Thalloderma Shop
05/22/17 06:38
(http://www.klassa.bg/)

Тереза Мей поиска ЕС да си плати за отделянето на Острова от континента

 Брюксел трябва да плати своята „сметка по Брекзит“ за милиарди лири за откупването на британския дял в Европейската инвестиционна банка и други съвместни проекти, заяви Тереза Мей, пише в „Сънди Телеграф“. Британският премиер казва, че „парите, плащани в миналото“ от кралството трябва да бъдат приспаднати от окончателната сметка. Тя настоява, че Великобритания има финансови „права“, които трябва да бъдат уважени по време на дискусиите относно плащанията, но има и „задължения“ към общността, която напуска.

Позицията на Мей представлява ясно отхвърляне на твърдите искания на някои държави от Европейския съюз (ЕС), според които кралството не може да има претенции за връщане на нейните дялове от европейските активи. Според информациите, идващи от Брюксел, се очаква преговарящите от страна на ЕС да поискат сума между 60 и 100 млрд. евро от Великобритания за покриване на вече договорените плащания.

Лондон ще напусне преговорите за уреждането на напускането на страната, освен ако Брюксел не оттегли намерението си да поиска от кралството 100 млрд. евро „изходна такса“, заяви министърът за Брекзит Дейвид Дейвис, пише в. „Сънди Таймс“. Дейвис заяви, че останалите държави членки на общността ще трябва да преосмислят позициите си, ако имат желание са видят прогрес по преговорите и добави, че смята „дори един милиард лири за много пари“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване