07/01/17 08:14
(http://www.klassa.bg/)

Бизнесът на Тръмп ще получи милиони, за да освободи Trump Tower в Торонто от бранда

 Бизнесът на Доналд Тръмп ще получи милиони долари от собственика на хотелския комплекс в Торонто, който ползва името на американския президент, за да се освободи от бранда, съобщава Bloomberg.

JCF Capital ULC - американската фирма, която държи Trump International Hotel & Tower в Торонто, е сключила договор за обратно изкупуване, за да излезе от договорите с хотелското подразделение на Trump Organization, съобщават и двете компании в специално изявление.

Сумата, която JCF Capital ULC е платила за раздялата, не се разкрива официално, но според запознати източници е поне 6 млн. долара.

Знакът „Trump” може да бъде премахнат от кулата след 1 август, допълва източникът на информационната агенция.

Хотелът най-вероятно ще оперира под бранда St. Regis на Marriott International Inc.

Споразумението за премахване на марката на президента на САЩ отбелязва първата стъпка към преустройството на имота, чийто имидж пострада заради забавяне на строителството и редица съдебни дела.

Напоследък това място стана и арена на протести срещу Доналд Тръмп заради коментарите му, които омаловажават ролята на жените, и насочени срещу мексиканците и мюсюлманите, макар и неговата компания да няма дял от собствеността на имота.

JCF Capital придоби кулата заедно с бранда от Talon International – строителен конгломерат, управляван от руско-канадския милиардер Алекс Шнайдер. Оттогава JCF води разговори с хотелски вериги и Trump Organization, за да изпълни оперативния си план.

Сделката за сградата под бранда Trump беше доста трудна. Talon не успя да се раздели с нея, когато закъса с изплащането на кредита за нея през 2007 г. Когато пък JCF Capital придоби проблемния кредит от Raiffeisen Bank International AG и обяви тръжна процедура за продажбата й, не получи нито една оферта.

Брандът „Trump” традиционно се свързва с луксозни имоти в големите градове и някои курорти, но и това се променя. През миналата година бе оповестена линия от хотели, наречени Scion, насочени към по-млади клиенти. Този месец компанията му обяви и стартирането на бюджетни бизнес хотели, първите три от които ще отварят врати в щата Мисисипи, САЩ.

Тръмп се оттегли от управлението на компаниите си, но запази собствеността си в тях, припомня информационната агенция.  

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Деляна Петкова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване