05/26/17 06:35
(http://www.klassa.bg/)

Производители на вино и лозари организират "Ден на виното на река Дунав"

 Седем производители на вино и лозари от Видински регион, обединени в Асоциация "Нортикум" организират в петък -26 май във Видин "Ден на виното на река Дунав". Това съобщи Адрияна Сребринова, председател на Асоциация "Нортикум". Събитието се организира от Асоциацията съвместно с община Видин и е посветено на Световния ден на отворените врати на винарските изби. 
Лозари и винари от Видинско ще представят вино, музика, история и изискани храни от богатата кухня на района на река Дунав. Програмата започва в петък в 10.30 часа пред художествената галерия във Видин с изпълнения на духова музика, разказ за историята на виното в района на Видин от римско време до наши дни. Малки танцьори от читалище "Цвят" ще изнесат програма, а видинския квартет на местната Симфониета ще представи свои произведения. 
Предвидени са дегустации от вина на местните производители, викторини и състезания за скоростно отваряне на бутилки за минута. Учениците от класовете по туризъм във Видин ще посрещат гостите с вкусни хапки сирена и деликатеси, а местни млекопроизводители ще представят своите продукти на щандове, разположени около художествената галерия във Видин. 
Дегустации на вина ще има и от 13.00 часа на средновековната крепост "Баба Вида" и от 19.00 часа на брега на река Дунав до Речна гара.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване