Thalloderma Shop
04/13/17 16:23
(http://www.clubz.bg/)

Не пийте и не гответе с водата в Хасково, препоръчва здравното министерство

Въпреки незначителния здравен риск е добре хасковлии да не ползват водата в града за пиене и готвене, съобщи бТВ. Причината е наднормено съдържание на уран.

Това препоръча междувемодствена работна група на Министерството на здравеопазването, Министерството на околната среда и водите и Министерството нарегиоалното развитие и благоустройството. 

Вчера здравното министерство съобщи за установеното от Районната здравна инспекция замърсяване, но позицията беше, че няма опасност за хората. Сега като превантивна мярка обаче се препоръчва водата в Хасково да се ползва само за къпане и миене.

Междувременно прокуратурата започва проверка защо за наличието на уран се е знаело в последните 6 месеца, но до вчера не са предприети никакви мерки.

Изследванията, извършени в лабораториите на Националния център по радиобиология и радиационна защита и Изпълнителната агенция по околна среда, засега са предварителни. Вече са събрани нови проби, резултатите от които ще са ясни следващата седмица. Пълната проверка трябва да приключи до 20 дни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване