Thalloderma Shop
04/13/17 21:09
(http://www.klassa.bg/)

СПАС РУСЕВ И ВТБ НЕ СА ЗАКОННИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА БТК (ВИВАКОМ)

След парламентарните избори в България на 26 март 2017 г., фирма Empreno Ventures, която е законен собственик на 76% от акциите в БТК (Виваком), стана обект на безпрецедентен политически натиск, който се разпростря и върху българската законодателна власт и Търговския регистър на страната.

Регистрацията на Спас Русев и останалите назначени от ВТБ директори в Надзорния съвет на БТК (Виваком) в резултат на подобна политическа намеса не означава, че г-н Русев е законният собственик на компанията, както се опитват да спекулират някои български медии. Точно обратното – ВТБ и Спас Русев искат отчаяно да отмъкнат колкото може повече милиони от БТК (Виваком), преди съдилищата и арбитражните трибунали в Лондон и Люксембург да са разкрили схемата за техния нагласен търг през ноември 2015 година.

Г-н Дмитрий Косарев, собственикът на Empreno Ventures Ltd., който в крайна сметка контролира БТК, сигнализира българската прокуратора и ДАНС за последните действия на г-н Русев , чиито средства за придобиването на БТК (Виваком) са с неустановен произход, и който предприе различни действия в нарушение на българското законодателство.  Одобрението на незаконната сделка за придобиването на БТК (Виваком) от ВТБ/Русев, дадено от властите за защита на конкуренцията, все още се обжалва в българския Върховен административен съд. Г-н Косарев сигнализира ЕК и Българската комисия за защита на конкуренцията за многобройните нередности съгласно Закона за защита на конкуренцията в сделката на ВТБ/Русев за БТК (Виваком).

"През последните месеци забелязвам много положителна тенденция в българското общество. Всички в България очевидно са осъзнали, че г-н Русев е кукла на конци на различни съмнителни политически господари. Той разочарова доверието на феновете на един от най-уважаваните български футболни клубове – "Левски". Русев не удържа на думата си, че ще се откаже от собствеността си във ФК "Левски", просто защото е подставено лице на ВТБ и различни политически фигури в България. Всичко това ще излезе наяве много скоро при обжалването и арбитражните процедури във Великобритания, Люксембург, България, Русия и други", каза г-н Дмитрий Косарев.

От следващите стъпки на ВТБ/Русев/братя Велчеви в България българското общество ще разбере ясно реалните намерения за БТК (Виваком) и политическата подкрепа, която получават тези намерения от най-високи нива. ВТБ/Русев/братя Велчеви първо ще пробват да продадат имотите на БТК/Виваком на цена под реалната им стойност, докато в същото време се опитват да накарат БТК (Виваком) да плати за собственото си придобиване, което има престъпни и граждански последици съгласно българските и европейските закони.

Фактът, че ВТБ/Русев/братя Велчеви получават подобен политически комфорт, като се има предвид, че собственият им опит да придобият БТК/Виваком на цена, по-ниска от реалната стойност, вреди на интересите на процедурата по несъстоятелност на Корпоративна търговска банка, ясно показва, че техните незаконни действия се ползват с политическа подкрепа на най-високо ниво. Като част от международните правни процедури сме решени ясно да покажем връзката между българската политическа власт и ВТБ/Русев/братя Велчеви.

Дмитрий Косарев съжалява, че българските власти не се намесват в тази безпрецедентна ситуация, в която група корумпирани политици и банкери се опитват да откраднат най-голямата телекомуникационна компания от него – нейния законен собственик.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване