Thalloderma Shop
04/26/17 15:00
(http://www.clubz.bg/)

Колко струва "Диор"? "Луи Вюитон" дава 12 млрд. евро

Колко струва модната къща "Кристиан Диор"? Ако се съди по намерението на най-голямата компания за мода и аксесоари в света - френският конгломерат "Люи Вюитон" (Louis Vuitton Моët Hennessy - LVMH) - 12,1 милиарда евро. Това е цената на сделката, с която престижната "Диор" ще стане част от империята на LVMH. Новината съобщи френският милиардер Бернар Арно, който контролира марките. LVMH отдавна притежава парфюмерията и козметиката с марка "Диор". Сега с поредица от сделки трябва да придобие и модния й бизнес.

Самият Бернар Арно е съобщил новината за предстоящата сделка - една от най-големите в света на модата, предаде Франс прес.

Модната къща "Кристиан Диор" е една от най-престижните марки в света на лукса - предлага кожени изделия, висша мода, конфекция, бижута и обувки. Продуктите й се продават в 198 бутика в света, а за последните 5 години продажбите са се удвоили. Само през 2016 г. марката има продажби за над 2 милиарда евро.

В същото време луксозните стоки от конгломерата "Луи Вюитон" за 2016 г. са постигнали рекорд - чистата печалба е нараснала с 11 на сто в сравнение с 2015 г., а продажбите са на стойност над 37 милиарда евро.

Веднага след новината за предстоящото поглъщане на "Диор" акциите и на двете компании веднага поскъпнаха. Всъщност сделката ще опрости финансовите взаимоотношения между компаниите. Бернар Арно иска да купи останалите 25,9% от акциите на "Диор", които все още не притежава. За целта "Арно груп" ще предостави акции на компанията Hermes или пари в брой в размер на 260 евро на акция, цена с 15% по-висока от тази на затваряне в борсовата сесия в понеделник.

С купуването на 100 % от акциите на "Диор", Бернар Арно и LVMH ще прибавят модната къща към звезния списък, в който вече фигурират "Живанши", "Фенди", "Кензо". За първи път милиардерът придобива акции от "Диор" още през 1984 г.

Сидни Толедано, изпълнителен директор на модна къща Christian Dior, заяви, че влиянието на сделката върху осемте производствени площадки, които марката притежава във Франция, ще бъде незначително. Производствената структура на марката няма да претърпи промени, а ще "продължи да работи със същата продуктивност и иновативност", заявява Толедано.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване