06/19/17 07:12
(http://www.klassa.bg/)

Извънредно: Пореден кошмар в Лондон!

 Този път бял мъж гази с ван мюсюлмани
Няколко пешеходци са пострадали, след като са били ударени от ван в Лондон, пише британският вестник The Independent. Микробусът е блъснал пешеходци на улица "Севън систърс", близо до джамия, предаде Ройтерс. Най-малко десетима души са били ранени. Те са се молели по случай свещения за мюсюлманите месец Рамадан. Гладко избръснат бял мъж е бил задържан от полицията, уточнява в. "Дейли мейл".
Имамът на джамията във Финсбъри парк Мохамед Козбър каза пред в. "Сън", че "който е направил това, той е го направил, за да навреди на хората и това е терористична атака.
Съветът на британските мюсюлмани съобщи, че това е станало пред джамия. "Бяхме информирани, че ван се е блъснал във вярващи, които излизали от джамията във Финсбъри парк. Молитвите ни са за жертвите", се казва в съобщението на Съвета на мюсюлманите. АФП напомня, че в свещения месец рамазан вярващите мюсюлмани отиват в джамиите след ифтар - прекъсването на постите след падането на нощта - за да се помолят около полунощ. 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване