07/06/17 05:48
(http://www.klassa.bg/)

КНДР може да се превърне в „Ирак“ за Доналд Тръмп

 Членът на комисията по отбрана на Съвета на федерацията на Русия Алексей Пушков заяви, че провеждайки учения на Корейския полуостров, президентът на САЩ Доналд Тръмп рискува да получи „своята“ война, подобна на своите предшественици, предаде РИА Новости.
„САЩ няма да отменят военните учения на Корейския полуостров. Буш-младши си имаше Ирак, Обама – Либия. Тръмп рискува да получи своята война в Корея“, пише в коментар на Пушков, публикуван на профила му в социалната мрежа „Туитър“. 
САЩ и Южна Корея в сряда проведоха съвместни ракетни учения на източното крайбрежие в отговор за изстреляната от КНДР междуконтинентална балистична ракета. При тях бяха изстрелвани ракети земя-земя на американските сухопътни сили и балистични ракети с малък обхват на южнокорейската армия. Американските военни отбелязаха, че по време на ученията „е демонстрирана способността да се унищожи вражеската заплаха чрез нанасянето на точни удари“. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване