06/08/17 05:13
(http://www.clubz.bg/)

Цветан Цветанов: При БСП оградата по границата беше подпряна с колове

При управлението на БСП започна да се изгражда възпиращо съоръжение на границата, което тогава беше подпряно с колове, за да не падне. Това припомни зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова ТВ. Така той коментира обвиненията на Елена Йончева (БСП) - че оградата по границата с Турция е направена по проект на частна фирма, строи се в нарушение на първоначалния проект, на места е едноредова, а не двуредова, камерите не работят и сигурността й е под въпрос.

Цветанов отрече в постановление на МВР да е записано, че оградата трябва да е двуредова.

"Може би г-жа Елена Йончев прави съпоставка във времето, когато те управляваха. Тогава започна да се изгражда възпиращо съоръжение, но тогава и в медиите, и в публичното пространство излезе информация как една фирма, която е на общински съветник на БСП – Александър Минчев, със завод за пружини в Казанлък, печели поръчката", коментира Цветанов.

Той показа снимки на оградата по границата от времето на управлението на БСП, като уточни, че въпросното съоръжение е подпряно с колове, за да не падне.

"Замисълът е да се изгради възпиращо съоръжение на база релефа и отпуснатите целево средства, да имаме такова съоръжение на цялата българо-турска граница, която е 24 км", обясни Цветанов.

Той уточни, че ако е имало проблем с оградата по границата, премиерът е нямало да заведе там Дейвид Камерън и Виктор Орбан.

"Не знам защо не се говори за посещенията на премиера Бойко Борисов. Това е огромен успех за България. За една седмица той беше в Германия, Франция, а следващата седмица ще бъде в Турция, за да можем с политически способи и методи да ограничим бежанския поток".

Това каза Цветанов, припомняйки посещенията на Борисов във Франция и Германия. Той изтъкна, че без политически действия никаква ограда няма да може да се справи с бежанската вълна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване