05/26/17 19:32
(http://www.klassa.bg/)

ДРУГАРЮ ПУТИН, НЕ СЕ ЗАКАЧАЙТЕ СЪС САМОЧУВСТВИЕТО НА БЪЛГАРИНА

 Руският президент Владимир Путин сам падна в капана на своите геополитически спекулации. За съжаление, интригантското поведение на това ниво, често струва скъпо.
 
Днес той имаше неблагоразумието да каже, че славянската писменост била дошла от земите на Македония. Изказване, освен комично, и доста неграмотно, та дори и чак неетично. И ако Путин попита защо, то тогава би трябвало цялата Руска академия на науките, моментално да подаде оставка.
 
Другарят Путин пък от своя страна ще трябва отново да се върне в ранен клас в Ленинград и да прегледа набързо буквара. Това, че е учил средно образование в училище с акцент химия, донякъде обяснява и оневинява руският президент, но далеч не компенсира обидата, която думите му нанесоха на горд народ, като българския.
 
В чисто вътрешен план пък, изказването на Владимир Путин дойде за родните русофили, като Николай Бареков на английския език – голямо разочарование, чакай да върна карамфилите!
 
Нашите слепи последователи на „Голямата бяла мечка империалист с ляво емоционално въртене“, в момента не знаят, вали или са се напикали? Защото, как да оправдаеш приказка, като „славянската писменост е дошла при нас от македонска земя“?! Тя и водата в нас идва от Искъра, другарю Путин, ама и тя и аз, сме от България.
 
Трябва да се отчете и факта, че с изказването си днес Путин прати при историческите култур-трупове и цялата интелектуална мощ на бившия СССР, която при цялата си тенденциозност относно появата на славянската писменост, цели 70 години не посмя да си помисли такова безумие, каквато преди часове изрече руският президент.
 
Другарят Путин трябва да знае и друго, по българските земи има следните приказки – „Ако попът се напива, селото не изтрезнява“ и „Ако гониш два заека, няма да хванеш ни един“.
 
Така че, уважаеми Владимир Владимирович Путин, България може би все още ви обича, но не се закачайте със самочувствието на българина. Щото ние сме странен народ, обичаме да казваме – „Абе то ще се мре, ама току здраве да е!“
 
Да, сложно е за разбиране, знам. Дано разберете и вие. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване