Франция разплака Бразилия

http://www.cross.bg/braziliya-frantziya-trofeya-1548480.html

/КРОСС/ Франция спечели Световната лига, след като надигра Бразилия с 3:2 гейма. Така "петлите" вдигнаха трофея във волейболната надпреварата за втори път след 2015 г, предава бТВ. Подкрепяни от над 23 хиляди зрители бразилците спечелиха първия гейм с 25:21 точки. В следващите два французите се наложиха съответно на 15 и 23, а домакините изравниха след успех в четвъртата част с 25:19. Носителят на трофея беше определен след тайбрек, в който Франция показа повече желание и концентрация за 15:13. С най-голям принос за успеха бе звездата на "петлите" Ървин Нгапет, който отбеляза 29 точки. Отборът на Бразилия пък загуби пети финал в Световната лига за последните седем години. В спора за бронзовите отличия Канада надигра САЩ с 3:1.    

Карадайъ: ГЕРБ са виновни за ширещата се нетолерантност

http://frognews.bg/news_137959/Karadaia-GERB-sa-vinovni-za-shireshtata-se-netolerantnost/

ДПС осъди проявите на агресия, омраза и противопоставяне от последните дни и обвини за тях управляващите. Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ основна вина за ширещата се нетолерантност носят ГЕРБ. Карадайъ критикура управляващите на многохиляден събор в местността ”Баба Конду” край Търговище.

Коментар на седмицата №1: Патриотите ни спасиха от санкция за над 200 млн. евро

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6325936

Коментар на седмицата №1: Патриотите ни спасиха от санкция за над 200 млн. евроПубликуваме отново най-четените коментари и анализи на седмицата. Този е номер 1 с 61 444 прочитания. Най-разумните предложения за промяна в закона за концесиите дойдоха от най-неочакваното място От половин година проектозаконът за концесиите е обект на силни политически спорове. Освен че приемането на този закон е задължително по директива на ЕС,

Предлагат удвояване на глобите при неплащане навреме

http://dnes.dir.bg/news/globa-alexi-stratiev-hora-patishta-26032838

При неплатена пътна глоба след определен срок тя да се удвоява, предложи бившият шеф на КАТ Пътна полиция Алекси Стратиев, цитиран от Дарик.

Директорът на ”Вайбър”: Децата ми не използват „Вайбър”, смарт телефони, не гледат екраните

http://frognews.bg/news_137958/Direktorat-na-Vaibar-Detsata-mi-ne-izpolzvat-Vaibar-smart-telefoni-ne-gledat-ekranite/

Джамел Агауа e успешен предприемач и инвеститор с дългогодишен опит в технологичната индустрия. Преди повече от 20 години той започва кариерата си с малък проект, свързан с информационните технологии.

Най-евтината Tesla вече се произвежда

https://www.24chasa.bg/avto/article/6326174

Най-евтината Tesla вече се произвеждаTesla стартира серийното производство на най-достъпния си електрически автомобил - Model 3. Това съобщи в своя акаунт в туитър собственика на компанията Илън Мъск. Съдейки от снимките, серийният модел външно на практика не се отличава от концепта, който бе представен преди година. Първите автомобили ще бъдат доставени на клиентите на 28 юли.

Г-20 прокарва план за борба с бедността в Африка

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326170

Г-20 прокарва план за борба с бедността в АфрикаСтраните от Г-20 започнаха безпрецедентна инициатива по време на срещата на върха в Хамбург за борба с бедността в Африка, но критиците определиха плана като „половинчат“. Идеята е на германския канцлер Ангела Меркел и предлага първоначално седем африкански държави да бъдат подпомогнати с реформи и да получат техническа помощ,

До 40 градуса в понеделник и вторник, в сряда - дъжд и гръмотевици

http://www.cross.bg/slunchevo-slab-temperatyri-1548501.html

/КРОСС/ Новата седмица започва с поредна рязка температурна амплитуда Тази нощ ще е ясно, а утре - предимно слънчево. В следобедните часове над планините ще се развива купеста облачност, но само на отделни места там ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в крайните югозападните райони до 38°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за юли, ще се повиши още малко. Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Вятърът ще отслабне. Ще е слаб до умерен от югоизток, над 2500 м от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра - около 18°. Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 24°-27°. Температурата на морската вода е 22°-25°, северно от нос Калиакра - 15°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. Първите два дни от новата седмица посрещаме с температури до 40 градуса. След жегите, които ни очакват в следващите дни, още от сряда температурите падат, а синоптиците предупреждават за гръмотевични бури и градушки. Влошаването на времето ще е придружено от валежи. Възможни са и градушки и гръмотевични бури. Затова метеоролозите предупреждават за новите валежи отсега. Очакваме ги от сряда. Дотогава времето ще е горещо

На риба с Цанко: Къде да пробваме морски риболов по големите курорти?

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6323863

На риба с Цанко: Къде да пробваме морски риболов по големите курорти?От всякъде гонят, затова местата да се научим на този занаят, се броят на пръсти Преди 10-15 г. беше уникална гледката на Шкорпиловци. Стоят 50-ина варненци на естакадата на Института по океанология, под нея на 10 метра се виждат реки от кефали. Отгоре мятат въдици за дъно със здрави месини да могат да изтеглят рибата,

Брекзит може никога да не се случи, вярва британски топ политик

http://www.moreto.net/novini.php?n=355153

Брекзит може никога да не се случи. Това обяви ветеранът в британската политика Винсънт Кейбъл от либералдемократите, цитиран от Ройтерс. Графикът за напускането на ЕС може никога да не се случи, защото основните политически партии са твърде много разединени по въпроса, смята той.

Хиляди се забавляваха с Витоша летен фест

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/07/09/3004135_hiliadi_se_zabavliavaha_s_vitosha_leten_fest/?ref=rss


Няколко хиляди софиянци и гости на столицата се събраха в неделната сутрин край хижа Момина скала за третото издание на Витоша летен фест. Спортният празник организира под мотото "Обичам спорта, Обичам София, Обичам Витоша" е част от проекта "София – Европейска столица на спорта" и от програмата на Столична община за предоставяне на повече възможности на столичани и гостите на града за активен и здравословен начин на живот.<br /><br />Фестивалът бе открит от...

Можеше да е и по-лошо

http://www.investor.bg/drugi/338/a/mojeshe-da-e-i-po-losho-242711/

И този път страните от Г-20 не успяха да дадат ново лице на глобализацията, посочва Дагмар Енгел пред „Дойче веле“

Почитателите на паметника край НДК готвят нов протест

https://offnews.bg//protesti/pochitatelite-na-pametnika-kraj-ndk-gotviat-nov-protest-660115.html

Гражданската инициатива "За запазване на паметник 1300 години България" готви нов протест - във вторник, 11 юли, от 18 ч.

Гражданска инициатива "продължава да подкрепя каузата за запазването на паметника с мирни протести и разчита на диалог със Столична община и Министерски съвет за спиране на демонтажа и отваряне на монумента за посетители по повод Председателството на България на Съвета на ЕС", обявиха иницаторите на демонстрацията.

"Чрез отворени писма, протести на място, медийни дебати и други цивилизовани демократични средства професионалисти и граждани изразяват несъгласието си с разрушаването на паметника пред НДК като скулптурна творба и национален монумент. Защитниците на "1300 години България" осъждат и се разграничават от палежа на демонтажния кран и изразяват надежда за бързо и успешно разследване на злополучния инцидент" - коментира днес Людмил Димитров от гражданска инициатива "За запазване на паметник 1300 години България".

Чичо Тони Надал: Ветераните успяват, защото тичат по-малко

https://offnews.bg//tenis/chicho-toni-nadal-veteranite-uspiavat-zashtoto-tichat-po-malko-660102.html

Цели 21 от състезателите в Топ 40 на ATP през тази седмица са на над 30 години. Същите тези играчи продължават да доминират в тениса по категоричен начин.

Възрастта на първата петица казва достатъчно - Анди Мъри (30), Рафаел Надал (31), Стан Вавринка (32), Новак Джокович (30), Роджър Федерер (35).

През този сезон един от малкото наистина млади играчи, които спечелиха голям турнир, беше шампионът от Рим Александър Зверев. Така че защо играчите на 30 и повече години доминират?

Треньорът на Рафаел Надал - Тони е категоричен, че една от основните причи това да се случи е защото опитните тенисисти правят така, че разиграванията да са по-кратки.

"Хората ми казват, че сега имаш по-добра подготовка и това е възможно, но днес просто не е нужно да тичаш толкова, за да играеш тенис.

Когато играеш разиграване с 2-3 удара, не тичаш чак толкова. Преди няколко месеца гледах мача в Австралия между Федерер и Нишикори.

В началото японецът караше Федерер да тича, но след това той спря да тича, започна да играе бързо и спечели. Защо? Защото не можеш да принудиш съперника да тича, ако играта е бърза.

Има и още нещо, става дума за психика. Това се случва във всички спортове. Когато играеше футбол, брат ми Мигел се считаше за ветеран на 30. Сега спортистите играят доста по-дълго", обясни чичото на Рафа.

Вижте кадри от горящия кран до паметника при НДК (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326161

Вижте кадри от горящия кран до паметника при НДК (Видео)Кранът, който трябваше да демонтира паметника „1300 години България” край НДК, горя тази нощ. Охранителите на обекта не са забелязали някой да прониква край машината, но подозират, че става дума за умишлено деяние, информира Би Ти Ви. Според обяснението им някой най-вероятно е хвърлил коктейл „Молотов” по крана. Машината струва над 1 млн.

България срещу Белгия на полуфиналите на Евроволей

http://www.cross.bg/pobedi-grypa-belgiya-1548511.html

/КРОСС/ България се изправя срещу Белгия в единия полуфинал от Европейското първенство по волейбол за юноши до 17 години, което се провежда в турския град Коня. В другата полуфинална двойка съставът на Италия (първенец в група Б) се среща с домакина Турция (втори в група А). До този развой се стигна след изиграване на последните срещи от груповата фаза, информира БГНЕС. В група А тимът на България победи Финландия с 3:1 гейма в последния си мач и завърши като първенец с четири победи, една загуба и актив от 12 точки. Втори се наредиха представителите на домакините от Турция с три победи, две загуби и 11 точки. На трета и четвърта позиция завършиха съответно отборите на Сърбия и Гърция, като те продължават борбата за пето-осмо място. Холандия и Финландия отпадат от по-нататъшна надпревара. В група Б интригата бе до последно, като Белгия и Италия завършиха с еднакъв актив (11 точки, 4 победи и 1 загуба). Така геймовото съотношение определи първенеца, като „адзурите" са първи, а белгийците завършиха на втора позиция. Трети и четвърти са Беларус и Русия, като те ще играят за пето-осмо място. Последните два - Чехия и Испания отпадат от по-нататъшна надпревара. Днес е почивен ден в надпреварата. Полуфиналите са на 10 юли.    

Тръмп: Време да работим конструктивно с Русия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326129

Тръмп: Време да работим конструктивно с РусияПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Туитър, че е "време да продължим напред и да работим конструктивно с Русия". Това стана след срещата с неговия руски колега Владимир Путин, предаде Асошиейтед прес. Тръмп заяви, че по време на дългата среща между двамата на форума на Г-20 в Германия той на два пъти доста бил притиснал Путин по въпроса за

Шипката - царицата на билките (видео)

https://www.vesti.bg/zdravoslovno/tonus/shipkata-caricata-na-bilkite-video-6071203

Уникалната комбинация от витамин С и останалите съставки в плодовете на шипката стимулира образуването на червени кръвни клетки, повишава работоспособността и засилва съпротивителните сили на организма

Ирак обяви победа над "Ислямска държава" в Мосул

http://www.investor.bg/drugi/338/a/irak-obiavi-pobeda-nad-isliamska-dyrjava-v-mosul-242710/

Сраженията за прогонване на ИД от Мосул започнаха през октомври миналата година

Константина Живова опитва храната чак след като я сервира на масата

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6323907

Константина Живова опитва храната чак след като я сервира  на масата Водещата на сутрешния блок по “България Он Ер” Константина Живова има страст към кулинарията. За нея тя е не само хоби, но и начин да се разтовари след края на един забързан ден. “Имам 8-годишна дъщеря и обичам най-вече за нея да приготвям интересни ястия”, казва Живова. Момиченцето е най-активно в месенето на тесто за пици.

5000 отново на протест в Асеновград

http://clubz.bg/56004-5000_otnovo_na_protest_v_asenovgrad

Стотина-двеста души се събраха първоначално на площада пред паметника на Цар Иван Асен Втори в Асеновград. Към тях обаче скоро се присъединиха хиляди. И с викове „Българи, юнаци“ и развети български знамена протестното шествие в Асеновград потегли къв паметника на Александър Стамболийски.

Протестиращите срещу циганските своеволия са около 5000 души. Към демонстрантите се присъединиха и мотоциклетисти. Протестът протича мирно, без инциденти, но при засилено полицейско присъствие в района.

Все пак т.нар. втори масов митинг е далеч от онзи през миналата неделя, когато хората бяха над 15 000.

Прави впечатление, че сред събралите се на площада липсват хора от други градове, особено такива, които правиха провокации миналия път. Има полиция, но присъствието на органите на реда не е толкова масово както миналата неделя, съобщава БГНЕС. Миналата неделя в града бяха съсредоточени полицейски сили, които осигуряваха спокойното провеждане буквално през метри. Имаше жандармерия, водно оръдие, което така и не проработи. На площада се събраха над 5000 души.

В седмицата, която дели единия масов протест в Асеновград от днешния, девет нападатели бяха арестувани, задържани зад решетката от Асеновградския районен съд, впоследствие при обжалването на мярката Пловдивски окръжен съд пусна двама с парична гаранция. Други двама бяха арестувани, след като са се укривали в село Боянци, те също остават в ареста с постоянна мярка за неотклонение, обжалването им в Пловдив предстои. Задържан бе Петър Низамов-Перата, който миналата неделя удари оператор от бТВ, Районният съд в Асеновград постанови за него " задържане под стража".

През изминалата седмицата родителите на нападнатите деца - гребци в Асеновград, успяха при втори опит да внесат в Народното събрание и да предадат на депутат от Патриотичния фронт подписка от 10 000 души. В нея се настоява за решителни мерки за справяне с ромското беззаконие. 

Вял протест в Асеновград

http://clubz.bg/56004-vql_protest_v_asenovgrad

Стотина-двеста души се събраха на площада пред паметника на Цар Иван Асен Втори в Асеновград. А се очкваше в т.нар. втори национален протест да участват около 15 000 души. 

Прави впечатление, че сред събралите се на площада липсват хора от други градове, особено такива, които правиха провокации миналия път. Има полиция, но присъствието на органите на реда не е толкова масово както миналата неделя, съобщава БГНЕС. Миналата неделя в града бяха съсредоточени полицейски сили, които осигуряваха спокойното провеждане буквално през метри. Имаше жандармерия, водно оръдие, което така и не проработи. На площада се събраха над 5000 души.

В седмицата, която дели единия масов протест в Асеновград от днешния, девет нападатели бяха арестувани, задържани зад решетката от Асеновградския районен съд, впоследствие при обжалването на мярката Пловдивски окръжен съд пусна двама с парична гаранция. Други двама бяха арестувани, след като са се укривали в село Боянци, те също остават в ареста с постоянна мярка за неотклонение, обжалването им в Пловдив предстои. Задържан бе Петър Низамов-Перата, който миналата неделя удари оператор от бТВ, Районният съд в Асеновград постанови за него " задържане под стража".

През изминалата седмицата родителите на нападнатите деца - гребци в Асеновград, успяха при втори опит да внесат в Народното събрание и да предадат на депутат от Патриотичния фронт подписка от 10 000 души. В нея се настоява за решителни мерки за справяне с ромското беззаконие. 

Засилени мерки за сигурност в Истанбул заради митинг на опозицията

http://www.cross.bg/godini-miting-opozitziyata-1548514.html

/КРОСС/ Турските власти засилиха мерките за сигурност в Истанбул преди най-големия митинг на опозицията от няколко години насам. Демонстрацията в квартал "Малтепе" следва продължилия 25 дни и 426 километра "Поход на справедливостта", който Републиканската народна партия започна след ареста на депутата Енис Бербероглу. Бившият журналист беше осъден на 25 години затвор след обвинение в изтичане на класифицирана информация във вестник.  

Макрон отдаде почит на войниците, освободили Мосул

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326126

Макрон отдаде почит на войниците, освободили МосулФренският президент Еманюел Макрон отдаде "почит на всички онези . . . които допринесоха" за освобождаването на северния иракски град Мосул от групировката "Ислямска държава", предаде Франс прес, цитира БТА. В своето послание в Туитър Макрон спомена и френските войници, дали приноса си за операцията.

Продължава използването на сухо мляко и концентрати в сиренето и кашкавала

http://www.moreto.net/novini.php?n=355152

Близо 4 хиляди тона сухо мляко и 5600 тона млечен концентрат са използвани от българските предприятия при производството на сирене и кашкавал през 2016 г. Това става ясно от окончателните данни от изследване, което е направено от Министерството на земеделието.

4000 тона сухо мляко са направени на сирене и кашкавал през 2016 г.

http://www.mediapool.bg/4000-tona-suho-mlyako-sa-napraveni-na-sirene-i-kashkaval-prez-2016-g-news266390.html

Въпреки ръста в производството на сурово мляко, продължава влагането на сухо мляко и концентрати в млечните продукти. Близо 4 хиляди тона сухо мляко и 5600 тона млечен концентрат са вложени от български преработвателни предприятия при производството на сирене и кашкавал през миналата година. Това сочат окончателните данни от изследване, направено от Министерството на земеделието и цитирано от БНР. За същия период от време в мандрите са постъпили 544 милиона литра мляко за преработка. 93% от преработеното мляко е краве, останалите седем процента се поделят от овче, козе и биволско мляко. Преработвателните предприятия са пуснали на пазара 134 хиляди тона кисело мляко, 53 хиляди тона сирене и 20 хиляди тона кашкавал. Най-сериозен ръст статистиката отчита на интереса към овчето сирене и към кашкавала от овче мляко, където производството е скочило 60% за година. Независимо, че има увеличение на произведеното сурово мляко, продължава тенденцията за влагане на сухо мляко и млечни концентрати, сочат данните. Любопитно е, че на фона на фермерските оплаквания за ниски изкупни цени на млякото, през 2016 година в българските мандри са влезли за преработка близо 40 милиона литра сурово мляко от страни членки на ЕС.

Комисията за потребителите установи нелоялна практика: вместо подарък, участие в томбола

http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/07/09/3004128_komisiiata_za_potrebitelite_ustanovi_neloialna/?ref=rss


Комисията за защита на потребителите (КЗП) съобщи, че е установила нелоялна практика на представителя на BAKKER за България "Градина Баккер Оланда С.Р.Л." при провеждането на кампания за 70-тия юбилей на международната компания.<br /><br />Чрез 29 специализирани печатни издания са разпространени 400 хил. каталога на фирмата в рамките на една година. С приложена брошура потребителите са подвеждани, че ще получат безусловно "100% подарък" комплект инструменти до...

Сани Алекса: За съжаление все още имам белези, които се надявам да бъдат заличени

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326117

Сани Алекса: За съжаление все още имам белези, които се надявам да бъдат заличениЗа съжаление все още имам белези, които се надявам да бъдат заличени. Това каза пред камерите на Нова телевизия Сани Алекса месец след побоя, нанесен й от нейния бивш приятел - швед. "Бяхме на сватба, на която всички се веселихме. След това се прибрахме във вкъщи и започна поредния скандал. Няма оправдания за това нещо,

Борисов откри обновения за близо 5,6 млн. лв. Приморски парк в Бургас

https://www.actualno.com/politics/borisov-otkri-obnovenija-za-blizo-56-mln-lv-primorski-park-v-burgas-news_621446.html

Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кметът на община Бургас Димитър Николов откриха официално обновеният „Приморски парк” в Морската градина на Бургас, съобщиха от пресцентъра на МРРБ. Дей

Тръмп и Ердоган като първи дружки на срещата на Г-20

http://frognews.bg/news_137950/Tramp-i-Erdogan-kato-parvi-drujki-na-sreshtata-na-G-20/

Освен прехвърчане на искри, между големите лидери на срещата на върха на Г-20 имаше и дружелюбни моменти. Един от тях е как президентите на САЩ Доналд Тръмп и на Турция Реджеп Ердоган си стискат ръцете, сякаш са първи приятели, които отдавна не са се виждали.

Продължава влагането на сухо мляко и концентрати в сиренето и кашкавала

http://www.cross.bg/mlyako-tona-hilyadi-1548518.html

/КРОСС/ Близо 4 хиляди тона сухо мляко и 5600 тона млечен концентрат са използвани от българските предприятия при производството на сирене и кашкавал през 2016 г. Това става ясно от окончателните данни от изследване, което е направено от Министерството на земеделието, цитирано от БНР. За миналата година в мандрите са постъпили 544 милиона литра мляко за преработка. 93 на сто от преработеното мляко е краве, останалите 7% процента се поделят от овче, козе и биволско мляко. Преработвателните предприятия са пуснали на пазара 134 хиляди тона кисело мляко, 53 хиляди тона сирене и 20 хиляди тона кашкавал. Най-сериозен ръст се отчита по отношение на овчето сирене и кашкавала от овче мляко. Производството е скочило с 60% за година. Радиото отбелязва, позовавайки се на данните, че продължава тенденцията за влагане на сухо мляко и млечни концентрати, въпреки че има увеличение на произведеното сурово мляко. През 2016 година в българските мандри са влезли за преработка близо 40 милиона литра сурово мляко от страни членки на ЕС.    

Борисов: Жалби в съда блокират важна инфраструктура

http://www.mediapool.bg/borisov-zhalbi-v-sada-blokirat-vazhna-infrastruktura-news266389.html

Обжалване на обществени поръчки бави важни инфраструктури проекти за повече от година. Това заяви при посещение в Бургас министър-председателят Бойко Борисов, който откри обновената част от Морската градина по проект за близо 5.6 млн. лв. "Има професионални жалбоподатели, които дебнат. И в момента, в който всичко е готово, финансирано, те подават жалба, десет лева струва, и оттам години наред приключва устремът на ентусиазма да стане", заяви премиерът. Коментарът му бе по повод изграждането на четрилентов път между Бургас и Слънчев бряг. Борисов обеща догодина да се пътува по него, ако една от фирмите спре обжалването на процедурите за изграждането на участъка. "Надявам да отпадне жалбата за разширението на пътя Сарафово – Слънчев бряг, защото има и проект, и пари. От доста време една фирма обжалва и спира ремонта. Ако падне обжалването, догодина по това време ви обещавам четирилентов път до Слънчев бряг. Обжалването е единственият проблем, всичко останало сме направили", каза Борисов. Той изрази задоволство от строежа на спортната зала в града, която се изгражда на пълни обороти, за да е готова за първенството през 2018. Премиерът Борисов посети и ул. "Крайезерна", която е част от Южния обход на Бургас, който ще извежда директно трафика от посока София към Южното Черноморие. Улицата вече е четирилентова и отсечката ще бъде пусната във вторник, посочи Борисов. Той добави, че очаква общината бързо да прехвърли пътя на държавата, за да могат да бъдат изградени по-добри съоръжения за връзка с главния път. Кметът Николов обясни, че в момента се подготвя пускането на кръговото движение на входа на Бургас от посока София. Последният етап от Южния обход на Бургас е цялостната реконструкция на надлеза "Владимир Павлов", добави той. След това усилията ще бъдат насочени към Северния обход, но там също има съдебни проблеми с обжалване на подробния устройствен план, обясни Николов. За официалното откриване на обновената Морска градина в Бургас беше и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, а също и управителят на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов. Атанасов обясни, че покрай магистралата около Карнобат ще бъде направена растителна защита от кипариси. Тяхната функция ще е да пазят от снегонавявания. Те ще са високи около 3-4 метра и ще са разположени в продължение на около 400 метра. След идната зима, ако проектът се окаже успешен, това ще бъде повторено и на други места в страната, където се образуват преспи през зимата, добави министър Нанков.

Оперираха по спешност пребития Георги Кадиев

http://frognews.bg/news_137957/Operiraha-po-speshnost-prebitiia-Georgi-Kadiev/

27-годишният Георги Кадиев, който беше пребит от двама мъже в Смолян, е опериран по спешност, но състоянието му е стабилно, съобщиха от болницата в Пловдив.

Турско гражданство ще бъде дадено на 7000 сирийци

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326112

Турско гражданство ще бъде дадено на 7000 сирийциТурско гражданство ще бъде предоставено на 7000 сирийци след месеци работа по въпроса, съобщи в. "Хюриет дейли нюз", цитиран от БТА. Преди две седмици е завършила подготвителната работа по въпроса и сега остава кабинетът да одобри заповедта. Управляващата Партия на справедливоста и развитието (ПСР) състави през последните две години списък на

Германия изтегля военните си от турската база Инджирлик

http://frognews.bg/news_137956/Germaniia-izteglia-voennite-si-ot-turskata-baza-Indjirlik/

Германия е започнала от неделя да изтегля войниците си, разположени в турската военновъздушна база Инджирлик в окръг Адана, предаде турската частна телевизия НТВ, позовавайки се на германски медии.

Камионите роботи T-pod – нова концепция за международни превози, вижте ги

http://www.cross.bg/t-pod-prevozi-samo-1548517.html

/КРОСС/ Проектът за безпилотни транспортни средства T-pod, разработен от шведския екип Einride, може да направи революция в пазара на международните товарни превози. Същината му е в това дългите товарни превози да се поемат от тирове-роботи, управлявани дистанционно и работещи само на ток. Роботизираните машини ще са доста компактни в сравнение със сегашните тирове - дължината им е едва 7 м. Но те побират до 15 европалета, а пълната им маса е 20 тона. Енергията в T-pod идва от акумулатори с капацитет 200 кВтч, а с едно зареждане камионът може да измине 200 км. Съществена част от проекта е създаването на инфраструктура от бързозарядни станции. Според шефа на екипът му е винаги отворен за нови талантливи конструктори, инженери и дизайнери, защото съставът му е формиран засега само на 60%. В плановете фигурира провеждането на тестови, ходови изпитания на прототипа T-pod още през тази година. Главната цел на проекта е да се пусне първата търговска експлоатационна линия между шведските градове Гьотеборг и Хелсингборг. Ежегодно безпилотниците ще могат да превозват до два милиона европалети, което е равностойно на придвижването на 400 000 леки коли по този маршрут. В дългосрочен план целта е до 2020-а година по пътищата на страната да се движат поне 200 камиони-роботи T-pod. video:https://www.youtube.com/watch?v=UiMEBmlyjuo

AS успокои феновете на Реал: Роналдо не иска трансфер

https://offnews.bg//futbol/as-uspokoi-fenovete-na-real-ronaldo-ne-iska-transfer-660105.html

Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо вече е решил бъдещето си, пише вестник AS. Испанското издание се позовава на свои източници, като твърди, че португалецът е преценил, че ще остане в клуба и през новия сезон.

Припомняме, че след като стана ясно, че прокуратурата е повдигнала обвинения на Роналдо за данъчни измами, плъзнаха слуховете, че той ще се раздели с европейския клубен шампион.

Затова мълчанието на португалската звезда по темата предизвиква все голямо напрежение сред фенове, ръководители и дори съотборници на футболиста.

Президентът на "белия балет" Флорентино Перес обаче показа, че ще защитава името на своята суперзвезда, което се е оказало от решаваща роля Кристиано да не поиска трансфер.

Междувременно носителят на “Златната топка” си почива активно на малкия балеарски остров Форментера в компанията на приятелката си Джордина Родригес.

Същевременно в края на месеца Роналдо ще се изправи пред съда, за да даде показания по повдигнатите му обвинения.

МФК Спартак стана втори на силен турнир по плажен футбол в Румъния

http://www.moreto.net/novini.php?n=355145

Шампионът на България по плажен футбол МФК Спартак завърши на второ място на силния международен турнир в град Дева, Румъния. След като вчера спечелиха първите си два мача от надпреварата, днес варненци отстъпиха с 6:8 срещу домакините от Уест Дева.

Григор отвори широко вратите на топ 10

https://offnews.bg//tenis/grigor-otvori-shiroko-vratite-na-top-10-660114.html

Дългоочакваното завръщане на най-добрия ни тенисист Григор Димитров в Топ 10 на световната ранглиста почти сигурно ще стане факт след края на "Уимбълдън”, когато ще бъде обновена световната ранглиста, изчисли sportal.bg.

Преглед на прогнозната класация на ATP след края на мачовете от първата седмица на турнира от "Големия шлем" в Лондон показва, че Димитров ще се доближи максимално до рекордното за кариерата си 8-о място.

В момента Григор, който започна турнира под №11, заема девета позиция с равни точки с 10-ия Александър Зверев - по 3160. Двамата се движат рамо до рамо в ранглистата и максималният брой точки, който могат да съберат при спечелване на титлата е 4980.

Димитров и 20-годишният Зверев на практика избутват от Топ 10 канадеца Милош Раонич и французина Жо-Вилфред Цонга. Докато Цонга вчера отпадна от надпреварата след петсетово поражение от американеца Сам Куери, то Раонич намери място във втората седмица, но задачата му да се задържи в Топ 10 е доста трудна.

Канадецът има да защитава много точки, тъй като миналата година достигна до финала, в който отстъпи пред Анди Мъри. Съперник на 1/8-финалите на Раонич ще бъде именно Зверев.

Това означава, че един от преките конкуренти на Димитров за място в десетката ще приключи участието си на "Уимбълдън" в понеделник и ще отвори широко вратата пред българина за влизане в Топ 10.

Българинът може да изпълни целта си и сам, стига да отстрани Роджър Федерер в своя 1/8-финален сблъсък, който се очаква с огромен интерес от феновете.

Ботас с победа в Австрия, Хамилтън лимитира загубите от Фетел

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/07/09/3004127_botas_s_pobeda_v_avstriia_hamiltun_limitira_zagubite/?ref=rss


Валтери Ботас спечели втората си победа във Формула 1 след страхотно състезание в Австрия. Финландският пилот старира от първа позиция и нито за момент не изпусна инициативата в надпреварата.<br /><br />Ботас финишира с половин секунда пред Себастиан Фетел, а подиумът допълни Даниел Рикардо с "Ред Бул".BREAKING: Valtteri Bottas wins the #AustrianGP ahead of Sebastian Vettel and Daniel Ricciardo - Lewis Hamilton finishes P4

Иракският премиер обяви освобождаването на Мосул

https://www.actualno.com/asia/irakskijat-premier-objavi-osvobojdavaneto-na-mosul-news_621437.html

Иракският премиер Хайдер ал-Абади обяви победа в "освободения" град Мосул, съобщи неговият офис след опустошителната почти 9-месечна битка срещу „Ислямска държава“. Абади "пристига в освободения град Мосул и поздравява героичните бойци и иракския народ за постиганет

Коментар на седмицата №2: Спрете парите за роми! Ще станат част от нас само ако учат и работят

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6325939

Коментар на седмицата №2: Спрете парите за роми! Ще станат част от нас само ако учат и работятПубликуваме отново най-четените анализи и коментари на седмицата. Този е номер 2 с 45 712 прочитания. Без да се впускам в подробности чия точно е вината за последната ромско-българска свада в Асеновград, етническият конфликт ни напомни още веднъж, че в последните 28 години са изхарчени милиарди левове за интеграцията на циганите,

Германия започна да изтегля силите си от турската база Инджирлик

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326087

Германия започна да изтегля силите си от турската база ИнджирликГермания е започнала от днес да изтегля войниците си, разположени в турската военновъздушна база Инджирлик в окръг Адана, предаде турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА. Новината беше потвърдена от говорител на германското министерство на отбраната и от турски представител, цитирани от Ройтерс.

Във вторник се очаква да заработи обходният път към Южното Черноморие

http://www.dnevnik.bg/regioni/2017/07/09/3004111_vuv_vtornik_se_ochakva_da_zaraboti_obhodniiat_put_kum/?ref=rss


Ремонтът на улица "Крайезерна" в Бургас приключва, а движението ще бъде пуснато във вторник вечерта. Това съобщи днес премиерът Бойко Борисов, цитиран от пресслужбата на регионалното министерство. Той инспектира работата по трасето заедно с ресорния министър Николай Нанков, кмета на Бургас Димитър Николов и шефа на агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов.<br /><br />Реконструкцията включва две допълнителни платна към вече съществуващите две, както и две...

Седмичен хороскоп за 10-16 юли

https://www.actualno.com/curious/sedmichen-horoskop-za-10-16-uli-news_621443.html

 Овен През тази седмица ви очаква непланирано пътуване зад граница. Последиците може да са решаващи за живота ви в положителен смисъл. Не се колебайте да поемете риск, особено ако отговаряте само за себе си. По-късно ще съжалявате, че не сте се решили. Длъжни сте да опитат

Ела тука, нема да те бием…

https://bivol.bg/%d0%b5%d0%bb%d0%b0-%d1%82%d1%83%d0%ba%d0%b0-%d0%bd%d0%b5%d0%bc%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d1%82%d0%b5-%d0%b1%d0%b8%d0%b5%d0%bc.html

Имаше един лаф, че като деца това била ребликата от устата на възрастните, която ни карала да изпадаме в най-висша форма на ужас. Абе, да си пикаме у гащите с две думи. Не знам за вас, но при мен не беше точно така. Не, че не съм бит, бит съм и още как. Но винаги […]

Шефът на СОС: Години наред никой не поиска да спаси паметника край НДК

https://offnews.bg//politika/shefat-na-sos-godini-nared-nikoj-ne-poiska-da-spasi-pametnika-kraj-nd-660112.html

С цената на реална опасност за здравето на случайно преминаващи граждани и с щети за стотици хиляди левове, демонтажът на последната пластика от паметника до НДК е временно спрян. Документи от 80-те години на миналия век и експертизи от 2003 и 2011 г. категорично показват, че конструкцията е компрометирана, след като още при строителството й са направени пропуски и е останала недовършена.

Това коментира днес председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков по повод палежа при паметника край НДК.

Решението на Столичния общински съвет, което се изпълнява, е скулптурите да се демонтират внимателно, за да бъдат запазени и спасени, въпреки компрометираната конструкция. На този фон коктейлите със запалителна течност ясно показват разликата в подходите и ценностните позиции, каза шефът на СОС.

Заради истината е важно да се знае, че решението на Столичния общински съвет за демонтажа беше взето през 2014 г. За тези две години нито един инициативен комитет не се ангажира със запазването му, както това не се е случило и през целия период на неговото същестуване. За сметка на това днес се прави опит той да остане в този си вид с коктейли "Молотов" и палеж, коментира още Елен Герджиков.

Добрина Чешмеджиева със сълзи приела да е водеща на “Референдум”, а вече е сред най-добрите предавания

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6323779

Добрина Чешмеджиева със сълзи
приела да е водеща на “Референдум”,
а вече е сред най-добрите предаванияАма аз ви знам - вие водите “Референдум”. А защо сте толкова дребна? Ето с тази реплика често шофьорите на такситата, в които се качва Добрина Чешмеджиева, започват разговора си с нея. А той винаги преминава в някоя по-задълбочена тема, защото и те знаят, че публицистичното ѝ предаване е доста сериозно и често могат да научат по нещичко от

Рекс Тилърсън: Русия трябва да направи първите стъпки за намаляване на насилието в Източна Украйна

http://www.mediapool.bg/reks-tilarsan-rusiya-tryabva-da-napravi-parvite-stapki-za-namalyavane-na-nasilieto-v-iztochna-ukraina-news266388.html

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви в неделя, че Русия трябва да направи първите стъпки за намаляване на насилието в Източна Украйна и че основна цел на Вашингтон е възстановяването на териториалната цялост на Украйна, предаде Ройтерс. При първото си посещение в Украйна Тилърсън каза още, че САЩ ще проучат начините за промяна на статуквото в украинската криза и че руската намеса в миналогодишните избори в САЩ все още пречи за подобряване на отношенията с Москва. Посещението на държавния секретар в Киев е силна проява на подкрепата на Вашингтон, каза украинският президент Петро Порошенко. Той приветства и назначаването на Кърт Волкър за специален пратеник на САЩ в Минския мирен процес. По думите на Порошенко с опита си като дипломат от кариерата Волкър ще помогне за пълното прилагане на Минските споразумения. Кърт Волкър, който съпровожда Тилърсън в Киев, ще остане в украинската столица още няколко дни, за да се засили координацията между САЩ и Украйна, каза още Петро Порошенко. Междувременно говорителят на Кремъл каза в Москва, че се подготвя конферентна връзка между лидерите на Германия, Русия, Украйна и Франция или на страните от т. нар. Нормандска четворка. "Телефонен разговор на четворката е на дневен ред. Той се подготвя, но още не е ясна датата", каза Дмитрий Песков, цитиран от "Интерфакс" и Ройтерс.

И в Бяла на протест срещу циганите

http://www.cross.bg/protest-zaradi-georgi-1548516.html

/КРОСС/ Жителите нa град Бяла в Русенско също се вдигат на протест срещу цигански побой, предаде бТВ. Тази вечер местните излизат по улиците, а причината е тежък инцидент. 18-годишно момче е в болница със счупен череп след масов бой в центъра на града. Полицията е задържала един от нападателите - мъж от ромски произход. Пострадалият младеж се е прибирал със свои приятели от дискотека, но били пресрещнати от група от 12 души, единият от които поискал цигара. 18-годишният Александър нямал да даде и отказал. Последвала свада, прераснала в побой. Младежът бил ударен тежко в главата с бутилка от уиски. Момчето е в кома, има опасност за живота му. Полицията е задържала един от нападателите - 32-годишен мъж от ромски произход. Снощи и Смолян се вдигна на протест, след като двама цигани от Хасково счупиха черепа на 27-годишния Георги Кадиев, когато той се опитал да помогне на 15-годишно момиче, което те закачали. В нощта срещу неделя той бе по спешност опериран в Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ „Св. Георги" в Пловдив заради хематом в мозъка. Състоянието му след операцията е стабилно. Съдът ги остави в ареста заради съмнения, че могат да се укрият.    

Почина актьорът Нелсън Елис

http://www.moreto.net/novini.php?n=355149

39-годишният американски актьор Нелсън Елис, станал популярен с ролята си на Лафайет в сериала "Истинска кръв", е починал от усложнение след сърдечна недостатъчност, съобщава сайтът на тв-канала HBO. Елис бе и сценарист и театрален режисьор.

Ердоган нарече един от опозиционните лидери на Турция „терорист“

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326076

Ердоган нарече един от опозиционните лидери на Турция „терорист“Президентът на Турция Ердоган нарече Селахатин Демирташ, затвореният съпредседател на „Народната демократична партия“, „терорист“, предава "Хюриет", цитира "Фокус". „Нямаме властта да пускаме терористи от затвора“, заяви Реджеп Тайип Ердоган в отговор на въпрос от репортер, който попита кога ще бъде пуснат Демирташ на свобода по време на

Премиерът на Ирак обяви Мосул за свободен

https://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/premieryt-na-irak-obiavi-mosul-za-svoboden-6071286

Посочената победа в Мосул бележи сериозен успех за иракските сили за сигурност, които се разпаднаха пред лицето на джихадистките атаки в Ирак през 2014 г.

Преди Благоевград спират тировете в посока Кулата

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326077

Преди Благоевград спират тировете в посока КулатаАПИ и КАТ спират тирове преди Благоевград в посока Кулата, видя "24 часа". Няколко тира са спрени в момента

Компромис за договора между България и Македония

http://clubz.bg/56003-kompromis_za_dogovora_mejdu_bylgariq_i_makedoniq

Двудневните консултации по проекта на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Македония са приключили с компромис, съобщиха от Министерство на външните работи. Но не се съобщава точно в какво се състои договореното в споразумението. Не бе известно, че дипломат номер 1 на Скопие е в София от два дни.

Делегациите, водени от външната ни министърка Екатерина Захариева и македонския й колега Никола Димитров, са провели конструктивни и успешни разговори. Захариева отбеляза след срещата, че е в националния интерес на България да се подобрят отношенията ни с югозападната ни съседка.

Следващата крачка към подписване на договора, което се очаква да стане на Илинден, 2-ри август в Македония, са още консултации и вътрешносъгласувателни процедури.

Решението да бъде финализиран дългогодишно обсъждания проект за договор бе взето след среща между Бойко Борисов и колегата му Зоран Заев. Борисов обеща да помогне на Македония за влизане в НАТО и ЕС, а Заев заяви, че неговата страна иска да остави в историята антибългарската реторика и търканията между двете държави.

Спасиха 54 мигранти в Гибралтарския проток, включително бременна жена

http://www.cross.bg/bremenna-zhena-ohrana-1548515.html

/КРОСС/ Испанската брегова охрана съобщи, че е спасила 54 миганти, включително бременна жена, плавали с малък плавателен съд през Гибралтарския проток, предаде Ройтерс. Според съобщението на бреговата охрана днес сутринта тя засякла плавателния съд с мигрантите на около 10 км южно от испанския бряг, близо до град Кадис. На борда му имало 44 мъже и десет жени, едната от които била видимо бременна.    

Германската промишленост ще отдаде предпочитания на единния пазар

http://www.investor.bg/evropa/334/a/germanskata-promishlenost-shte-otdade-predpochitaniia-na-edinniia-pazar-242707/

Това посочиха редица икономически ръководители пред сп. "Обзървър" във връзка с последиците за търговските й отношения с Великобритания след Брекзит

Канада обяви извънредно положение заради 200 горски пожара

http://www.moreto.net/novini.php?n=355148

Провинция Британска Колумбия в Канада обяви извънредно положение заради бушуващите там близо 200 горски пожара. Около 7000 души са евакуирани. Горските служби съобщиха, че високите температури и силният вятър допълнително раздухват огъня, който вече е обхванал стотици километри от територията на провинцията.

Илиана Беновска: Г-н Борисов, научете се от Путин „как“, ако ще ставате световен политик

http://www.barometar.net/89010/

Г-н Борисов, наблюдавате срещата в Хамбург на Г-20, предполагам. Там са знакови лица от световната политика – новите Тръмп и Макрон, вечната Меркел и най-вече, безспорният световен Лидер Путин. 3-ти мандат сте министър-председател. Опитвате да правите вече и световна политика – да обедините Балканите и да сте мост между Турция (която от 1964 година, вече […]

Рууни се завърна в Евертън

https://offnews.bg//futbol/ruuni-se-zavarna-v-evertan-660111.html

Легендарният нападател на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни вече официално е футболист на Евертън, обявиха от "Гудисън Парк".

31-годишният играч ще подпише договор за два сезона, след като пристигна от "Олд Трафорд" като свободен агент. Рууни направи първите си стъпки във футбола именно като част от ливърпулския клуб.

"Уейн ми показа амбицията, от която имаме нужда и победния си манталитет – той знае как да печели титли и съм наистина щастлив, че той реши да дойда при нас.

Той обича Евертън и жадуваше да се завърне. Той все още е само на 31 години и нямам никакви съмнения в качествата му. Фантастично е, че той е тук", сподели мениджърът на Евертън Роналд Куман пред клубния сайт.

През 2004-а английският футболист подсили нападението на "червените дяволи" и се превърна в една от митичните фигури на манчестърци.

.Според "Сън", суперселекцията на Роналд Куман продължава. Специалистът ще използва Рууни като халф, а за върха на атаката ще бъде привлечен нападателят на Арсенал Оливие Жиру.

"Карамелите" ще платят за французина 20 милиона паунда. Той ще замести Ромелу Лукаку, който вече е на 99% продаден на Манчестър Юнайтед.  

Зигмар Габриел: Безредиците в Хамбург навредиха на имиджа на Германия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326060

Зигмар Габриел: Безредиците в Хамбург навредиха на имиджа на ГерманияГерманският външен министър Зигмар Габриел иска левите екстремисти, устроили безредици в Хамбург в дните на срещата на високо равнище на Г-20 в града, да бъдат привлечени под отговорност, предаде Deutsche Welle, цитира "Фокус". „Безредиците в Хамбург нанесоха сериозна вреда върху имиджа на Германия в очите на международната общност“, заяви Габриел.

Данните за заподозрени в тероризъм ще се пазят 20 години от МВР и ДАНС, предвижда проект

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/09/3003509_dannite_za_zapodozreni_v_terorizum_shte_se_paziat_20/?ref=rss


Данните за заподозрени в тероризъм ще се пазят от МВР и ДАНС за срок от 20 години. Това предвижда наредба на вътрешния министър Валентин Радев и шефа на агенцията Димитър Георгиев. В друга наредба пък се описват задълженията на собственици или ползватели на обществени сгради, които трябва да разработят и прилагат мерки за противодействие на тероризма. Двата документа са публикувани онлайн за обществено обсъждане.<br /><br />След приемането им ще може да започне и прилагането на...

Осветиха реставрирания храм в кюстендилското село Илия

http://www.cross.bg/iliya-hram-hrama-1548513.html

/КРОСС/ Стотици хора от цялата страна дойдоха за освещаването на ремонтирания и напълно реставриран храм "Св. пророк Илия" над кюстендилско село Илия. Възстановяването на храма, който е част от вековен манастирски компекс, продължи над две години. Главният секретар на Светия синод, мелнишкият епископ Герасим, свещенници от Софийска митрополия и духовенството в Кюстендил, отслужиха литургия за новия живот на храма, който доскоро беше празен. Дарители и спомоществователи осигуриха около 30 хиляди лева за възстановяването на над стогодишния храм. По време на службата на няколко пъти удари новата 130 килограмова камбана. Звукът й ще се чува чак в съседна Македония, радват се местните хора. Храмът е възстановен, но отвътре беше. Освен, че вече е изографисан, входът също е въстановен. Най-важното е, че вече има и иконостас, олтара също е оборудван с мраморен престол, всички изисквания на канона са спазени.    

Торите предлагат оставката на Мей да бъде поискана през есента

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326055

Торите предлагат оставката на Мей да бъде поискана през есентаВисокопоставени членове на управляващата Консервативна партия във Великобритания предупредиха съпартийците си въпросът с искането на оставката на премиера Тереза Мей да бъде отложен до есента, пише вестник "Обзървър", цитиран от БНТ. Според изданието, някои консерватори се надяват министърът по въпросите на „Брекзит“ Дейвид Дейвис да застане

Г-20 в Хамбург: Можеше да е и по-зле

https://offnews.bg//dw/g-20-v-hamburg-mozheshe-da-e-i-po-zle-660108.html

Тази среща на могъщите премина под знака на грозни сблъсъци и разминаващи се интереси. Форумът на Г-20 в Хамбург определено няма да влезе в историята като особено успешен. Но можеше да е и по-лошо, смята Дагмар Енгел.

Можеше да е и по-зле. Нямам предвид грозните сцени от Хамбург - това едва ли можеше да бъде по-лошо: кадрите с насилия, грабежи и брутални сблъсъци са по принцип нетипични за страна като Германия.

Но що се отнася до резултатите от тазгодишния форум на Г-20, определено можеше да е и по-лошо. Защото самият състав на участниците в срещата беше толкова разнороден, че постигането на единодушие по една или друга тема си е направо чудо. На форума в Хамбург среща си дадоха както демократи, така и автократи. Присъстваха хора, обвинени в корупция или пък отговорни за груби нарушения на човешките права. И не на последно място: в Хамбург беше и един човек - името му е Тръмп, който неизменно внася допълнително напрежение със своето „America first”.

Успехи...

При това изходно положение определено можем да сме доволни от резултатите, постигнати на този форум. Колкото и невероятно да звучи, всички участници в срещата декларираха, че отхвърлят протекционизма. И се обединиха около позицията, че който по една или друга причина се чувства ощетен, е в правото си да се отбранява, но само ако се придържа към правилата на Световната търговска организация (СТО). Така представителите на Г-20 застанаха зад принципите на мултилатерализма - точно както си го беше пожелала германската канцлерка Ангела Меркел. И затова този успех е и неин - похвални думи изказа както френският, така и руският президент.

Що се отнася обаче до темата за климата - човек трябва да е голям оптимист, за да види тук някакъв пробив. Вече стои черно на бяло, че Съединените щати напускат Парижкото споразумение. Но останалите 19 застанаха твърдо зад климатичното споразумение. Затова пак да повторим: можеше да е и по-лошо.

... и провали

Но във времена като днешните това не е достатъчно. И този път страните от Г-20 не успяха да дадат ново лице на глобализацията. А това само ще подсили още повече съмненията на всички онези хора по целия свят, които открай време са убедени, че световната икономика се ръководи не от девиза „благополучие за всички”, а от цели, които в крайна сметка водят до благополучие само за малцина. В края на срещата в Хамбург германската канцлерка каза, че акциите на гражданското общество, съпътствали форума, определено са изиграли роля - и дори са оказали влияние. Но от това влияние не се вижда нищо. Г-20 не направи решителни крачки напред. Не направи и крачки, които да говорят за повече близост и повече разбиране за проблемите на обикновения човек.

Още преди началото на форума прозвучаха упреци, че в годината на изборите за Бундестаг Меркел иска да "произведе" символни кадри, които да я представят като особено успешна на международната сцена. Сега, след края на срещата, вече знаем, че символните кадри от Хамбург са други.

Дойче веле

Протестиращи искат пълна ревизия на кмета на Септември

http://frognews.bg/news_137955/Protestirashti-iskat-palna-reviziia-na-kmeta-na-Septemvri/

Пълна ревизия на всички обществени поръчки, реализирани по времe на мандата на кмета на община Септември Марин Рачев, поискаха днес жители на с. Варвара и други населени места в региона, съобщи Нюз. бг.

Лондон отхвърли опитите на Париж да стане нов финансов център

http://www.cross.bg/parizh-london-tzentur-1548510.html

/КРОСС/ Британското правителство отхвърли опитите на Франция да привлече високо финансиране към Париж след „Брекзит", като даде заявка, че Лондон ще остане глобален финансов център. Париж се състезава с конкурентни финансови центрове в Европа за работни места, които биха могли да се изнесат от Лондон поради излизането на Великобритания от Европейския съюз, информира "Франс прес". "Лондон е водещият световен финансов център с най-голям пазарен дял за финансовите услуги в света. Ние сме решени да запазим конкурентоспособността на града и в бъдеще. Искаме финансовите услуги да продължат да процъфтяват тук и сме готови да помогнем на индустрията да увеличи възможностите си", заяви говорител на правителството пред "Франс прес". Френският премиер Едуард Филип в петък изложи редица мерки, насочени към повишаване на привлекателността на Париж. Сред тях е отмяната на плана за разширяване на сегашния 0.3% данък върху финансовите транзакции, премахване на най-високата група от данъци върху дохода и задържането на бонуси от изчисляването на обезщетението за "рискови лица" като борсови посредници.  

18 загинали при наводнения в Япония

http://www.moreto.net/novini.php?n=355147

Броят на загиналите при проливните дъждове и възникналите наводнения в южната част на Япония достигна 18 души, съобщиха властите, цитирани от световни агенции. Спасителни екипи продължават да издирват оцелели. Най-засегнат е остров Кюшу - най-южната част на четирите основни японски острова.

Детето-чудо с поредно впечатляващо бягане

https://offnews.bg//leka-atletika/deteto-chudo-s-poredno-vpechatliavashto-biagane-660110.html

Детето-чудо на леката ни атлетика Лиляна Георгиева продължава да впечатлява и вдъхновява със силните си изяви. 

Навършващата 17 години съвсем скоро състезателка на Радмила Станкович спечели старта на 800 метра при жените на международния атлетически турнир в Пловдив вчера с много силен резултат - 2:06.89 мин.

Това е най-доброто постижение в кариерата ѝ в тази дисциплина. Този резултат е и четвърти във вечната ранглиста на България при девойките под 18 години на 800 м. Рекордьорка е Албена Димитрова с 2:03.45 мин от 1983 г.

Втора на 800 м на стадион “Пловдив” вчера завърши Полина Тодорова с 2:09.02 мин, а трета финишира подготвящата се в САЩ Милица Мирчева с 2:20.49 мин.

Постижението на Георгиева е и №1 при жените в България за 2017 г. Това беше и последният старт на талантливата ни атлетка, преди Световното първенство за юноши и девойки в Найроби (Кения) другата седмица. Там Георгиева ще стартира на 1500 м.

Турция и Западът: Обективно, безпристрастно и с проценти

http://www.cross.bg/tyrtziya-samo-erdogan-1548512.html

/КРОСС/ Изминалата седмица със сигурност бележи съвършено нов момент в сложния и противоречив диалог на Анкара с Брюксел. В самата европейска перспектива на Турция. А и на отношенията й със Запада като цяло. Понеже не кой да е, а Европейският парламент (ЕП), призова за незабавно спиране на преговорите за присъединяване на Турция към ЕС. Червеният картон е заради конституционната реформа в страната. Която просто няма как бъде променена при сегашния режим на президента Реджеп Тайип Ердоган. И нека никой да не си прави илюзии по този въпрос. Просто подобно упражнение е недалновидно и безперспективно. Излишно губене на време. Именно заради това, резолюцията на евродепутатите бе приета с 477 гласа „за", при само 64 „против" и 97 „въздържал се". Т.е. - колебаещи се. Или - преструващи се; това също не е за пренебрегване. Какво означава това? Внушително, даже направо квалифицирано, конституционно мнозинство. Ако за база се вземе общият брой 751 евродепутати - това е над 63%. В случай, че отчитаме само реално гласувалите общо 638 евродепутати - имаме направо убийствено мнозинство от малко под ¾. Всъщност дебатите и вотът миналия четвъртък в ЕП са просто една реминисценция на подобно гласуване също в четвъртък, но преди 7-8 месеца - на 24 ноември м.г. Тогава евродепутатите призоваха за временно замразяване на преговорния процес с Турция

Тръмп в „Туитър“: На два пъти притиснах Путин

http://frognews.bg/news_137954/Tramp-v-Tuitar-Na-dva-pati-pritisnah-Putin/

Американският президент Доналд Тръмп обяви в профила си в ”Туитър”, че срещата на върха на Г-20 в Хамбург била голям успех за САЩ.

Жители на село Варвара протестираха срещу общинския кмет

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/07/09/3004092_jiteli_na_selo_varvara_protestiraha_sreshtu/?ref=rss


Над 100 души са протестирали днес в село Варвара на пътя Пазарджик – Велинград срещу управлението на кмета на община Септември Марин Рачев. Жителите на селото настояват за ревизия на всички обществени поръчки, реализирани по времe на мандата му.<br /><br />Протестиращите са пресичали на групи пешеходните пътеки и така са блокирали движението. Протестът е продължил около половин час и доведе до образуване на няколкокилометрови опашки от автомобили и камиони по пътя.<br /><br...

Афишът на Античния театър в Пловдив пълен за месеци напред

https://www.24chasa.bg/region/article/6325826

Афишът на Античния театър в Пловдив пълен за месеци напредГрафикът на Античният театър е пълен с културни прояви за месеци напред. Заявките от организации продължават да валят, опитваме се да удовлетворим всички, съобщи директорът на общински институт "Старинен Пловдив" Минко Кафтански. Септември се очертава като един от най-силните. На 3-и с концерт на "Щурците" ще бъде открит Есенният салон на

Трета поред катастрофа на кръстовището на ужасите във Варна. Докога???

http://www.barometar.net/89007/

Трета поред катастрофа, в рамките на два дни стана днес на кръстовището на бул.Владислав и ул.Г.Бенковски във Варна. Два автомобила Фолксваген Поло и Рено Меган се удариха, като пораженията по колите са видими от снимката. Припомняме, че вчера сутринта два автомобила се сблъскаха на същото кръстовище и едната потроши светофар, другата се блъсна в дърво. […]

Спасиха 54 мигранти в Гибралтарския проток, включително бременна жена

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326043

Спасиха 54 мигранти в Гибралтарския проток, включително бременна женаИспанската брегова охрана съобщи, че е спасила 54 миганти, включително бременна жена, плавали с малък плавателен съд през Гибралтарския проток, предаде Асошиейтед прес, цитира БТА. Според съобщението на бреговата охрана днес сутринта тя засякла плавателния съд с мигрантите на около 10 км южно от испанския бряг, близо до град Кадис.

Ирак обяви освобождението на Мосул

http://www.cross.bg/mosyl-osvobodeniya-grad-1548509.html

/КРОСС/ Иракският премиер Хайдер ал Абади обяви победа в "освободения" град Мосул, съобщи неговият офис след опустошителната почти 9-месечна битка срещу ИДИЛ. Абади "пристига в освободения град Мосул и поздравява героичните бойци и иракския народ за постигането на голямата победа", се казва в изявление на кабинета му, цитирано БГНЕС. "Главнокомандващият на въоръжените сили (министър-председател) Хайдер ал Абади пристигна в освободения град Мосул и поздрави героичните бойци и иракския народ за голямата победа", се казва в съобщение на прессекретарята на премиера. От 2014 г. Мосул беше столица на халифата на ДАЕШ в Ирак. Преди 8 месеца иракските сили, милиции и водената от САЩ коалиция започнаха настъпление за освобождаването на града. Групировката превзе града през юни 2014 г. Операцията по връщането на Мосул от иракските сили започна през октомври 2016 г. Източната част на града беше освободена в края на януари, а месец по-късно започна операцията и за превземането на Западен Мосул.    

Ирак официално обяви Мосул за превзет

http://dnes.dir.bg/news/irak-mosul-jihad-26032578

Иракският премиер Хайдер ал Абади обяви днес победа над "Ислямска държава" в "освободения" Мосул след битка, продължила близо девет месеца срещу джихадистите.

Ирак обяви официално за освобождението на Мосул

http://frognews.bg/news_137953/Irak-obiavi-ofitsialno-za-osvobojdenieto-na-Mosul/

Премиерът на Ирак Хайдер ал Абади обяви ”освобождението” на Мосул, съобщава АФП.

Сани Алекса разказва за тежкия побой над нея (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/sani-aleksa-razkazva-za-tezhkiia-poboj-nad-neia-video-2035775

Певицата разказва за избора и как да постъпиш, когато любовта се превърна в насилие пред

Христо Терзийски: Системата на МВР не е разделена

https://www.actualno.com/politics/hristo-terzijski-sistemata-na-mvr-ne-e-razdelena-news_621433.html

Допълнителни полицейски сили от София и страната са командировани в Асеновград заради очаквания тази вечер голям протест. Това обяви главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция": Те и самите граждани вече разбраха, че никой няма полза

Коментар на седмицата №3: Методий наистина е прецакан от Кирил

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6325954

Коментар на седмицата №3: Методий наистина е прецакан от КирилПубликуваме отново най-четените коментари и анализи на седмицата. Този е номер 3 с 26 288 прочитания. Да не ни е яд на Гришам, грешката е в нашите глави Освен голям писател Джон Гришам е американски юрист. И с една шеговита забележка ни показа как истинският юрист трябва да гледа на нещата: “Това е кирилицата,

Балканите в сянката на Г-20

http://pogled.info/svetoven/balkanite-v-syankata-na-g-20.87514

/Поглед.инфо/ Когато един посланик в София и то на велика държава като Франция казва в интервю от преди дни /БНТ, „Панорама“/, че „не разбирам усложненото разбиране на историята“ и „тенденцията да се преувеличават измеренията на турското робство в България“, няма как да не се направи отново извод, че Европа остава вярна на собственото си късогледство по отношение на Балканите, в частност България.

Мосул е освободен от "Ислямска държава"

http://www.mediapool.bg/mosul-e-osvoboden-ot-islyamska-darzhava-news266387.html

Иракският премиер Хайдер ал-Абади обяви в неделя следобед победа в "освободения" град Мосул, съобщи неговият офис. Това се случва след опустошителната почти 9-месечна битка срещу джихадистката групировка "Ислямска държава". Абади "пристига в освободения град Мосул и поздравява героичните бойци и иракския народ за постигането на голямата победа", се казва в изявление на кабинета му, цитирано от АФП. Подкрепяни от международна коалиция начело със САЩ, иракските сили водят от октомври 2016 г. широка офанзива за прогонване на "Ислямска държава" от Мосул. Това е вторият по големина град в Ирак, който джихадистите завзеха през юни 2014. По информация на "Би Би Си" (ВВС) близо 900 000 души са били изселени от града от 2014 г. насам, което е около половината от населението му отпреди войната. (Очаквайте подробности)

18 загинаха при наводнения в Япония

http://frognews.bg/news_137952/18-zaginaha-pri-navodneniia-v-IAponiia/

18 души загинаха при наводнения в южните части на Япония, съобщиха властите, цитирани от световни агенции.

Утре над Черноморието ще е слънчево

http://www.moreto.net/novini.php?n=355140

През нощта ще е ясно, утре – предимно слънчево. Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 24°-27°. Температурата на морската вода е 22°-25°, северно от нос Калиакра - 15°.

Германия мести контингента си от "Инджирлик" в Йордания

http://www.cross.bg/baza-iiordaniya-germaniya-1548508.html

/КРОСС/ Германия започна да изтегля войниците си от военновъздушната база "Инджирлик" в южната турска провинция Адана, съобщават германски медии. Според "Шпигел" два самолета за снабдяване ще бъдат прехвърлени във военновъздушна база до Азрак в Йордания като част от постепенното изтегляне от турската база. Германските самолети са използвани в операциите срещу "Ислямска държава" в Ирак и Сирия. Те ще бъдат прехвърлени в Йордания с близо 250 германски войници от турската база. От 2015 г. Германия е разположила шест самолета "Торнадо" и един самолет цистерна в турската база. Германското правителство реши да изтегли контингента си след възникналото в края на май напрежение с Анкара. Турция отказва да допусне германски депутати в базата. На 7 юни Берлин обяви, че германските войници в "Инджирлик" ще бъдат прехвърлени във военен обект в Йордания през следващите месеци.      

3 км е опашката на ГКПП "Лесово"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326038

3 км е опашката на  ГКПП "Лесово"На българо-турската граница трафикът е нормален. На ГКПП "Лесово" има колона от 3 км от товарни автомобили на изход. Това сочат данни към 13.30 часа, публикувани на сайта на Главна дирекция "Гранична полиция". На границата с Румъния движението е нормално. На ГКПП "Дунав мост-Видин се е образувала опашка от 1 км товарни автомобили на изход.

Уейн Рууни се завърна в "Евертън"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/07/09/3004079_uein_ruuni_se_zavurna_v_evertun/?ref=rss


Дългоочакваното завръщане на Уейн Рууни в "Евертън" вече е факт. Рекордьорите по мачове и голове за английския национален отбор подписа с родния си клуб за срок от две години.<br /><br />От 2004 г. досега нападателят беше част от "Манчестър юнайтед". "Евертън" потвърди привличането на Рууни, но не разкри цената, за която той се завръща в отбора.Excited to be back at @Everton. Can't wait to meet up with @RonaldKoeman and the lads! #EFC

Уейн Рууни се завърна е "Евертън"

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/07/09/3004079_uein_ruuni_se_zavurna_e_evertun/?ref=rss


Дългоочакваното завръщане на Уейн Рууни в "Евертън" вече е факт. Рекордьорите по мачове и голове за английския национален отбор подписа с родния си клуб за срок от две години.<br /><br />От 2004 г. досега нападателят беше част от "Манчестър юнайтед". "Евертън" потвърди привличането на Рууни, но не разкри цената, за която той се завръща в отбора.<br /><br />Excited to be back at @Everton. Can&#39;t wait to meet up with @RonaldKoeman and...

Плевнелиев: Искров трябваше да отговаря, след като е пял по баровете с Цветан Василев

http://www.mediapool.bg/plevneliev-iskrov-tryabvashe-da-otgovarya-sled-kato-e-pyal-po-barovete-s-tsvetan-vasilev-news266386.html

Президентът Росен Плевнелиев е имал опасения, че през 2014 г. чрез КТБ се реализира сценарий за сриване на държавата. Това разкри самият той в събота, в интервю за предаването "Седмицата" на "Дарик радио" ден, след като наследникът му Румен Радев публикува втората банкова стенограма от консултациите при президента за КТБ на 14 юли 2014 г. "Свиках тези консултации, защото имах огромни притеснения, че държавата може да се срине. Аз се притеснявах, че това е сценарий, че с идването на служебното правителство се прави опит да бъде срининато всичко в икономиката, в банковия сектор и да се заметат следите, не само на КТБ", каза той. По думите му чрез консултациите политиците е трябвало да успокоят народа въпреки провала на БНБ и нейното ръководство. "Смисълът на тези консултации беше, че те бяха политически консултации. Ние не можехме по никакъв начин и не бива да изземваме функции на компетентните институции. Това, че БНБ каза, че ще отвори (КТБ, б. р.) на 21 юли и не отвори, е техен проблем, с който ние, политиците, трябваше по някакъв начин да успокоим народа и да намерим решение, въпреки провала на БНБ и нейното ръководство", посочи Плевнелиев. За решението КТБ да не се спасява Той признава, че на консултациите политиците са решили да не спасяват банката, тъй като БНБ е трябвало да си понесе отговорността за криминалното й източване. Това обаче не е било казано на обществото. "Политическите лидери застанаха на тезата, обратна на това, което предлагаше БНБ в тези консултации. Политическите лидери искаха БНБ да си носи отговорността, след като са ходили по баровете, след като са приемали лъжливи отчети, след като не са си мръднали пръста да направят една ефективна система специално в случая с тази банка, защото с другите банки нещата стояха по друг начин. И те трябваше да си носят отговорността", коментира експрезидентът. "Извън това обаче наистина на тази среща всички се консолидираха, по данните, които ни бяха предоставени, че ние имаме проблем с една единствена банка, а не и с други банки. Това натежа в посока да не се спасява (КТБ, б. р.)", казва още той. Въпреки че не е имала политическа подкрепа да спасява банката, БНБ по свое осмотрение е решила да протака ликвидацията с месеци, става ясно още от обясненията на Плевнелиев. "На тези консултации вие виждате, че нямаше как ние да диктуваме на независимия орган – управител и управителен съвет на БНБ, кога точно и какво да направят. Ние единствено може да се придържаме към права и процедури. Но БНБ след това месеци наред не предприе необходимите действия. Ние очаквахме да отворят банката след 2-3 седмици и търсехме готовност как да се финансира по един справедлив възстановяването на парите на хората по закон до 100 хил. евро. Същевременно агонията на тази банка беше продължена и това няма нищо общо нито с решение на политическите лидери, нито с тези консултации. Това е решение, което БНБ носи", коментира Плевнелиев. За забавленията по баровете на Иван Искров и Цветан Василев Според него няма да бъдем толкова развити и богати, колкото ни се иска, докато "не си оправим регулаторите, които да бъдат независими и които да могат да гарантират правила за всички". "И не шефът на регулатора да пее по баровете и по клубовете със собственика на тази специфична банка", каза Плевнелиев, очевидно визирайки кадри, излъчени от "Господари на ефира" през 2015 г. от съвместна забава с участието на Иван Искров и Цветан Василев. "Самият Искров бягаше отговорност, но не отвъд БНБ, а прехвърляйки я на други членове на БНБ", заяви Плевнелиев. Той бе категоричен, че управителният съвет на БНБ са хората, които носят отговорността за всичко, което се случва в банковия сектор в България. "Там има одитори, как така БНБ не проверява дали са фалшиви данните", попита бившият държавен глава. За "голямата картина" "Да си дадем сметка за по-голямата картина. Тогава, през 2014 г. правителството на Орешарски колабираше. Орешарски позна всички задни входове на софийските сгради. Нямаше никакво доверие и правителството си замина. Междувременно коалиционният партньор – ДПС вече беше разклатил тотално това правителство. "Самият аз като президент бях в окото на бурята. Представете си, от една страна правителството пада, парламентът си отива. Няма никакво доверие между политическите партии. Същевременно се срива банка, ръководството на БНБ не се ползва с никакво доверие от народа и президентът е отново сам, за пореден път. Нещо повече. Аз не знаех какъв ще е размерът и какви ще бъдат последствията от фалита на тази банка, а може би и на други и нямах никакви гаранции, никаква сигурност. Служебното правителство нямаше парламент, който да реагира бързо и да го подкрепи. Аз се молих тогава на политическите партии и част от тези консултации е и темата за ревизия на бюджета", коментира още той. За разцвета на КТБ Плевнелиев разкритикува Бойко Борисов, че не е успял навреме да се справи с разрастването на КТБ. "Първото правителство на Бойко Борисов положи, но недостатъчни усилия и в крайна сметка то не бе успешно в това да се извадят държавните пари от определената, посочена от политиците, любима тяхна банка. Дянков имаше не едно изказване, че над 80% от държавните пари са в тази банка, включително от най-високата трибуна в държавата - НС, през 2010 – 2011 г. Впоследствие, когато назначих първото служебно правителство, взех своето отговорно решение и поведох тази битка, която изправи срещу мен цялата медийна империя, олигарсите, които ме намразиха по един невероятно тежък начин. Но аз доведох до края тази битка. Това, което първото правителство на Бойко Борисов не направи, го направи правителството на Марин Райков. Ние въведохме правила за управление на риска на държавните пари за пръв път в историята на България", посочи Плевнелиев. За това, което не трябва да знае народът Плевнелиев препотвърди позицията си, като заяви, че след публикуването на стенограмата от разговорите за КТБ оттук нататък всеки политик ще ходи в президентската институция с друга подготовка и по друг начин. "Те ще знаят, че всяка стенограма във всеки един момент по различни съображения може да бъде разсекретена, което означава, че не бива да очакваме оттук нататък честен дебат по същество в тази институция, което е жалко", коментира той. "Не бива да се генерализира. Специалното в тези две консултации беше, че хората бяха на улиците. Теглеха парите от банковите си сметки в не една банка. Изтеглиха се над 800 млн. лв. за един ден. Това беше изключително опасно положение, в което можехме да сринем цялата си икономика и цялата си държава и да се върнем 20 години назад. Затова беше толкова важно да се внимава какво ще се каже и какво няма да се каже", каза още Плевнелиев. Той уточни, че в случая не става дума за лъжа пред обществото.

Изясняват причините за пожара в строителния кран до паметника "1300 години България"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326023

Изясняват причините за пожара в строителния кран до паметника "1300 години България"Столични полицаи и пожарникари изясняват обстоятелствата и причините за възникнал пожар в строителен кран, разположен в близост до паметника "1300 години България" край НДК. Това информират от МВР. Сигналът за инцидента е подаден тази нощ към 03.15 часа. На място веднага са пристигнали пожарни екипи,

Симеон: Свалям шапка на Путин, санкциите са автогол за Европа

http://clubz.bg/56002-simeon_svalqm_shapka_na_putin_sankciite_sa_avtogol_za_evropa

Симеон Сакскобургготски Снимка Веселин Боришев

Убива ли политиката? Да, защото горе ветровете са високи и си под прицел, заяви в ефира на бТВ днес бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски.

"Питате ме мен, и аз се чудя как съм оцелял досега", отбеляза той на въпроса на Светослав Иванов.

Сакскобургготски заяви, че не се е чувствал предаден от определени хора от НДСВ - не познавал много от тях. Призна, че преди изборите през 2001 г. се е срещал с Иван Костов и му е предложил да управяват заедно - нещо, разказано и в новата му книга.

"Не е тайна, аз просто го посетих. Той не отказа, просто ми каза, че му е нужен пълен мандат."

На въпроса дали монархията е по-добър вариант, бившият премиер отбеляза, че е нямало никакъв шанс да се прокара подобна идея, когато се е върнал в България - хората нямало да реагират добре.

"Понякога монархията има своите предимства", призна обаче той.

И допълни, че когато се е срещал с руския президент Путин, винаги е бил много впечатлен колко запознат е той с всяка тема.

"Свалям му шапка", отбеляза бившият премиер. И повтори тезата си за санкциите на ЕС към Русия: "Донякъде може да прозвучи особено. Намирам, че донякъде е било автогол за Европа."

Симеон похвали Борисов за успешните преговори с Македония за подписване на договора за добросъседство.

"Това са много полезни жестове и много се радвам, определено", отбеляза той.

На въпрос дали е мислел да се върне в активната политика, Сакскобургготски отсече:

"Не. Далеч след годините за пенсия съм. Човек трябва да си знае силите."

Убиха фен след дерби в Бразилия (видео)

https://offnews.bg//futbol/ubiha-fen-sled-derbi-v-brazilia-video-660106.html

Футболът в бразилия беше разтърсен от ново шокиращо насилие, след като фен бе убит при безредици след дербито на Рио де Жанейро между Фламенго и Васко да Гама, съобщиха местните медии.

27-годишният привърженик, чието име не се съобщава, е бил прострелян смъртоносно в гърдите, а други трима са ранени от куршуми при престрелка по улиците на Рио.

Безредиците избухнаха след загубата на Васко у дома с 0:1 от Фламенго. Феновете започнаха да хвърлят самоделни бомбички на стадиона и играчите бяха принудени набързо да се приберат в съблекалните, за да не пострадат.

Хулиганите счупиха предпазните огради, а насилието се пренесе и извън стадиона и се наложи полицията да усмири тълпата със сълзотворен газ.

След победата с 1:0 Фламенго излезе на второ място в класирането на бразилския шампионат с 23 точки. Васко е шести с 16 точки, а лидер е Коринтианс с 32.

3 км от товарни автомобили на изход от ГКПП Лесово

https://www.actualno.com/society/3-km-ot-tovarni-avtomobili-na-izhod-ot-gkpp-lesovo-news_621431.html

На българо-турската граница трафикът е нормален. На ГКПП "Лесово" има колона от 3 км от товарни автомобили на изход. Това сочат данни към 13.30 часа, публикувани на сайта на Главна дирекция "Гранична полиция". На границата с Румъния движението е нормално. На ГКПП "Дунав мост-Види

Движението на Макрон се трансформира в политическа партия

http://pogled.info/svetoven/evropa/dvizhenieto-na-makron-se-transformira-v-politicheska-partiya.87506

/Поглед.инфо/ Френското движение "Република, напред", което се радва на мнозинство в Народно събрание, бе реорганизирано и трансформирано в политическа партия. Това стана в рамките на национален конгрес в Париж, събрал над 300 делегати.

Разделението в Персийския залив се разраства

http://pogled.info/svetoven/razdelenieto-v-persiiskiya-zaliv-se-razrastva.87507

/Поглед.инфо/ Повече от месец след началото на дипломатическата криза, обхванала Персийския залив, надеждите за бързо разрешаване изглеждат толкова недостижими, колкото летния дъжд в пустинята.

Тръмп: Руските санкции ще паднат след справянето с Украйна и Сирия

http://pogled.info/svetoven/tramp-ruskite-sanktsii-shte-padnat-sled-spravyaneto-s-ukraina-i-siriya.87508

/Поглед.инфо/ Процесът по премахване на антируските американските санкции ще започне след преодоляването на конфликтите в Украйна и Сирия, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп.

Тръмп: Време е да работим конструктивно с Москва

http://pogled.info/svetoven/tramp-vreme-e-da-rabotim-konstruktivno-s-moskva.87509

/Поглед.инфо/ Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е време да работи "конструктивно" с Москва, посочвайки, че неговият колега Владимир Путин "отрече яростно" твърденията за руска намеса в американските президентски избори през 2016 г.

Рекс Тилърсън пристигна на посещение в Украйна

http://pogled.info/svetoven/reks-tilarsan-pristigna-na-poseshtenie-v-ukraina.87510

/Поглед.инфо/ Американският държавен секретар Рекс Тилърсън пристигна на посещение в Украйна, с цел да потвърди подкрепата на САЩ за страната, която се бори с корупцията и проруските активисти в източната си част.

Торите предлагат оставката на Мей да бъде искана през есента

http://pogled.info/svetoven/evropa/torite-predlagat-ostavkata-na-mei-da-bade-iskana-prez-esenta.87511

/Поглед.инфо/ Високопоставени членове на управляващата Консервативна партия във Великобритания предупредиха съпартийците си въпросът с искането на оставката на премиера Тереза Мей да бъде отложен до есента, пише в. "Обзървър".

Facebook строи собствено селище с 1,5 хил. жилища

http://www.moreto.net/novini.php?n=355146

Американският интернет гигант и най-голяма социална мрежа в света Facebook ще построи своеобразен град с 1,5 хил. жилища в технологичния си парк в градчето Менло Парк, където се намира централата й. Това се разбира от съобщение на компанията, цитирано от световните медии.

Тръмп за протестите в Хамбург: Всички се чувстваха в безопасност

https://www.24chasa.bg/novini/article/6326014

Тръмп за протестите в Хамбург: Всички се чувстваха в безопасностПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп се е чувствал в безопасност по време на тридневното си посещение в Хамбург за срещата на Г-20, въпреки вълната от бурни протести, прераснали в ожесточени сблъсъци между полиция и демонстранти, съобщава германският вестник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung. "Всички се чувстваха в безопасност,

Ирак победи "Ислямска държава" в Мосул след 9 месеца сражения

http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/09/2993951_irak_pobedi_isliamska_durjava_v_mosul_sled_9_meseca/?ref=rss


Иракските власти обявиха, че групировката "Ислямска държава" е разгромена в Мосул. Изявлението, за което премиерът Хайдер ал Абади пристигна във втория по големина иракски град, слага край на битката, която отне живота на хиляди цивилни и принуди над 900 000 души - почти половината от населението на града преди конфликта - да напуснат домовете си.<br /><br />В неделя сутринта иракските сили достигнаха частта на Стария град, разположена по поречието на река Тигър, където се...

„Бургас Спорт“ вдигнаха регионалната Фен Купа 2017 за Бургас и Ямбол

http://www.cross.bg/chernomoretz-byrgas-sport-1548507.html

/КРОСС/ Победата осигурява място на шампионите в националните финали на турнира, които ще се проведат в Стара Загора в края на септември След два дни, посветени на истинския футбол и 64 мача, изиграни без капка фалш, тимът на „Бургас Спорт" вдигна регионалната Kamenitza Фен Купа 2017 за областите Бургас и Ямбол. Победата осигурява място на шампионите в националните финали на турнира, които ще се проведат в Стара Загора в края на септември. Там 10-те най-добри отбора от приятели в България ще премерят сили за голямата награда в 15-тото издание на Фен Купа - посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа. На бургаските шампиони им се наложи да преодолеят редица силни опоненти по пътя към триумфа. В груповата фаза надвиха „Мон Крис" с 3:1, „Наборите" с 8:0 и „FC Words" с 5:3. В осмина-финалите се наложиха над „Пожарна Карнобат" с 5:1. В четвърт-финалите отстраниха „Милан" с 4:2, а в полуфиналите победиха „Монтереи" с 4:3. Естествено най-оспорван беше финалният мач, който изправи „Бургас Спорт" срещу отбора на второ място „Черноморец" (Несебър). Срещата беше изключително зрелищна и класата на двата отбора си пролича още в първите минути. „Бургас Спорт" откриха резултата с гол на Пламен Крумов след карамбол в наказателното поле

Протестиращи срещу кмета на Септември блокираха пътя за Велинград

https://www.24chasa.bg/region/article/6326008

Протестиращи срещу кмета на Септември
 блокираха пътя за ВелинградОколо 100 жители на община Септември блокираха пътя за Велинград в с. Варвара по време на протест срещу кмета на общината Марин Рачев. Протестът бе организиран от инициатевен комитет " Да спасим община Септември". За да не бъдат отстранени и санкционирани от органите на МВР протестиращите осигуриха непрестанен поток по пешеходните пътеки на

Официално: Руни се завърна в "Евертън"

https://www.24chasa.bg/sport/article/6326015

Официално: Руни се завърна в "Евертън""Евертън" официално съобщи за трансфера на Уейн Руни. Нападателят е подписал 2-годишен договор. Руни е юноша на клуба и игра там до 2004 година, когато "Манчестър Юнайтед" плати за него рекордна сума за тийнейджър. Сега обаче се оказа излишен за Жозе Моуриньо, особено след привличаните на Ромелу Лукаку от... "Евертън".

Борисов обеща четирилентов път от Бургас до ”Слънчев бряг”

http://frognews.bg/news_137951/Borisov-obeshta-chetirilentov-pat-ot-Burgas-do-Slanchev-briag/

Премиерът Бойко Борисов обеща догодина да се пътува по четирилентов път между Бургас и ”Слънчев бряг”. Всичко обаче зависи, по думите му, от това дали ще се спре обжалването на процедурите за изграждането на участъка от страна на една от фирмите. Борисов заяви това в Бургас, където откри обновената част на изградената преди сто години Морска градина.

Вижте къде спират водата в София утре

https://www.24chasa.bg/novini/article/6325985

Вижте къде спират водата в София утреВременно утре ще бъде спряна водата в някои части на столицата, съобщават от "Софийска вода" АД. Заради строително-монтажни работи на бул. "Александър Малинов" в ж.к. "Младост" 4 ще бъде спряно водоподаването от 9.00 до 13.00 часа в района на бл. 491, на бул. "Александър Малинов" 87, 89, 91, 93, 95 и 97.

Мездра на тръни заради непочистените корита на двете реки в града

http://www.cross.bg/mezdra-grada-korita-1548506.html

/КРОСС/ Граждани на Мездра сигнализират, че двете малки реки, минаващи през града, заплашват да се повтори бедствието, което сполетя Самоков преди броени дни. Речните корита са обрасли с храсти и дървета и при висока вълна може да прелеят отново, както се е случвало години наред. В Мездра по европейски проекти са вложени милиони левове за корекция на реките Боденска и Моравишка. Въпреки похарчените големи средства обаче, опасността от наводнение расте. Според местните причината е, че са бетонирани само бреговете, но не и речните легла. "Защо направиха така, защо не я циментираха отдолу и трябва да стане бедствие, за да се сетим да поправим нещо", коментират жители на града пред БНТ. Най-голямата детска градина в Мездра е на брега на река Боденска и периодично се наводнява. Гражданите казват, че коритото е пълно и с боклук. "Преди го почистваха и поддържаха, виждаше се долу чакъл и рекичката чиста. Сега само боклук, хвърлят кой какво му е кеф и не чистят", казват местните. Въпреки тревожните сигнали от гражданите, засега общината не взима мерки да почисти опасните речни корита.    

Лондон отхвърли опитите на Париж да стане нов финансов център

http://www.moreto.net/novini.php?n=355144

Британското правителство отхвърли опитите на Франция да привлече високо финансиране към Париж след „Брекзит“, като даде заявка, че Лондон ще остане глобален финансов център. Париж се състезава с конкурентни финансови центрове в Европа за работни места, които биха могли да се изнесат от Лондон поради излизането на Великобритания от Европейския съюз, информира "Франс прес", цитирана от БГНЕС.

Борисов обеща 4 лентов път Бургас-Слънчев бряг

http://dnes.dir.bg/news/pat-slanchev-brjag-burgas-kabinet-borisov-3-26032396

Премиерът Бойко Борисов обеща догодина да се пътува по четирилентов път между Бургас и "Слънчев бряг". Това ще стане, ако няма обжалване на процедурите.

Спира работата по демонтиране на паметника пред НДК заради запаления кран

http://www.cross.bg/pametnika-kran-firmata-1548505.html

/КРОСС/ Рано тази сутрин беше подпален 150-тонният кран, който премахва елементите от паметника "1300 години България". Демонтажът на конструкцията временно е спрян. Щетите по крана са големи. От общинската фирма, която го е наела, предполагат, че те са на стойност около 1 млн.- евро. Застрахователната компания е започнала да извършва реална оценка на пораженията. От фирмата предполагат, че кранът на практика е напълно неизползваем, вследствие на което ще бъде изтеглен и заменен с нов. По време на пожара от съоръжението са изтекли хидравлично масло и гориво. Ивайло Иванов, експерт от общинска фирма "Софинвест": "Този кран трябва да бъде отстранен от площадката. За целта трябва друг кран да дойде, да го преместим и да се продължи демонтажът на паметника", посочиха пред БНТ от фирмата. Това ще отнеме около седмица. Няма информация дали пожарът е бил умишлен. От полицията работят по всички версии. Пред паметника в продължение на няколко дни имаше протести против демонтажа му.    

Меркел обеща помощ на пострадалите от безредиците в Хамбург

https://www.24chasa.bg/novini/article/6325976

Меркел обеща помощ на пострадалите от безредиците в ХамбургКанцлерът на ФРГ Ангела Меркел съобщи, че ще обсъди с федералния финансов министър Волфганг Шойбле въпроса за изплащането на компенсации на пострадалите от безредиците в Хамбург, предава Deutsche Welle, цитира "Фокус". „Ще проверим как заедно с ханзейския град може да помогнем на жертвите на насилието,

Младежите ще бранят честта си срещу Холандия

https://offnews.bg//futbol/mladezhite-shte-braniat-chestta-si-sreshtu-holandia-660100.html

Националният отбор на България до 19 години ще брани честта си днес срещу Холандия в последен мач от група "Б" на Евро 2017 в Грузия.

Селекцията на Ангел Стойков отстъпи в първите си две срещи с 0:2 от Англия и 0:3 от Германия. Единственият шанс за класиране на полуфинал в турнира е победа с над четири гола.

Освен това Англия трябва да надделее над Германия. Младите "лъвове" обаче не трябва да мислят за тези неща, а да се опитат да покажат най-доброто от себе си.

Играчите натрупаха сериозен опит, но сега трябва да се вдигнат от разочарованието и да играят за честта на България и най-вече за своето развитие.

Всяка минута на това първенство може да им помогне да израснат, а опитът да бъде безценен в предстоящите им кариери. Добрата новина е, че футболисти от групата на селекционера Ангел Стойков са здрави и могат да вземат участие в двубоя.

Изключение прави единствено защитникът Андреа Христов, който е наказан заради червения си картон в мача срещу Германия. Мачът е днес от 19:00 часа на стадион "Тенгиз Буржанидзе" в град Гори.

Съставите на двата отбора:

Холандия: Джъстин Билоу, Тристан Декер, Армандо Обиспо, Юрих Каролина, Дани де Вит, Тюн Коопмайнерс, Навайо Бакбоорд, Джей-Рой Грот, Ферди Кадиоглу, Джавайро Диросун, Че Нънели

Резерви: Маартен Паес, Робин Цвартенс, Бой Кемпер, Родни Конголо, Джъстин Лонвийк, Ноа Ланг, Йоел Пиру

България: Даниел Наумов, ПетърГенчев, Васил Добрев, Петко Христов, Ангел Лясков, Георги Янев, Ивайло Найденов, Иван Тилев, Георги Русев, Томислав Йорданов, Калоян Кръстев

Резерви: Димитър Шейтанов, Мариян Димитров, Ивайло Климентов, Матео Стаматов, Светослав Ковачев, Станислав Иванов

Искат оставката на Мей през есента

http://www.cross.bg/esenta-konservatori-partiya-1548504.html

/КРОСС/ Високопоставени членове на управляващата Консервативна партия във Великобритания предупредиха съпартийците си въпросът с искането на оставката на премиера Тереза Мей да бъде отложен до есента, пише в. "Обзървър". Според изданието, някои консерватори се надяват министърът по въпросите на „Брекзит" Дейвид Дейвис да застане начело на британското правителство, заменяйки Мей след слабия резултат на партията на изборите на 8 юни, при което торите загубиха управляващото мнозинство в Камарата на общините. Но висши консерватори смятат, че отстраняването на лидера в момента би имало катастрофални последици за формацията. „Това не може да се случи на този етап и не е в интерес на страната. Трябва да мине парламентарната ваканция и да разгледаме този въпрос през есента", каза пред вестника пожелал анонимност член на Консервативната партия.    

Около 1 милион души взеха участие в гей парада в Лондон (Видео и снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6325961

Около 1 милион души взеха участие в гей парада в Лондон (Видео и снимки)Оксфорд Стрийт в сърцето на Лондон. Няколко десетки хиляди заявяват участие за гей парада. Събират се около 1 милион души. Половин век, след като да си хомосексуален на Острова вече не нарушава закона, кметът на Лондон Садик Хан призова хората да бъдат каквито искат и да обичат когото поискат, предаде БНТ.

Три шампионски титли и общо 18 медала за каратеките ни от първенството по киокушин KWU Varna Cup 2017

http://www.moreto.net/novini.php?n=355142

Три шампионски титли и общо 18 медала – това е равносметката за каратеките на Българската карате киокушин федерация от първенството за мъже и жени между 18 и 21 години KWU Varna Cup 2017. То се проведе през предпоследния ден на тренировъчния лагер по киокушин в Камчия и в него участваха 125 състезатели от 16 страни, научи Moreto.

Сблъсък на шествие на "Ку Клукс Клан" и контрапротест във Вирджиния

http://www.cross.bg/klan-klyks-vreme-1548503.html

/КРОСС/ Сблъсъци избухнаха по време на шествие на расистката организация "Ку Клукс Клан" в американския щат Вирджиния, предава БНТ. Стотици членове на клана излязоха на протест срещу премахването на статуя на бивш робовладелец. В същото време техни противници се събраха на контрапротест. Привържениците на "Ку Клукс Клан" бяха посрещнати с викове "срам" и "расисти, върнете се по домовете си". Засиленото полицейско присъствие не успя да попречи на двата протеста да се засекат и напрежението да се покачи до опасно висока точка. Според скорошно изследване, крайнодесните движения са във възход след избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединените щати.    

Германия е започнала от днес да изтегля войниците си от Инджирлик

https://www.24chasa.bg/novini/article/6325923

Германия е започнала от днес да изтегля войниците си от ИнджирликГермания е започнала от днес да изтегля войниците си, разположени в турската военновъздушна база Инджирлик в окръг Адана, предаде турската частна телевизия НТВ, цитира БТА. Списание "Шпигел" уточнява, че изтеглянето на германското присъствие от базата ще стане поетапно. Германските военни ще бъдат прехвърлени в база в Йордания,

Група U2 започна европейското си турне (Видео и снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6325932

Група U2 започна европейското си турне (Видео и снимки)
Ирландската група Ю Ту започна европейското си турне "The Joshua Tree" с концерт в Лондон, предаде БТА. Турнето отбелязва 30-годишнината на албума "The Joshua Tree" , посветен на тяхната изпълнената с любов и омраза връзка с Америка, който ги направи известни. Групата пее всички песни от него на концертите си,

Мъж и жена пострадаха при катастрофа край Разлог

https://www.actualno.com/crime/myj-i-jena-postradaha-pri-katastrofa-kraj-razlog-news_621424.html

Мъж и жена на 51 и 43 години са пострадали и приети в МБАЛ-Разлог след катастрофа на пътя Симитли-Банско. Пътният инцидент станал към 12 часа днес на 2 км. преди най-високата точка на прохода Предел, малко след отбивката за едноименната хижа. На излизане от десен завой автомобил

Нелоялна практика от BAKKER: "100% подарък" се оказа томбола в 12 държави

https://offnews.bg//ikonomika/neloialna-praktika-ot-bakker-100-podarak-se-okaza-tombola-v-12-dar-660104.html

Комисията за защита на потребителите (КЗП) установи нелоялна практика на представителя на BAKKER за България „Градина Баккер Оланда С.Р.Л.” при провеждането на кампания за 70-тия юбилей на международната компания, съобщиха от ведомството.

Чрез 29 специализирани печатни издания са разпространени 400 000 каталога на фирмата в рамките на една година. С приложена брошура потребителите са подвеждани, че ще получат безусловно „100% подарък” комплект инструменти до 100 части или телевизор, ако открият печеливш код при изтриване на скреч поле.

В действителност обаче получаването на подаръка е обвързано с поръчка на продукти от каталога на минимална стойност 25 лв. и заплащане на пощенските разходи в размер на 9,95 лв.

Нещо повече – покупката също не гарантира на потребителя, че ще получи единия от двата „подаръка”, а само че ще участва в състезание при разпределянето на наградите. Според общите условия на кампанията най-бързите 100 участници от включените 12 държави ще получат комплект инструменти, а първите петима – плоскостенен телевизор. Допълнително условие в надпреварата за телевизор е, че реакцията следва да е в рамките на 14 дни.

Неизяснен остава и въпросът от коя дата стартира определянето на победителите. Дали това е датата на излизането на изданието с приложения каталог на търговеца или – както проверката установява – денят на старта на кампанията, който обаче никъде не е посочен, посочват от КЗП.

Според комисията във всички случаи целта на търговеца е да мотивира потребителя да изпрати по-бързо поръчката си, за да има по-голям шанс да получи награда. В същото време, при положение, че кампанията обхваща 12 държави, не е известно как се подреждат най-бързо реагиралите потребители. Централизираната система е базирана в Холандия и не е в пряка връзка с гражданите от участващите държави. В случая потребителят изпраща поръчката си до офиса в София, но не се знае кога тя се регистрира в системата в Холандия.

Заповедта за забрана на нелоялната практика е от месец ноември 2015г., но търговецът я е обжалвал и сега е потвърдена от Върховния административен съд.

Съвети към потребителите: 

Преди да участвате в томбола с награди, прочетете внимателно всички условия.

Обърнете специално внимание на изискванията към участниците, особено на това дали е необходимо да направите някакви разходи и какви точно са те.

В случай че сте спечелили награда, настоявайте да я получите в предварително посочения от търговеца срок. Ако това не стане, изискайте от него да Ви предложи алтернативна или да Ви изплати сумата за нея (имате право на това по закон).
 
Препоръки към търговците:

При провеждане на кампания с награди информирайте коректно потребителите за всички условия.

Когато обвързвате участието в разпределянето на награди с покупка, това трябва да е предварително категорично ясно за потребителя.

Ако не можете да осигурите спечелените награди, трябва да изплатите паричната им равностойност.

Изяли сме 4000 тона сухо мляко в сирене и кашкавал през 2016 г

http://clubz.bg/56001-izqli_sme_4000_tona_suho_mlqko_v_sirene_i_kashkaval_prez_2016_g

4000 тона сухо мляко и 5600 тона млечен концентрат са вложени при производството на сирене и кашкавал у нас за 2016 г, съобщи Министерство на земеделието.

Това става въпреки факта, че производството на сурово мляко се увеличава. За периодаа в мандрите са постъпили 544 милион литра мляко за преработка.

93% от него е краве, останалото - овче, козе и биволско. Преработвателните предприятия пък са пуснали на пазара 134 000 тона кисело мляко, 53 000 тона сирене и 20 000 тона кашкавал.

Най-голям е ръстът при овчето сирене и кашкавал, където производството е скочило 60% спрямо 2015 г.

Интересно е и че за миналата година в българските мандри са влезли 40 млн. литра сурово мляко от чужбина - страни-членки на ЕС.

"Левски" и "Лудогорец" искат отлагане на мача си от първия кръг

http://www.dnevnik.bg/sport/2017/07/09/3004075_levski_i_ludogorec_iskat_otlagane_na_macha_si_ot/?ref=rss


Дербито от първия кръг на Първа лига между "Левски" и "Лудогорец" може да не се състои. Двата отбора искат да отложат двубоя заради ангажиментите си в европейски турнири през тази седмица.<br /><br />Шесткратният първенец от Разград гостува на "Жалгирис" в сряда в първи мач от втория предварителен кръг на Шампионска лига. Ден по-късно "Левски" ще играе с "Хайдук" в Хърватия.<br /><br />"Сините" искат двубоят да...

Предложение: Да се удвоява стойността на глобите, неплатени в срок

http://www.cross.bg/stratiev-nito-zatrydni-1548500.html

/КРОСС/ При неплатена пътна глоба след определен срок тя да се удвоява - това предложи пред Дарик бившият шеф на КАТ Пътна полиция Алекси Стратиев по темата за повишаване на събираемостта на глобите. Той отхвърли идеята да се слагат ПОС терминали в патрулните коли. "Единият вариант е НАП да намери решение, защо пък да не се ползват и частни съдебни изпълнители, трети вариант е да се ползват данъчните органи в общината? Все пак това са държавни институции и могат да се включат. Има и още нещо - защо онзи, който не си е платил глобата в рамките на три или четири месеца, да има удвоена глоба. При нас лихви върху глоби не можело. В другите държави може и ние се стремим към тези други държави", каза Стратиев и посочи, че така е в Холандия и Франция, например. Ако те спре патрул, който вече трябва да проверява освен шофьора, и спътниците му, за неплатени глоби, при отказ да се плати - свидетелството на водача ще бъде отнето, тъй като вече има разпоредба в закона. "Всичко се струпва на водача, той е виновен за всичко заради всички тези мерки", допълни Стратиев. По повод ПОС терминала в колите, ексшефът на КАТ заяви, че полицаят не е нито касиер, нито счетоводител. "Това ще затрудни пътния полицай и тази отчетност ще затрудни цялата система на пътната полиция. Това е абсурдно", каза още той. От днес се премахват предупредителните знаци за участъците с камери по магистралите

Кемал Кълъчдароглу ще „върви сам към митинга на справедливостта“

https://www.24chasa.bg/novini/article/6325907

Кемал Кълъчдароглу ще „върви сам към митинга на справедливостта“Председателят на основаната турска Народнорепубликанска партия Кемал Кълъчдароглу съобщи, че ще върви сам до „митинга на справедливостта“ в Истанбул на 9 юли – последния и 25-ти ден от „марша на справедливостта“ от Анкара до Истанбул, предаде Hurriyet, цитира "Фокус". Маршът започна след като съда осъди члена на партията Енис Бербероглу на 25

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване