Thalloderma Shop
05/18/17 19:52
(http://www.klassa.bg/)

Президентите Макрон и Путин подобряваха отношенията по телефона-За разлика от слугинажите като ГЕРБ И НЯМА СМИСЪЛ

 Руският президент Владимир Путин и новият френски президент Еманюел Макрон обсъдиха по телефона подобряването на връзките между Париж и Москва в първия си разговор днес, предава БГНЕС.
Двамата лидери изразили „взаимна готовност да развиват традиционно приятелските руско-френски връзки в политическата, търговската, икономическата, културната, хуманитарната сфера”, съобщи Кремъл в изявление.
В него се казва още, че двамата държавни глави са се договорили „да работят съвместно по текущи международни и регионални въпроси, включително борбата срещу тероризма”.
Путин и Макрон са наблегнали на значението на по-нататъшното сътрудничество за слагане край на тригодишната война в Източна Украйна, като Франция играе ключова посредническа роля редом с Германия.
След победата на Макрон на изборите по-рано този месец Путин го призова за преодоляване на дълбокия разрив и съвместна работа „срещу нарастващата заплаха от тероризъм и агресивен екстремизъм”.
Към напрежението между двете страни се прибавиха и кибератаките срещу Макрон по време на предизборната кампания, за които се твърди, че са дошли от Москва, а привърженици на Макрон обвиниха руски държавни медии, че се опитват да компрометират кандидат президента, добавя БГНЕС.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване