Thalloderma Shop
04/04/17 11:54
(http://www.clubz.bg/)

Борисов: Нито ГЕРБ, нито патриотите ще имат право да предизвикат избори

ГЕРБ и "Обединените патриоти" ще запишат в коалиционното споразумение, че ще правят правителство с цел изкарване на пълен 4-годишен мандат и нито един от партньорите поотделно няма да има право да предизвика предсрочни избори. Това съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който участва във втория кръг от преговори между двете формации за съставяне на правителство днес. Идеята е била на патриотите, но Борисов я е приел.

Срещата между лидерите и преговорните екипи на двете формации бе в сградата на Народното събрание.

"Два месеца не са много, минаха, служебното правителство – хубаво-лошо, се справи, направихме едни честни избори, които всички признахме. Но сега дано останалите партии в парламента си дават сметка, че ако ние не успеем да направим кабинет, няма да успеят всички", заяви Борисов след като излезе от преговорите.

Борисов обясни защо не е съгласен на вариант ГЕРБ да управлява, а патриотите и евентуално други партии само да подкрепят парламентарно властта. 

"А, това вече го играхме два пъти. Само подкрепи и накрая ГЕРБ да носи пак сам цялата тежест. Време е партиите да направят така, че да имаме стабилно 4-годишно управление. Народът ясно си каза думата, дадох им възможност като подадох оставка, сега 15 депутати повече имаме от БСП", обясни още Борисов.

От думите на Борисов се разбра още, че има вариант ГЕРБ да подпише коалиционно споразумение с всяка от партиите в "Обединените патриоти" и около това очаква съгласие.

Очаквайте подробности.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване