidat-studenti-v-sofijskiia-universitet-se-iaviavat-na-istoriia-i-na-geografiia-2012836

На 26 март 2017 г. с изпити по история на България и география продължава първата кандидатстудентска сесия за учебната 2017/2018 г. на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Изпитът по история ще започне в 9.00 ч. , а по география - в 14.00 ч.
 

Как да гласуваме на изборите? (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kak-da-glasuvame-na-izborite-video-2012666

На 26 март избираме народни представители в 44-ия парламент. Вотът е задължителен, но след решение на Конституционния съд няма да има абсолютно никакви последици, ако не упражним правото си на глас.

На извънредните парламентарни избо

42 дежурни прокурори приемат сигнали за изборни нарушения

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/42-dezhurni-prokurori-priemat-signali-za-izborni-narusheniia-2012799

42 дежурни прокурори в зоната на Апелативна прокуратура Пловдив ще дават дежурства и приемат сигнали за изборни нарушения на 26 март 2017 г.  Дейността им ще бъде в изпълнение на Указанията за организацията на работа и осъществяване на контрол за законосъобразност на прокуратурата при провеждане на

Сух режим в Пловдив заради изборите

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/suh-rezhim-v-plovdiv-zaradi-izborite-2012494

Във връзка с осигуряването на условия за нормално произвеждане на изборите за Народно събрание на 26-ти март 2017 г., кметът на Пловдив със своя заповед разпореди районните кметове, съгласувано и съвместно с ОД на МВР и съответните РУП,  да организират опазването на обществения ред, като осъществяв

13 подвижни избирателни секции обикалят в столицата

//dariknews.bg/regioni/sofiia/13-podvizhni-izbiratelni-sekcii-obikaliat-v-stolicata-2012845

В София за избирателите, които по здравословни причини не могат да излизат от вкъщи, са организирани 13 подвижни избирателни секции.
 
Подвижните избирателни секции за хората, които не могат да излизат от вкъщи, ще функционират в стол

Областта гласува в 535 избирателни секции

//dariknews.bg/regioni/plovdiv/oblastta-glasuva-v-535-izbiratelni-sekcii-2012859

535 са избирателните секции на територията на областта, съобщиха за Дарик от 17-та РИК – Пловдив област. Открити са мобилни секции във всички общини. Ще има възможност и за мобилен превоз на гласоподавателите, уточниха оттам.
 
Няма да има машинно гласуване в нито една секция в област

Българите зад граница гласуват в 70 държави

//dariknews.bg/novini/sviat/bylgarite-zad-granica-glasuvat-v-70-dyrzhavi-2012847

Най-голям е броят на заявленията за гласуване в Турция и Великобритания

Партиите дават пресконференции след края на изборния ден

//dariknews.bg/novini/bylgariia/partiite-davat-preskonferencii-sled-kraia-na-izborniia-den-2012835

Пресконференциите на политическите играчи на предсрочните парламентарни избори ще започнат след официалното обявяване на края на изборния ден от ЦИК и първите официални междинни резултати от паралелното преброяване на социологическите агенции.

Началото на първата пре

Никарагуа - дървото на живота и портата към ада

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6134615

Никарагуа - дървото на живота и портата към адаНикарагуа без съмнение е една от най-интересните страни, които съм посещавал напоследък. Така непопулярна, останала встрани от пътищата на масовия туризъм, а в действителност толкова приятна, шарена, красива. Столицата Манагуа е място, което почитателите на салса и кафе културата биха оценили, а и нощният живот е неподозирано примамлив.

Превъртаме часовниците с час напред

http://offnews.bg/news/n_1/n_650777.html

Днес преминаваме към лятното часово време и превъртаме часовниците с час напред. Смяната на часа става в 03:00 ч през нощта на 25-и срещу 26-и март, когато стрелките се местят на 4:00 часа. С високите технологии традиционното превъртане на часовниците в голяма степен остана в миналото. Сега компютрите, смарт фоните и други преносими устройства обикновено имат сами се "досещат" за смяната на времето и шансът да се успим, например, е по-малък. 

Мерките на ОД на МВР-Плевен за провеждането на изборите за народни представители

//dariknews.bg/regioni/pleven/merkite-na-od-na-mvr-pleven-za-provezhdaneto-na-izborite-za-narodni-predstaviteli-2012816

Във връзка с провеждането на извънредните парламентарни избори на 26 март 2017 година, в ОД МВР-Плевен е изготвен план за дейността на структурите звена в дирекцията за гарантиране на сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, опазване на обществения ре

Арх. Георги Стоилов: Проектирал съм небостъргач за Пекин, висок 1800 метра

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6134681

Арх. Георги Стоилов: Проектирал съм небостъргач за Пекин, висок 1800 метра(Продължение, първата част четете тук) Станишев направи конкурс за втори  градски център, но падна от власт - Какво най-важно направихте за столицата, докато бяхте неин кмет? - Ние направихме проекта за метрото - трите лъча, които сега се изпълняват. Но нямахме пари, за да започнем строителството.

Над 400 полицаи са ангажирани с изборите в Шуменско

//dariknews.bg/regioni/shumen/nad-400-policai-sa-angazhirani-s-izborite-v-shumensko-2012796

Над 320 служители са включени в охраната на помещенията на СИК, охраната на изборните материали, на обществения ред и сигурността  преди и по време на изборния ден. Униформените ще охраняват 301 секции, девет от които подвижни.  На територията, обслужвана от РУ- Шу

Турция протестира пред Швейцария по повод митинг на ПКК в Берн

http://pogled.info/svetoven/turtsiya-protestira-pred-shveitsariya-po-povod-miting-na-pkk-v-bern.84030

/Поглед.инфо/ Временно управляващият посолството на Швейцария в Анкара е бил извикан в турското външно министерство за обяснение по повод митинг в Берн, организиран от привърженици на забранената в Турция Кюрдската работническа партия (ПКК).

Ердоган заяви, че е възможно провеждането на референдум за влизане в ЕС

http://pogled.info/svetoven/erdogan-zayavi-che-e-vazmozhno-provezhdaneto-na-referendum-za-vlizane-v-es.84031

/Поглед.инфо/ Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че е възможно провеждането на референдум за целесъобразността от продължаването на преговорите за присъединяването на страната към ЕС.

Хиляди участваха в антиевропейски демонстрации в Рим

http://pogled.info/svetoven/evropa/hilyadi-uchastvaha-v-antievropeiski-demonstratsii-v-rim.84032

/Поглед.инфо/ Около три хиляди души участваха в демонстрацията "Евростоп" в Рим, организирана днес, когато лидерите на 27 европейски страни отбелязаха 60-ата годишнина на Римския договор, поставил началото на общността.

Маккейн заяви, че е много обезпокоен от напрежението на Балканите

http://pogled.info/svetoven/makkein-zayavi-che-e-mnogo-obezpokoen-ot-naprezhenieto-na-balkanite.84033

/Поглед.инфо/ Американският сенатор и председател на Комисия на Сената за въоръжените сили Джон Маккейн заяви, че е много обезпокоен от "напрежението, съперничеството и потенциалните сблъсъци" на Балканите. Той обяви, ще през следващата седмица Съединените щати ще ратифицират протокола за присъединяване на Черна гора в НАТО.

Ердоган заявяви, че ще е „по-лесно, ако ЕС отхвърли кандидатурата на Турция за присъединяване"

http://pogled.info/svetoven/erdogan-zayavyavi-che-shte-e-po-lesno-ako-es-prosto-othvarli-kandidaturata-na-turtsiya-za-prisaedinyavane.84034

/Поглед.инфо/ Турският президент Реджеп Ердоган навлезе още по-дълбоко в дипломатическия скандал с Европа, заявявайки, че ще е „по-лесно, ако ЕС просто отхвърли кандидатурата на Турция за присъединяване към блока.

Хубчев и футболистите: Хубава победа, но оставаме здраво стъпили на земята

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/26/2941954_hubchev_i_futbolistite_hubava_pobeda_no_ostavame/?ref=rss


Селекционерът на националния отбор по футбол на България Петър Хубчев каза след победата с 2:0 над Холандия в световната квалификация, че е доволен от видяното, като подчерта, че се надява този резултат да не заблуди играчите.

"Не мисля, че мачът беше чак толкова атрактивен. Но направихме важна крачка към това, което искаме да направим - да се покажем като отбор и да се раздадем на 100%. От тази гледна точка, това ни беше най-добрият мач до момента. Ранният гол...

Петър Хубчев и футболистите се обединиха: Хубава победа, но оставаме здраво стъпили на земята

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/03/26/2941954_petur_hubchev_i_futbolistite_se_obediniha_hubava/?ref=rss


Селекционерът на националния отбор по футбол на България Петър Хубчев каза след победата с 2:0 над Холандия в световната квалификация, че е доволен от видяното, като подчерта, че се надява този резултат да не заблуди играчите.

"Не мисля, че мачът беше чак толкова атрактивен. Но направихме важна крачка към това, което искаме да направим - да се покажем като отбор и да се раздадем на 100%. От тази гледна точка, това ни беше най-добрият мач до момента. Ранният гол...

Балканската война: Българската армия превзема Одрин

https://www.actualno.com/chronicles/balkanskata-vojna-bylgarskata-armija-prevzema-odrin-news_601559.html

Обсадата на Одрин от български и сръбски войски от октомври 1912 до 26 март 1913 г. завършва с превземането на турската крепост от Втора Българска армия, решителна победа, довела до края на Балканската война. Съюзниците са под общото командване на ген. Никола Иванов, а решителн

Румънецът Куку влиза в “Мастършеф”, за да отвори свой ресторант в София

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6134179

Румънецът Куку влиза в “Мастършеф”, за да отвори свой ресторант в СофияЗаради мечтата да направи свой ресторант в София един млад румънец реши да се пробва за голямата награда от 100 000 лева в кулинарното шоу “Мастършеф”. И още с първата си поява в него се превърна в любимец на зрителите. Заради колоритната си фамилия Стелян Тибериус Куку бързо влезе в устата на тримата професионални готвачи в журито - Андре Токев,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване