Thalloderma Shop
04/25/17 08:40
(http://www.clubz.bg/)

Парламентът ще кани главния прокурор за изслушване

Комисията по правни въпроси в парламента на всеки три месеца отправя покана до главния прокурор за провеждане на обсъждане, свързано с прилагането на закона и дейността на прокуратурата. Такъв текст приеха депутатите от временната комисия за изготвяне на правилник на Народното събрание. Обсъждането ще засяга и дейността на разследващите органи. В него ще се коментират законодателни промени, ресурсна осигуреност, затруднения, свързани с функциите на съдебната власт, резултати в борбата с престъпнсотта и корупцията и т.н. Подобни обсъждания ще могат да се провеждат и по инициатива на председателите на върховните съдилища, както и по инициатрива на обвинител номер 1.

Предложението за новия текст в правилника бе мотивирано от бившия правосъден министър и настоящ депутат Екатерина Захариева (ГЕРБ). Тя заяви, че подобни препоръки има както в последния доклад на ЕК, така и от прокурорската проверка, назначена от ЕК. Писмо с предложение за подобен текст е изпратил и самият главен прокурор Сотир Цацаров.

Парламентарното номадство ще бъде забранено и в този парламент, решиха още депутатите. Ако депутат бъде изключен или напусне парламентарната си група той няма да може да се присъединява към друга група. Същото правило ще важи и за депутати, които са членували в парламентарна група, която се е разпаднала.

Комисиите в парламента ще бъдат 24 - с една повече от предишния парламент. По прелдожение на Емил Димитров (Обединени патриоти) бе създадена комисия за борба със сивия сектор и контрабандата. Създаването й бе подкрепено от БСП и ДПС.

Очаквайте подробности!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване