Григор Димитров и Зимонич отпаднаха от турнира на двойки в Монте Карло

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/04/17/2954594_grigor_dimitrov_i_zimonich_otpadnaha_ot_turnira_na/?ref=rss


Григор Димитров и Ненад Зимонич отпаднаха в първия кръг от турнира на двойки в Монте Карло. 25-годишният българин и 40-годишният сърбин загубиха от френския тандем Беноа Пер и Едуард Роже-Васлен с 4:6, 6:1 и 3:10 в шампионския тайбрек.

Двубоят продължи 69 минути, а Димитров и Зимонич показаха високо ниво на начален удар само във втория сет. В първия те имаха повече възможности за пробив - четири, но пропуснаха всичките, а Пер и Роже-Васлен имаха две и оползотвориха...

Радарите за превишена скорост утре - 18 април във Варна и областта

http://www.moreto.net/novini.php?n=349026

Служители на КАТ-Варна ще следят за превишена скорост утре - 18 април вторник за превишена скорост в града и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 07:50ч.-08:50ч. Аспарухов мост - северен пътен възел 09:30ч.

Макрон опроверга твърдения, че има офшорни сметки или необявено наследство

https://www.24chasa.bg/novini/article/6175628

Макрон опроверга твърдения, че има офшорни сметки или необявено наследствоКандидатът за президент на Франция Еманюел Макрон заяви днес, че няма нито офшорни сметки, нито необявено наследство, каквито твърдения бяха разпространени по-малко от седмица преди първия тур на изборите, предаде Ройтерс. Според социологическите проучвания Макрон е с почти изравнени позиции с крайнодясната кандидатка Марин льо Пен с подкрепа 22

Как може да се забави развитието на множествената склероза?

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6172703

Как може да се забави развитието на множествената склероза?На читателския въпрос отговаря доц. д-р Олга Григорова, УМБАЛ "Александровска" Множествената склероза (МС) е най-честото заболяване на централната нервна система след травмите на главата, което може да доведе до инвалидизация. Приема се, че МС е автоимунно възпалително заболяване, което се отключва от все още неизвестни фактори на околната среда

Сняг заваля в Родопите (Снимка)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6175632

Сняг заваля в Родопите (Снимка)Сняг заваля в Родопите. Зрител на NOVA изпрати, снимка, на която се вижда новата снежна покривка в района на язовир Широка поляна. В първия ден от новата седмица на много места температурите се понижиха

Люис Хамилтън се обясни в любов на Никол, ще си я връща от Гришо

http://offnews.bg/news/n_1/n_653127.html

Старата любов ръжда не хваща. Люис Хамилтън пусна любовни стрелички към Никол Шерцингер. Пилотът на Мерцедес толкова се прехласна по песен на бившата, че вероятно не е разбрал как е паднал от Фетел в Бахрейн, ехидно отбелязаха клюкарите. Трикратният шампион във Формула 1 пусна видео в Инстаграм, на което слуша хита '"Stickwitu". Люис написа: "Никол обичаше да ми го пее. Толкова хубаво парче. Хубави времена", размечта се британецът. Текстът е ясен: "Никой няма да ме обича повече, ще съм обвързан с теб завинаги. Никой няма да ме отведе по-нависоко. Завинаги ще съм с теб". И подобни леко лигави обяснения в любов. На видеото Хамилтън е сам, слушайки парчето. В един момент дори загръща лицето си, за да прикрие емоциите. Люис и Никол бяха двойка цели 8 години преди да се разделят през 2015-а. Оттогава певицата е с нашия Григор Димитров. Асът от Ф1 сменя жените, но не може да намери нищо сериозно.

Затруднено е движението по главния път София - Варна край село Български извор

https://www.24chasa.bg/novini/article/6175626

Затруднено е движението по главния път София - Варна край село Български изворЗатруднено е движението по главния път София - Варна край село Български извор, съобщиха за БТА от областната дирекция на МВР в Ловеч. В посока София още от Сопот са се образували колони с автомобили, които се движат, но бавно. Няма катастрофи и инциденти, които да възпрепятстват движението, но трафикът е твърде силен, добавиха от полицията.

Скок с 20% на вноса на газ в България от "Газпром"

http://www.cross.bg/gazprom-miliarda-bulgariya-1540512.html

/КРОСС/ От 1 януари до 15 април 2017 г. руският газов доставчик „Газпром" е увеличил износа си за България с 20,9% спрямо същия период на миналата година, става ясно от съобщение на холдинга, цитирано от ТАСС. Това обаче е най-скромният скок на доставките на руско синьо гориво в региона. Съседна Сърбия е внесла с близо една трета повече газ от „Газпром" - ръстът е 32,5%. Износът за Унгария се е повишил с 31,5 на сто в сравнение с 2016 г. Най-големият клиент на „Газпром" в тази част на Европа Турция също рязко повишава потреблението си на руски газ - в този случай, с 25%. От 1 януари до 15 април компанията е увеличила добива на синьо гориво с 12,5 на сто до 144,9 милиарда кубични метра, а износът му за Европа - с 14,6 на сто до 58,5 милиарда кубични метра. Възможна причина за по-големите доставки са студовете в началото на годината, които доведоха до рекордно потребление на ток на много места, включително и у нас. Основна част от електричеството се произвежда от тецове, които работят именно на газ.  

Луис Енрике: Готови сме да излезем с осем нападатели

http://www.moreto.net/novini.php?n=349024

Tреньорът на "Барселона" Луис Енрике е готов на всякакви рискове в реванша срещу "Ювентус". Каталунците загубиха с 0:3 в първия мач от четвъртфиналите на Шампионската лига срещу италианския първенец, но на "Камп Ноу" в сряда ще се опитат да сътворят второ поредно чудо, след като на осминафиналите наваксаха изоставане от 0:4 и елиминираха "Пари Сен Жермен" с 6:1 на собствен терен.

Самолет се разби в близост до Лисабон

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/04/17/2954592_samolet_se_razbi_v_blizost_do_lisabon/?ref=rss


Петима души загинаха при катастрофа на малък самолет близо до супермаркет край Лисабон, съобщава БТА, като се позова на спасителните служби в португалската столица.

Регистрираният в Швейцария летателен апарат, който изпълнявал полет от Тиреш за Марсилия, се разбил на 20 километра западно от Лисабон. Той паднал малко след излитането си, като към момента не е установена причината за инцидента.

Загинали са всички четирима души в самолета - швейцарският...

Дъждът продължава, температурите спадат

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6175622

Дъждът продължава, температурите спадатПрез нощта времето ще се задържи облачно и в почти цялата страна ще продължи да вали дъжд. Без валеж ще бъде над югозападните райони. Минимални температури между 2 и 7 градуса, в София около 3, съобщиха от НИМХ, цитирани от БТА.  Утре над източната половина от страната все още ще има валежи, но след обяд и там валежите ще спрат,

Задържаха пловдивчанин, прегазил мъж на АМ „Тракия“

https://www.actualno.com/crime/zadyrjaha-plovdivchanin-pregazil-myj-na-am-trakija-news_606222.html

64-годишен мъж загина тази сутрин на магистрала Тракия до разклона за село Лозен, след като бе блъснат от автомобил, който не е спрял дори след удара. След издирвателни действия, в района на Пазарджик полицаи от магистрална полиция са задържали водач на автомобил с пловдивска регистрация, предаде БГНЕС. По колата са забелязани щети по предната част. По непотвърдена информация шофьорът се е движел сам и с много висока скорост. Очаква се да му бъде повдигнато обвинение.

Италианското вино все още си проправя път към китайския пазар

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/04/17/2954547_italianskoto_vino_vse_oshte_si_propravia_put_kum/?ref=rss


Италианското вино, прочуто в цял свят, все още няма позиции на един от най-големите пазари - Китай, пише Ангъс Макинън в свой анализ за агенция "Франс прес", цитиран от БТА.

По принцип асоциацията с Италия би трябвало да носи успех, както възприятието на вино Gewurztraminer с патица по пекински. Въпреки това Италия, най-големият производител на вино в света, не успява да намери своето място в Китай, а се очаква той да се превърне до 2020 г. във втория най-голям...

Скъпотията отказа хиляди от шествието в Бачково (снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6175212

Скъпотията отказа хиляди от шествието в Бачково (снимки)Мнозина се въздържаха от разноски за пътуване, нощувка и престой в манастира Ценовият шок се отрази и на най-светлия християнски празник. Хиляди богомолци т.г. не дойдоха в Бачковския манастир, за да се включат в шествието по изнасяне на чудотворната икона на Богородица. Това се прави всеки път на втория ден от Великден.

Малък самолет се разби край Лисабон, петима загинаха

http://offnews.bg/news/n_1/n_653126.html

Малък пътнически самолет се разби в складово помещение на супермаркет в района на португалската столица Лисабон, съобщи Reuters.  Инцидентът е станал малко след излитането на самолета от летище „Тиреш” край курорта „Кашкай” на 20 км западно от Лисабон. При катастрофата се е подпалил и паркиран наблизо камион. На мястото на инцидента има 50 пожарникари и спасители.  Загинали са петима души - пилотът, трима пасажери и един човек на земята. По първоначална информация сред жертвите има трима французи и швейцарец. Все още не е ясно каква е причината за катастрофата.

Ердоган: Трябваше да водя тежка битка със силните нации по света

https://www.24chasa.bg/novini/article/6175500

Ердоган: Трябваше да водя тежка битка със силните нации по светаТурският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че той е бил принуден да води тежка битка със „силните нации по света“, които са се противопоставили на неговата кампания в подкрепа на конституционните промени, предава ABC News, цитирани от "Фокус".  В понеделник Ердоган отбеляза, че той е бил „нападан“ от нациите с „мислене на кръстоносци“,

Ердоган провел тежка битка със силните нации по света

http://www.cross.bg/erdogan-durzhavi-tyrtziya-1540511.html

/КРОСС/ Даже и след победата на рефрендума в Турция, която ще осигури почти неограничени правомощия на президентската институция Реджеп Ердоган не спира с нападките по адрес на чужди държави. Той заяви, че е бил принуден да води тежка битка със „силните нации по света", които са се противопоставили на неговата кампания в подкрепа на конституционните промени, предава ABC News. В понеделник Ердоган отбеляза, че той е бил „нападан" от нациите с „мислене на кръстоносци", както и от техните поддръжници в Турция. От коментара обаче не става ясно дали държавният глава има предвид европейските държави, включително Германия и Нидерландия, където властите ограничиха турските министри при провеждането на агитации и митинги. „Ние не отстъпихме, ние не се предадохме. Като нация останахме силни", подчерта Ердоган.  

Голямо задръстване на 73-и км на "Тракия" в посока София (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6175483

Голямо задръстване на 73-и км на "Тракия" в посока София (Снимки)Движението oт 73-я километър в посока София на АМ "Тракия" се осъществява в две колони. Колите се движат плътно една след друга със скорост от 20 км/ч. Образуват се дълги опашки.  Все още не е ясна причината за затрудненото движение. Очаквайте подробности.

Тръмп, Мелания и заек дадоха старт на търкалянето на яйца в Белия дом (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/sviat/trymp-melaniia-i-zaek-dadoha-start-na-tyrkalianeto-na-iajca-v-beliia-dom-snimki-2017883

Президентът на САЩ Доналд Тръмп даде началото на традиционното великденско търкаляне на яйца в Белия дом, предаде Франс прес. Този обичай датира от далечната 1878 г., когато началото на традицията е поставено при президента Ръдърфо

Wall Street пренебрегва назряващото геополитическо напрежение*

http://www.investor.bg/sasht/337/a/wall-street-prenebregva-nazriavashtoto-geopolitichesko-naprejenie-237672/

Пазарите са в очакване на отчетите за първото тримесечие, а прогнозите са, че сезонът ще е най-добрият от 2011 година насам

Кремъл: Трябва да уважим избора на Турция

http://www.moreto.net/novini.php?n=349023

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред журналисти днес, че резултатите от вчерашния референдум в Турция, на който мнозинството гласува в полза на разширяване на президентските правомощия, трябва да бъдат уважавани, съобщават Ройтерс и Нова телевизия.

Български филм с четири номинации на кинофестивала в Ница (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_653125.html

Българският филм "6 и 1 наум" на режисьора Лъчезар Петров получи четири номинации на Международния кинофестивал в Ница. Филмът ще се бори за награда в категориите "Най-добър чуждоезичен филм", "Най-добър сценарий на чуждоезичен филм" за Лъчезар Петров, "Най-добра главна женска роля в чуждоезичен филм" за Изабелла Върбанова и "Най-добра поддържаща женска роля в чуждоезичен филм" за Анастасия Левордашка. Световната премиера на "6 и 1 наум" ще бъде в Ница на 14 май. Филмът разказва за приключения с мотори, преодоляване на много опасности, приятелства и предателства, интриги, страх, страст и изпепеляваща любов. Оператор на лентата е Румен Василев, а в главните роли са Галин Найденов, Йоанна-Изабелла Върбанова, Анастасия Левордашка, Мирела Карабанчева, Теодор Софрониев и Ахмед Юмер. С малки роли са още Тончо Токмакчиев и Албена Колева. Музиката е дело на Иво Игнатов. Гала-церемонията на Международния филмов фестивал в Ница ще се състои на 20 май. 

Коментар на седмицата №2: Ето управленската програма на ГЕРБ и Патриотите - целия документ

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6175594

Коментар на седмицата №2: Ето управленската програма на ГЕРБ и Патриотите - целия документПубликуваме отново най-четените коментари и анализи на седмицата. Този е номер 2 с 24 408 прочитания. ПРИОРИТЕТИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ (2017- 2021) I. Външна политика Външната политика на България ще се ръководи от принципа на прагматично следване на националния интерес и недопускане на намеса във вътрешните работи на страната ни.

Тапа на главен път Е-79 в района на Владая в посока София

https://www.24chasa.bg/novini/article/6175478

Тапа на главен път Е-79 в района на Владая в посока СофияКолони от автомобили са се образували по главен път Е-79 в района на Владая в посока столицата, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Фокус“ припомня: За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност от 10.00 до 20.00 часа от АПИ са осигурили две ленти за влизащите в София на път I-1 (Е-79).

Очертават се оспорвани президентски избори във Франция

http://www.cross.bg/pokazva-anketa-makron-1540510.html

/КРОСС/ Оспорван първи тур на президентските избори във Франция. Това показва нова социологическа анкета, цитирана от "Франс прес". По-малко от седмица преди първия тур на 23 април независимият кандидат Еманюел Макрон и крайнодесният политик Марин льо Пен, които получаваха повече от 25% подкрепа на последните проучвания, сега са с изравнени позиции - 22% и за двамата, показва последната анкета на "Ипсос". Крайнолевият Жан-Люк Меланшон е трети с 20%, измествайки Франсоа Фийон, който е подкрепян от 19% от французите. Според друго проучване Макрон ще победи Льо Пен на балотажа на 7 май с 64%.  

Френски комунист обърка сметките преди "Европейският Сталинград" (видео)

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/04/17/2954468_frenski_komunist_oburka_smetkite_predi_evropeiskiiat/?ref=rss


"Европейският Сталинград" - така анализаторите все по-често наричат президентските избори във Франция, първият тур от които е тази неделя, а балотажът на 7 май. Между холандските парламентарни избори през март, стартирането на Брекзит и федералните избори в Германия в края на септември това е вотът, от който в голяма степен зависи посоката, в която ще поеме Европейският съюз.

В същото време от десетилетия насам държавният глава не се състезава за нов мандат и...

САЩ и Южна Корея предупредиха: КНДР ще получи ефективен отговор за военна провокация

https://www.actualno.com/america/sasht-i-ujna-koreja-preduprediha-kndr-shte-poluchi-efektiven-otgovor-za-voenna-provokacija-news_606213.html

САЩ и Република Корея бързо ще въведат допълнителни санкции срещу КНДР, ако страната извърши нови военни провокации, се казва в съвместно комюнике на и. д. президент на Корея Хуан Кхьо Ан и американския вицепрезидент Майкъл Пенс, разпространено след преговорите в Сеул. Две

Наблюдателите обявиха, че турският референдум не е съответствал на стандартите на Съвета на Европа

http://pogled.info/svetoven/nablyudatelite-obyaviha-che-turskiyat-referendum-ne-e-saotvetstval-na-standartite-na-saveta-na-evropa.84799

/Поглед.инфо/ Референдумът за промени в конституцията на Турция не съответстваше на стандартите на Съвета на Европа, заявиха международните наблюдатели.

Кемалистката опозиция призова за анулиране на резултатите от референдума

http://pogled.info/svetoven/kemalistkata-opozitsiya-prizova-za-anulirane-na-rezultatite-ot-referenduma.84800

/Поглед.инфо/ Основната турска опозиционна сила –Народно-републиканската партия (НРП), смята да оспори пред Конституционния съд резултатите от вчерашния референдум за конституционни промени, заяви зам.-председателят на парламентарната група на НРП Бюлент Тезджан.

Почти 1/3 от руснаците не изключват война между Русия и САЩ

http://pogled.info/svetoven/russia/pochti-1-3-ot-rusnatsite-ne-izklyuchvat-voina-mezhdu-rusiya-i-sasht.84801

/Поглед.инфо/ Почти 1/3 (30%) от руснаците не изключват война между Русия и САЩ, а 14% са убедени, че тази война вече е в ход. Това сочи проучване на ВЦИОМ, цитирано от "Аргументи и факти" в понеделник (17 април).

Шарапова: Мъжете се страхуват от мен

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6175468

Шарапова: Мъжете се страхуват от менМария Шарапова разкри, че е използвала паузата си от професионалния тенис, за да се отдаде на по-чести срещи с мъже. Рускинята има до 26 април да изтърпи 15-месечното си наказание за употреба на мелдоний и говори за по-пикантната част от личния си живот преди хедонистичния музикален фестивал „Коачела“, предаде Sportal.

Атанас Джамбазки вече не е треньор на "Монтана"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/04/17/2954574_atanas_djambazki_veche_ne_e_trenyor_na_montana/?ref=rss


Ангел Джамбазки вече не е старши треньор на "Монтана". След като преди десет дни отказа да приеме оставката му, този път ръководството на последния в Първа лига удовлетвори желанието на 47-годишния специалист да напусне.

Джамбазки поиска да си тръгне след катастрофалната загуба с 1:7 от "Ботев" (Пловдив) на 7 април. Тогава ръководството успя да го убеди да довърши сезона. Загубата от "Славия" с 3:4 в събота и последвалият бой в съблекалнята...

Влак от Минск до Варна и обратно ще вози туристи за сезона

http://www.moreto.net/novini.php?n=349022

Първият влак № 451/452 Минск—Варна, който ще вози туристи до морето, тръгва от столицата на Беларус на 14 юни, пише „Черно море“. Общо за летния сезон са предвидени 8 трена в двете посоки. Композицията е направена за удобство на туристите от бившата съветска република.

Път с кратери и без асфалт води до психиатричната клиника в Карвуна

https://www.24chasa.bg/novini/article/6175459

Път с кратери и без асфалт води до психиатричната клиника в КарвунаРаботещите в държавната психиатрична болница Карвуна алармират, че пътят до здравното заведение е в окаяно състояние, предаде bTV.  6-километровата отсечка, която води до психиатричната клиника Карвуна в района на Балчик, е осеяна с кратери, асфалтът липсва. Дори магарешката каруца се движи не по асфалта, а по черен път.

Загиналият на "Хемус" помагал на пострадали в катастрофа

http://offnews.bg/news/n_1/n_653124.html

Загиналият на АМ „Хемус“ в района на с. Жерково тази сутрин е помагал на пострадали при пътен инцидент, съобщи агенция „Фокус“. Мъжът е бил служител на „Пътна помощ“. Малко преди 8:30 ч той се отзовал на сигнал за катастрофа, в която трябвало да извади мъж и жена от обърнат по таван на пътя автомобил. Пътниците в леката кола били невредими. Когато служителят на „Пътна помощ“ слязъл от автомобила си, бил ударен от друго превозно средство, което е блъснало и мъжа от обърнатата кола. В момента той е настанен в болница.

Москва е готова да възстанови отношенията си със САЩ

http://www.investor.bg/evropa/334/a/moskva-e-gotova-da-vyzstanovi-otnosheniiata-si-sys-sasht-237671/

В Русия се надяват САЩ да не предприемат едностранни действия срямо Северна Корея, коментира външният министър Лавров

Нина Добрев във връзка с Орландо Блум?

http://www.cross.bg/dobrev-orlando-blym-1540509.html

/КРОСС/ Актьорите Нина Добрев и Орландо Блум са надхвърлили границите на обикновеното приятелство, но всичко е "съвсем неангажиращо", съобщи сп. "Пийпъл", цитиран от „Дарик". Двамата са били заедно на фестивала "Коачела" през уикенда, но британският актьор е отишъл на парти в петък с друга жена - манекенката Ашли Хас, и е изглеждал много увлечен по нея. Това според негов близък не е било признак, че той пренебрегва Добрев, а по-скоро, че връзката им "не е ексклузивна". "Той няма нужда от приятелка и му е приятно да е сам", каза друг източник, който добави, че актьорът се забавлява и излиза много. Орландо Блум неотдавна разказа, че с предишната му любов Кейти Пери са успели да останат приятели. Кейти Пери също беше на фестивала "Коачела". Звездата от български произход Добрев поддържа добри отношения с бившите си, включително с Иън Сомърхолдър от "Дневниците на вампира". Той се ожени за Ники Рийд и тя редовно им гостува.  

Кола влетя в къща на пътя Велико Търново-Русе

https://www.24chasa.bg/region/article/6175457

Кола влетя в къща на пътя Велико Търново-РусеОще един тежък пътен инцидент стана на пътя между Велико Търново и Русе. Кола влетя в къща. Автомобилът е управляван от 66-годишна жена, която изпуска контрола над колата, отнася стълб и входна врата и се спира в дърво в двора. Жената е леко пострадала и е откарана в болница с оплаквания за болки в гърдите. За щастие няма други пострадали.

Кит позволи на туристи да погалят малкото му (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/kit-pozvoli-na-turisti-da-pogaliat-malkoto-mu-video-2017881

Американски туристки погалиха кит и малкото му край брега на мексиканския щат Долна Калифорния, съобщи Лента. Двете животни се издигнаха на повърхността на водата до лодката, в която бяха жените.

Катастрофа на "Хемус” блокира и без това затрудненото прибиране към София

http://www.mediapool.bg/katastrofa-na-hemus-blokira-i-bez-tova-zatrudnenoto-pribirane-kam-sofiya-news262761.html

Тежка катастрофа с един загинал и трима ранени сутринта в понеделник при Жерково на магистрала "Хемус“ причини задръстване на движението в посока София в продължение на часове, съобщи бТВ. Загиналият е служител на "Автомагистрали", който обслужвал участъка и спрял, за да помогне на катастрофирала кола. В този момент шофьор на сиво беемве, който карал по магистралата с висока скоост, не успял да реагира и блъснал мъжа с оранжево сигнално яке. Беемвето изхвърчало през канавката и оградата на магистралата и паднало в храстите. Шофьорът и двама души от първата катастрофа са ранени и са откарани в болница "Света Анна” в София. Разследването на инцидента доведе до ограничаване на движението само в една лента, което пък почти блокира потока от прибиращи се към столицата автомобили.

Кремъл: Изборът на Турция на референдума трябва да се уважава

https://www.24chasa.bg/novini/article/6175333

Кремъл: Изборът на Турция на референдума трябва да се уважаваГоворителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред журналисти днес, че резултатите от вчерашния референдум в Турция, на който мнозинството гласува в полза на разширяване на президентските правомощия, трябва да бъдат уважавани, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Той подчерта, че състоялият се референдум е "абсолютно суверенен въпрос за Република

Турците у нас не подкрепиха референдума на Ердоган

http://offnews.bg/news/n_1/n_653114.html

Едва 28 процента от гласувалите на референдума турци у нас са подкрепили конституционните промени, предложени от президента Реджеп Ердоган, показват официалните данни от преброяването, цитирани от Анадолската информационна агенция. 365 души у нас са гласували с "да", а 909 - против предложените реформи. За разлика от гласуването тук, в някои западноевропейски страни референдумът има високо одобрение. В Холандия например с "да" на допитването са отговорили 70,94% от гласувалите турски граждани, в Австрия - 73,23 %, в Германия - 63,07%, а най-висок е резултатът в Белгия - почти 75%. Ниско одобрение е получил референдумът в страни като САЩ, Канада, Русия, Китай. Там гласувалите с "да" са между 16 и 26 на сто. Вътре в страната резултатите също са любопитни. Истанбул и Анкара са гласували против с малка разлика (приблизително 52 на 48 процента). В централната и северната част на страната почти навсякъде Ердоган печели референдума. Губи в области в източната и западната част, както и в част от южните райони.

Студенти и преподаватели от Шуменския университет – с изложба в Добрич

https://www.24chasa.bg/region/article/6175324

Студенти и преподаватели от Шуменския университет – с изложба в Добрич20 студенти и 11 преподаватели от Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ ще подредят от 19 април в две зали в Художествената галерия в Добрич изложба „Студенти и преподаватели“. Студентите са от бакалавърска и магистърска степен на специалността „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“,

Задържаха двама от нападателите на журналисти на магистрала "Тракия"

http://www.cross.bg/momenta-firma-intzidenta-1540499.html

/КРОСС/ Двама от нападателите над журналиста от „Нова телевизия" Мария Милкова и оператора Огнян Пенев са задържани на ГКПП „Калотина", съобщиха от медията. Единият е Румен Мишев, с прякор Дуката. А другият - Стилян Георгиев. В момента те се транспортират под конвой към Пловдив, на чиято територия стана нападението. Третият охранител все още се издирва. Това, което е известно е, че Румен Мишев е мъжът, удрял Огнян Пенев. Няма криминално минало, известен е в Драгоман като част от местна наказателна бригада. Най-любопитна е фигурата на третия мъж, който още се издирва - Размиг Чакърян. Това е човекът, взел телефона на Мария Милкова. Той има няколко фирми, една от които се занимава с хазарт и има казино по границата. Съдружник е и в тържището за плодове и зеленчуци "Слатина". Всички те работят в охранителната фирма „Омега 69". Собствеността й е свързана бившата жена на бизнесмен с прякор Къро. Той пък е сочен като знакова фигура от близкото минало част от високите етажи на групировката ВИС. От фирма „Омега 69" изпратиха становище за инцидента на магистрала „Тракия". В него се казва, че осъждат „остро и категорично агресията по пътищата". Становището е подписано от Павел Петков. „Убеден съм, че всяко противоречие може да бъде решено по мирен и човешки начин", казва той

Временно спират водата в някои части на столицата утре

https://www.24chasa.bg/novini/article/6175331

Временно спират водата в някои части на столицата утреВъв вторник заради подмяна на спирателен кран на ул. "Спортист" в кв. "Требич", се налага спиране на водоподаването от 9 до 21 часа на живеещите в района на ул. "Равнец", ул. "Янко Бакалов", ул. "Михаил Маринов" и ул. "Леденика". Проблем ще има и в центъра на София заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. "Екзарх Йосиф".

Започна тапата по пътищата, настилките са мокри

https://vesti.bg/bulgaria/zapochna-tapata-po-pytishtata-nastilkite-sa-mokri-6067990

Има задръстване по "Хемус". От днес до 23 април ще има акция за спазване на максималната разрешена скорост

Повечето дълбоководни животни произвеждат собствена светлина

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6175314

Повечето дълбоководни животни произвеждат собствена светлинаАмерикански учени от изследователския институт към аквариума в град Монтерей, щата Калифорния, установиха, че повечето дълбоководни животни излъчват своя собствена светлина, предаде агенция ЮПИ, цитирана от БТА. Съществуват малко на брой екосистеми на Земята, където слънцето не огрява. Най-голямата от тях са дълбините на морета и океани.

Заподозряха "киселинна атака" в Лондон, 600 души бяха евакуирани

http://www.cross.bg/evakyirani-bili-dyshi-1540498.html

/КРОСС/ Поне 12 души са с изгаряния заради предполагаема „киселинна атака" в клуб в източния лондонски квартал Хакни, предаде "Би Би Си". По-рано днес беше съобщено, че около 600 души са били евакуирани от нощното заведение Mangle E8 малко след 1 ч тази нощ заради изтичане на газ. Двеста от тях са принудени да напуснат клуба, а останалите 400 били евакуирани от същата сграда, в която се помещава заведението. Според пожарната в помещението е била пуснатo силно киселинно корозивно вещество, като засега не е известно точно какво е било то. На PH тест е реагирало като силна киселина. Десет от засегнатите били превозени с линейки в болница, на още двама е била оказана медицинска помощ. Нараняванията им не са опасни за живота. Към момента разследването тече, заподозрени няма.  

Северна Корея: Ще нанесем мощен удар, ако дори 1 снаряд на САЩ падне на наша земя

https://www.24chasa.bg/novini/article/6175328

Северна Корея: Ще нанесем мощен удар, ако дори 1 снаряд на САЩ падне на наша земяАрмията на Северна Корея ще нанесе моментално безпощаден ядрен удар, ако дори един американски снаряд падне на суверенната й територия, предупреди днес в. "Нодон синмун", централният печатен орган на Корейската трудова партия, предаде ТАСС. В статията се казва, че решението на САЩ да изпрати самолетоносача "Карл Винсън" към Корейския полуостров

Съпартиец на Меркел поиска край на преговорите с Турция за членство в ЕС

//dariknews.bg/novini/sviat/sypartiec-na-merkel-poiska-kraj-na-pregovorite-s-turciia-za-chlenstvo-v-es-2017872

Председателят на парламентарната комисия по външни работи в германския Бундестаг Норберт Рьотген обяви, че смята за нужно прекратяването на преговорите с Турция за присъединяването й към Евросъюза.

Малък самолет се разби до супермаркет в Португалия, има загинали (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/sviat/malyk-samolet-se-razbi-do-supermarket-v-portugaliia-ima-zaginali-snimki-2017871

Петима души загинаха днес при катастрофа на малък самолет близо до супермаркет край Лисабон, предаде Асошиейтед прес, като се позова на спасителните служби в португалската столица.

Plane

Мъж загина, докато помага на катастрофирали хора

//dariknews.bg/novini/bylgariia/myzh-zagina-dokato-pomaga-na-katastrofirali-hora-2017869

Мъж загина, докато помага на хора от катастрофирал автомобил. Трагедията се е случила тази сутрин на АМ "Хемус" в района на село Жерково. Около 8.30 ч. мъжът, който е служител на "Пътна помощ", отишъл да помогне на мъж и жена, чиято кола се обърнал

Задържани са двама от биячите от магистрала "Тракия“

http://www.mediapool.bg/zadarzhani-sa-dvama-ot-biyachite-ot-magistrala-trakiya-news262760.html

Двама от нападателите над репортера от Нова телевизия Мария Милкова и нейния колега, оператора Огнян Пенев са задържани на ГКПП "Калотина”, съобщи самата телевизия в понеделник, позовавайки се на свои източници. Единият задържан е Румен Дишев, с прякор Дуката. А другият – Стилян Георгиев. В момента те са транспортирани под конвой към Пловдив, на чиято територия стана нападението в петък вечер. Трети охранител все още се издирва. Според Нова телевизия именно Румен Дишев е мъжът, удрял оператора Огнян Пенев. Дишев нямал криминално минало, бил известен в Драгоман като част от местна наказателна бригада. Най -любопитна е фигурата на третия мъж, който още се издирва - Размиг Чакърян. Това е човекът, взел телефона на Мария Милкова. Той има няколко фирми, една от които се занимава с хазарт и има казино по границата. Съдружник е и в тържището за плодове и зеленчуци "Слатина". Тримата работата във фирма „Омега 69”. Собствеността й е свързана бившата жена на бизнесмен с прякор Къро. Той пък е сочен като знакова фигура от близкото минало, част от високите етажи на групировката ВИС. Инцидентът стана в петък вечер на магистрала "Тракия". След многобройни опити да изтласкат колата на екипа на Нова телевизия от пътното платно автомобилите на охранителите успяват да я блокират в аварийната лента. Нападателите слизат от колите, нанасят побой на оператора Огнян Пенев и отнемат телефона на Мария Милкова, защото смятат, че записва случващото се. Въпреки че единият автомобил е брониран, прокуратурата не знае дали са охранявали някого конкретно. Шефът на фирмата, в която работят не е разпитан. По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство на пътя и за грабеж на телефон, защото момчетата явно притеснени, че Мария може да ги е снимала й взели телефона. ”Извършват се активни издирвателни мероприятия по задържането им, но лицата се укриват. Това са охранители към фирма, които са използвали служебни автомобили”, съобщи вчера за Нова телевизия зам.-районният прокурор на Пловдив Димитър Беличев. Петима души са обявени за общодържавно издирване. Досъдебното производство се води за хулигански действия, извършени при управление на МПС. Ще бъде повдигнато обвинение и за нанесени телесни увреждания, отново с хулигански мотиви, тъй като не са били провокирани. Заради отнемането на мобилния телефон на Мария Милкова има и обвинение за извършен грабеж чрез употреба на сила. "Прокуратурата не проявява никаква толерантност към подобни действия и извършителите ще бъдат преследвани с цялата строгост на закона”, заяви Димитър Беличев. По данни на полицията към настоящия момент тези лица нямат криминални регистрации, не са и осъждани. Наказанието за хулиганство при управление на МПС е лишаване от свобода до 5 г., а за грабежа – затвор до 10 г.

Полицията задържа двама от нападателите на екип на "Нова телевизия"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/04/17/2954467_policiiata_zadurja_dvama_ot_napadatelite_na_ekip_na/?ref=rss


Полицията задържа двама от нападателите на екипа на "Нова телевизия", които в петък късно вечерта бяха засечени и нападнати на магистрала "Тракия", съобщи медиата.

Три дни полицията издирваше петима мъже, охранители, но отказваше да разкрие кои са, както и коя е охранителната фирма, за която са работили.

Арестуваните са Румен Мишев, с прякор Дуката, и Стилян Георгиев. По информация на "Нова телевизия" именно Румен Мишев...

Ливан е страната, в която турците дадоха най-силна подкрепа за референдума

https://www.24chasa.bg/novini/article/6175290

Ливан е страната, в която турците дадоха 
най-силна подкрепа за референдума 
Страната, в която турските граждани най-мощно са подкрепили поставените на референдум промени в конституцията на Турция, е Ливан, съобщава турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, цитирана от БТА. Подкрепата от гласувалите в Ливан е 93,88 процента, според неофициалните резултати. Избирателната активност в тази страна е била 27 на сто при общо 4224

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване