Thalloderma Shop
04/12/17 07:13
(http://www.klassa.bg/)

Радев: Нашенците зад граница се нуждаят от независима България

 "Сега на ход е парламентът. Вярвам, че в него ще се намери мнозинство. На следващото 44-то НС ляга отговорността. Приветствам куража и усилията на МП да формулира конкретни предложения за законови промени.“. Това заяви президентът Румен Радев в обръщение към нацията по повод оттеглените предложения на МП за законови изменения, предвиждащи въвеждането на 3-месечна уседналост за гласоподавателите на изборите за НС и държавен глава. И отсече в допълнение: "Някои съзряха ограничаване на права. Най-важната защита на правата на българите зад граница е да могат да се върнат в независима България.".

По думите му законопроектът включвал ключови изменения, които останали в сянка поради шума около уседналостта. Той посочи като пример промените в законите за вероизповеданията, за политическите партии и за българското гражданство. Целта им била "укрепване на разклатения ни имунитет". Радев припомни, че някои партии призовавали за радикални мерки, нарушаващи дори действащи закони, като като отмяна на двойното гражданство и затваряне на изборни секции и граници.

"Вярвам, че с един разумен и конструктивен диалог ще се намерят по-добри решения, те трябва да отчитат нашата принадлежност към единното европейско семейство", посочи Радев, който изрази надежда НС да излъчи работещо правителство.

"Българите очакваме мерки срещу бедността, корупцията и престъпността, срещу ценовия шок гласуван от независимия регулатор. Пожелавам успех на българските законодатели", добави президентът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване