07/16/17 17:48
(http://www.klassa.bg/)

Защо не опитате едно вкусно пътуване

 Животът винаги става някак по-интересен, когато пътуваш. Една гъделичкаща мистерия заема мястото на сивото ежедневие и зарежда ума с нови сили и жажда за приключения.
Ако оставим настрана скъпите родни и чуждестранни курорти, които предлагат дълги часове слънчеви бани и студени коктейли, и ако за момент забравим тихите хижи, потънали някъде в полите на планината, вероятно в главата ни няма да изникнат много идеи за отпуск или просто за едно малко бягство.

Ами, ние Ви предлагаме няколко интересни събития, които предстоят и са с интересна насоченост – кулинария. Какво ще кажете за едно вкусно пътешествие?

La Tamborrada в Сан Себастиан
24-часовият фестивал се провежда всяка година на 20 януари. Точно в полунощ, гражданите излизат на централния площад, за да приветстват флага на фестивала. Ако решите да отскочите до там, именно в този ден, ще заварите всички граждани облечени като готвачи и войници от 18 век. Те ще направят огромни шествие, а за съпровода ще се погрижат стотици барабани.
Това е прекрасна възможност да опитате нови неща, а има предложения за всеки джоб. Може да поспрете да хапнете при уличните продавачи или да дегустирате различни видове храна.
Това е най-шумното събитие в Испания, а единственият минус е, че продължава само 24 часа.

Bocuse d’Or 2017 в Лион
Това е кулинарно състезание, което събира 24 готвачи от различни страни, за да се състезават за трофея. Състезанието е стартирано от Пол Бокюз през 1987г., което значи, че ако решите да отидете ще присъствате на 30-годишнината. Престижното състезание ще се проведе на 24 и 25 януари.

Grand Restaurant Festival в Прага
За 8-ма поредна година ще се проведе фестивалът на Големите ресторанти, а мотото ще е „Барок в чиния“.  80 ресторанта ще посрещат гости, а чрез мобилното приложение на фестивала, можете предварително да си направите резервация. Топ готвачи ще се погрижат да останете впечатлени от храната, чрез вдъхновението от барока и най-типичните чешки продукти. Можете да посетите Прага от 15 до 28 януари.

Mangalica Festival в Будапеща
Това събитие слага началото на редица кулинарни фестивали в града. Фестивалът празнува в чест на известната порода прасета и всички специалитети, които предлага. Провежда се на площад Szabadsag и задължително е в акомпанимент на различни концерти. Ако решите да отидете, направете го в периода 10-12 февруари, а там ще намерите не само деликатеси и интересна традиционна кухня, но и изобилие от греяно вино и палинка.

Фестивалът на бирата в Брюж
Ако бирата е най-любимата Ви напитка, със сигурност не трябва да изпускате този фестивал. Над 70 пивоварни ще предлагат над 300 вида бири. Това събитие празнува 10 години и за този период се е превърнало в едно от най-значимите сред белгийските бирени събития. Отидете в периода 4-5 февруари и със сигурност няма да съжалявате.

Оставихме най-хубавото за накрая.

Празник на боговете на виното в с. Илинденци
Българският фестивал на виното е едно много приятно и забавно място. Ще се проведе за 25-та поредна година през първата събота на февруари в местността Масовец. Празникът е посветен на шест божества и събира в себе си ритуали, тържества и традиции на различни народи, населявали земите ни. Ще се избере Цар на виното, ще се наградят най-добрите вина, ще посрещнем мома Кераца и най-накрая ще се извърши „Розалии“ . Това е ритуал, при който божествената свита ще излее вино в огъня, за да се разбере ще бъде ли плодородна годината.
Празникът е типично български и ще поднесе много изненади и добро настроение. Посетете го!  

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване