06/13/17 19:13
(http://www.klassa.bg/)

Черногорската опозиция предупреждава, че страната е на прага на гражданска война

 Черна гора се намира на прага на гражданска война заради нежеланието на властите да чуят мнението на населението, предава БГНЕС. Това е заявил на пресконференция един от лидерите на опозиционната коалиция „Демократичен фронт“ Андрия Мандич „За всеки опозиционен политик е задължение да спазва принципите, които имат значение за Черна гора... Тази страна се намира на прага на гражданска война“, заяви Мандич.
По-рано Върховният съд на Черна гора потвърди обвиненията на специалната прокуратура по отношение на лидерите на „Демократичния фронт“ Андрия Мандич и Милан Кнежевич, двама руснаци и бившия ръководител на руската жандармерия Братислав Дикич по обвинение в подготвяне на преврат на 16 октомври 2016 г.
Коалицията „Демократичен фронт“ активно се противопоставяше на членството на Подгорица в НАТО.
БГНЕС припомня, че черногорската прокуратура обвини 25 души от Русия, Черна гора и Сърбия, че са създали престъпна терористична организация, с цел да извършат преврат на 16-ти октомври, когато се проведоха парламентарни избори в страната.
Неотдавна 9 сръбски граждани се признаха за виновни и постигнаха споразумение с прокуратурата. Всички те получиха наказания между 5 и 6 месеци затвор. Целта на преврата била да се предотврати членството на Черна гора в НАТО

segabg.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване