07/25/17 11:28
(http://www.klassa.bg/)

Създават изкуствен плаващ град, независим от външна среда

 Институтът за селектиране създава проект за плаващи градове, които предлагат по-голяма свобода за иновации в областта на науката, технологиите и политиката.

Според уебсайта на проекта, целта на института е да създаде "отворени пространства за експериментиране с нови общества", за да "позволи на следващото поколение  да проверят новите идеи за това как биха могли да живеят заедно".

Компанията твърди, че изграждането на плаващи градове ще предложи алтернатива на конвенционалните модели на управление, с малко регулации.

Проектът, озаглавен „Плаващият град“ ще действа като доказателство за плана на организацията за изграждане на допълнителни селища в морето.

Планира се градът да бъде изграден, като се използва съществуващата плаваща архитектура, разработена от холандската инженерна фирма Deltasync.

Построяването му ще бъде върху модулна мрежа от правоъгълни и петоъгълни платформи, така че да може да бъде преконфигурирана според нуждите на жителите му.

Железобетонните площадки ще поддържат триетажни сгради, включително апартаменти, офиси и хотели за период до 100 години, съгласно доклад за осъществимост, изготвен от Deltasync.

Енергията, нужна за живота на обитателите, ще се получава само от Слънцето и водата. За храна в огромни градини-оранжерии ще се отглеждат екологично чисти плодове и зеленчуци, а прясна вода ще се добива от изградени системи за пречистване на морска вода.

Очаква се между 250 и 300 души да живеят на борда на селището. Развитието на града се очаква да започне в началото на 2018 г.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване