Thalloderma Shop
05/16/17 15:16
(http://www.clubz.bg/)

Теменужка Петкова: Поемам пълна отговорност за заместниците си

Теменужка Петкова Снимка БГНЕС

Енергийният министър Теменужка Петкова защити назначаването на заместника й Красимир Първанов, срещу което се обявиха всички работодателски организации. 

„Колегата Първанов е човек от кариерата, бил е и изпълнителен директор на НЕК, работил е в системата, през целия си професионален път се е занимавал с енергетика. Не смятам, че ще се стигне до някакви самоволни действия от негова страна. Ще поема пълен контрол над своите заместници, отговорността я нося аз. Да не забравяме, че съм била начело на контролен орган (б.р.  Агенцията за държавна финансова инспекция)  и знам как да държа нещата“, коментира Петкова. 

Бившият директор на НЕК бе уволнен по време на първия кабинет „Борисов“ заради превишаване на правомощията си и подписване на допълнително споразумение за удължаване на срока на строежа на АЕЦ „Белене“. Впоследствие България бе осъдена да плати на 1,2 млрд. лв. на Русия за спрения проект. 

„Много е важно да се провери кой стои зад това назначение и дали наистина са само „Обединените патриоти“. Когато някой, ощетил интереса на България, какъвто е въпросният човек, повторно се назначава на власт, това лош сигнал към всички“, коментира Мартин Димитров от „Нова република“. 

„Всеки има право да реагира така както прецени и намери за добре. Ако някой разполага с някакви конкретни данни за нарушения или съмнения , може да сезира компетентните органи“, отбеляза Петкова. 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване