Thalloderma Shop
04/11/17 21:11
(http://www.klassa.bg/)

Проф. Александър Джеров: Предложенията за промени, свързани с т.нар. принцип на уседналост, трябва да бъдат поставени от Народното събрание

 Предложенията за промени в законодателството, свързани с така наречения принцип на уседналост, трябва да бъдат поставени от Народното събрание и пред народа, защото това е много важен правен и държавен въпрос. Това каза във вечерния блок „Това е България“ на Радио „Фокус“ проф. Александър Джеров, председателят на Конституционната комисия в Седмото Великото народно събрание, изготвила проекта за новата конституция. „Този въпрос не е работа на една група, събрала се в президентството, която не може да вземе отношение, защото става дума за нещо много сложно. Това е един не само правен, но и държавен въпрос. Tой е и с допитване до гражданите“, обясни той. „Какво накара господин президента да го поставя сега, в качеството му на какъв“, коментира проф. Джеров. Според него въпросът може да бъде поставен от бъдещото правителство, когато разработва законодателната дейност и когато може да бъде дискутиран и в НС при първо, второ четене. Проф. Джеров отбеляза, че за да бъде успешно бъдещото 44-то Народно събрание и в услуга на обществото, то трябва преди всичко да забрави антагонизма. Той уточни, че народните представители трябва да помнят, че са български, а не партийни представители. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване