Thalloderma Shop
04/12/17 20:18
(http://www.klassa.bg/)

Въпреки всичко Путин прие Тилърсън.

 Русия предупреди Турция да не се изказва по темата за зарина
Президентът Владимир Путин прие в Кремъл държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън и външния министър Сергей Лавров, които водиха преди това 5 часа преговори.
Това съобщи президентският говорител Дмитрий Песков. Той не разкри детайли за разговора на президента с дипломатите.
Русия смята, че въпросът за предполагаемата употреба на химическо оръжие в Сирия не е от компетенциите на Турция.
Проблемът за предполагаемата употреба на химическо оръжие в град Хан Шейхун в сирийската провинция Идлиб не е от компетенциите на турското министерство на здравеопазването.
Това заяви днес говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки мнението на турското министерство, че там е бил използван зарин, предаде ТАСС.
"Струва ми се, че турското здравно министерство трябва да се занимава с анализ на морската вода в очакване на туристическия сезон и да проверява качеството на хранителните продукти, включително в курортните зони", каза Захарова.
Тя подчерта, че проблемите на химическото оръжие са от компетенциите на международните организации като Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО).
Вчера турският министър на здравеопазването Реджеп Акдаг заяви, че експерти са установили с точност, че в сирийската провинция Идлиб е бил използван зарин.
Десетки цивилни бяха убити и стотици бяха ранени миналата седмица при предполагаема химическа атака, извършена най-вероятно от сирийските правителствени сили в Хан Шейхун, разположен в бунтовническата зона в северозападната провинция Идлиб.
 
 
segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване