07/29/17 07:29
(http://www.klassa.bg/)

Близкото сътрудничество между членовете на БРИКС ще помогне да бъде построен нов тип на международните отношения

 Китайският президент Си Дзинпин заяви, че подобряването на сътрудничеството на страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка), не само предпазва и разширява интересите на страните, но и помага в търсенето на начини за построяване на нов тип международни отношения, предаде Xinhua.
Си е заявил това по време на срещата си съв секретаря на руския Съвет за сигурност, Николай Патрушев, министъра на държавната сигурност на Южна Африка, съветника по национална сигурност на Индия Аджит Довал и министъра по институционална сигурност на Бразилия Серджо Ечегойен, които са в Пекин за срещата на БРИКС по въпроси на сигурността.
Китайският президент сподели, че срещата е успешна и страната му е научила важни уроци за подготовката на предстоящата среща на върха на БРИКС през септември, която ще се проведе в град Сямън, намиращ се на югоизточното крайбрежие на Китай.
„Сътрудничеството на БРИКС вече има 10-годишна история и успя да строши оковите на разстоянието, да преодолее различията в пътя на развитието и социалните институции на страните участнички, освен това показа нагледно техния стремеж към стабилност, развитие и подобряване на условията за живот на хората“, подчерта Си Дзинпин.
Освен това той призова за синхронизирано развитие на икономиката, финансите и координация по въпросите на сигурността, между страните от БРИКС.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване