06/25/17 14:14
(http://www.clubz.bg/)

Цветанов за полицаите: Диалог не през медиите, не е коректно да се протестира на празник

Цветан Цветанов Снимка БГНЕС

Цветан Цветанов призова полицейските синдикати "за диалог, но не през медиите", след което нарече "некоректно" решението им да свикат протестен митинг навръх празника на полицейските служители - 5 юли.

Шефът на депутатите от ГЕРБ и дясна ръка на Бойко Борисов в партията обяви, че ръководството на МВР - министър Валентин Радев и заместниците му, работели и имали като приоритет едно от исканията на служителите - да бъде обезпечена най-после нуждата им от нови униформи и оборудване. Цветанов призна, че дрехите на полицаите не са обновявани от 2012 г.

Високопоставеният представител на ГЕРБ тогава бе министър на вътрешните работи и вицепремиер (в периода 2009-март 2013 г. - б.р.), а в периода на втория мандат на ГЕРБ във властта оглавяваше парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. А бюджетът на МВР минава през тази комисия преди да стигне до пленарната зала, парламентарният контрол над ведомството също е работа на комисията.

Цветанов не отговори по същество на въпроса склонни ли са управляващите да приемат искането на полицаите за увеличение на заплатите им с 15 на сто от 1 юли 2017 г. И индиректно отложи разговора за времето, в което ще се изготвя новия проектобюджет за 2018 г. 

ГЕРБ предлагат още да се създаде специална временна комисия в парламента, която да провери всички факти и обстоятелства по работата досега за покупка на нови изтребители за Военновъздушните сили. Причината - съмнения на партията, че може да е имало натиск върху служебния кабинет "Герджиков" за становището офертата на шведските "Грипен" да бъде класирана първа, а тази за самолети F-16 от Португалия да бъде дисквалифицирана. 

"Имаме вече достатъчно съмнения, от изводите, които сме направили от открити източници, че президентът Румен Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители. Искаме да проверим с парламентарните механизми как се стигна до този извод, до това решение и дали действително има постъпила информация, която не е отработена и е дисквалифицирала един от участниците служебно“, коментира Цветанов.

Интересното е, че само преди дни Министерството на отбраната, водено от Красимир Каракачанов, обяви в докрада си същите неща, които преди това бяха казани от кабинета "Герджиков" по отношение на изтребителите. 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване