06/21/17 22:12
(http://offnews.bg)

Предлагат да се изсекат дърветата по магистралите, за да се намалят жертвите на пътя

Полицията в Пазарджик предлага дърветата около магистралите да бъдат изсечени. Според служителите на реда това ще намали жертвите на пътя. 

Поводът за предложението е станалата преди близо 10 дни катастрофа на АМ "Тракия", когато 10 души загинаха, блъскайки се в дърво на магистралата. Според местната полиция, ако това дърво не е било там, хората най-вероятно са щели да оцелеят, предаде бТВ.

Статистиката сочи, че 14 души са загинали за период от 3 години, след като се блъскат с колите си в дървета в Пазарджишкия район.

„Там, където има опасности, трябва да са обезопасени с мантинели, които отговарят на стандартите да задържат тирове и стандартни автомобили, а не както е в повечето случаи да се пести от такива съоръжения”, каза Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

От АПИ обаче обясняват, че дърветата са важна част от защитата на пътя през зимата - те пазят от навявания в равнинни терени.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване