07/26/17 07:05
(http://www.klassa.bg/)

Грантаджиите с общ фронт срещу промените в ЗСВ

 

Радан, Пинокио и Зелените зоват за протести, ССБ иска вето

Общ фронт срещу промените в Закона за съдебната власт сформираха глашатаите на олитархията. В един и същи ден срещу измененията гракнаха всички формации на задкулисието – и партиите, и неправителствените организации, свързани с Командира и олигарсите му Иво Прокопиев, Цветан Василев, Огнян Донев, Сашо Дончев и Гриша Ганчев. Причината е, че с промените се спира възможността съсловните организации в Темида да бъдат спонсорирани от чужди НПО-та като например тези, свързани със Сорос. В същото време грантовете са основната хранилка за най-гласовитите говорители в тоги на олигархията – Съюза на съдиите в България.

Първи тон за офанзивата срещу измененията, които днес ще бъдат гледани на второ четене в комисия, дадоха политиците-глашатаи на задкулисието – Радан Кънев, Христо Иванов-Пинокио, подсъдимият по две дела Николай Ненчев и псевдоеколозите от „Зелените“. Заради надвисналата опасност от секване на кранчето за ортаците им в тоги „Нова република“, „Да(й), България“, БЗНС и Зелените захвърлиха маските, че уж нямат нищо общо едни с други и се прегърнаха публично в декларация, в която зоват за масови протести. Заявяват също, че ще настояват президентът да наложи вето над текстовете, както и че ще се жалят на ЕК. Буквално минути по-късно се появи и час за протестите – грантаджийската инициатива „Правосъдие за всеки“ разпространи апел за сбирка на жълтите павета днес. Междувременно в общия хор се включиха и ортаците им от Съюза на съдиите в България, които подобно на Пинокио и сие също обявиха, че ще настояват държавният глава Румен Радев да наложи вето. Рамо им дадоха и шестима от членовете на ВСС, гравитиращи около съдията на олигархията - шефа на ВКС Лозан Панов. Ортакът му Калин Калпакчиев и още петима се подписаха под становище, в което клеймят поправките и ги изкарват незаконни, макар единствената им цел е да се спрат зависимостите на магистрати от НПО-та с чуждо финансиране, различно от еврофондовете. Абсурдното в случая е, че Калпакчиев, който иначе вини депутатите, че готвят поправки, несъвместими със закона, е премълчал, че е в конфликт на интереси – той самият е член на ССБ. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване