05/29/17 15:33
(http://www.clubz.bg/)

Макрон към Путин: Удари ли Асад с химическо оръжие, незабавно ще отговорим

"Всеки удар с химическо оръжие от режима на Асад ще бъде последван от незабавен отговор на Франция", предупреди френският президент Еманюел Макрон колегата си от Русия Владимир Путин. Двамата разговаряха в двореца "Версай" край столицата Париж.

Френският президент Еманюел Макрон допълни, че иска да сътрудничи с руския си колега Владимир Путин по ситуацията в Сирия, съобщи телевизия "Франс 24".

Това стана на първата среща на четири очи между двамата лидери. 

"Русия днес" и "Спутник" разпространяват фалшиви новини", заяви още Макрон на Путин.

Посещението на руския държавен глава не бе планирано. Преди да започнат разговорите, двамата президенти изглеждаха видимо напрегнати, докато си стискаха ръцете.

На съвместната пресконференция след срещата Макрон заяви, че би искал да види демократично предаване на властта в Сирия. Той допълни, че използването на химически оръжия ще бъде червена линия, която ще предизвика отговора на Франция.

Макрон допълни, че е поставил пред Путин въпроса за положението на гейовете в Чечения. Десетки мъже в кавказката република с преобладаващо мюсюлманско население, заподозрени в "обратни" наклонности, биват задържани, измъчвани, а някои - дори убивани, твърдят правозащитници.

Очаквайте подробности.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване