06/12/17 20:38
(http://www.klassa.bg/)

Пуерто Рико- иска страната да стане щат на САЩ

 Постоянният комисар на свободно присъединилата се държава към САЩ Пуерто Рико Дженифър Гонзалес-Колон заяви, че по-голямата част от населението на страната иска тя да стане щат на САЩ, предаде The Hill.
Според постъпилите данни 97% от гласувалите на референдума от 11 юни с въпрос дали Пуерто Рико да стане щат на САЩ, са се изказали в полза на това, но ниската избирателна активност от едва 23% може да се използва като спирачка за процеса. 
„Изборите се определят от тези, които гласуват, а не от тези, които не. Ясно е, че повечето пуерторикански искат страната да стане щат на САЩ. Затова и водачите на определени фракции призоваваха хората да не гласуват, знаейки, че последователите на настоящия териториален статут щяха да загубят лошо“. 
„Времето за равенството на Пуерто Рико настъпи“, посочи Гонзалес-Колон. Пуерто Рико ще представи план, според който двама сенатори и двама конгресмени от местната законодателна власт ще заминат за Вашингтон да поискат статут на щат. По време на предизборната си кампания президентът на САЩ Доналд Тръмп даде сигнал, че е открит към това Пуерто Рико официално да стане щат. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване