Thalloderma Shop
05/22/17 06:35
(http://www.klassa.bg/)

Купър: Това е едно наистина добро кафе

 

Папка с мръсните тайни на всеки от обитателите на градчето форсира трети сезон

„Това ще бъде нещо, което досега не сте виждали по телевизията. Когато Дейвид ми звънна с идеята да възобновим „Туин Пийкс“ 25 години по-късно, му казах: „Човече, мислех, че няма да доживея това обаждане“. Репликата принадлежи на Кайл Маклоклън, който през 2016 г. отново стегна вратовръзката на агент Дейл Купър и обви в зловещ ореол култовата си реплика от сериала „Това е едно наистина добро кафе“. Актьорът, превърнал въпроса „Кой уби Лора Палмър“ в една от поп-културните мантри на 90-те, мина по червения килим на световната премиера на сезон три в Ел Ей вчера с походката на хищник и констатацията: „Целият процес по заснемането бе свръхсекретен. Ще гледам пилотния епизод за пръв път с всички вас.“ Лора Дърн, която до скоро всяваше смут сред зрителите като свръхамбициозна майка със здраво кроше в „Големите малки лъжи“ на HBO с Никол Кидман, добави: „Единственото, което знаех, са репликите ми, но не и как се развива дадена сюжетна линия. Случвало ми се е да заснема сцена и в нея да се сблъскам с двама приятели, които въобще не предполагах, че имат нещо общо с шоуто.“

Наоми Уотс, към която Линч има сантимент от съвместната им работа по „Мълхоланд Драйв“ и е сред новите лица в поредицата, издава с усмивка: „Дейвид непрекъснато ме бомбардираше със съобщения да не издавам нищо. Приключихме снимките миналата година и от тогава преди всяко мое интервю получавах предупреждение от него – да внимавам какви ги говоря. Беше се превърнал с симпатичен спам.“ Това, което знаем със сигурност до момента, е че най-психарското градче в тв историята има 180 нови обитатели, сред които Моника Белучи, Тим Рот („Легенда за пианиста“) и Дженифър Джейсън Лей („Омразната осморка“). Дали совите не са това, което са, ще разберем утре вечер в ефира на HBO.

 

 

Какво се случва

Както вече стана ясно, степента на психозите сред героите в трети сезон се пази със секретността на правителствен план за разработка на ядрено оръжие. Дребен жокер към случващото се в 18-те епизода обаче ни дава книгата на Майкъл Фрост „Тайната история на Туин Пийкс“. В нея той пише: „25 години след разследването на смъртта на Лора Палмър от Дейл Купър във ФБР пристига кутия, съдържаща тлъсто досие.” Оказва се, че в папката скърца подробен опис на шизофрениите, личните тайни и криминалните прояви на всеки от „обичайните заподозрени” в града. Някои факти не са стигали никога до диктофона на Дейл Купър. Безценната информация попада в ръцете на агент от женски пол, чието любопитство я води и към биографията на Купър, безследно изчезнал след трагедията със семейство Палмър. Анонимен доброжелател е приложил рапорти от аутопсии и куп класифицирана информация. Въпросната дама от ФБР поема към Туин Пийкс с нагласата да разкрие самоличността на информатора си и да преброи белезите след смъртта на Лора.

Бекстейдж

Клапата на трети сезон щракна през 2015 г. в Снокуолъми в района на Вашингтон – място, чието население по численост се доближава до цифрата, белязана на табелата на Туин Пийкс - 31 201. Маклоклън трябваше да разходи напоения си с брилянтин перчем на малък екран още през 2016 г., но временното оттегляне на Линч забави проекта. Режисьорът не бе съгласен с отпуснатия му от Showtime бюджет и бойкотира снимачния сет, но в крайна сметка с канала-майка си стиснаха ръцете над фразата „Нека гората бъде с вас”. Твърде вероятно е освен магнетичната, стягаща гърлото музика на Анджело Бадаламенти, в сериала да звучат и парчета на Еди Ведър (Pearl Jam) и Трент Резнър (Nine Inch Nails) – и двамата са вербувани като гост-звезди в каста. Предполага се, че една от актуалните музи на Уди Алън - Аманда Сейфрид, ще скочи в кожата на дъщерята на Купър.

 

 

Обичайните заподозрени

Освен Кайл Маклоклън опит да рестартират съзнанието си в Червената стая с джуджето ще направят Пеги Липтън (Норма Дженингс), Медхен Еймик (Шели Джонсън), Шерилин Фен (Одри Хорн) и, разбира се, Шерил Лий. Жената, изиграла най-популярния труп в историята на телевизионното кино, този път ще създава съспенс като Мади, братовчедката на Лора Палмър. На 47 блондинката е ангажирана предимно с роли на „Бродуей”, писане на поеми и с благотворителни каузи в защита на животните. Докато снима „Туин Пийкс”, се загаджва с Дейвид Духовни, а към днешна дата живее с фотографа Джеси Даймънд, син на легендарния певец Нийл Даймънд.

За съжаление зрителите няма да споделят понички в участъка с шериф Хари Труман. На 66 г. актьорът Майкъл Онткийн започва деня си със сърф на Хаваите, където е и постоянният му адрес. През последните две години той напомни за себе си с епизодична роля в „Наследниците”, като алчен роднина на героя на Джордж Клуни. През последните месеци, непосредствено преди премиерата на сериала, си отидоха Уорън Фрост, изиграл д-р Хейуърд в сериала, и битката с рака изгуби Мигел Ферер (агент Розенфийлд).

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване