06/03/17 11:46
(http://www.klassa.bg/)

Рекламираме вино през телефона

 

До края на годината износът ни с 30% нагоре

Български производители ще могат да рекламират виното си през телефона. Това ще стане след като бъде въведен специален QR-код към етикетите на вината. Това обясни Красимир Коев, изпълнителен директор на Агенцията по лозата и виното. Той поясни, че през него потребителите

 

ще могат да получат повече информация

 

за сорта, годината на производството, място, вкусовите качества, както и от къде може да закупим дадения продукт.

По думите му предложението е българско и ще бъде предложено за обсъждане на извънредна асамблея на Международната организация по лозата и виното.

Според него нововъведението може да бъде факт до края на следващата година, когато отново ще има конгрес на световната организация.

Коев посочи, че с кода производителите ще стана разпознаваеми в целия свят. Експертът заяви още, че до края на годината се прогнозира България да изнесе 30% повече вино. Това ще е е ефектът на проведения у нас Световен конгрес по лозата и виното, а очакванията са през следващите години количествата да се удвоят. По отношение на конгреса стана ясно, че

 

са приети 22 резолюции,

 

които ще бъдат интегрирани в законодателството на всички държави, каза още проф. Моника Кристман, председател на международната организация.

По отношение на българското предложение за QR код тя коментира, че това е изключително интересна идея. Самите потребители търсят нова информация и все повече се интересуват, а това е един добър начин за получаване на информация, каза тя.

В световен мащаб производството на вино достига 275 млн. хектолитра, съобщи изпълнителния директор на организацията Жан-Мари Оран.

По думите му все повече държави в света се занимават с производство на вино. Относно консумацията той добави още, че тя е около 240 млн. хектолитра всяка година.

Оран заяви, че в последните години се наблюдава интересна тенденция, а именно, че се променя начина на потребление. По-рано виното е било част от ежедневното меню на хората, а сега тези потребители постепенно изчезват и обясни, че

 

все повече се пие случайно

 

и най-вече по време на отдих и почивки.

Също така консуматорите пиели по-малки количества, но пък предпочитали по-качествени вина.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване