Thalloderma Shop
03/31/17 12:50
(http://www.clubz.bg/)

Станишев завъртя интрига: ЕНП не искала коалиция на ГЕРБ и патриотите

Лидерът на ПЕС и бивш премиер на България Сергей Станишев завъртя днес интрига покрай състава на следващия кабинет. На пленума на БСП  той заяви, че за ЕНП коалиция между ГЕРБ и "Обединените патриоти" е неприемлива.

"За ЕНП, в която членува ГЕРБ, е проблем участието на спечелилата изборите партия в управленска коалиция, заедно с патриотична формация", заяви Станишев.

В същото време по информация на Клуб Z обаче европейската десница е дала картбланш на Бойко Борисов за съставяне на кабинет с "Обединените патриоти". Това твърдят запознати с разговорите в Малта, където преди дни имаше конгрес на ЕНП. Още повече, че и вторият кабинет "Борисов" съществува благодарение на НФСБ и ВМРО.

В последните дни преди самия вот от ЕНП вече бяха изразили позиция пред лидера на ГЕРБ, че ако има "неприемлив" партньор, това би била единствено партията на Лютви Местан ДОСТ. Посланието е било отправено от председателя на групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер, който бе у нас за заключителната фаза на кампанията. Тук бе и генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес.

Според него ГЕРБ има затруднения да формира проевропейско правителство. Нямало обаче европейски натиск за съставяне на широка коалиция между ГЕРБ и БСП. Станишев уточни още, че за него също няма вариант за Министерски съвет, излъчен от двете най-големи сили в парламента.

"БСП трябва да има водеща роля във формирането на европейския дневен ред на страната", каза още Станишев.

И добави, че над 60% от българите имат твърди европейски убеждения. Станишев окачестви резултата на изборите за БСП като добър, но не пропусна да добави, че са допуснати и грешки по време на кампанията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване