06/22/17 06:58
(http://www.clubz.bg/)

Изненада: номинация "анти-Георги Колев" за шеф на ВАС

Трима от ВСС номинираха съдия Соня Янкулова от ВАС за бъдещ председател на съда. До днес - последния възможен срок за номиниране, състезанието изглеждаше "с един кон" - съдия Георги Чолаков, посочен от Георги Колев и одобрен с мнозинство от пленума на ВАС.

"Изхождайки от авторитета на съдия Янкулова, личните и професионалните й качества, считам , че кандидататурата на съдия Янкулова също трябва да бъде представена пред ВСС", каза Юлия Ковачева - една от тримата членове на съвета, които са я номинирали.

Тя и колежката й Галина Карагьозова казаха изрично, че са сред най-големите радетели за съдийско самоупрвелние и уважават кандидатурата на съдия Чолаков. Третото подписала прездложението за Янкулова, е бившият представляващ съвета Соня Найденова.

"Съдия Янкулова отговаря напълно на професионалните и етични стандарти, което ни мотивира да направим предложние", каза Ковачева.

"Ще си позволя да изразя личната си увереност, че настоящата процедура ще приключи с избор на председател на ВАС, основан на справедлива оценка на качествата", обяви тя.

"Номинирането на колегата Янкулова не е несъобразяване с желанието на колегите", подчерта Карагозова - Янкулова също бе предложане на въпросния пленум на ВАС, койта събра повече гласове за Чолаков.

В съгласието си съдийката казва:

"Благодаря за номинацията, за мен тя е изключителна чест и води голяма отговорност, а аз съм отговрен човек. Бих искала в тази кампания да запазим себеуважието. Важно е кой ще бъде председател на съда, но е по-важно да съхраним човшките и отношения. Според мен няма нищо по-ценно от човешките вазиомоотношения", заявява Янкулова.

До края на днешното заседание на ВСС има още възможности да се внасят номинации.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване