Thalloderma Shop
04/07/17 15:05
(http://www.klassa.bg/)

Спешно! Китай обяви подкрепата си за Башар Асад

 Официален Китай заяви подкрепата си за президента Башар Асад по повод ракетната атака на САЩ срещу Сирия, предават световните медии. "Правителството на Китайската народна република уважава избора на сирийския народ, направен в полза на президента Башар Асад и смята за необходима да не лбъде допускано влошаване на обстановката в Сирия след атаката на САЩ." Това заяви на брифинг официалният представител на китайското външно министерство Хуа Чунин. 

"Китай никога не се е намесвал във вътрешните работи на други страни. Президентът на Сирия Башар Асад бе избран от сирийския народ и ние уважаваме този избор на народа на Сирия - на собствения му лидер и на собствения път на развитие", заяви Хуа Чунин. 

Официалната представителка на китайското Външно министерство добави, че правителството на Китай се надява на засилване на координацията и международното сътрудничество във връзка с изострянето на обстановката около Сирия. 

Междувременно американски медии изтълкуваха нападението като предупреждение към Китай. Тръмп е взел решението за ракетната атака малко преди официалния обяд, който даде за президента Си Цзипин в резиденцията си "Мар а Лаго" във Флорида. Това беше първата среща между двамата държавни глави. Малко след оттеглянето на китайската делегация, американският президент обясни пред репортери защо е наредил атаката. Днес между двамата президенти предстои нова делова среща. 

Според Кейти Сталард, кореспондент на Sky News, Тръмп вече е заявил, че Китай не прави достатъчно по проблема със Северна Корея. И дава да се разбере, че ако Пекин не е готов да реши проблема с Пхенян, Америка ще вземе нещата в собствените си ръце. Според Сталард амбицията на Тръмп е да покаже на своя колега, че той не е Барак Обама и с него шега не бива.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване