06/30/17 06:28
(http://www.klassa.bg/)

СБ предлага социална цена на тока за бедни

 Световната банка представи вчера на дискусия в енергийното министерство модел за пълна либерализация на електроенергийния пазар и предложи за бедните семейства, отопляващи се на ток социална тарифа в размер на 70% от либерализираната цена. За хората, които се отопляват с електричество, тази тарифа ще важи до 150 квтч месечно потребление, а за останалите - до 100 квтч.

От преференцията, която ще действа само преходния период на либерализация на пазара, ще се ползват възрастните хора над 70 г., които живеят сами и единственият им доход е от пенсия под линията на бедност, хора с увреждания, които имат нужда от чужда помощ и семейства на деца с такива увреждания.

Работата по детайлите на модела за пълна либерализация на електроенергийния пазар ще продължи в тясно сътрудничество със Световната банка, уточниха от министерство на енергетиката. Според мнението на повечето участници в дискусията, структурирането на фонда и неговият ресурс, мерките за защита на уязвимите потребители, изясняването на това как и какви договори за разлика ще бъдат въведени са въпроси от ключово значение за успешно имплементиране на модела за пълна либерализация на електроенергийния пазар.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване