Thalloderma Shop
05/17/17 10:22
(http://www.klassa.bg/)

В. Симеонов: Кой знае какви майтапчийски снимки от "Бухенвалд" имам?!

 Скандалът със спорните зам.-министри, предложени от "Обединените патриоти" (ОП), набира скорост. Недоволството към тях расте, а в същото време управляващата коалиция не дава признаци, че смята да се отказва от тях.

Вчера се разшумя около Павел Тенев, сложен за заместник на Николай Нанков в регионалното министерство. В социалната мрежа "Фейсбук" се завъртя снимка отпреди 9 г., на която той позира с изпъната ръка край восъчни фигури на нацисти в музея "Гревен" в Париж. Кадърът е от личния му профил, но няколко часа след назначението профилът бе изтрит. "Прясно назначеният зам.-министър се оказа обикновен нацист. Тази снимка ясно демонстрира това. Единственото решение е моментално уволнение", възмути се депутатът от БСП Александър Симов. В социалните мрежи заваляха негативни мнения, а на профилите на Бойко Борисов и на правителството полетяха въпроси ще бъде ли махнат Тенев. Премиерът обаче не показа реакция, вкл. и на запитване на "Сега". Съпредседателят на ОП Валери Симеонов, чиято кандидатура е Тенев, не демонстрира притеснение. 

"Несериозни работи. Нямам "Фейсбук", не съм видял снимка, не мога да коментирам. Нацистки ли е поздравът наистина? На база на кое да го оттеглим - че е хитлерист или член на нацистка партия? Глупости. Не вярвам да паднете до нивото на Симов", коментира той пред "Сега". Малко по-късно сам телефонира и допълни, че през 70-те години на миналия век като студент го били завели в лагера "Бухенвалд". "Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там... Дали някой не може сега да каже: Подавай оставка и се прибирай на село.", заяви Валери Симеонов.

Страстите не стихнаха и около зам.-министъра на транспорта Ангел Попов. В понеделник Националното сдружение на българските превозвачи (НСБП) алармира, че от фирма, собственост на Попов, е имало много оплаквания от ощетени клиенти. "Господин Попов е представен като браншовик. Представител е обаче на организация, която от 2011 г. потъна. Слави се като голям превозвач, но е собственик на една фирма, която е в несъстоятелност, и на още една, която е без дейност. И двете организации, които работят в тежкотоварния транспорт, са декларирали, че не могат да работят с този човек. Премиерът е запознат", заяви пред БНР Красимир Лалов, зам.-председател на НСБП.

Третото скандално назначение в понеделник бе на Красимир Първанов. Той влезе в Министерството на енергетиката, след като през 2011 г. в качеството на шеф на НЕК подписа документи по "Белене" "през главата" на тогавашния министър Трайчо Трайков. Той бе уволнен, а 22-годишният му син по това време - Петър, участваше в няколко енергийни фирми. "Много е важно да се разбере кой стои зад това назначение и дали наистина са ОП", заяви бившият десен депутат Мартин Димитров. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова обаче даде да се разбере, че отговорността за назначението му е на националистите, а ГЕРБ няма да се меси. "Има договореност, за да бъде споделена отговорността. Ако има министър от ГЕРБ, съответно да има възможност за зам.-министри от коалиционните партньори и обратно", заяви тя. "Все пак да не забравяме, аз съм контролен орган по професия" - с тези думи Петкова даде да се разбере, че стриктно ще следи заместниците си.

------------БЕЗ ИЗНЕНАДИ

Очаквано новият военен министър Красимир Каракачанов започна ревизия на решенията на служебния кабинет. В понеделник той е освободил от длъжност постоянния секретар на отбраната Румен Василев, който бе назначен от предшественика му Стефан Янев. Това стана въпреки призивите на ГЕРБ да остави проблема за редовното правителство. Още не е ясно кой ще заеме мястото на Василев. Неофициално се смята, че фаворит е директорът на "Управление на човешките ресурси" Антон Ластарджиев, съобщи "Офнюз". В мандата на служебното правителство той имаше търкания със Стефан Янев и назначения от него постоянен секретар. Много е възможно и Добромир Тотев отново да се върне в МО. 

Каракачанов ще ревизира и другите смени, извършени от Янев. Бяха сменени началникът на отбраната, командирът на Сухопътните войски, постоянният секретар, бордът на директорите на ТЕРЕМ, управителите в "Снабдяване и търговия", МОБА, "Военно издателство", "Интендантско обслужване", в Института по отбрана "Цветан Лазаров", агенция "Военни клубове и военно-почивно дело", дирекция "Връзки с обществеността" и в Главна дирекция "Инфраструктура на отбраната".

За скандалните назначения на Патриотите в правителството - в "Наблюдател"
СНИМКА: БГНЕС
Вицепремиерът Валери Симеонов не показа да е разтревожен от недоволството към зам.-министрите на ОП.


segaBG.COM

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване