Земетресение от 4,1 по Рихтер в Румъния

https://www.24chasa.bg/novini/article/6300860

Земетресение от 4,1 по Рихтер в РумънияЗеметресение с магнитуд 4,1 по скалата на Рихтер е регистрирано в Румъния днес в 12,48 ч. румънско (и българско) време, предаде БТА. Епицентърът на труса е бил на дълбочина 138,8 км в земетръсния район Вранча, на около 140 км от Букурещ. Вчера в 2,50 ч. през нощта също стана земетресение. То бе с магнитуд 4,

3 месеца разкопават Небет тепе

https://www.24chasa.bg/region/article/6300558

3 месеца разкопават Небет тепеФиналният етап от мащабното проучване на Небет тепе - акропола на Пловдив, започва в понеделник. Това е най-отговорният обект, тъй като в него се редуват всички пластове - праистория, античност и средновековие. "Ще бъде разкрита цялата южна крепостна стена, за да може да бъде експонирана. Ще се правят и допълнителни проучвания на площта пред нея,

ГЕРБ иска комисия да разследва избора на боен самолет от служебното правителство

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/25/2995565_gerb_iska_komisiia_da_razsledva_izbora_na_boen_samolet/?ref=rss


От партия ГЕРБ имали достатъчно съмнения, че президентът Румен Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители, когато още е нямало окончателно решение на служебното правителство. Това заяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов на пресконференция днес, съобщи агенция "Фокус".<br /><br />В ГЕРБ започвали да смятат, че крадецът вика "Дръжте крадеца"<br /><br />В едно от последните си заседания в края на април служебното...

Цветанов: Не е коректно полицаите да протестират на професионалния празник

http://www.cross.bg/vsichki-tzvetanov-bulgarskite-1547086.html

/КРОСС/ „Убеден съм, че ще намерим решение за българските полицаи, не е коректно на професионалния празник на МВР да се организира протест". Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, по време на пресконференция във връзка със заявките на СФСМВР, че ще започват серия от протести, първият от които е насрочен за 5 юли, когато е и празникът на служителите на МВР. Според него по този начин се омаловажава трудът на всички достойни полицейски служители, работили в системата през годините. „Когато има професионален празник, обществото и всички трябва да отдадем заслуженото за това, което правят тези полицаи през всичките тези десетилетия. Полицаи има днес, полицаи е имало и вчера, ще има и утре. Когато има професионален празник, трябва с чест и уважение да се отнасяме към труда на полицейските служители и да почитаме паметта на загиналите полицаи при изпълняване на служебните им задължения", коментира той. Цветанов заяви, че в момента се събира информация за проектобюджета за 2018 г. „Няколко месеца преди внасянето му в парламента ще можем действително да водим разговори. Най-важното е да имаме икономически растеж, по-голяма събираемост, което означава, че трябва да имаме ефективност на българските институции

Божигол пак избухна с нов поздрав (видео)

https://offnews.bg//izvan-terena/bozhigol-pak-izbuhna-s-nov-pozdrav-video-659041.html

Футболистът Валери Божинов - Божигол се завърна в София и отново избухва с придобилите култов статус от зимата насам поздрави.

Нападателят пак се снима в колата си и на фона на любимата си песен "Трепни" на Цеца Величкович започна да поздравява приятелите си.

Този път обект на поздравите му беше Благой Георгиев. Божинов изрази съжалението си, че бившият халф на националния отбор не е в София, за да му помогне в турнирите на малки вратички, които явно организира с приятели в близките седмици.

"Поздрав за Благо Георгиев, професорът на малките врати. Липсваш, приятелю. Блаже, липсваш, брат и специално за теб ще бием Тони Найка", сподели Божинов във видеото, което публикува в социалната мрежа "Инстаграм".

Той беше в компанията на един от съотборниците си в тези битки.

Иво Иванов: Тръмп взе в кабинета си хора с гафове и с лични интереси

http://frognews.bg/news_137135/Ivo-Ivanov-Tramp-vze-v-kabineta-si-hora-s-gafove-i-s-lichni-interesi/

Доналд Тръмп направи министри хора, които или са станали известни със своите гафове, или които гонят лични цели. Това заяви в предаването „120 минути” журналистът, живеещ отвъд Океана, Иво Иванов.

Ердоган не приема обещанията за оръжията, доставени на сирийските кюрди

https://www.24chasa.bg/novini/article/6300852

Ердоган не приема обещанията за оръжията, доставени на сирийските кюрдиТурският президент Реджеп Тайип Ердоган нарече днес "измама" американското обещание, че оръжията, които бяха изпратени на сирийските кюрдски Сили за защита на народа, ще бъдат взети обратно след победата над "Ислямска държава", предаде агенция БТА. "Онези, които мислят, че могат да измамят Турция, като казват, че ще си вземат обратно оръжията,

Ивет Лалова триумфира на 200 м във Финландия

http://www.moreto.net/novini.php?n=354178

Ивет Лалова донесе втора победа за България в първа лига на европейското отборно първенство по лека атлетика във Вааса (Финландия), след като бе най-бърза в спринта на 200 метра с 23.33 секунди. Тихомир Иванов вчера записа първия успех за тима ни в състезанието, след като триумфира на скок височина с личен рекорд от 2.

Жълт код е обявен в 18 области заради опасно топло време

http://www.cross.bg/gradysa-vyatur-ymeren-1547083.html

/КРОСС/ Жълт код за високи температури и опасно топло време е обявен в 18 области в страната от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за понеделник 26 юни. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил. Синоптиците предупреждават, че температурите в първия ден от новата седмица ще достигнат до 32-37 градуса. След пладне над западните райони и Рило-Родопската област ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В Източна България ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното и още ще се понижи. В планините ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността и на места краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 26 градуса, на 2000 м - около 20 градуса. По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 24-26 градуса. Температурата на морската вода е 22-24 градуса, а вълнението на морето ще е 1-2 бала. Екстремно топло време ни очаква и в края на следващата седмица в дните четвъртък, петък и събота, като температурите могат да достигнат и до 40 градуса тогава.  

Защо не харесваме как звучи гласът ни на запис?

https://offnews.bg//zdrave-i-krasota/zashto-ne-haresvame-kak-zvuchi-glasat-ni-na-zapis-659039.html

Ново изследване на University College London обяснява защо не харесваме как звучи гласът ни на запис.

Когато чуете, че други хора говорят, мозъкът ви получава звуковите вълни, идващи от "говорителя" и ги превръща в звуци. Когато вие говорите, вашият мозък получава вибрации от два източника - тези, които се движат във въздуха през устата ви и акордите, които вибрират у вас, обясни Мартин Бърчъл, професор по ларингология, в интервю за Time, цитиран от Indy100.

"Звукът преминава около нашите синуси, през всички празни пространства в главите ни и средното ухо, което променя начина, по който чуваме гласа ни в сравнение с това, което чуват другите хора", посочва той.

Когато слушаме запис на гласа си, чуваме само вибрациите на въздуха и го приемаме сякаш друг човек говори, допълни Бърчъл.

Пожар изпепели бивш ресторант в центъра на Пловдив

http://www.mediapool.bg/pozhar-izpepeli-bivsh-restorant-v-tsentara-na-plovdiv-news265768.html

Голям пожар изпепели бивш ресторант в центъра на Пловдив в съботната вечер. Близо 3 часа продължи потушаването на огъня, съобщиха от пожарната, цитирани от Нова телевизия. Екипи на 5 противопожарни автомобила се бориха с пламъците в неработещото от няколко години заведение, което се е превърнало в свърталище на клошари и наркомани. Предполага се, че именно те са причинили възникването на пожара. Огънят лумна малко след 21:00 ч., а сирените на пожарните заглушаваха, провеждащия се на Античния театър оперен концерт. По целия бул. "Цар Борис III-ти Обединител" в центъра на града се стелеше гъст дим. Клиентите и персонала на намиращото се в съседство действащо заведение бяха евакуирани.

Първи търг за газов хъб "Балкан" - през юли

http://clubz.bg/55522-pyrvi_tyrg_za_gazov_hyb_balkan_prez_yuli

Държавното дружество "Булгартрансгаз" ще обяви обществената поръчка за предпроектното проучване за газовия хъб "Балкан" край Варна през юли.

Това съобщи зам.-председателят на комисията по енергетика в парламента от ГЕРБ Валентин Николов, цитиран от БНТ. Целта на първата крачка към старт на проекта е да бъдат обсъдени всички възможни трасета на газопреносната инфраструктура на територията на страната ни.

Търгът ще е за около 2 милиона евро, като половината от финансирането се осигурява от Европейската комисия, а останалата част - от Програмата "Механизъм за свързване на Европа".

"Целта е България да не бъде заобиколена, да бъдат реализирани всички тези инвестиции, които бяха направени. 80% от компресорните станции на Балканите са съсредоточени тука. Голяма част от тях са подменени. В момента правим реверсивна връзка с Турция, която да подпомогне процеса за диверсификация на трасета, на източници. Идеята е България в никакъв случай да не бъде заобиколена от т.нар. "Турски поток", обясни Николов.

Kатар призова Тръмп да се намеси в кризата в Персийския залив

https://www.24chasa.bg/novini/article/6300844

Kатар призова Тръмп да се намеси в кризата в Персийския заливСкоро ще стане месец, откакто започна кризата в Персийския залив, пише американския вестник The Hill, цитира "Фокус". В тази връзка Катар призова Белия дом да окаже своето значително влияние върху държавите, които наложиха блокада на малката полуостровна страна. Доха настоява САЩ да притиснат Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства,

Принц Хари разкри, че е искал да напусне кралското семейство

http://www.mediapool.bg/prints-hari-razkri-che-e-iskal-da-napusne-kralskoto-semeistvo-news265767.html

Британският принц Хари разкри, че преди време е искал да напусне кралското семейство, да се откаже от привилегиите си и да може да живее обикновен живот, но решил да продължи да изпълнява задълженията си, за да бъде лоялен към баба си, кралица Елизабет ІІ. Това сподели 32-годишният принц, който е пети в наследствената линия на британския трон, в интервю за вестник "Мейл от Сънди", цитирано от местните медии в неделя. Думите му идват дни, след като в друго интервю Хари заяви, че "никой от кралското семейство не иска да заеме трона" и коментира, че промяната в британската монархия е неминуема, независимо дали след Елизабет ІІ на престола ще се качи баща му принц Чарлз или брат му принц Уилям. Сега в откровен разговор за проблемите през 20-те си години, той разказва как, след като трябвало да напусне армията през 2007 г., осъзнал, че е прекарал години наред, в които "не искал да порасне", и изпитвал големи трудности да намери смислена кауза, на която да се отдаде. Той описва като пълен хаос няколкото години от живота му, прекарани в купони и пиене, но посочва, че е решил да бъде по-конструктивен и "да остана в ролята на самия себе си". Хари описва, че е бил съкрушен, когато през 2007 г. след десет седмици служба в Афганистан, неговото пребиваване там стана медийно достояние и от съображения за сигурност трябваше да бъде оттеглен от мисията. "Бях много възмутен", разказва Хари. "Да бъда в армията беше най-доброто бягство, което можех да имам. Чувствах, че наистина постигам нещо. Не бях принц, Бях Хари", допълва той. С професионална помощ, препоръчана от по-големия му брат Уилям, обаче Хари намерил начин да преоткрие себе си и да избере ролята, с която заслужи публично уважение – да работи за справянето на хора с психически разстройства, допълва вестникът.

ГЕРБ иска комисия да провери дали Радев е предопределил избора на "Грипените"

https://offnews.bg//politika/gerb-iska-komisia-da-proveri-dali-radev-e-predopredelil-izbora-na-gri-659040.html

ГЕРБ иска специална комисия да разследва как е направен изборът за купуване на изтребител, тъй като според партията вече има достатъчно съмнения, че президентът Румен Радев е предопределил избора на на шведските изтребители "Грипен". 

Това обяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. 

По думите му съмненията на партията са на базата на информация от открити източници, според които Радев е защитил избора на "Грипените", преди да е взето окончателното решение.

"Искаме да проверим с парламентарните механизми как се стигна до този извод, до това решение и дали действително има постъпила информация, която не е отработена и е дисквалифицирала един от участниците служебно", посочи Цветанов, цитиран от "Фокус".

Той подчерта, че трябва да се покаже истината, за да се гарантира прозрачността. "В никакъв случай няма да допуснем да има заиграване с националните интереси и със сигурността на страната", коментира Цветанов.

Целта на комисията ще бъде да разбере дали има оказан натиск и защо се е бързало с решението, защо е декласиран един от участниците.

Всички парламентарни групи трябва да са наясно за какво ще се харчат парите и по какъв начин се е стигнало до това решение, посочи и председателят на парламентарната комисия по отбрана ген. Константин Попов.

Мнение, че изборът на шведските изтребители "Грипен" е предопределен изрази и премиерът Бойко Борисов преди дни. 

Доколко много е администрацията

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/dokolko-mnogo-e-administraciiata-241834/

Заетите в администрацията намаляват с около 4-5% спрямо миналата година

Концесионерът забрани хавлии, шезлонги и кучета върху дюните в Несебър

http://www.dnevnik.bg/zelen/2017/06/25/2995559_koncesionerut_zabrani_havlii_shezlongi_i_kucheta_vurhu/?ref=rss


Видеокамери и охранители пазят дюните на южния плаж в Несебър от недобросъвестни туристи. От началото на сезона защитените пясъчни дюни са под денонощно наблюдение, осигурена е и физическа охрана. Това съобщиха от фирмата - наемател на плажа. Оттам информираха, че е наложена забрана за поставянето на плажни принадлежности върху защитените пясъчни образувания.<br /><br />"Всяко нарушаване на целостта на дюните ще бъде записано на лентата и ще бъде използвано като доказателство...

Турция не свързва своята база в Катар с кризата в Залива

https://www.24chasa.bg/novini/article/6300802

Турция не свързва своята база в Катар с кризата в ЗаливаТурция не вижда връзка между създаването на турска военна база в Катар и кризата в Залива, заяви днес пред журналисти говорителят на турското външно министерство Хюсеин Мюфтюоглу, предаде БТА. "Ние сме разстроени от това, че кризата между Катар и другите страни от Залива още не е решена. Не виждаме никаква връзка между създаването на военна база в

Без ток утре във Варна и областта ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=354155

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 26 юни ще бъде прекъснато електрозахранването в няколко района на Варна и областта, научи Moreto.net. Ето и пълният списък: - от 09:00 ч.

Пожар във влак в Горна Оряховица

http://www.cross.bg/pozhar-oryahovitza-vlak-1547084.html

/КРОСС/ Пожар е пламнал в товарен влак на гара Горна Оряховица, съобщава „Нова телевизия". По първоначална информация на телевизията има пострадали. Пламъците са избухнали в композиция от 3 вагона. Засега не са известни повече подробности.

Тръмп обвини Обама за бездействие срещу Русия на изборите

https://www.actualno.com/america/trymp-obvini-obama-za-bezdejstvie-sreshtu-rusija-na-izborite-news_618876.html

Президентът Доналд Тръмп повдигна въпроса защо администрацията на бившия президент Барак Обама не направи нищо срещу Москва в отговор на опитите за намеса в предизборната кампания в САЩ през 2016 г. "Обама е знаел много преди изборите за Русия и не направи нищо по въпроса

Дюните на южния плаж в Несебър са под непрекъснато видеонаблюдение

https://www.24chasa.bg/region/article/6300815

Дюните на южния плаж в Несебър са под непрекъснато видеонаблюдение Видеокамери пазят дюните на южния плаж в Несебър от недобросъвестни туристи. От началото на сезона защитените пясъчни дюни са под денонощно наблюдение, осигурена е и физическа охрана. Това съобщиха от фирмата-наемател на плажа, предаде БНТ. От там информираха, че е наложена забрана за поставянето на плажни принадлежности върху защитените пясъчни

Пожар във влак на гара Горна Оряховица, има пострадали

https://www.24chasa.bg/region/article/6300832

Пожар във влак на гара Горна Оряховица, има пострадалиПожар в товарен влак на гара Горна Оряховица.По първоначална информация има пострадали, предаде Нова тв. По информация на телевизията пламъците са избухнали в композиция от 3 вагона. Очаквайте

Взрив и пожар във влак, машинистите са обгорели

http://frognews.bg/news_137134/Vzriv-i-pojar-vav-vlak-mashinistite-sa-obgoreli/

Няколко взрива и пожар в товарен влак на гара Горна Оряховица. По първоначална информация има пострадали - обгорели са двамата машинисти. Те са закарани в болница.

Първи подиум за Пламен Кралев в ETCC

https://www.24chasa.bg/sport/article/6300833

Първи подиум за Пламен Кралев в ETCCБългарският пилот Пламен Кралев записа първи подиум в кариерата си в европейския шампионат за туристически автомобили на ФИА. Той завърши втори второто състезание на пистата в португалския град Виля Реал, като допусна пред себе си само унгареца Жолт Сабо. Още в първото състезание Пламен, който дебютира в шампионата,

На хърватската президентка ѝ прилоша по време на честванията на националния празник

http://www.cross.bg/kitarovich-grabar-hurvatiya-1547082.html

/КРОСС/ На президента на Хърватия Колинда Грабар Китарович ѝ прилоша по време на католическа меса в катедралата в Загреб по повод националния празник Ден на държавността, съобщи информационният сайт Индекс, цитиран от БНТ. На месата, отслужена от кардинал Йосип Божанич, освен президента присъстваха и председателят на парламента Гордан Яндрокович и премиерът Андрей Пленкович. По време на службата Грабар Китарович се почувствала зле и се наложило да излезе от храма. Нейният говорител съобщи, че вероятно прилошаването се дължи на проблеми с вратните прешлени, от които страда от няколко месеца. Хърватия отбелязва днес 26 години от обявяване на независимостта си от бивша Югославия. Преди месата Грабар Китарович честити празника на хърватския народ и заяви, че задачата на Хърватия е да изгради модерно и прогресивно общество, в което всеки гражданин има сигурно бъдеще и възможност да постигне това, към което се стреми.    

Човекът на Путин на Балканите

https://www.vesti.bg/sviat/balkani/chovekyt-na-putin-na-balkanite-6070745

Така е озаглавил анализа си в "Политико" журналистът Хауърд Еймъс, който живее в Москва и през последните шест години пише репортажи от цяла Русия и бившия Съветски съюз

Путин има нов човек на Балканите

https://www.vesti.bg/sviat/balkani/putin-ima-nov-chovek-na-balkanite-6070745

Това пише в. "Политико" журналистът Хауърд Еймъс, който живее в Москва и през последните шест години пише репортажи от цяла Русия и бившия Съветски съюз

ГЕРБ иска парламентарна комисия да разследва избора на шведски изтребители

//dariknews.bg/novini/bylgariia/gerb-iska-parlamentarna-komisiia-da-razsledva-izbora-na-shvedski-iztrebiteli-2032777

Имаме достатъчно съмнения, че президентът Радев е защитил решението за закупуване на шведски изтребители и това е станало в периода, в който нямаше окончателно решение на служебното правителство. Това заяви на извънреден брифинг днес председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цвета

На хърватската президентка също й прилоша по време на църковна служба

https://www.24chasa.bg/novini/article/6300823

На хърватската президентка също й прилоша по време на църковна службаНа хърватската президентка Колинда Грабар Китарович й прилоша днес по време на католическа меса в катедралата в Загреб по повод националния празник Ден на държавността, предаде БТА. На месата, отслужена от кардинал Йосип Божанич, освен президента присъстваха и председателят на парламента Гордан Яндрокович и премиерът Андрей Пленкович.

ТИР-ове чакат в 20-километрова опашка от Турция към България

https://www.actualno.com/society/tir-ove-chakat-v-20-kilometrova-opashka-ot-turcija-kym-bylgarija-news_618875.html

Около 20 километра опашка от ТИР-ове се е натрупала откъм турската страна на митницата на ГКПП "Капъкуле" на българо-турската граница, съобщиха властите в град Одрин. Според информация на агенция "Доган", която се позовава на представители на турската митническа администрац

ГЕРБ искат комисия да разследва избора на боен самолет от служебното правителство

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/25/2995565_gerb_iskat_komisiia_da_razsledva_izbora_na_boen/?ref=rss


От партия ГЕРБ имали достатъчно съмнения, че президентът Румен Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители, когато още е нямало окончателно решение на служебното правителство. Това заяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов на пресконференция днес, съобщи агенция "Фокус".<br /><br />В едно от последните си заседания в края на април служебното правителство одобри офертата на шведската компания СААБ за изтребители "Грипен" като...

Израел бомбардира силите на Асад в отговор на сирийски обстрел

http://www.moreto.net/novini.php?n=354177

Самолет на израелската бойна авиация отговори на обстрел срещу Голанските възвишения от сирийска територия, предаде Дойче веле с позоваване на информация от въоръжените сили на Израел. Самолетът е нанесъл удари срещу два танка на сирийските правителствени войски, северно от височините, както и срещу позициите, от които е извършен обстрелът.

20-километрова опашка от тирове се натрупа от Турция към България

http://www.cross.bg/tirove-tyrskata-kapukyle-1547081.html

/КРОСС/ Около 20 километра опашка от тирове се е натрупала откъм турската страна на митницата на ГКПП "Капъкуле" на българо-турската граница, съобщиха властите в град Одрин. Според информация на агенция "Доган", която се позовава на представители на турската митническа администрация, задръстването с тирове от турската страна на границата се дължи на недостатъчен персонал на българската митница на Капитан Андреево, което забавя обработването на камионите. От турската митница твърдят, че практически на Капитан Андреево не се приемат тирове или това се извършва много бавно и ограничено. Опашката се е проточила от Капъкуле до град Одрин. В Турция вчера започна ваканция за Рамазан байрам, но стотици тирове още от петък са тръгнали на път, за да доставят товарите в началото на новата седмица. Поради празниците на граничния пункт с България са се натрупали също много леки коли, автобуси и други МПС-та. От Капъкуле съобщиха, че гишетата на пункта работят нормално и обслужват пътниците, но забавянето било от българската митница.

Столетник сам гледа градинка пред дома си в Килифарево

https://www.24chasa.bg/region/article/6300634

Столетник сам гледа градинка пред дома си в КилифаревоВ Килифарево вече се гордеят със столетник. Юбилеят на Косю Яламов бе отбелязан тази сутрин в дома на рожденика. Приятният повод събра близки, роднини, приятели и познати на Яламов, съобщиха от общината. За столетника бяха подготвени изненади – от името на Община Велико Търново рожденикът получи поздравителен адрес от кмета Даниел Панов,

Ивет отвя конкуренцията на 200 метра

https://offnews.bg//leka-atletika/ivet-otvia-konkurentciata-na-200-metra-659034.html

Ивет Лалова се реваншира за фалстарта си на 100 м с победа на 200 м на Европейското отборно първенство от Първа лига във финландския град Вааса.

Българската спринтьорка не даде шанс на съперничките си на половин обиколка и финишира първа за 23.33 сек (-1.3 м/сек). Така тя донесе 12 точки за националния тим, който брани мястото си в тази лига.

Втора се нареди швейцарката Корнелия Халбхер с 23.76 сек, а трета завърши португалката Доркас Лорене азола с 23.76 сек.

В същата дисциплини при мъжете Денис Димитров завърши шести с 21.44 сек (+1.3 м/сек). Първата позиция по безапелационен начин извоюва азербайджанецът с турски паспорт Рамил Гулиев, който постигна рекорд на шампионатите от 20.20 сек.

Алекс Уилсън (Швейцария) се нареди втори с 20.55 сек, а Самуел Пурола (Финланди) записа личен рекорд от 20.84 сек за третата позиция.

Д-р Николай Михайлов: Най-големият проблем е загубата на сигурност, на екзистенциална стабилност

http://pogled.info/bulgarski/d-r-mihailov-nai-golemiyat-problem-e-zagubata-na-sigurnost-na-ekzistentsialna-stabilnost.87093

/Поглед.инфо/ Най-големият проблем на днешното време, и то в глобален мащаб, е загубата на сигурност и отпадането на функцията на бъдещето - хората не могат да разчитат, че утрешният ден ще повтори днешния.

Цветанов заподозря президента в корупция, сам решавал за „Грипен”

http://frognews.bg/news_137133/TSvetanov-zapodozria-prezidenta-v-koruptsiia-sam-reshaval-za-Gripen/

Има съмнения за корупционни практики на най-високо ниво в държавата. Например президентът Радев е решавал за избор на самолет за ВВС в полза на един производител, а е отстранен от конкурса друг. Ще разследваме случая в посока на прозрачността, за която говори сам Радев и ако се установи нещо нередно, ще имаме пример за лоши практики на ниво президент. Това заяви на извънредна пресконференция в късния неделен следобед зам.-лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Сигнал" записва в студиото на "Бийтълс" в Лондон

http://www.cross.bg/royd-london-abi-1547080.html

/КРОСС/ В емблематичното „Аби Роуд" в Лондон са пели някои от най-големите звезди в историята на музикатаЗвукозаписното студио „Бийтълс" - „Аби Роуд" в Лондон, е запечатало 90% от любимите песни на няколко поколения. А тези дни там се родиха и две нови парчета на българската група „Сигнал", съобщава „Нова телевизия". Сред звездите, които са правили записи на емблематичното място, са Стинг, „Спайс гърлс", „Тейк дет", Кайли Миноуг, „Оейзис", Елтън Джон, Майкъл Джексън. Докато звездите пишат историята, хора като Крис я пренасят на плочата или на диска. За 18 години в студиото музикалният инженер е преслушал внимателно хиляди песни и филмови мелодии. През неговия пулт е преминала дори музиката на култовата поредица „Междузведни войни". Към своята звездна палитра от звуци днес Крис ще добави още нещо - музиката на „Сигнал". За групата първите крачки в „Студио 2" на „Аби Роуд" са неповторим момент. Въпреки че са десетилетия на сцената, те пристъпиха в шумоизолираната зала с вълнението на малки деца, докоснали се до света на своите идоли.

20 км опашка от тирове на турско-българската граница

https://www.24chasa.bg/novini/article/6300776

20 км опашка от тирове на турско-българската границаОколо 20 километра опашка от ТИР-ове се е натрупала откъм турската страна на митницата на ГКПП Капъкуле на българо-турската граница, съобщиха властите в град Одрин, предаде БТА. Според информация на агенция Доган, която се позовава на представители на турската митническа администрация, задръстването с ТИР-ове от турската страна на границата се

Изненада! Роналдо ще става баща на четвърто дете

//dariknews.bg/novini/liubopitno/iznenada-ronaldo-shte-stava-bashta-na-chetvyrto-dete-2032776

След като според слуховете в Испания Кристиано Роналдо се сдоби с близнаци само преди седмица, благодарение на сурогатна майка, днес "Мундо Депотртиво" обяви, че португалецът ще става баща за четвърти път.
 

"Безбог", "Слава" и "Спомен за страха" се борят за наградите на Филмовата академия

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6300777

"Безбог", "Слава" и "Спомен за страха" се борят за наградите на Филмовата академияВ понеделник в Театъра на Армията се връчват статуетките, присъждани на принципа на оскарите Българските награди за най-добри филмови постижения, избрани на принципа на оскарите - чрез гласуване от членовете на BG филмовата академия, се връчват тази вечер в Театъра на Българската армия. За най-добър игрален пълнометражен филм ще се борят лентите

Знаменитости разказват за срещи с НЛО

https://www.vesti.bg/lyubopitno/zagadki-i-misterii/znamenitosti-razkazvat-za-sreshti-s-nlo-6070744

Звездите понякога се опитват да привлекат вниманието по странен начин, дали разказите им за срещи с НЛО са истински - можем само да гадаем

Над 2000 души бяха евакуирани заради горски пожари в Южна Испания

http://www.cross.bg/dyshi-selo-moger-1547079.html

/КРОСС/ Над 2000 души бяха евакуирани в Южна Испания заради горски пожар в близост до село Могер, Андалусия, съобщава RTVE. Стихията е пламнала в близост до известния национален парк Доняна. Евакуирани са всички прилежащи къмпинги, един хотелл, както и местното население. Те са настанени в сградата на местната община и дори в помещенията на местния стадион. В дейностите за гасене на пожара са мобилизирани над 280 души, като 21 от тях се грижат за борбата от въздуха. Пожарът се разразил късно в събота край село Могер, намиращо се на южното испанско крайбрежие. В неделя пламъците са достигнали западната част на националния парк „Доняна", един от най-известните испански природни резервати и дом на застрашения иберийски рис.  

Цветнов: Имаме съмнения, че президентът Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители

https://www.actualno.com/politics/cvetnov-imame-symnenija-che-prezidentyt-radev-e-zashtitil-reshenieto-za-kupuvane-na-shvedski-iztrebiteli-news_618871.html

Имаме вече достатъчно съмнения, от изводите, които сме направили от открити източници, че президентът Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цве

Евакуираха „Окото на Лондон” заради неизбухнала бомба в Втората световна война

http://www.moreto.net/novini.php?n=354176

Лондонските власти евакуираха световноизвестното виенско колело „Окото на Лондон” и близкият до него кей „Ватерло” заради открита неизбухнала бомба от Втората световна война, предаде британският в. „Индипендънт”. По първоначални данни турист е забелязал бомбата и е сигнализирал на полицията.

1500 евакуирани заради пожар в Южна Испания

https://offnews.bg//sviat/1500-evakuirani-zaradi-pozhar-v-iuzhna-ispania-659035.html

Най-малко 1500 души са евакуирани заради пожар в Южна Испания, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Пожарът избухна снощи в югозападната община Могер, но вече е стигнал до природния парк Доняна, включен в Световната мрежа на биосферните резервати на ЮНЕСКО. 

В потушаването на пожара са се включили седем самолета, десет хеликоптера и четири хидроплана. 

За момента не е ясно каква площ е засегната от пожара, който все още продължава да бушува. 

Не са ясни и причините за избухването му, като властите не изключват да е причинен от човешка дейност. 

В съседна Португалия при горски пожари загинаха 64 души, а над 250 бяха ранени. 

Националният природен парк Доняна е един от най-големите природни резервати в Испания. Неговите над 50 000 хектара площ са важна спирка за мигриращите птици от Африка и Европа. Обитаван е от редица животински видове, сред които са силно застрашените иберийски рис и испански царски орел, отбелязва Асошиейтед прес.

Куче бе избрано за кмет на селище в Кентъки

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6300730

Куче бе избрано за кмет на селище в КентъкиСпоред телевизия WDRB-TV (Дабъл Ю Ди Ар Би - Ти Ви), в селище в Кентъки за четвърти път куче е избрано за кмет, предаде БТА. Джорди Бамфорт заяви, че нейният 3-годишен питбул Бринет Полтро е победил в надпреварата с други животни, сред които котка, пилци и магаре, за да стане следващият кмет на Рабит Хаш, на 125 км северно от Ливингстън.

"Сигнал" - първите българи в студиото на "Бийтълс"

http://clubz.bg/55521-signal_pyrvite_bylgari_v_studioto_na_bijtyls

За първи път българи влязоха да записват в "Аби Роуд" в Лондон - легендарното студио, в което са записвали "Бийтълс".

Този невероятен късмет имаха музикантите от група "Сигнал", съобщи Нова тв.

Там са се родили едни от най-великите песни в света, които днес си тананикат хората от всички краища на планетата. В това студио са записвали също Стинг, Елтън Джон, Майкъл Джексън и много други.

Хора като музикалния инженер Крис Болстър пренасят създадените в "Аби Роуд" творби на плочи или дискове.

Въпреки че са от почти 40 години на цсцената, музикантите от "Сигнал" влезли в студиото с вълнението на малки деца, докоснали се до света на идолите си, отбелязва Нова тв.

"Когато навремето хващахме китарите си, бяхме чували за "Аби Роуд". И че "Бийтълс" записват тук. В момента, когато обикаляме това студио, все още не можем да повярваме, че сме в "Аби Роуд", споделя пред камерата Йордан Караджов.

В студиото ще бъдат записани две нови песни на "Сигнал".

Google спира да наднича в имейлите, за да ни показва "подходяща" реклама

https://offnews.bg//tehnologii/google-spira-da-nadnicha-v-imejlite-za-da-ni-pokazva-podhodiashta-r-659038.html

Google спира да сканира съдържанието на имейлите в Gmail с цел осигуряване на персонализирани реклами.

Технологичният гигант оповести решението в блога си в петък и уточни, че то ще бъде изпълнено по-късно тази година.

Показването на реклами е основано на база настройките на потребителите. Те могат да ги променят по всяко време, включително да премахнат персонализацията на рекламата.

Google "наднича" в личните имейли, за да създаде реклами за Gmail почти от старта на една от най-популярните електронни пощи днес, отбелязва "Индипендънт".

Въпреки решението си да спре преглеждането на имейлите заради рекламите, ще има други начини, по които Google ще сверява информацията за онлайн активността на потребителите си, за да приспособи рекламата. Например ще следи видео клиповете, които гледате в YouTube, ще продължи да наблюдава какво търсите и всъщност всичко, което правите в Chrome, ако сте влезли в Google акаунта си.

Може да проверите какво и как Google ви закача реклами, като отидете на "Ads settings" във вашия Gmail акаунт.

Имейлите ни все пак ще останат под наблюдение - не заради рекламата, а например заради проверката за спам и откриване на вируси.

Френски халф отказа офертата на "Левски"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/25/2995554_frenski_half_otkaza_ofertata_na_levski/?ref=rss


"Левски" среща нови проблеми със селекцията и привличането на нови футболисти. Сините са получили отказ от френския халф Лоик Дамур, научи "Дневник".<br /><br />Футболистът е получил оферта от Левски преди няколко седмици, но не е постигнал договорка с клуба.<br /><br />Дамур е на 26 години и играе в центъра на терена. Именно на тази позиция треньорът Николай Митов търси спешно нов играч, след като Божидар Краев и Мехди Бурабия бяха продадени.<br...

Френските социалисти ще бъдат опозиция на Еманюел Макрон

http://pogled.info/svetoven/evropa/frenskite-sotsialisti-shte-badat-opozitsiya-na-emanyuel-makron.87092

/Поглед.инфо/ Националния съвет на Социалистическата партия с огромно мнозинство - около 85 на сто от гласовете - прие резолюция, в която се посочва, че социалистите "се намират в пълна противоположност на правителството на Едуард Филип и президента Еманюел Макрон" и че "няма да гласуват доверие на този кабинет“.

Концесионерът на мина "Оброчище" платил част от борчовете към държавата и персонала

http://www.mediapool.bg/kontsesionerat-na-mina-obrochishte-platil-chast-ot-borchovete-kam-darzhavata-i-personala-news265766.html

Платени са част от дълговете към държавата  на концесионера на мангановата мина "Оброчище", чиято дейност бе спряна в началото на юни http://www.mediapool.bg/stachkata-v-mina-obrochishte-priklyuchi-kontsesiyata-vremenno-e-spryana-news264782.html след стачка на миньори заради неплатени заплати. Идната седмица ще стане ясно дали фирмата "Евроманган" ще погаси и останалите си задължения, за да може да поднови работа, каза министърът на енергетиката  Теменужка Петкова пред БНР в неделя. Концесионният договор с дружеството за добив на манган край варненското село Оброчище бе временно прекратен на 5 юни с мотива, че не са плащани такси за правото на дружеството да ползва подземните богатства. Тогава Петкова даде 14-дневен срок на "Евроманган" да плати 205 хил. лв. дължими и забавени концесионни възнаграждения за държавата. Мярката обаче бе възприета по-скоро като намаляване на социалното напрежение в мината, в която за последните три месеца имаше две гладни стачки с оставане на рудокопачи под земята. Петкова обясни временното стопиране на концесионния договор  с това, че законовата възможност била използвана, за да може "Евроманган" да събере необходимия ресурс и да издължи своите задължения и към персонала. "За радост, това се случи. Една част от задължението и към бюджета също е внесена. Това, което остава да бъде внесено и се надявам да стане факт в рамките на тази седмица, е да бъдат внесени още 80 000 евро в сметката на Министерството на енергетиката. С това ние ще изчистим окончателно нашите взаимоотношения. Ако тези средства не бъдат преведени по сметка на Министерство на енергетиката, аз ще бъда принудена да направя предложение за спиране на тази концесия", заяви министърът.

Принц Хари искал преди време да напусне кралското семейство

http://dnes.dir.bg/news/velikobritania-kralsko-semeystvo-Prince-Harry-25963563

Принц Хари преди време обмислял да напусне британското кралско семейство, пише британски вестник.

Гей парадът в Истанбул ще се проведе, въпреки забраната на местните власти

https://www.24chasa.bg/novini/article/6300747

Гей парадът в Истанбул ще се проведе, въпреки забраната на местните властиЗащитници на правата на ЛГБТ общността (лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални) обявиха, че организират днес "Парад на гордостта" в Истанбул, въпреки забраната на местните власти, предаде БТА. Организаторите на тазгодишния парад заявиха, че шествието започва в 17,00 ч. местно време от централния площад Таксим в Истанбул.

ООН вече говори за епидемия от холера в Йемен

http://www.cross.bg/dyshi-holera-hilyadi-1547078.html

/КРОСС/ Йемен е изправен пред най-тежката епидемия от холера, предупреди Организацията на обединените нации. В изявление на УНИЦЕФ и Световната здравна организация се посочва, че 200 хиляди души са заразени с холера в раздираната от война държава. Досега от епидемията са починали над 1300 души, от които една четвърт са деца. По данни на ООН разрушените водни и санитарни системи са лишили близо 15 милиона души от достъп до чиста вода и така болестта се разпространява върху 5 хиляди души на ден.  

Руски национали копират Гошо Петков, показват мустак

https://www.24chasa.bg/sport/article/6300749

Руски национали копират Гошо Петков, показват мустакДвама нападатели от руския национален отбор, които в момента обаче не са с отбора на турнира за купата на конфедерациите, повториха подигравателен жест на Георги Петков отпреди няколко години. Тогава след мача "Левски" - "Славия" 1:1, който лиши домакините от титлата в последния кръг, вратарят на "белите" сложи пръст над устата си,

И автоинструкторите се готвят за протест

//dariknews.bg/novini/bylgariia/i-avtoinstruktorite-se-gotviat-za-protest-2032775

Автоинструктори и школи за шофьорски курсове се готвят за национален протест в понеделник - 26 юни. Те настояват за сериозен диалог за обявените наскоро поредни нови мерки за провеждането на шофьорските изпити.
 
Намеренията на трансп

Мюсюлманите по света празнуват края на Рамазан

http://clubz.bg/55520-myusyulmanite_po_sveta_praznuvat_kraq_na_ramazan

Мюсюлманите по света и у нас празнуват от днес края на свещения месец Рамазан. Празненствата са до 28 юни, след като през последния месец вярващите постиха. В съседна Турция и мюсюлманите у нас наричат празника Шекер Байрям. По традиция се хапват сладкищи.

Момиче в Индонезия с традиционна като кройка дреха с популярното сред децата по целия свят коте Кити. 
В Афганистан по традиция на този ден в края на свещения месец Рамазан малчуганите, а и не само те, се люлеят на люлки. И празникът е много цветен.
Още афганистански момиченца на въртележка по случай празника.
Дрехите са цветни, като на празник. Момиче в Афганистан, въпреки че шиитската страна минава за популярна с напълно забулените мюсюлманки.

 

По традиция за празника се хапват сладкиши. Тези са от приготовленията в Пакистан.
Молитва в Малайзия - една от мюсюлманските страни в Югоизточна Азия.
Мъже пътуват към храма, за да се помолят по случай края на свещения месец в Пакистан.
По време на молитвата днес в Хонг Конг валеше дъжд. Но това не направи празника по-малко цветен, напротив.
Молитва в столицата на Египет - Кайро.
В Югоизточна Азия по традиция за празника дамите татуират ръцете и ходилата си с къна. 
Молитва в Киргизстан.

 

Индонезия, Джакарта. Столицата на държавата с най-многобройно мюсюлманско население в света.
Холандия.
Молитва в края на свещения месец Рамазан в Тирана, Албания.

Цветните и ярки дрехи и хиджаби на далите са популярни и във Филипините.

 

Макрон обмисля да събере парламента във Версайския дворец

https://www.24chasa.bg/novini/article/6300729

Макрон обмисля да събере парламента във Версайския дворецФренският президент Еманюел Макрон обмисля да събере парламента във Версайския дворец, за да изнесе реч пред депутатите и сенаторите, заяви в неделя говорителят на правителството Кристоф Кастанер, предава Reuters, цитира "Фокус". Говорейки пред телевизионния канал LCI Кастанер, заяви, че не може да отрече или потвърди,

Петкова пак обяви, че има инвеститорски интерес към АЕЦ "Белене"

http://www.mediapool.bg/petkova-pak-obyavi-che-ima-investitorski-interes-kam-aets-belene-news265765.html

Все още няма категорично решение дали със двата произведени за строежа на АЕЦ "Белене" реактора ще се строи на тази площадка или те ще бъдат поставени на терен в АЕЦ "Козлодуй", коментира енергийният министър Теменужка Петкова пред БНР в неделя. Дни след като в Москва при разговор с руския производител на оборудването "Росатом" стана ясно, че компанията по-скоро няма интерес да инвестира в ядрения проект, а предпочита да остане да работи по него като изпълнител, Петкова заяви, че има инвеститорски интерес към изграждане на АЕЦ "Белене", който е вън от Русия. Чий е интересът не стана ясно, но се очаква това да се разбере при бъдеща приватизационна процедура на проекта, за която се говори още от миналия юни, но по нея не се прави нищо като последното оправдание е очакваната нова енергийна стратегия на България, чийто проект трябва да е готов наесен. Според Петкова тъй като до септември се очаква у нас да пристигне и останалата част от произведеното ядрено оборудване за АЕЦ "Белене", дотогава трябва да е ясно и визията на правителството за проекта, "така че ние по най-добрия и най-оптимален начин да можем да използваме произведеното оборудване". Тя припомни, че освен планетите за двата реактора 1.170 млрд. лв., "имаме едни разходи, които са извършени по площадката на АЕЦ "Белене" през годините и те са в размер на 1.4 млрд. лв.". "Всички разходи, които са извършени, всички дейности, извършени до този момент, ни задължават да подходим  много отговорно и много държавнически, повтори за пореден път енергийният министър. "Росатом" изявяват желание и ще участват в изграждането на този проект, ако се намери стратегически инвеститор, защото това е гаранция за сигурността, за качеството на тази централа. Все пак, няма нищо по-сигурно и нищо по-добро от това конструкторът на този проект да бъде и изпълнител, който участва в изграждането. Но ако такава процедура не се реализира успешно, по начина, по който смятаме, че този процес трябва да протече, тогава ние ще мислим и за възможност за изграждане на VІІ блок на АЕЦ "Козлодуй" със същото оборудване, тъй като там има изградена и необходимата инфраструктура, а разполагаме и с необходимия експертен потенциал. Оборудването на АЕЦ "Козлодуй" също е руско производство, така че то ще бъде напълно съпоставимо, но ние сме длъжни да направим всичко необходимо, така че да защитим в максимална степен нашите интереси", посочи Петкова. Тя отново коментира, че бъдещето на ядрения проект ще зависи и от съдбата на въглищните централи, които до 2021 г. трябва да покрият нови по-високи екоизисквания на Брюксел или да бъдат затворени. "Това, което мога да кажа със сигурност е, че България ще се бори за това да получи дерогация по отношение на тези завишени изисквания спрямо въглищните централи", каза тя. Отложеното въвеждане на европейските екостандарти обаче може да е най-много до 2030 г., когато отново се отваря въпросът за съществуването им и е възможно правителството да обоснове възраждането на АЕЦ "Белене" с аргумента за затварянето на въглищните центпали и необходимостта до тогава да е изградена нова ядрена мощност у нас. Петкова се спря и на газовите проекти на страната , отбелязвайки плановете газовата връзка с Гърция да започне работа през 2020 г. "За България основен приоритет в сектор "Енергетика" е диверсификацията на източниците за доставка на природен газ, постигането на енергийна сигурност, постигането на конкуренти цени. За да станат тези приоритети факт, ние трябва да изградим липсващата инфраструктура със съседните на нас страни. Поради тази причина ние сме концентрирали изключително много своето внимание в изграждането на интерконекторите. Другата много важна наша цел е България да не остане заобиколена от тези големи енергийни проекти, които много динамично се развиват в последно време", каза Теменужка Петкова..

Изкуственият интелект на Фейсбук създаде собствен език

http://www.cross.bg/intelekt-opit-dosta-1547077.html

/КРОСС/ Изкуственият интелект на Facebook изненада инженерите на компанията като си създаде свой език за комуникация, съобщава онлайн изданието The Next Web, цитирано от Vesti. Постижението е на т.нар. чат ботове - програмите, които се използва във Facebook Messenger за комуникация с потребителите. Чрез тях компании могат да осъществяват базова връзка с потребителите и да им отговарят на въпроси без задължително всеки път да ангажират служител. В опит да увеличи прецизността на тези чат ботове, лабораторията за развитие на изкуствен интелект на Facebook (FAIR) редовно обучава алгоритмите. Едно от обученията е било оставяне на два чат бота да комуникират помежду си. Те са разчитали на готов сценарий с различни ситуации и реакции. Ботовете обаче са има ли правото да се отклоняват от сценария в опит да се научат на нови изразни средства и да подобрят качеството на комуникацията. Алгоритмите са се възползвали от тази възможност и са започнали да комуникират по свой си начин.Като цяло езикът на ботовете изглежда доста неразбираем. Той изобилства от повторения на личните местоимения. Освен това се оказва, че ботовете не харесват глаголите особено и се стремят да ги избягват. Засега няма как да се разбере дали роботите си говорят за тривиални неща като времето или пък планират световна доминация. А може и дори самите те да не се разбират

Федерер отупа Зверев и триумфира в Хале

https://offnews.bg//tenis/federer-otupa-zverev-i-triumfira-v-hale-659037.html

Роджър Федерер спечели за рекорден девети път турнира по тенис на трева в германския град Хале с награден фонд 1.966 милиона евро.

Швейцарецът разгроми по безапелационен начин Александър Зверев на финала с 6:1, 6:3 за само 52 минути.

Маестрото направи 22 уинъра (12 за германеца) и само 8 непредизвикани грешки (отново 12 за германеца), като бе безупречен от ретур и не позволи на младия си противник дори да “се закачи” за мача.

Интригата бе елиминирана от самото начало на сетовете, като зрителите единствено се чудеха колко точно пробива ще направи швейцареца - в крайна сметка той направи четири.

Федерер участва в 140-ия финал в кариерата си и вдигна 92-ата титла от календара на АТР, като по този показател изостава само от Иван Лендъл (94) и Джими Конърс (109).

Утре по Черноморието ще бъде слънчево с леко понижение на температурите

http://www.moreto.net/novini.php?n=354167

През нощта ще бъде предимно ясно, утре времето отново ще е предимно слънчево, около и след обяд в низините и равнините – горещо. Максималните температури ще са между 32° и 37°. По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток.

47 градуса в Аризона, хората пекат сладки в колите си (галерия)

https://offnews.bg//sviat/47-gradusa-v-arizona-horata-pekat-sladki-v-kolite-si-galeria-659036.html

Температурата във Феникс, Аризона, е достигнала рекордно ниво от 47°C. Тази стойност наподобява рекорд, регистриран на 26 юни 1990 г., когато са отчетени 50°C.

Полетите в щата са отменени, поради топящия се асфалт. Боите по пътните табели и пластмасови пощенски кутии се топят. Хората заснемат как пекат сладки на таблата в колите си.

Днес са отчетени 47°C, а върху бетона - 76°C.

Температурите в западните щати взеха четири жертви две в Ню Мексико и две в Калифорния.

Починали са 57-годишен мъж и 21-годишния му син, излезли на планинска разходка в националния парк Карлсбад, а от обезводняване са починали 72-годишен бездомник и 87-годишна жена.

Британските консерватори искат смяна на Тереза Мей като премиер

http://pogled.info/svetoven/evropa/britanskite-konservatori-iskat-smyana-na-tereza-mei-kato-premier.87089

/Поглед.инфо/ Британският министър, отговарящ за разговорите на „Брекзит“, предупреди, че идеята от страна на Консервативната партия за смяна на министър-председателя Тереза Май ще бъде "катастрофална" за преговорите.

Подкупи и насилие белязаха парламентарните избори в Албания

http://pogled.info/svetoven/balkani/podkupi-i-nasilie-belyazaha-parlamentarnite-izbori-v-albaniya.87090

/Поглед.инфо/ С редица проблеми, стрелба с огнестрелно оръжие в избирателна секция, подкупване на избиратели, снимане на бюлетини и подкупване на членове на избирателни комисии ще бъдат запомнени днешните парламентарни избори в Албания.

Полицаите тръгват на наионален протест срещу правителството на 5 юли

http://pogled.info/bulgarski/politsaite-tragvat-na-naionalen-protest-sreshtu-pravitelstvoto-na-5-yuli.87091

/Поглед.инфо/ Синдикалната федерация на служителите в МВР /СФСМВР/ насрочва национален полицейски протест на 5 юли от 11.00 ч. пред храм-паметник „Св. Ал. Невски“.

Принц Хари разкри, че преди време искал да напусне кралското семейство

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6300727

Принц Хари разкри, че преди време искал да напусне кралското семействоПринц Хари преди време обмислял да напусне британското кралско семейство, пише британски вестник дни след като принцът намекна в друго интервю, че нито един член на кралското семейство не желае да се възкачи на престола, предаде БТА. "Почувствах, че искам да напусна", заяви Хари пред в. "Мейл он сънди", имайки предвид годините,

Каракачанов: Новите самолети и кораби ще чакат ново решение от парламента

http://www.cross.bg/modernizatziya-voiiski-subranie-1547076.html

/КРОСС/ Проектите за нови самолети и кораби за армията ще чакат ново решение от парламента, тъй като НС трябва да одобри проекта за модернизация на сухопътните войски и трите да се движат едновременно. Това обясни министърът на отбраната Красимир Каракачанов в предаването "Неделя 150". „В това, което е гласувано от предишното Народно събрание, двата проекта, които бяха одобрени, бяха за закупуване на нови изстребители за авиацията и построяване или закупуване на два патрулни кораба и модернизация на съществуващите фрегати. Истината е, че третият вид въоръжени сили - пехотата, не беше включен в тези проекти за модернизация. Аз лично смятам, че не е нормално и не е редно най-големият вид като численост въоръжени сили - сухопътни войски, да бъде изключван от това или проектът за модернизация там да бъде забавен. Точно поради тази причина, още когато съставяхме програмата за управление заедно с колегите от ГЕРБ, този въпрос беше отбелязан и именно вследствие на тези разговори и на тази идея от програмата за управление сме разработили и вкарваме за приемане, първо от правителството и след това от Народното събрание, и проекта за модернизация на сухопътни войски, а именно придобиването на нова бронирана машина за пехотата", допълни вицепремиерът. Плановете да пренаписани, а срокът за модернизация - удължен. Така до 2029 г. ще се дават по-малко пари но по-дълго и за трите вида войски, обясни министърът

Йемен е изправена пред най-тежката в света епидемия от холера, предупреди ООН

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/25/2995550_iemen_e_izpravena_pred_nai-tejkata_v_sveta_epidemiia/?ref=rss


Йемен е изправена пред най-тежката холерна епидемия в света, предупреди Организацията на обединените нации (ООН). В изявление на УНИЦЕФ и Световната здравна организация се съобщава, че броят на предполагаемите случаи на заразени с холера в раздираната от война държава е нараснал на 200 хиляди, предаде Би Би Си. <br /><br />Досега от епидемията в страната са починали над 1300 души, от които една четвърт са деца, и се очаква броят на жертвите да нарасне. Двете агенции на ООН заявяват,...

Полицаите излизат на протест на професионалния си празник

http://www.moreto.net/novini.php?n=354175

Полицаите излизат на протест на връх професионалния си празник. Това решиха от Синдикалната федерация на служителите в МВР. Протестът е насрочен за 5 юли от 11:00 ч. пред храм-паметник „Св. Ал. Невски”. Решението обяви неговият председател на синдиката Валентин Попов.

Два коли са катастрофирали при 157 км на АМ „Тракия“

https://www.24chasa.bg/region/article/6300715

Два коли са катастрофирали при 157 км на АМ „Тракия“Два леки автомобила са катастрофирали при 157 км на АМ „Тракия“. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, предаде "Фокус". Вследствие на инцидента няма пострадали. Временно е ограничено движението по активната лента в посока София поради ПТП. Движението се извършва в изпреварващата лента и се контролира от "Пътна полиция".

ГЕРБ дава извънредна пресконференция (На живо)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6300671

ГЕРБ дава извънредна пресконференция (На живо)ГЕРБ дава извънредна пресконференция в централата на партията, съобщават от пресцентъра на ПП ГЕРБ.     Очаквайте подробности.                                                                                          

Трамваи № 4 и № 5 спряха да се движат заради изкривени релси в София

http://frognews.bg/news_137132/Tramvai--4-i--5-spriaha-da-se-dvijat-zaradi-izkriveni-relsi-v-Sofiia/

Трамваи № 4 и № 5 спряха да се движат заради изкривени релси в района на VI Районно управление, съобщиха очевидци пред Фрог нюз.

Стоичков: И Моуриньо, и Гуардиола да им докарам в ЦСКА, същата работа

https://offnews.bg//futbol/stoichkov-i-mourinio-i-guardiola-da-im-dokaram-v-tcska-sashtata-rab-659030.html

Христо Стоичков говори ексклузивно по различни теми за предаването "Код спорт" по ТВ+. Предлагаме ви втора част от разговора с единствения българин с десетки световни футболни отличия.

- Христо, нека изясним един въпрос, породил не малко спекулации. Миналата година ти представи Едуард Йорданеску като старши треньор на ЦСКА, но наистина ли ти го откри и привлече в клуба?
- Аз никога не съм водил Йорданеску в клуба. Трябваше да го представя по някакъв начин. Който го е довел, да излезе и да каже как са го довели, как и с кого е говорил. Г-н Ганчев много добре знае какво сме си говорили по тази тема. Така че моето име да не го слагат – кой съм довел. После използваха ветерани да казват, че не разбирам от футбол, че съм направил голяма грешка, че не е трябвало да го водя... Аз и Моуриньо и Гуардиола да им докарам, същата работа. Ще кажат, че те хептен не разбират от футбол. Всеки живее на гърба на другия. Аз не го правя. Живял съм в мои си води, вярвал съм в моите качества, но също винаги сме държали нашият колектив да бъде на ниво. Може би затова успяхме.

- В интерес на истината твоите приятели Хаджи и Попеску винаги казват добри думи за този треньор. Просто може би България не му пасна.
- Само в България не казваме добри думи. Питай някой сърбин и ще го изкачи от тук до Луната – че е супер и няма по-велик. В Румъния който и да хванеш, същата работа. В Хърватия също. Само ние казваме: „Мани го тоя, не става за нищо.“

- Оказа се прав за корупцията и аферите във ФИФА. Твоята телевизия е много горда с този факт, но дали Българският футболен съюз е доволен?

- В последно време четох, че двама треньори пак ги привикали. Както ме викаха мен едно време да давам показания дали децата в Ловеч са играли уредени мачове. Направи сметка докъде я докарахме щом единият е лекоатлет, а другият – физкултурник и ме викаха да давам показания. След време мисля, че един или двама футболисти ги махнаха от футбола. После викаха разни треньори и тях ги махнаха. После и съдии, че те били най-корумпираните. Пък как видяхте, че те са най-корумпираните? Значи има корупция, но ние не сме замесени.

- Което куче те е заяло, добро не е видяло.
- Много ми дойде спокойствието напоследък. Търся време по един час да отида да работя в „Унивижън“ - да се посмеем малко, да коментираме някои неща, да направим някой майтап, да спечеля и да загубя някой бас.

- Вярваш ли, че промените във ФИФА и УЕФА ще доведат до отстраняване на корупцията и изчистване имиджа на футбола или просто е замитане на следи?
- Всичко на думи е един балон, който се пука. Какво може да промени новият президент на УЕФА или новият президент на ФИФА? Нали те са били там. Какво ще променят? Какво иска да промени Инфантино? Корупцията? Как? Но никой не му зададе този въпрос, когато го избираха за президент на ФИФА. Как обещава, че на всяка федерация ще бъдат отпуснати по толкова пари? Първата стъпка – ако стана президент, всеки клуб ще има по толкова. Е, това какво е? Или новият президент на УЕФА? Ако има смелост, нека направи първата стъпка – да махне един-двама президенти, да махне хората, които са около него и тогава вече можем да говорим за нещо реално. Каква промяна има? Това, което стана с Блатер и Платини, се очакваше.

- Ти го очакваше.
- Аз го очаквах бавно и спокойно. И двамата хубаво ги чаках. Макар че единият още се слави с това, че много пъти е идвал в България, че сме го посрещали, така, онака…. И какво стана накрая? Лошо е за футбола, че тези хора, които са били футболисти, бяха въвлечени в корупция. Проблемът не е само в това, много по-задълбочен е. Как ще го изкореним? Няма шанс.

- Отдавна не беше казвал добра дума за Реал, да не кажа никога, но го направи след финала с Юве…
- Говоря от тъга. С половин уста.

- С половин уста каза, че са заслужили.
- Еми, заслужили са, няма какво да си кривим душата. Играха най-добре. Спечелиха шампионата на Испания, спечелиха Шампионска лига, но никога не могат да стигнат нивото на Барселона. Трябва да си избият от главите мисълта, че са най-добрият отбор в света. През живота си не могат да спечелят шест купи една след друга. Няма шанс! Може ли да чакаш 59 години, за да станеш шампион на Европа и на Испания? Трябва да си толкова нагъл, за да мислиш, че си най-добрият! Те и с моето поколение не могат да се сравняват и да станат четири пъти шампиони на Испания. Как да станат? Няма шанс. Само могат да сънуват някакъв филм, че са най-добрите. Индивидуално имат добри футболисти. Това, че станаха три пъти в последните четири години европейски шампиони, не значи, че са най-добрият отбор в света. Нивото, което Барселона показа от 1990 година насам е много ясно и точно – кой колко пъти е бил шампион, колко пъти са се вдигали купи…

- В новата история Барса определено има повече успехи. Как виждаш сега ситуацията в клуба? Има нов треньор – Ернесто Валверде…
- Един много подготвен треньор. Момче, което е минало през отбора на Барселона.

- Общувал ли си с него?
- Той ми е бил колега. Били сме заедно в първите ми години в Барселона. След това той се завърна в Билбао. Подготвено момче за големите битки по простата причина, че когато тръгна да се занимава с футбол при него беше много трудно, защото в Билбао има само баски и няма чужденци. Те не използват други футболисти, а само от техния регион. Това го прави още по-зрял и още по-трудолюбив да работи с юношеския футбол, за да може някои от тези деца да стигнат в първия отбор. Имаше големи успехи с Олимпиакос – стана два пъти шампион на Гърция. След това се върна в испанското първенство. Мисля, че последните четири години Билбао играе един приличен футбол, който радва много хора. Взеха Суперкупата на Испания, а да победиш Барселона с 4:0 в първия мач не е току-така. Има много идеи и се надявам, че Ернесто ще направи всичко възможно да направи този отбор още по-зрял с новите футболисти, които предполагам, че Барселона ще вземе. И това, което миналата година не можаха да постигнат, да го направят тази. -

Успя ли да се видиш с Меси, Суарес, Пике?
- Не, нямах възможността да се срещна, защото всички вече бяха заминали с националните отбори. Меси с Аржентина, Суарес с Уругвай, Неймар с Бразилия… Испанският национален отбор също имаше два мача – с Колумбия и Македония. Но хората, с които най-много общувам в Барселона, са убедени, че ще направят всичко възможно да вземат точните футболисти. В по-минало време малко се взимаха повече на кило, отколкото, че ни трябват.

- Да, последните три-четири трансфера не се оказаха успешни.
- Да се надяваме, че спортният директор и хората около него, ще изискват от тези футболисти да бъдат на линия три-пет години. Да има бъдеще на този отбор. Предполагам, че след една-две години Иниеста вече няма да бъде на разположение. Вече е на такава възраст, че не може да играе по 90 минути 38 мача. Пике, Серхио Бускетс, Суарес, Меси също. Трябва да имаш достойни заместници, които да бъдат на точното място в точното време.

- Това ли ще е последната година на „тризъбеца“ Неймар, Меси и Суарес?
- Не, сигурно ще има още най-малко две години.

- Откъде излезе тази глупост, че си пропуснал Ивелин Попов като играч на Спартак в интервю в Москва? 

- От тукашните „знайковци“. Как може да пропуснеш капитана на националния отбор? Има кокошка, няма петел. Какво да правим – животът продължава, керванът си върви, голфът също много добре върви...

- Последната победа над кого е?
- Последната победа е над г-н Балъков. Но какво да правим… Краси, знаеш, че много те уважавам, но каквото и да кажеш оттук нататък, хората знаят, че си загубил.

- Разкажи ни за работата ти в гиганта „Унивижън“. Какво ти харесва в ролята на журналист?

- Всичко. Неща, които преди години съм се съмнявал и съм си казвал, че това не е за мен. Примерно трябва да ида да чакам някого, за да му взема интервю.

- При положение, че теб са те чакали толкова години.
- Мен са ме чакали толкова години и сега аз да чакам някого... Там се събрах със светилата на световната журналистика. Говорим за Луис Омар Тапия, Енрике Бермудес, Пабло Рамирес, Едгар Мартинес и всички останали.

- И най-хубавото е, че никой не отказва интервю на №8…
-Да, но съм го заслужил. Никога не съм имал възможността да чакам някого, защото когато тръгна за някъде да правя интервю всичко е подготвено – час, дата, ден. Хващам самолета, винаги пътуват 4-5 човека с мен, за да бъде всичко организирано. Понякога съм ги пращал ден или два преди аз да отида, за да бъде направено всичко в обстановка, в която човекът ще се чувства комфортно. Много добре знаете, когато бъде поканен някой гост, къде и как бъде поканен, как да го попиташ. Това е нашата цел.

- Но никой не ти е правил интервю с полунощ и в 7 сутринта като нас в "Код спорт".
- Еми, какво да направя! Съдба човешка! Желая на хората здраве, да се радват на това, което правите и да обичат спорта, защото България винаги се е славела с големите си спортисти.

Полицаите излизат на протест на 5 юли

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/policaite-izlizat-na-protest-na-5-iuli-241831/

Те настояват за увеличените на възнагражденията и за нови униформи, каквито не са имали от години

Йемен регистрира над 200 000 случая на холера

http://dnes.dir.bg/news/yemen-holera-ebola-25963442

Предполагаемите случаи на холера вече превишават 200 000 от началото на епидемията в раздирания от война Йемен.

Комфорт на избирателите и висока активност дава смесената избирателна система

http://www.cross.bg/sistema-elektronno-pravitelstvo-1547074.html

/КРОСС/ Германската изборна система е неприложима в България, тъй като броят на депутатите там не е фиксиран от Конституцията. Ние предлагаме друг вид смесена система. Това заяви за предаването „Неделя 150" по „Хоризонт" социологът и член на БСП Юрий Асланов от БСП. „Смесената система дава две предимства. Първо - комфортът на избирателите - на онези от тях, които поддържат партии и на другите, които мразят партиите, да гласуват. Навсякъде, където се прилага смесена изборна система, има изключително висока избирателна активност, тоест разширява се участието на гражданите в политическия процес, дори и по-висока в сравнение с държавите, в които все още е валидна нормата "задължително гласуване". Смесените системи не делегитимират допълнително политическите системи, чиито ядра са партиите. Те в някаква степен запазват това достижение на модерната демокрация, че ядрото на гражданкото общество по политически въпроси да се води от партии, защото такава е дълговековната практика. И тъй като законопроектът, предложен от ГЕРБ в резултат на онзи референдум се провали, ние трябваше да изчакаме. Не можехме едновременно да излезем. В събота Националният съвет подкрепи законопроекта, който ще бъде внесен, както разбрах от взетото решение, още тази седмица в Народното събрание", коментира Асланов

По един на ден с отлепена ретина заради жегите

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6300562

По един на ден с отлепена ретина заради жегитеУвеличават се случаите на отлепена ретина заради дехидратация на организма в горещините, съобщиха от университетската болница "Св. Георги" в Пловдив. По един на ден с такава диагноза претърпява операция. "Болшинството от пациентите са на 50-60 г. Когато човек е физически активен и не пие достатъчно вода,

От Македония: Борисов - супермен в балканската политика

https://www.vesti.bg/bulgaria/ot-makedoniia-borisov-supermen-v-balkanskata-politika-6070743

Особено се цени ролята му в решаването на македонската политическа криза, пише в. "Слободен печат"

Шах, история и политика

http://www.mediapool.bg/shah-istoriya-i-politika-news265764.html

Карпов: кирилицата е от Византия; Крамник: бацилус булгарикус е номад от Азия; Тал: созополският „"ампир” е скелет с буца желязо от леярна; Карякин: челюстта не е на Йоан Кръстител; Свидлер: зъбът от Чирпан не е от homo или Ел Греко; Алехин: Ноевият ковчег не е в българския шелф; Каспаров: героят от Лайпциг не е герой; Боголюбов: Тервел не е бил християнин; Корчной: Балхара не е древна България; Спаски: няма робство без роби; Ботвиник: компютърът не е измислен от Джон Атанасов; Крогиус: средновековните държави са несуверенни части от империи; Нимцович: …поне цивилизованите, неварварски държави; Гелер: …затова Симеон е искал да стане владетел на Византия – на империята; Камски: конската опашка не е оригинално българска; Гелфанд: траките са били безписмени древни гърци; Петросян: варварство е да се прави чаша от арменеца Никифор; Яновски: македонците са македонци; Смислов: българите не са втори по IQ; Чигорин: художествената гимнастика и шахът не са спорт… ИСТОРИЯТА и ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ отговарят: Шахматът всъщност е български, защото произходът ни е ирански! *** Теория Политиката трябва да се еманципира от историята. Знае се, че на Балканите има твърде много история, но за съжаление тя става все повече и повече. Ракообразното й разрастване превръща политиката в история, провеждана с други средства. От политиката се изисква да легитимира, признае, узакони историята, както и да отрече безпочвените й интерпретации. Затова всички настръхват, когато човек на Путин обяви кирилицата за византийска, макар този човек да е просто един (велик) шахматист. Това е странна ситуация – историята все пак е въпрос на факти и научната им интерпретация. Мнението на политически лица, спортисти или медийни знаменитости не би трябвало да я променят и разклащат. Нашата история, освен изобилна, изглежда е толкова крехка, обаче, че има опасност да се промени от подобни изказвания. И за да се предотврати това, настоящи и бивши структури на Държавна сигурност се мобилизират, за да дадат отпор на историческата агресия. Проблемът за политиката е още по-сериозен. Политическите граници на общността са дефинирани изключително в исторически, дори родово-биологически термини – реални или въображаеми. Българите идваме от библейски времена или поне от времето на Хан Кубрат. Македонците са наследници на Александър Велики. Гърците пък произхождат от Хектор и Ахил, ако не и по-назад във времето. Турците са неоосманисти, като "нео”-то просто означава, че произхождат от османските владетели. В една такава среда политиката е възможна единствено като Илиада, сериал за Сюлейман Великолепни или някакъв подобен епичен разказ. Всяка държава иска другата да признае нейния епичен разказ: някои искат държавен договор за това; други – по-умни – продават телевизионни продукции. Политиците пък се вживяват в епическите персонажи – един вече прилича на султан, друг си е жив хайдутин, трети е съвременен Крали Марко. Каракачанов е нашият Хектор, Симеонов построи и варди Скейските ни порти, а Сидеров е влюбчивият Парис (с известно приближение). Списъкът е илюстративен, а не изчерпателен. Всичко това повдига въпроса възможна ли е политика на равнопоставеност на Балканите, където печалбата за едни не е загуба за други и където човешкият живот има значение, не само ако е на роднина. Казусът с българския трафикант, който изглежда е слушал часове наред как хора умират и не е направил нищо, е показателен: не-роднината се третира като не-човек и дори базови правила по отношение на него отпадат. Прекаленото родово историзиране на политиката има и тази цена. Македония или как един паметник със съмнителни естетически качества свърши добра политическа работа Визитата на Заев в София и поведението на Борисов са надежда за различен тип политика. От ключов интерес за България е Македония да бъде приобщена и в НАТО, и в ЕС. Вратите на ЕС ще са затворени за известно време за страните от Западните Балкани, но междувременно България, Гърция, Румъния, Хърватска и Словения могат да създадат достатъчно силно лоби за европеизацията на целия регион. Борисов и Заев дадоха сигнал, че това са важните политически цели, които не бива да стават заложници на историята и нейните пазители от различните регионални формации на държавна сигурност. Истинската сигурност на балканските държави ще дойде не от взаимното препотвърждаване на епическите им наративи, а от интензивни връзки, обща инфраструктура, проекти, бизнес, културни събития и т.н. За тази цел е необходима добра воля и уважение към другия, но не е необходимо припознаване и подписване под всичките му исторически интерпретации. По историята може и да не сме съгласни, но е добре да се съгласим тя да не пречи на решаването на общите ни проблеми. В този смисъл евентуалното подписване на договор за добросъседство с Македония трябва да бъде разглеждано като политически, а не като исторически акт: той трябва да отвори вратите за едно интензивно сътрудничество, а не да решава исторически спорове. Очаквания за противното както у нас, така и в Македония, могат да торпилират един позитивен политически процес. Русия или Радев като Оливър Стоун Президентът Радев покани президента Путин за честванията на Освобождението ни догодина. Това е още един пример, при който историята избързва и застава пред политиката, започва да я води в неизвестна посока. И наистина, какъв е политическият смисъл на тази покана? Все пак държавна визита от най-висок характер е преди всичко политически акт, който трябва да прати ясно послание, както и да доведе до конкретни стъпки в развитието на двустранните отношения. Към момента политическият смисъл на визитата остава неизяснен. Дори не се знае тя координирана ли е с Министерски съвет, който по конституция ръководи външната и вътрешната политика в страната. Изказванията на Борисов и на външния министър са показателни: ако Путин дойде, ние ще го посрещнем. Това възстановка на посрещането на братушките с хляб и сол ли ще е, и за какво в крайна сметка се прави, не става ясно. Логически възможните послания са следните: 1) Визитата има за цел най-вече да отпразнува общата ни история. Ако това е водещото, редно е да се поканят и ръководителите на другите държави, участвали в нашето Освобождение: Украйна, Румъния, Финландия, Полша… А защо не и Турция – в крайна сметка войните трябва да останат в миналото и подобни празненства имат основно подобна задача; 2) Историческите връзки са по-важни от настоящите политически обвързаности и позиции на България и Русия. Въпреки ангажиментите към НАТО и ЕС, ние искаме преференциални, специални отношения с Русия по принцип; 3) България има различна политика от ЕС по определени въпроси – да речем санкциите срещу Русия. Посещението на Путин по време на българското председателство на Съвета е един от начините да окажем натиск за отмяна на санкциите; 4) България може да използва историческите си връзки с Русия, за да подпомогне преговорите по щекотливи въпроси между Русия и ЕС. Ако това е амбицията обаче, ресурсът, с който разполагаме, определено е малък. По отношение на Украйна и Минските споразумения трудно можем да допринесем с каквото и да било, а по отношение на Крим ситуацията е ясна и поле за компромис няма. Енергийният съюз на ЕС пък още не е създаден, а да се кани Путин преди това с цел да се води обща енергийна политика е несъстоятелно; 5) България иска да възобнови "Белене” и да си осигури достъп до руските тръби за газ, за да реализира "газовия хъб”… Към момента не се знае коя е официалната българска позиция по тези въпроси и дали има единна политика, споделяна от президент и правителство. Като цяло отново сме в ситуация, в която сме сложили историческата кола пред политическия кон. Летящата чиния и соцносталгията БСП иска да си "вземе” летящата чиния на Бузлуджа. Като оставим правната страна на въпроса, питането е какво ще се прави с този паметник. БСП още няма отговор, но държи да придобие този маркер на историческа приемственост. Да е ясно, че тя е столетница, "наследница” на минало, включващо и годините на социализма. Това е отново пример, в който историята взема превес над политиката. По-важно е историческата приемственост пред конкретното политическо послание. Сградата на Бузлуджа може да се използва и да стане интересен музей-паметник на един цял период от българската история (сигурно ще е скъпо). С възстановяването й, обаче, могат да бъдат пратени голям набор от разнородни послания и да се преследват противоречащи се цели: -   реабилитация и възхваляване на социализма; -   критически поглед върху тази епоха; -   музей на комунистическата пропаганда; -   музей на политическата утопия; -   партийна резиденция на БСП; -   музей на тоталитарната идеология… БСП не е заявила собствената си позиция и избор по тях (или други възможни). Но по-важното е, че това не е дебат само вътре в левицата. В крайна сметка чинията на Бузлуджа е национално наследство, тя е и национален символ. Опаковането му в чисто партиен целофан всъщност може да е нелегитимна приватизация на обща история. Поставянето на историята пред политиката е хроничен проблем за левицата: тя все още живее с един крак в миналото и трудно се трансформира в „нормална” европейска партия.   *** На Балканите има не само твърде много история, но и твърде малко политика.

Ердоган: Сериозна грешка е САЩ да прехвърлят оръжия на кюрдите

http://pogled.info/svetoven/erdogan-seriozna-greshka-e-sasht-da-prehvarlyat-orazhiya-na-kyurdite.87085

/Поглед.инфо/ САЩ правят грешка като искат да предоставят оръжия на сирийските кюрди за борба с екстремистка групировка "Ислямската държава", коментира турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от агенция „Анадолу“.

Затвориха "Лондонското око" заради бомба

http://pogled.info/svetoven/evropa/zatvoriha-londonskoto-oko-zaradi-bomba.87086

/Поглед.инфо/ Една от най-известните забележителности в британската столица – „Лондонското око“ – беше затворена, а посетителите й спешно евакуирани, след като в река Темза беше открита неексплодирала бомба от Втората световна война.

Шулц обвини Меркел в арогантност

http://pogled.info/svetoven/evropa/shults-obvini-merkel-v-arogantnost.87087

/Поглед.инфо/ Лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц обвини канцлера Ангела Меркел в арогантност. На партиен конгрес за предстоящите избори на 24 септември, той разкритикува опонента си и консервативния Християндемократически съюз (ХДС), че "системно отказват дебати за бъдещето на страната".

Тръмп обвини Обама за бездействие срещу Русия на изборите

http://pogled.info/svetoven/amerika/tramp-obvini-obama-za-bezdeistvie-sreshtu-rusiya-na-izborite.87088

/Поглед.инфо/ Президентът Доналд Тръмп повдигна въпроса защо администрацията на бившия президент Барак Обама не направи нищо срещу Москва в отговор на опитите за намеса в предизборната кампания в САЩ през 2016.

Федерер спечели девета титла на турнира в Хале

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/25/2995547_federer_specheli_deveta_titla_na_turnira_v_hale/?ref=rss


Роджър Федерер спечели за рекорден девети път турнира по тенис на трева в германския град Хале с награден фонд 1.966 млн. евро. Той се нуждаеше само от 54 минути, за да се справи с Александър Зверев.<br /><br />Представителят на домакините даде всичко от себе си, но Федерер беше по-добър във всяко едно отношение, надделявайки с 6:1, 6:3.<br /><br />Така 35-годишният швейцарец не допусна пробив и заслужи 92-а титла в кариерата си и четвърта за сезона без загубен...

Индийският премиер пристигна във Вашингтон за първа среща с Тръмп

https://www.24chasa.bg/novini/article/6300713

Индийският премиер пристигна във Вашингтон за първа среща с ТръмпИндийският премиер Нарендра Моди пристигна днес в Съединените щати, където утре за първи първи път ще се срещне с президента Доналд Тръмп, предаде БТА. За днес Моди има планирани срещи с директори на водещи американски компании като Епъл (Apple), Майкрософт (Microsoft) и Гугъл (Google). По време на двудневното си посещение той ще се опита да

ЕП се заема с регулация на поверителността на онлайн съобщенията

http://www.moreto.net/novini.php?n=354174

"Кой и за какво обработва информацията ни в Интернет? Важно е да говорим повече за това, особено при електронните съобщения, тъй като те могат да съдържат много лична информация." Това заяви Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП при обсъждането на становището й в Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите (ИМКО), по повод новия Регламент за неприкосновеността на личната комуникация.

Парижката полиция отгръща нова страница, Ке дез Орфевр 36 се мести

//dariknews.bg/novini/sviat/parizhkata-policiia-otgryshta-nova-stranica-ke-dez-orfevr-36-se-mesti-2032761

За известната централа на парижката криминална полиция, на известния адрес Ке дез Орфевр 36, настъпва нова епоха - през септември приключва преместването й в северозападната част на столицата, предаде АФП.

"Отгръща се нова страница в историята", призна началникът на парижката полиция

Куче стана кмет на селище в Кентъки (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/kuche-stana-kmet-na-selishte-v-kentyki-snimki-2032760

Кметската работа не е лесна, но някой трябва да я върши, съобщи АП.
 
Според телевизия WDRB-TV, в селище в Кентъки за четвърти път куче е избрано за кмет. Джорди Бамфорт заяви, че нейният 3-годишен питбул Бринет Полтро е победил в над

Принц Хари искал да напусне кралското семейство

https://offnews.bg//lajfstajl/printc-hari-iskal-da-napusne-kralskoto-semejstvo-659032.html

Принц Хари призна, че някога е искал да напусне британското кралско семейство и да живее като обикновен човек.

Признанието на петия престолонаследник на трона дойде, след като той каза, че се съмнява някой от фамилията да иска да бъде крал или кралица.

32-годишният принц споделя още, че времето му в армията - когато е бил "просто Хари" - е било "най-доброто ми бягство" и че е обмислял да се откаже от титлата си. Чувствах, че искам да напусна, но реших да остана и да изпълнявам ролята си заради себе си и за доброто на хората.

Двамата с брат му - принц Уилям - не искали да са просто знаменитости, разказва Хари, който посвети последните няколко години на благотворителни каузи, включително подкрепа за пострадали ветерани при военни конфликти. Бяхме изключително страстно отдадени за благотворителните ни каузи. Избрахме ги, защото това е пътят, който майка ми ми показа, допълва Хари, който губи майка си - принцеса Даяна - едва 12-годишен.

През 1997 г. момчето трябва да върви след ковчега на майка си в погребалната процесия, заедно с баща си, дядо си, брат си и чичо си Ърл Спенсър, а днес казва, че никой никога не трябва да иска такова нещо от едно дете.

"Майка ми току-що беше починала, а аз трябваше да извървя дълъг път зад нейния ковчег, заобиколен от хиляди хора, които ме гледаха, докато милиони други правеха същото пред телевизорите си. Не мисля, че което и да е дете трябва да бъда карано да прави това, при никакви обстоятелства. Не мисля, че това би се случило днес", казва принцът в интервюто.

Джинът с тоник помага при сенна хрема

http://frognews.bg/news_137131/Djinat-s-tonik-pomaga-pri-senna-hrema/

Сенната хрема може да вгорчи живота на много хора в сезона, в който навън има много полени. Вместо да избягват продължителния престой на открито, за да не се влоши състоянието им, британски специалисти препоръчват джин с тоник, пише в. ”Дейли стар”, цитиран от БТА.

Светлин Русев: Едно предизвестено духовно убийство

http://www.cross.bg/pametnika-nashata-pametnik-1547073.html

/КРОСС/ Преди десетина дни кметът на София г-жа Фандъкова уведоми българската общественост така, като че ли ставаше дума за смяна на плочките пред градската тоалетна: „Още през лятото ще премахнем спорния паметник пред НДК. Там няма паметник. Ценните неща ще запазим в музея..." Мъчно ми стана за г-жа Фандъкова, но това си е мой сантиментален проблем. Веднага, за кой ли път, Съюзът на художниците изпрати аргументирано възражение срещу разрушаването на паметника до всички отговорни институции и лично до техните ръководители. Досега единствено от президентската институция са изпратили писмо до зам.- кмета Елен Герджиков - да бъдат запознати с оказаните действия на Столичен общински съвет!!! Любопитна е следващата реакция след „запознаването"! Разбира се, и Столична община в лицето на главния кръстоносец на „гласа народен" за спасяване на историческата памет зам.-кмета доц. д-р Чобанов не закъсня с реакцията си - предложи на Валентин Старчев чрез писмо до Съюза на художниците красиво, уважително, благородно и великодушно самоубийство! И срок! Една седмица! Достатъчно време за размисъл да станеш не само самоубиец, но и сам да изкопаеш гроба на собственото си съзидание! Ще си позволя да цитирам този исторически документ на властовия цинизъм: Уважаеми професор Старчев, Във връзка с Решение №842 на Столичен общински съвет от 18.12.2014 г

Сблъсъци, хаос и неочакван победител във Формула 1 в Баку

http://clubz.bg/55519-sblysyci_haos_i_neochakvan_pobeditel_vyv_formula_1_v_baku

Даниел Рикардо ("Ред Бул") спечели Гран При на Азербайджан във Формула 1 по улиците на Баку. Състезанието премина с много сблъсъци, излизания на кола за сигурност, наказания, хаос и неочакван подиум.

Втори се нареди Валтери Ботас ("Мерцедес"), успял да изпревари в последните метри Ланс Строл ("Уилямс"). Това е първо класиране в топ три за младия канадец Строл. Челната шестица допълват Себастиан Фетел ("Ферари"), Люис Хамилтън ("Мерцедес") и Себастиан Окон ("Форс Индия").

От първа позиция потегли Хамилтън, следван от Ботас, Кими Райконен ("Ферари") и Себастиан Фетел. Още на първия завой финландците Райконен и Ботас се сблъскаха за пореден път, а пилотът на "Мерцедес" трябваше да мине през бокса и да се завърне на пистата доста назад.

Едва ли тогава е очаквал, че ще финишира втори.

В 13-ата обиколка на пистата излезе кола за сигурност. А Макс Верстапен ("Ред Бул") отпадна за четвърти път в последните 6 старта. Последва рестарт и нова поява на "сейфти кар". 

В 21-ата обиколка Фетел блъсна отзад Хамилтън, който изостана рязко от колата за сигурност и удари спирачки. Последва нов удар - страничен и напълно умишлен, а двамата лидери в класирането гневно размахаха ръце един към друг.

Надпреварата бе прекъсната, за да бъдат почистени по трасето елементи от няколко болида. След новото начало Люис мина през бокса за смяна на пилотската яка, а Фетел бе наказан с 10 секунди за удара и минаване през бокса. Въпреки това той излезе пред Хамилтън.

Междувременно още неколцина състезатели приключиха заради повреди и катастрофи.

Лидер вече беше Рикардо, следван от Строл и Ботас.

Себастиан Фетел финишира пред Хамилтън и увеличи аванса си пред него в генералното класиране при пилотите на 14 точки. Следва Гран При на Австрия след две седмици.

Македонски вестник: Борисов - супермен в балканската политика

https://www.24chasa.bg/novini/article/6300659

Македонски вестник: Борисов - супермен в балканската политикаБойко Борисов: супермен в балканската политика, под това заглавие македонският в. "Слободен печат" помества портрет на българския премиер, предаде БТА. Борисов показа, че е политик от голям формат по време на масовите протести в разгара на социалната и икономическа криза в България в края на 2012 и началото на 2013 г.

Емил Радев: Зануляват дълговете ни отпреди 2007 година

http://www.barometar.net/88908/

Това съобщи евродепутатът Емил Радев след дискусия на тема „Край на вечния длъжник“, на която бяха обсъдени внесените на 30 май тази година промени в Гражданскопроцесуалния кодекс (ГПК). Те предвиждат въвеждане на окончателна 10-годишна давност за задълженията. Този текст е записан в предходните и заключителни разпоредби на проекта и договорите (ЗЗД), който третира дълговете на […]

Полицаи ще протестират за заплати на 5 юли

http://www.mediapool.bg/politsai-shte-protestirat-za-zaplati-na-5-yuli-news265763.html

Национален полицейски протест с искане за увеличаване на заплатите е насрочен за професионалния празник на службите на реда 5 юли, от 11 часа пред катедралата "Александър Невски" в София. Това съобщи съобщи пред журналисти в неделя  Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), който е най-големият полицейски синдикат, . По думите му, ако с ръководството на МВР не бъде постигнато търсенето вдигане на трудовите възнаграждения, полицейският синдикат ще продължи с протестите си на 14 септември, 8 ноември и 22 декември, които са свързани по някакъв начин със служителите на МВР. "От 5 януари 2018 година, датата, когато България поема председателството на Съвета на ЕС, нататък протестите ще бъдат ежедневни“, заяви Попов. Отправената крайна заплаха за протести по време на европейски събития в София за европредседателството на страната ни, е заради поисканото от синдиката 15-процентово увеличение на заплатите. След известно разминаване в позициите на ръководството на МВР, от думите на вътрешния министър Валентин Радев стана ясно, че повишение на възнагражденията няма да има, тъй като липсват аргументи. "Ако преговорите с ръководството на МВР, а може би и с ръководството на държавата, не протекат по начин, по който ни удовлетворява, няма да ограничим протеста си само с митинга на 5 юли“, закани се Попов, който обаче изрази надежда да не се се стига до там. "Не организираме протест заради самия протест, не съм фен на протеста, но той е част от преговорния процес и социалния диалог“, посочи той и изрази недоволството на профсъюза, че липсва нормален диалог по въпроса с ръководството на МВР и разговорът се води през медиите. "Отворени сме за преговори, готови сме да разговаряме по размер на увеличението на възнагражденията на служителите на МВР, евентуално по това дали на всички по равно или да има някаква диференцираност и от коя дата да влезе в сила", декларира лидерът на полицейския синдикат. Той изрази надежда насроченият протест да принуди вътрешният министър да седне на масата на преговори с полицаите, защото "ние по гълъб не можем да изпратим аргументите си".Той посочи, че след съвета за тристранно сътрудничество, на който зам.-министърът Стефан Балабанов пое ангажимент за увеличение на заплатите, на министърът Валентин Радев ги отхвърли, синдикатът е поискал среща с Радев, но отговор засега нямало. По-рано през деня пред БНР Попов коментира думите на зам.-вътрешния министър Стефан Балабанов, че правителството ще осигури униформи на полицаите, каквито не са получавали от 4-5 години и че на места дори облеклата вече били раздадени. "Пълни складове може и да има, само че аз не знам къде. Колегите също не знаят! Ние имахме намерение, в интерес на истината, да отидем и да поканим медиите да потърсим някъде в Симеоново някакъв пълен склад, защото ако не се лъжа, така беше казано публично, но се отказахме. Няма пълен склад в Симеоново. Това е истината! Предстои едно преместване на едни складове в Симеоново и те още не са пълни. Нови униформи ще има скоро най-вероятно. Вече се изпълняват няколко обществени поръчки. Трябва да уточня, че болшинството колеги, които изпълняват задълженията си в униформено облекло, не са получавали такова в продължение на години - три, четири, че даже и пет", заяви Попов. Той посочи още, че "на 19 март тази година, преди още да е станал министър на вътрешните работи, господин Радев заяви в едно телевизионно студио, че ще бъдат увеличени с 20 процента заплатите на служителите в МВР". "Очевидно той самият е имал някакви аргументи, за да го каже", допълни Попов. "Ако смятахме, че вътрешната сигурност и опазването на обществения ред е приоритет на правителството, ние щяхме да искаме поне 25% и нагоре увеличение на заплатите и поне 30 до 50 процента увеличение на бюджета на МВР. Ние говорим за крайна необходимост, а не за приоритети. Определено сме наясно къде точно сме в списъка с приоритетите в момента. Ние изобщо не се залъгваме, наясно сме, че не предоставяме на хората това, което те очакват от нас. Но, ако състоянието на МВР продължи да се влошава с такива темпове, само след 10 години българското общество ще плаче за днешната полиция", коментира синдикалистът пред радиото.

Евакуираха „Окото на Лондон” заради бомба от Втората световна война

https://www.24chasa.bg/novini/article/6300683

Евакуираха „Окото на Лондон” заради  бомба от Втората световна войнаЛондонските власти евакуираха световноизвестното виенско колело „Окото на Лондон” и близкият до него кей „Ватерло” заради открита неизбухнала бомба от Втората световна война, съобщи британският в. „Индипендънт”, предаде БиТиВи. По първоначални данни турист е забелязал бомбата и е сигнализирал на полицията.

Стартира кампания за превенция на употребата и трафика на наркотици във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=354143

Кампания под наслов "Първо се вслушай - Да чуем децата и младежите, това е първата стъпка да им помогнем до пораснат здрави и защитени", стартира Община Варна по повод Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици - 26 юни.

Германският Макрон суперзвезда: Ще управлява ли Кристиан Линднер редом до Меркел

http://www.investor.bg/analizi/91/a/germanskiiat-makron-superzvezda-shte-upravliava-li-kristian-lindner-redom-do-merkel-241764/

Лидерът на FDP съживи "вмирисания труп" на партията, който наследи, и е много вероятно да е следващият коалиционен партньор на CDU, според Bloomberg

Не съм водил Йорданеску в ЦСКА, заяви Стоичков

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/06/25/2995537_ne_sum_vodil_iordanesku_v_cska_zaiavi_stoichkov/?ref=rss


Акционерът в ЦСКА Христо Стоичков не е бил свързан с избора на Едуард Йорданеску за треньор. Това призна самият той, попитан за бившия наставник на червените.<br /><br />"Аз никога не съм водил Йорданеску в клуба, трябваше да го представя по някакъв начин. Който го е довел, да излезе и да каже как са го довели, как и с кого е говорил. Г-н Ганчев много добре знае какво сме си говорили по тази тема. Така че моето име да не го слагат – кой съм довел", каза Стоичков в...

Пожарникарите и спасителите също ще протестират с полицаите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6300670

Пожарникарите и спасителите също ще протестират с полицаитеНа протест не излизат само полицаите, излизат и пожарникарите, спасителите, лицата, работещи на трудови правоотношения, които никак не са малко в МВР. Излизат и държавните служители- институтите и Академията на МВР. Това каза зам.- председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Илия Кузманов,

Затвориха "Лондонското око" заради бомба от Втората световна война

//dariknews.bg/novini/sviat/zatvoriha-londonskoto-oko-zaradi-bomba-ot-vtorata-svetovna-vojna-2032763

Една от най-известните забележителности в британската столица - "Лондонското око" - беше затворена, а посетителите й спешно евакуирани, след като в река Темза беше открита неексплодирала бомба от Втората световна война.
 
Полицията и специалните полицейски сили блокир

Никакви хавлии и шезлонги на дюните на плажа на Несебър

http://www.cross.bg/nesebur-dyunite-plazha-1547072.html

/КРОСС/ Видеокамери и охранители пазят дюните на Южния плаж в Несебър. Това съобщиха от фирмата, която е новият стопанин на ивицата. От началото на сезона защитените пясъчни дюни са под денонощно наблюдение, предава „Дарик". Всяко нарушаване целостта на пясъчните образувания ще бъде записано и използвано като доказателство. Видеотехниката е монтирана от наемателя на плажа, който е наложил пълна забрана за поставянето на плажни принадлежности върху защитените пясъчни образувания. Екзотичните несебърски дюни са част от концесията на ивицата и за опазването им пряка отговорност носи именно стопанинът на плажа. Това е заложено и в наредбите и изискванията в концесионния договор. Задължение на стопанина е и почистването на дюните. Прекият контрол за това е възложен на РИОСВ - Бургас. Стриктно се следи да не се допусне поставянето на хавлии, преносими чадъри, масички, шезлонги, дюшеци и др. върху пясъчните образувания. Забранено е също и навлизането с АТВ-та или други атракциони, които могат да нарушат дюните. От началото на сезона служители на екоинспекцията са извършили две изненадващи проверки на Южния плаж в Несебър, при които не са констатирани никакви нарушения. "Апелираме към всички летовници и граждани да опазват природата и да се съобразяват с наредбите", заяви стопанинът на южната ивица в Несебър Кирил Спасов.  

Джеръми Корбин беше посрещнат като рок звезда на фестивала в Гластънбъри

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/06/25/2995543_djerumi_korbin_beshe_posreshtnat_kato_rok_zvezda_na/?ref=rss


Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джеръми Корбин беше посрещнат като рок звезда на музикалния фестивал в Гластънбъри, Великобритания. Пред множеството снощи той заяви, че милионите млади хора, които са гласували за него, няма да бъдат принудени да мълчат и да стоят настрана, съобщи БТА, като цитира "Ройтерс".<br /><br />"Отписан" като като крайноляв и без шансове преди изборите на 8 юни, Корбин привлече огромна подкрепа от младите на възраст...

Полицаи и пожарникари излизат на протест на 5 юли

https://offnews.bg//protesti/politcai-i-pozharnikari-izlizat-na-protest-na-5-iuli-659031.html

Полицаите и пожарникарите излизат на протест на 5 юли пред храм-паметник "Св. Ал. Невски" с начален час 11 часа, обявиха от Синдикалната федерация на служителите в МВР. 

Повод за протеста са ниските трудови възнаграждения в системата на МВР.

От организацията уточниха, че на протест излизат още спасителите и държавните служители в институтите и Академията на МВР. 

"Ние отново няма да честваме празника на МВР", заяви председателят на организацията Валентин Попов.

Оттам допълниха, че служителите на МВР са жертви на системата. 

"Задавали са ни въпроса напук ли го правите - не, не е напук. Между нас върви синдрома „жертва се оплаква на жертва“, Когато една жертва на системата дойде при нас, тя търси помощ от жертвата", коментира Илия Кузманов, зам.-председател на синдиката, цитиран от "Фокус".

В началото на месеца синдикатът поиска 15% увеличение на полицейските заплати. Вътрешният министър Валентин Радев обаче обяви, че това няма как да се случи в момента. 

Радев посочи, че не вижда причина за това, като не се съгласи със синдикатите, че няма достатъчно облекла за служителите на МВР.

"Какви дрехи няма? Складът, който се намира в „Симеоново“, е пълен с дрехи за една година“, посочи Валентин Радев тогава. 

По този повод Попов обяви пред БНР, че не знае да има пълни складове с облекла за полицаите. 

"Пълни складове може и да има, само че аз не знам къде. Колегите също не знаят. Ние имахме намерение, в интерес на истината, да отидем и да поканим медиите да потърсим някъде в Симеоново някакъв пълен склад, защото ако не се лъжа, така беше казано публично, но се отказахме. Няма пълен склад в Симеоново. Това е истината. Предстои едно преместване на едни складове в Симеоново и те още не са пълни. Нови униформи ще има скоро най-вероятно. Вече се изпълняват няколко обществени поръчки. Трябва да уточня, че болшинството колеги, които изпълняват задълженията си в униформено облекло, не са получавали такова в продължение на години - три, четири, че даже и пет", коментира той.

Суданци и българи празнуват заедно края на рамазана

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6300672

Суданци и българи празнуват заедно края на рамазанаСуданската общност в България се събра в резиденцията на Нейно Превъзходителство посланик Илхам Ахмед, за да отпразнува края на свещения за мюсюлманите месец рамазан. Сред гостите имаше и много българи, както и деца от смесени бракове и потомци на първите судански студенти, пристигнали в България още през 60-те и 70-те години на миналия век.

ЕС следи изборите в Албания

https://www.24chasa.bg/novini/article/6300668

ЕС следи изборите в АлбанияДнес албанците се отправят към избирателните секции за общи избори, които трябва да покажат доколко е готова балканската държава да се присъедини към Европейския съюз, предава Euronews, цитира "Фокус". Бившата комунистическа държава е член на НАТО от 2009 г. и е официален кандидат за член на Европейския съюз от 2014 г.

В. ”Слободен печат”: Борисов-супермен в балканската политика

http://dnes.dir.bg/news/bulgaria-boyko-borisov-makedonia-kabinet-borisov-3-25963369

Бойко Борисов: супермен в балканската политика, под това заглавие македонският в. "Слободен печат" помества портрет на българския премиер.

Ово йе стандарт!

https://bivol.bg/%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%b9%d0%b5-%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d1%80%d1%82.html

Ебем ти и браншовите организации, ебем ти и местните администрации, ебем ти и регулаторните органи, ебем ти и главнио прокуратор, KletamajkaBalqariio! Професор Юлиан Вучков за едно е прав. И аз „Гледам и не вярвам на ушите си“. Хора, вие осъзнавате ли наистина в каква държава живеем? Да оставим настрани сериозните геостратегически, политически и икономически теми, […]

И Париж се подпали! Гори жилищен блок

http://frognews.bg/news_137130/I-Parij-se-podpali!-Gori-jilishten-blok/

Пожар се разгоря в жилищна сграда в парижкото предградие ”Булон Биянкур”.

От ФИФА категорични: Руските национали са чисти

http://www.cross.bg/fifa-rysiya-otbor-1547067.html

/КРОСС/ Макар и с малко закъснение, ФИФА излезе със становище по повод раздухания в днешния брой на „Дейли Мейл", скандал с националния отбор на Русия. Британският таблоид обяви, че всички национали на Русия, участвали на световното първенство в Бразилия през 2014-а, са дали положителна допинг проба. Това обаче явно не е така, поне според ръководството на световния футбол. „Всички допинг проби, взети от футболния отбор на Русия преди и по време на Световното първенство през 2014 г. в Бразилия, са били отрицателни", съобщиха в неделя от пресслужбата на Международната футболна федерация (ФИФА). От ФИФА допълниха, че всички проби са анализирани в антидопингова лаборатория в Лозана.

Заболелите от холера в Йемен вече са над 200 000

http://www.moreto.net/novini.php?n=354173

Заболелите от холера в Йемен вече са над 200 хиляди, съобщи Би Би Си с позоваване на данни на ООН. През последните месеци болестта отне живота на 1300 души в арабската страна, 25 на сто от тях са деца. В съвместно изявление на детския фонд УНИЦЕФ и Световната здравна организация се посочва, че Йемен се сблъсква с най-мащабната епидемия от холера в света за последните години.

Джинът с тоник може да облекчи симптомите на сенна хрема

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6300665

Джинът с тоник може да облекчи симптомите на сенна хремаСенната хрема може да вгорчи живота на много хора в сезона, в който навън "върлуват" полени. Вместо да избягват продължителния престой на открито, за да не се влоши състоянието им, британски специалисти препоръчват на потърпевшите да посегнат към любимото питие на нацията - джина с тоник, пише в. "Дейли стар", предаде БТА.

Меси отпразнува рождения ден в домашна обстановка

https://offnews.bg//izvan-terena/mesi-otpraznuva-rozhdenia-den-v-domashna-obstanovka-659028.html

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси посрещна 30-ия си рожден ден в семеен кръг. Вчера аржентинецът отпразнува юбилея заедно с бъдещата си съпруга Антонела Рокуцо и двете им деца.

Нападателят публикува в официалния си профил в Инстаграм снимка с жена си, едно от момчетата и специална торта с емблемата на Барса.

А коментарът на Меси под снимката гласеше: "Краят на рождения ден. Много благодаря на всички за пожеланията". 

За няколко часа аржентинецът събра милиони харесвания, сред които се отличават имената на Неймар, Дейвид Бекъм, Иван Ракитич и други.

Лео и неговата любима Антонела Рокуцо се подготвят за предстоящата си сватба, която ще бъде на 30 юни и ще се състои в Росарио – родният град на Меси.

Решено: Протестът на полицаите ще е пред „Ал. Невски” на 5 юли

http://frognews.bg/news_137129/Resheno-Protestat-na-politsaite-shte-e-pred-Al-Nevski-na-5-iuli/

Полицаите излизат на протест на връх професионалния си празник 5 юли. Събитието е насрочено от 11:00 часа пред храм-паметник „Св. Ал. Невски”. Това обяви председателят на синдиката Валентин Попов.

Изриталият възрастна жена в Бургас ще бъде преместен в затворническата болница в Ловеч

http://www.cross.bg/lovech-zhivko-premesten-1547066.html

/КРОСС/ Бургаската районна прокуратура постанови 26-годишният Живко Кючуков, който изрита възрастна жена на автобусна спирка в Бургас, да бъде преместен в затворническата болница в Ловеч, информира Burgasinfo.com. Магистратите са уважили искането на адвокат Благой Потеров, обвиняемият да бъде откаран от бургаския затвор в Ловеч. Там той ще бъде подложен на стационарни изследвания, които да установят вменяем ли е, може ли да носи отговорност за действията си или разследването срещу него трябва да бъде прекратено, заради тежко психично заболяване. Психиатрите в Ловеч трябва да се произнесат страда ли Живко от параноидна шизофрения и бил ли е в медикаментозна ремисия по време на нападението. Такова е заключението на експертите от Бургас.Ако Живко бъде признат за виновен, може да получи до 10 години затвор.  

"Фу файтърс" и Кейти Пери "взривиха" Гластънбъри (Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6300437

"Фу файтърс" и Кейти Пери "взривиха" Гластънбъри (Снимки)Дейв Грол се пошегува по повод отмененото участие на "Фу файтърс" на фестивала Гластънбъри през 2015 г, докато бандата изнасяше концерт в рамките на тазгодишното му издание, предаде БТА.  Той заяви, че имало голям автомобилен трафик, който забавил появата му на фестивала. Преди две години групата бе принудена да отмени участието си във феста във

Пожар във влак на гара Горна Оряховица, има пострадали

//dariknews.bg/novini/bylgariia/pozhar-vyv-vlak-na-gara-gorna-oriahovica-ima-postradali-2032758

Пожар в товарен влак на гара Горна Оряховица.
 
По първоначална информация има пострадали. По информация на

Полицаите излизат на национален протест на 5 юли

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/25/2995524_policaite_izlizat_na_nacionalen_protest_na_5_juli/?ref=rss


Най-големият полицейски синдикат - Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), насрочва национален протест на 5 юли от 11 ч. пред храм-паметника "Александър Невски" в София. Това решение на управителния съвет на федерацията обяви нейният председател Валентин Попов на специална конференция, предаде Би Ти Ви.<br /><br />"Ние отново няма да честваме празника на МВР (който е на 5 юли - бел.ред.)", заяви Попов заради несъгласията на служителите на...

Национален протест на полицаите е обявен на 5 юли

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/25/2995524_nacionalen_protest_na_policaite_e_obiaven_na_5_juli/?ref=rss


Най-големият полицейски синдикат - Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) насрочва национален протест на 5 юли от 11 ч. пред храм-паметника "Александър Невски" в София. Това решение на управителния съвет на федерацията обяви нейният председател Валентин Попов на специална конференция, предаде Би Ти Ви.<br /><br />"Ние отново няма да честваме празника на МВР", заяви Попов заради несъгласията на служителите на ведомството с ръководството му за...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване